JasioJasio,
jestem pewien, że jej wyniki można sobie co najwyżej w buty wsadzić aby być wyższym.
niby jesteś inteligentny a gadasz głupstwa, sugerujesz że jakaś mityczna grupa przez dwie godziny jeździła w kilka różnych miejsc i wypaczała wyniki??
nie wiem co usłyszałeś ale poinformuję - proporcje były prawie identyczne w różnych miejscach. Oczywiście że nie było "grupy reprezentatywnej" w rozumieniu różnych pracowni badań społecznych ale ty chyba naprawdę nie zrozumiałeś o co chodzi w
ankiecie ulicznej - szkoda.
polar21,
tomi - i to jest zasadnicza roznica w wyniku ktorej nigdy ne dojde do porozumienia, bo o ile ja uwazam ze ta odkrywka jest w naszej sytuacji niezbedna, przeciwnicy uwazaja ze jest calkowice zbedna.
Kazda inwestycja rujnuje czyjesc zycie (nalzey tylko brac pod uwage znaczenie tej inwestycji) - np. sprawa wywlaszczen pod Zakopianke w Poroninie - nikt chyba nie powie ze dobra droga do Zakopanego jest zbedna.
co do zakopianki to słyszałem że są pomysły alternatywne ale decydenci nie chcą w ogóle rozmawiać, co do odkrywki to sprawa jest prosta, brakuje en-el i są różne metody konwencjonalne dlaczego ktoś twierdzi że tylko ta metoda jest konieczna?? są alternatywy!!
tomi..come on....kto mial sie Ciebie pytac o szczegoly - nevil, yreq?
miałem na myśli dziennikarzy na konferencji ...
jasioJasio - zadalem pytanie o elektorwnie atomowa zlokalizowaną np. w karczewiskach conajmniej 2 razy na formu muratora - moje pytanie zostalo zignorowane (tak wlasnie rozmawiaja przeciwnicy odkrywki).
ale bardzo proszę o powagę, jaka atomówka, gdzie?? do tego potrzebne jest jezioro i to niemałe.
Nie ma o czym rozmawiać.
realista,
Droga do mądrej energetyki ekologicznej może prowadzic jedynie przez obniżenie horendalnych podatków i róznych haraczy na energie. Zaprzestanie niszczenia i gnębienia prywatnych producentów energii/biopaliw, zezwolenie na lokalną decentralizację systemu energetycznego, itp. itp.
Przede wszystkim należy zacząć od podstaw czyli od użytkowników indywidualnych, gdyby każdy zainstalował sobie na dachu baterie słoneczne, to jednostkowo bardzo mało, ale razem olbrzymia ilość kWh. dodatkowo cały system energetyki wiatrowych, geotermalnych, wodnych i innych - z odpowiednimi programami rozwojowymi (tzn rozwoju technologii). ażeby to zafunkcjonowało odpowiednie wsparcie funduszy np zwrot 50% inwestycji itp.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI