ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

jezeli chodzi o strazakow miejskich to denerwuja tylko ludzi - nigdy nie ma ich tam gdzie sa potrzebni!!!! tylko niepotrzebnie sie czepiaja!!!

Ja już od miesiąca nie widziałem Straży na osiedlu
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Devik Crazystar,
Może by tak podrzucić pomysł prezesom spółdzielni, skoro sami jeszcze na to nie wpadli?
ja jestem za. chociaż można by złapanych wandali i innych drobnych rzezimieszków skierować na sprzątanie w ramach resocjalizacji :hihi: :hihi: :hihi:

przyjemne z pożytecznym, czyż nie? no i za friko.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

I tak samo powinni zrobić z więżniami - zamiast żywić ich z podatków niech sami na siebie pracują i będą oszczędności, ale od czegoś trza zacząć - może faktycznie od odiedlowych hoolsów
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

DEVIK - nie posiadam psa , ale z tego co wiem, ich właściciele corocznie płacą podatek do kasy miasta. Tylko jestem ciekawy jakie jest przeznaczenie tych pieniędzy.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

a ja myśle że wystarczyło by być odpowiedzialnym właścicielem takiego czworonoga.
Devik Crazystar
Devik Crazystar

Post autor: Devik Crazystar »

...
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: ŚW »

Jak się nie zgodzą na dodatkową opłatę i akcję sprzątania organizowaną przez spółdzielnię
A ja się nie zgadzam!!!!!
Ile to będzie pieniędzy?? napewno nie bedzie to taka kasa aby kogoś zatrudnic do sprzątania. Już pisałem o straży miejskiej i oni odpowiadają że ludzie jak widzą SM to zakłądają smycze i kagańce. Jest to kłamstwo (no może ktoś tak robi) . większość ludzi na spacerkach z psami nie ma smyczy i kagańca i to właśnie oni powinni sprzątać po swoich psach a nie ktoś !!!!!!!
Czy po was ktoś sprząta ????!!!! Nie, robicie to sami. To że psy srają wszędzie to jeszcze zniosę, ale że robią to w piaskownicach , na klatkach schodowych to jest smutne że w Polsce mieszkają tacy ludzie:(
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Janusz Głowacki »

To że ludzie płacą podatki nie znaczy, że mogą śmiecić na ulicach. To że ktoś płaci podatek za psa (50zł) nie znaczy, że pies może brudzić gdzie chce.
Janusz Głowacki
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Więc po co w ogóle płacić podatek?
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Zapa, przeczytaj uważnie post Devik Crazystar-a i będziesz wiedział, zgadzam się całkowicie zŚW, mój znajomy niedawno kupił psa i za nim sprząta bo (jak sam mówi) to przecież jego pies. szkoda że większość właścicieli czworonogów nie podchodzi do sprawy podobnie
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

EEE...ostatnio zauwazylem, a to jest porazka, ze psy trzaskaja przyslowiowe klocki juz nawet na chodniku...Masakra...w Polsce to na pozadku dziennym ze pies cisnie na trawniku ale zeby na chodniku?? po chodniku sie chodzi... mnie to obuzylo doslownie masakra...Pozdrowienia dla wlascicieli ktorzy sprzataja po swoim piesku...tak powinno byc :milosc:

Wlascicielu psa: czy ty nie masz oczu i nie widzisz gdzie twoj pies sra?? Niedlugo sam wdepniesz w kloca swojego psa.
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Ja zawsze pamiętam gdzie mój robi i zawsze uważam ;>
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Zapa,
to ja ci polecam miejsca w których robią pieski sąsiadów :D
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: nindustrialny »

witam
zaciekwil mnie ten watek gdyz ostatnio czesto wychodze ze swoja latorosla na spacery (plac zabaw,boisko itp)
wydaje mi sie ze dyskusja nie ma tutaj najmniejszego sensu

problemem naszych naczelnych politykow jest raczej zbyt mala ilosc pieniazkow na koncie
od zawsze zastanawialo mnie to dlaczego czlowiek ktory zarabia ciezkie $ i triumfalnie wszem i wobec glosi ze interes obywaeli jest jego interesem nie potrafi wpasc na pomysl na ktory wpadaja zwykli szarzy obywatele?!?!

zanim napisze cos o rozwiazaniach powinienem raczej wspomniec o mentalnosci naszego kochanego spoleczenstwa
jestesmy egoistami egocentrykami prymitywami hipokrytami itp
niestety
jest 21 wiek a my dalej nie wiemy co to jest segregacja smieci albo w/w sprzatanie po swoim pupilku

narod ma potencjal ale trzeba zlapac go (narod) za przyslowiowy pysk
jednakze kto to zrobi? NIKT!!!
a dlaczego?
a dlatego ze wyborcy ktorym sie czegos zabronilo nie zaglosuja wiecej na swojego kata ktory kazal im UWAGA.............. posprzatac po piesku

kuleje wszystko co tylko moze kulec
gdyby dziecko od przedszkola uczone bylo o tym jak sprzatac po piesku i jak np segregowac smiecie. mowie tu o edukacji wstepnej czyli szklana butelka do pojemnika X , papier do pojemnika Y, plastik do Z to wtedy byloby inaczej to samo z psimi kupami
jak piesek zrobi be to lopatka do woreczka i do smieci

smiac mi sie chce z tej akcji posprzataj po pupilu i tych instalacjach woreczkow i smietnikow

jedyna zawartoscia w/w smietnika, pojemnika czy jakkolwiek to nazwac byly puszki i butelki

mam jedna pesymistyczna wizje. pogodzdzcie sie z tym ze raczej nic sie nie zmieni.
dalej bedziemy brodzic w szambie

na temat strazy miejskiej i policji wypowiadac sie nie bede
11 latkow spisuja za byle co a powazniejszych gangstazz omijaja szerokim lukiem
szkoda mi policjantow
w USA nie patyczkuja sie z nikim a u nas?
za zwrocenie uwagi o psia kupe jakiemus dresowi z tatuazami i amstaffem, taki policjant bedzie pozniej przezywal koszmar bojac sie o dziecko

ahh czas konczyc

rozwiazania nie ma
Ray
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ray »

Ostetnio szedłem koło placu zabaw za PKSem. Przejeżdżali starżnicy miejscy na rowerach. Obok nich srał pies na trawnik. Bardzo duży pies - bez kagańca. Strażnicy popatrzeli na tę sytuację, anstępnie odwrócili głowy i pojechali dalej.
Obok tego placu zabaw są pojemniki, w których powinny być woreczki na pszie odchody. Oczywiście woreczków nie było.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM