Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lieutenant »

Podałem zniżki:

"Bilet z ulgą studencką i uczniowską to koszt 8,19 zł albo 9,14 zł"
chyba, że chodziło Ci o innego typu zniżki, np. kolejarską :mrugniecie:
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

A racja moje przeoczenie :)

W sumie to kusi mnie tylko ta perspektywa jazdy bez korkow :)
Obrazek
Obrazek
ani
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ani »

Dale Cooper pisze:WROCŁAW, D.A. 06:20 09:40 12:30 14:00 18:00 19:00
WROCŁAW, D.A. przez MIŁOSNA 10:50 15:00 16:20
WROCŁAW, D.A. przez ŚRODA ŚLĄSKA 07:00 08:00 16:50 9:22
[b]lieutenant[/b] pisze:Kursów jest znośna liczba.
No jak widac kursow przed godzina 10 nie ma zbyt wiele, a zazwyczaj prace rozpoczyna sie rano.
źródło: www.pks.lubin.pl
Zapomniałeś o kursie 5.25 przez Miłosną. Wydaje mi się, że kursów jest w sam raz. Frekwencja nie jest oszałamiająca na kursach porannych w dni powszednie, o czym na przykład może świadczyć fakt, że o 6.20 do Wrocławia jeździ Autosan H6.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

ani pisze: Zapomniałeś o kursie 5.25 przez Miłosną. Wydaje mi się, że kursów jest w sam raz. Frekwencja nie jest oszałamiająca na kursach porannych w dni powszednie, o czym na przykład może świadczyć fakt, że o 6.20 do Wrocławia jeździ Autosan H6.
jezdzilem jakis czas o 5.25 bo mi sie w niedziele wieczorem jezdzic nie chcialo. Poniewaz byl to poniedzialek autobus wyjezdzal z Lubina pelny, natomiast w Srodzie Slaskiej dosiadalo sie tyle ludzi ze frekwencja byla podobna do tych piatkowych kursów do Lubina.

W dni powszednie nie ma pewnie tylu pasazerow (studentow), jednakze ze wzgledu na ludzi ze Środy Śląskiej i tak obłożenie powinno być całkiem spore.

To fakt, że przez pewien czs o 6.20 jeździł ten autosan, ale jeździły również 12-metrowe Jelcze czy 9-metrowe Autosany.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

ani pisze:Zapomniałeś o kursie 5.25 przez Miłosną.
Nie zapomnialem. Podalem tylko kursy z pętli na Ustroniu.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lieutenant »

Lada dzień nastąpi korekta rozkładu jazdy PKP, a o Lubinie Górniczym głucho... Pan Kielan wspominał coś o lutym, ale to była chyba hurraoptymistyczna wersja... Dowiedziałbym się czegoś o postępach w tej sprawie... Może ktoś coś wie?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

W Rudnej mowi sie ze pociag mialby zaczac jezdzic na trasie Lubin-Legnica juz od 1 kwietnia a potem zostac przedluzony do Rudnej.

Pol-Miedz Trans chyba zmienila zdanie i jest gotow partycypowac w tym przedsiewzieciu wypozyczajac swoich maszynistow i ewentualnie tory (jesli mialoby byc uruchomione polaczenie do Polkowic).

Zas w lutym ma byc podobno zorganizowany kolejny przejazd do Rudnej.
Zastanawiam sie czemu nie ma zadnych inforacji na ten temat i ew. zaproszenia.
Pewnie znowu dzieci z podstawowki beda wozic.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

wczoraj doszły do mnie wiadomości (źródło niepotwierdzone) że połączenia kolejowego nie będzie bo wojewoda nie przyzna lub już nie przyznał na to kasy

swoją drogą ciekawi mnie co miałoby się stać z budynkiem dworca - jak na razie ta nędzna rudera stoi i straszy ludzi odwiedzających nasze miasto
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

realista pisze:wczoraj doszły do mnie wiadomości (źródło niepotwierdzone) że połączenia kolejowego nie będzie bo wojewoda nie przyzna lub już nie przyznał na to kasy
Stary news. W grudniu kolejna szansa na połączenie kolejowe. Ale czy bez kiełbasy wyborczej uda się chociażby zagotować wodę?
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

aha,
no ale ciekawe z jakich przyczyn została wydana taka wlasnie decyzja
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

realista pisze:aha,
no ale ciekawe z jakich przyczyn została wydana taka wlasnie decyzja
Z przyczyn braku pieniędzy, tudzież z powodu zakończenia kampanii wyborczej.

Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Lubin to niestety nie Włoszczowa,

szkoda, że nie mamy PIS-owskiego wicepremiera albo innego przydupasa u szczytu władzy

[ Dodano: Wto Lut 06, 2007 00:22 ]
tak sobie myślę, że co to za wymówka że nie ma pieniędzy?

do k**** nędzy jasnej jakich pieniędzy nie ma?
jak sobie pliczyłem to jedna ulica w Lubinie płaci rocznie tyle podatku warszawce, że starczyło by na kolej dla miasta, a parę ulic zebrtałoby się na lotnisko międzynarodowe

możeby tak przestać odprowadzać pasożytom z warszawki podatki z przemysłu miedziowegio i zacząć fundować sobie co popadnie?

z tą kasą i z tym przmysłem powinnibyli byśmy być metropolią, a nie wioską z ob****nym rynkiem i obsikanym dworcem!!!

chyba by się wtedy za przeproszeniem ze*****li!!!

co to za logika, że nie ma dla nas pieniędzy? a są pieniądze dla wałkoniów z warszawki i ich przydupasów?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Parapet »

Idąc Twoim tokiem rozumowania może sie tak zdarzyc, że Unia Europejska zaprzestanie wszelkich funduszy na rozwój naszego kraju, ponieważ np. Niemcy czy Francuzi beda woleli swoje pieniadze przeznaczyc na swój kraj niz na "jakichś" Polaczków;)
==>ZL<==
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

realista pisze:możeby tak przestać odprowadzać pasożytom z warszawki podatki z przemysłu miedziowegio i zacząć fundować sobie co popadnie?
Lepiej było gdy wszystkie łupy szły na konta komuchów takich jak Rysio Z. Marian U. Wiktorio B. i innych mniej lub bardziej znanych czerwonych pająków?

Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Mówię tylko, że najlepiej byłoby gdyby połowa naszych wypłat nie szła na jakieś debilne podatki dla Warszawy tylko na nasze konta bezpośrednio!
Wtedy wszyscy jeździlibyśmy dobrymi samochodami, benzyna byłaby po 1,50 zł (bez akcyz i podatków) i niepotrzebne byłyby jakieś połączenia kolejowe :)

a do co argumentu Niemiec, Francji i Polaków:

długofalowo nie ma nic za darmo - lepiej aby każdy płacił za siebie, UE to nie organizacja charytatywna, z dodacjami idą olbrzymie przyszłe długofalowe zobowiązania i przyszłe składki - na pokolenia - dotacje UE to jakby długoterminowy kredyt z banku, w końcu zapłacisz kilkuktornie więcej niż zapłaciłbyś bez kredytu

Co jak co ale Niemcy to nie debile - oni kalkulują na dziesiątki lat naprzód.
Propaganda komusza przez lata karmiła ludzi obrazem przygłupiego Helmuta w Hełmie ze swastyką koszonego jak żyto z pepeszy przez czterech pancernych i psa, ale tak nie jest - to ludzie inteligentni. Nic za darmo nie dadzą.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM