Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Kontakt:
Awatar użytkownika

Australian Open. Crazy Janowicz i pęknięty odcisk. "Jest kiepsko"
Obrazek
- Dłoń jest opatrzona najlepiej jak się dało. Mam nadzieję, że zerwany odcisk wysuszy się jak najszybciej i nie będzie mi przeszkadzał. Na razie jest kiepsko - powiedział Sport.pl Jerzy Janowicz. O szalonym meczu drugiej rundy Australian Open z Somdevem Devvarmanem bloguje z Melbourne dziennikarz Sport.pl Marek Furjan.

Więcej: http://www.sport.pl/tenis/1,103960,1323 ... SlotII3img
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

AO: Janowicz awansuje także w deblu

Jerzy Janowicz kontynuuje dobrą passę podczas turnieju Australian Open. Polski tenisista po awansie do trzeciej rundy turnieju singlowego awansował też do drugiej rundy debla.

Obrazek
Janowicz i grający z nim w parze Tomasz Bednarek pokonali Brytyjską parę Jamie Delgado i Ken Skupski 6:0, 6:7 (2-7), 6:3.

Dziś jeszcze w turnieju deblowym zagra inna polska para Marcin Matkowski i Mariusz Fyrstenberg, którzy zmierzą się z Australijczykami Johnem Peersem i Johnem-Patrickiem Smithem.

źródło: http://sport.interia.pl/tenis/news-ao-j ... nId,770175
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Janowicz ukarany za swoje zachowanie
Obrazek
Zachowanie Jerzego Janowicza z meczu II rundy Australian Open z Somdevem Devvarmanem 6:7 (10-12), 3:6, 6:1, 6:0, 7:5 zrobiło spore wrażenie na kibicach, jednak najwidoczniej nie spodobało się organizatorom turnieju. Jego kolejne spotkanie z Nicolasem Almagro nie odbędzie się na jednym z trzech głównych kortów AO.

Więcej: http://sport.wp.pl/kat,1842,title,Janow ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Po zakończonym przed chwilą meczu Hiszpan Nicolas Almagro przechodzi do 1/8 finału zwyciężając Jerzego Janowicza w 3 setach. Usprawiedliwieniem dla naszego Jerzyka może być kontuzjowana dłoń, na której miał pęknięty pęcherz. Obu zawodnikom przeszkadzał też wiejący wiatr.
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Australian Open: Jerzy Janowicz odpadł z turnieju singlistów
Jerzy Janowicz (24.) przegrał z Hiszpanem Nicolasem Almagro (10.) w trzech setach 6:7 (3:7), 6:7 (4:7), 1:6 w trzeciej rundzie Australian Open i odpadł z turnieju singlistów.
Obrazek
Początek spotkania to gładkie wygrane gemów przez obydwu tenisistów przy swoich podaniach. Zarówno serwis Almagro, jak i Janowicza był w tym fragmencie gry znakomity.

W ósmym gemie Janowicz zaserwował cztery asy (!) i wygrał tego gema do zera.

Polak zaczął się mylić w ważnym momencie, przy swoim serwisie, gdy Hiszpan prowadził 6:5. Janowicz pokazał jednak wielką klasę broniąc trzy piłki setowe.

Pierwszy set zakończył się tie-breakiem, wygranym przez Hiszpana 7:3.

Więcej: http://sport.interia.pl/tenis/news-aust ... nId,770407
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

AO: polscy kibice wyrzuceni z trybun
Obrazek
Od początku Australian Open Jerzego Janowicza wspierała niewielka, ale głośna grupa polskich kibiców. Jak relacjonuje australijski serwis "adelaidenow.com.au", podczas czwartkowego meczu z Hiszpanem Nicolasem Almagro Polacy zostali wyproszeni z trybun za swoje zachowanie, raczej niespotykane na tenisowych arenach.

Jak relacjonuje australijski serwis, na trybunach kortu nr 3 zjawiła się grupa około dwunastu hałaśliwych kibiców, która pod koniec drugiego seta zastała wyprowadzona z trybun przez ochroniarzy.

"Janowicz tym razem utrzymał emocje na wodzy, ale o kibicach nie da się powiedzieć tego samego" - czytamy w relacji z meczu, nawiązującej do wybuchowego zachowania polskiego tenisisty z wcześniejszego meczu Australian Open.

"Grupa fanów, wystrojonych w polskie barwy, śpiewała głośno po niemal każdym punkcie zdobytym przez Janowicza, co wyraźnie denerwowało Hiszpana Almagro. Do tego, siedząc w pierwszym rzędzie trybun, kibice uderzali w umieszczone pod nimi banery sponsorskie".

Banicja kibiców nie trwała długo. Na początku trzeciego seta zostali oni ponownie wpuszczeni na trybuny i głośno wspierali Janowicza aż do końca meczu.

"Kibice rodem z piłki nożnej, bardzo fanatyczni... ale jednak cholernie irytujący" - powiedział jeden z postronnych fanów, spytany o swoją opinię na temat takiego sposobu prowadzenia dopingu.

Zachowanie polskich fanów faktycznie jest rzeczą rzadko spotykaną na tenisowych arenach, choć nie jest całkowitym wyjątkiem. Chyba najbardziej znaną i żywiołowo dopingującą grupą są kibice cypryjskiego tenisisty Marcosa Baghdatisa, którzy swojego idola wspierają tak...

źródło: http://sport.wp.pl/kat,1842,title,AO-po ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Australian Open. Jerzy Janowicz ukarany za krzyki
Obrazek
2 500 dolarów amerykańskich - tyle musi zapłacić Jerzy Janowicz. Polak został ukarany za krzyki podczas meczu II rundy Australian Open. - Ile razy jeszcze nie zauważysz piłki - krzyczał zdenerwowany Polak do sędzi spotkania. - Zdecydowanie jest szansa, żeby się odwołać. Nie dostałem kary za obrażanie - komentuje Sport.pl Janowicz.

Więcej: http://www.sport.pl/tenis/1,103960,1325 ... oxSportTxt
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarz internauty:

~quit do ~kim jest Kim?:

Ps.obserwuję Janowicza już ładnych parę lat.Widziałem go na futuresach,itp.Histeryczna gorąca głowa,zadufanie w sobie.Na porządku dziennym było łamanie rakiet.Tatuś to popierał,zero reakcji.Pamiętam turniej we Wrocławiu,tam grał finał z Gawronem,poszły 3 rakiety o glebę.Lepiej by biednym dzieciakom dał.Do tenisa trzeba mmieć pokorę i klasę.Trzeba umieć przegrywać,ale i wyciągać wnioski.W tym samym turnieju startował Dołgopulow...wystarczy ich porównać,ich postawy,nie tenis.Gdzie dzisiaj są i jak są postrzegani.Daleka droga przed Janowiczem...zwłaszcza mentalna.Znam osobiście tych z 1szej dziesiątki...przepaść.Nie wiem kto poprowadzi Janowicza bo bez zmian nie będzie progresu zwłaszcza,że w tenisie progres następuje "schodowo",nigdy bezpośrednio do góry.Trudno mi pisać bo w polskiego rzadko używam...można by pisać i gadać godzinami.Tenis to moje całe życie,pasja,praca(USPTA),ale Janowicza bym nie poprowadził,dla mnie jest zmanierowany,może tym,że w kraju nie miał przeciwnika i był tu królem.Zobaczymy,ja mu życzę jak najlepiej,musi tylko zejść na ziemię i zbarać się do roboty,ale już na kompletnie innym poziomie.No i życzę mu właściwych ludzi w otoczeniu.Doszły do mnie ploty,że kogoś szukają,ponoć związek się w to nawet wmieszał...w co nie wierzę,no ale cóż,może znajdą.Jest kilku wolnych odpowiedzialnych trenerów....albo jak Verdasco-niech prosi Agassiego,przynajmniej przenicuje go mentalnie.
=============================================

Australian Open: porażka Janowicza z Almagro
Obrazek
źródło: http://eurosport.onet.pl/tenis/australi ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Janowicz wymigał się od kary
Obrazek
Kilka dni temu było gło­śno o karze dla Je­rze­go Ja­no­wi­cza. Nasz te­ni­si­sta miał za­pła­cić 2500 do­la­rów (7,8 tys zł) za swoje za­cho­wa­nie pod­czas meczu w Au­stra­lian Open. Oka­zu­je się, że nie za­pła­cił.

Ja­no­wicz pod­czas meczu dru­giej rundy Au­stra­lian Open kłó­cił się z chor­wac­ką sę­dzią nie zga­dza­jąc się z jej de­cy­zja­mi. Polak nie dosyć, ze wy­krzy­ki­wał swoje żale, to jesz­cze rzu­cił ra­kie­tą. Uka­ra­no go za to grzyw­ną w wy­so­ko­ści 2,5 tys do­la­rów.

– Od­wo­ła­łem się tłu­ma­cząc, że ni­ko­mu moje za­cho­wa­nie nie prze­szka­dza­ło, ni­ko­go nie ura­zi­łem i zo­sta­ło to uwzględ­nio­ne. Nic nie mu­sia­łem pła­cić – mówi Fak­to­wi Ja­no­wicz, który w Au­stra­lii za­ro­bił 71 tys. do­la­rów au­stra­lij­skich (ponad 225 tys. zł). Obec­nie prze­by­wa w Pol­sce. W po­nie­dzia­łek je­dzie do Wro­cła­wia, gdzie w na­stęp­ny week­end bę­dzie re­pre­zen­to­wał Pol­skę w Pu­cha­rze Da­vi­sa w meczu ze Slo­we­nią.

źródło: http://ofsajd.onet.pl/janowicz-wymigal- ... kary/k29yw
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Nasz Jerzyk tam grał, więc wypada odnotować, kto wygrał ten turniej.
==============================
Djokovic: To był bardziej niewiarygodny mecz, niż się spodziewaliśmy
- To był bardziej niewiarygodny mecz, niż się spodziewaliśmy - ocenił Novak Djokovic po niedzielnym finale rywalizacji tenisistów w wielkoszlemowym Australian Open na twardych kortach w Melbourne, w którym Serb pokonał Szkota Andy'ego Murraya 6:7 (2-7), 7:6 (7-3), 6:3, 6:2.
Obrazek
Novak Djokovic: - To zdecydowanie mój ulubiony Wielki Szlem. To niesamowite uczucie trzymać w ręku ten puchar jeszcze raz. Kocham te korty. To był bardziej niewiarygodny mecz, niż się spodziewaliśmy. Kiedy ze sobą gramy, zawsze zmuszamy się nawzajem do maksymalnego wysiłku. Dwa pierwsze sety, które trwały ponad dwie godziny i 15 minut, były niesamowite. Dawaliśmy z siebie wszystko fizycznie i koncentrowaliśmy się na każdym punkcie.

- Wszystkie nasze mecze w ciągu ostatnich trzech lat wyglądały dość podobnie, bo decydujące w nich okazywały się pojedyncze punkty. Dlatego tak trudno jest nam pokazać coś innego. Po prostu prowadzimy wzajemną walkę na zniszczenie, bo nie ma innej drogi, żeby wygrać. Dlatego dzisiaj, zresztą jak zwykle przeciwko Andy'emu, starałem się cały czas grać agresywnie, szczególnie w trzecim i czwartym secie nie mogłem sobie pozwolić na chwilę zastoju, bo Andy natychmiast wróciłby do meczu - powiedział Serb, który otwiera światowy ranking najlepszych tenisistów.

- Dzisiaj na pewno nie wszystko było idealne z moim ciałem. Z nogą to nie jest poważna kontuzja, po prostu problemy z naciągniętym mięśniem czy nadwerężoną kostką, połączone z otarciem skóry. Takie rzeczy się zdarzają, gdy gra się ciężkie pojedynki. Wciąż czuję jakieś tam zmęczenie po piątkowym półfinale (z Rogerem Federerem), bo to był chyba najdłuższy mecz, jaki zagrałem w ciągu sześciu miesięcy. Ale w sumie to nie miało większego wpływu na moją dzisiejszą grę.

- Kiedy gram z Djoko, to zazwyczaj decydują pojedyncze wymiany. Ja miałem swoją szansę na początku drugiego seta, ale jej nie wykorzystałem. Jemu się to udało w trzecim i czwartym secie, no i wygrał - powiedział Andy Murray.

- Oczywiście jestem rozczarowany, ale nie będę zbytnio tego przeżywał, bo takie porażki się zdarzają. Ja przecież pierwszy tytuł zdobyłem dopiero we wrześniu, tutaj doszedłem do finału, pokonując po raz pierwszy w Wielkim Szlemie Rogera. Dlatego to wszystko oceniam pozytywnie. Przez ostatnie miesiące grałem swój najlepszy tenis, dzięki któremu byłem w finale Wimbledonu oraz zwyciężyłem na olimpiadzie i w US Open - dodał Szkot.

źródło: http://sport.interia.pl/tenis/news-djok ... nId,774066
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Nieprzepisowe zachowanie Jerzego Janowicza

Tuż pod drugiej w nocy ulicami Łodzi pruje czerwona sportowa bryka. Kierowca nie zważa na sygnalizację przed przejściem dla pieszych i przejeżdża na czerwonym świetle. Auto prowadzi tenisista Jerzy Janowicz

Na początku roku Janowicz podpisał kontrakt reklamowy z marką Peugeot i odebrał kluczyki do sportowego modelu RCZ. Teraz szaleje po ulicach Łodzi.

Tenisista, wraz ze swoją dziewczyną Pauliną, długo przebywali w jednym z łódzkich nocnych klubów. Wyszli z niego tuż po drugiej. Janowiczowi tak spieszyło się do ciepłego domu, że w ogólne nie stosował się do przepisów drogowych. Nawet nie zareagował na sygnalizację z czerwonym światłem i nie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych. Pomknął dalej. Jak widać Janowicz szaleje nie tylko na korcie, ale również na ulicach. Lepiej jednak, żeby pozostał przy wyczynach sportowych. Brawura za kółkiem może źle się skończyć.

źródło: http://eurosport.onet.pl/tenis/nieprzep ... omosc.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Puchar Davisa we Wrocławiu: Jerzy Janowicz pokonał Blaża Kavczicza 3:0 (ZDJĘCIA)
Jerzy Janowicz pokonał 3:0 w setach Blaża Kavczicza w meczu Polska - Słowenia o awans do II rundy tenisowego Pucharu Davisa w pierwszej grupie strefie euroafrykańskiej, który odbywa się w Hali Ludowej. W drugim piątkowym meczu singlowym Łukasz Kubot zagra z Gregą Żemlją.
Obrazek
Więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... a-material
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Dzięki grze Jurka Janowicza przed chwilą wygraliśmy cały mecz ze Słovenią w Pucharze Davisa rozgrywanym we wrocławskiej Hali Ludowej.
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Puchar Davisa: Janowicza wygrywa ze Żemliją 3:0 (7:6, 6:3, 6:3) (ZDJĘCIA)
W pierwszym dzisiejszym pojedynku singlowym meczu Polska - Słowenia w ramach I rundy Pucharu Davisa Jerzy Janowicz wygrał z Grgą Żemliją 3:0, w setach 7:6 (7:4), 6:3 i 6:3. Tym samym Polska pokonała już Słowenię bez względu na wynik pojedynku Łukasza Kubota z Blażem Kawcziczem. Mecze odbywają się w Hali Ludowej.
Obrazek
Pierwsza partia była bardzo zacięta. Każdy z zawodników wygrywał swój serwis do stanu 6:6, choć Słoweniec w 11 gemie był dwie piłki od zwycięstwa. Ostatecznie o koącowym zwycięstwie Polaka zdecydował tie break, wygrany 7:4. Początek drugiego seta to bardzo dobra postawa "Jerzyka", który przełamał serwis rywala i objął prowadzenie 3:0. Później gra się wyrównała, ale Polak cały czas kontrolował przebieg pojedynku. Ostatecznie wygrał 6:3. Trzeci set znów był wyrównany. Gracze zdobywali punkty przy własnym podaniu aż do stanu 3:3, kiedy Janowicz przełamał Słoweąca. Zwycięstwo w secie, i w pojedynku, było wtedy formalnością. 6:3 dla Polaka i 3:0 w meczu. źródło: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM