ŚW
ŚW
jak tak można

Post autor: ŚW »

W składzie naszej rady miejskiej jest pan Józef Pankiewicz. Został przyjęty do pracy w MPO w Lubinie po tym jak został radnym. Nie wnikam w jego kompetencje, ale wątpię w to aby je posiadał. Są w Lubinie osoby z wykształceniem, na pewno bardziej nadające się na to stanowisko pracy.
Ale nie o Nim chcę napisać tylko o tym że do pracy w MPO została przyjęta także w tym miesiącu jego córka !!!! Uważam że jest to kpina i robienie sobie żartów z ludzi którzy nie mają znajomości. Kiedy nastanie koniec !!!!!!
Co można z tym zrobić bo jak dowiaduję się o czymś takim to człowiekowi.

Czy ktoś wie czy można coś z tym zrobić ??
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran
Re: jak tak można

Post autor: polar21 »

ŚW pisze:W składzie naszej rady miejskiej jest pan Józef Pankiewicz. Został przyjęty do pracy w MPO w Lubinie po tym jak został radnym. Nie wnikam w jego kompetencje, ale wątpię w to aby je posiadał. Są w Lubinie osoby z wykształceniem, na pewno bardziej nadające się na to stanowisko pracy.
Ale nie o Nim chcę napisać tylko o tym że do pracy w MPO została przyjęta także w tym miesiącu jego córka !!!!
hm... w takim miescie jak lubin takie akcje sa niestety na porzadku dziennym. Ostatnio moja panna starala sie o prace w salonie mebli 'bodzio' i pomysl sobie ze sie nie dostala bo jakis tatus (znajomy kierownika?) wkrecil tam swoja coreczke.
A o KGHM nawet nie ma co juz wspominac.

Np. znajoma dziewczyny pracuje na poczcie na pol etatu (!) jako kierowniczka (!!) biorac podobno na reke 2000 zl (!!!). I jak tu ma mnie ch_ _ _ nie strzelic. Teraz juz wiem czemu np. oplaty za przekaz na poczcie sa takie drogie.
A wszystko przez to ze jej ciocia chrzestna jest jakims tam dyrektorem departamentu (czy jakos tak).
ŚW pisze:Czy ktoś wie czy można coś z tym zrobić ??
no można. należy poinformować wszystkie możliwe media o zaistniałej sytuacji (TVL, Konkrety, Wiadomości Lubińskie, Gazetę Wrocławską, G. Wyborczą itd.), czyli 4-tą władzę.
Pewnie to sytuacji nie zmieni, ale przynajmniej wszyscy się dowiedzą co to za <font color=red>[...] (Wyraz bliskoznaczny: "skurczybyk")</font>.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: DeeS »

Dzis. Wiadomosci TKL. Pierwsze o 17.15 i potem co godzina do 22.15.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Southman »

DeeS pisze:Dzis. Wiadomosci TKL. Pierwsze o 17.15 i potem co godzina do 22.15.
Szkoda, że w innych sprawach pan "Dees" nie jest tak czujny i szybki :(
Nie ma to, jak polityczna nagonka, prawda? Szkoda, że kiedy chodzi o własne podwórko,
to wszystko jest cacy... ale beton jest nienaruszalny...

A co do wypowiedzi gościa "SW" - to skrót od "świnia" czy "świętoszkowata"... ?

Masz pracę? To pracuj i daj pracować innym! Nie masz? To nie zwalaj niepowodzenia
na innych! Ale u nas wciąż pokutuje mentalność Kalego: "Oby ci krowa zdechła"....
Co wiecie o tej dziewczynie? Ma takie samo prawo do pracy jak każdy...

Ale nie - wszyscy są święci i gdyby mieli możliwość "załatwienia" pracy komuś bliskiemu,
to oczywiście NIGDY by do tego nie dopuścili, prawda? "Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem" .... cholerni obłudnicy...

BEZ POWAŻANIA dla powyższych sępów...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pikus111 »

brawo kolego. Jak tak mozesz mówić wałek to wałek (napewno sam tak pracujesz po znajomości). A co do ŚW - to tutaj świnią tylko Ty jesteś [ Dodano

: Wto Lip 05, 2005 15:59 ]DeeS

, DeeS

, dzięki
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Southman brawo. Popisałeś się strasznie. Oby wiecej ludzi takich jak Ty w Lubinie i naprawdę będzie wszystko do d***
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

koniec tych przepychanek !
kolejne posty z wyzwiskami beda bezwzglednie ciete lub kasowane w calosci.

:kosa:
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Veldrin pisze:koniec tych przepychanek !

przepraszam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

pikus111 pisze:brawo kolego. prace to ja mam i to dobrą. Jak tak mozesz mówić wałek to wałek (napewno sam tak pracujesz po znajomości). A co do ŚW - to tutaj świnią tylko Ty jesteś
Ale nie anonimową - mam odwagę napisać pod rejestrowanym nickiem...
Co do Twojej pewności - to są insynuacje, pracuję pewnie dłużej niż Ty :P i to bez innych
przyczyn, niż własne umiejętności zawodowe... Tym niemniej nie śmiem oceniać motywów
( i sposobów) zatrudniania - niestety znam realia tzw. "rynku" pracy i śmiem twierdzić, że
czasami inaczej się nie da.... Jeśli Ty jesteś tak dobrym człowiekiem, to może daj pracę
wszystkim wokoło, ale nie własnemu bratu, czy siostrze .... no i co wtedy zrobisz, kiedy
przyjdą z prośbą?
[ Dodano: Wto Lip 05, 2005 15:59 ]
DeeS, DeeS,

dzięki
Tia... klakierstwo.... to też norma, nieprawdaż?

[ Dodano: Wto Lip 05, 2005 16:15 ]
Veldrin pisze:koniec tych przepychanek !

Szkoda tylko, że po wypowiedzi Polar21 kosa nie była w pogotowiu :)

// tam zadzialala cenzura :) a tak serio: nie siedze 24h przy komputerze i nie pilnuje // forum. liczymy na dojrzalosc w wypowiedziach forumowiczow. :kosa:

A czemu zadziałała tutaj ? :szok: Grzecznie prosiłem "ŚW" o argumenty...
Dziwnie jest to moderowane - czyżby zadziałały tak potępiane "związki rodzinne" ? :)

Ponieważ Veldrin wciął się z kosą - powtórzę jeszcze raz: jakie logiczne argumenty ma ŚW
przeciwko pracy tej pani?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Southman pisze:Szkoda, że w innych sprawach pan "Dees" nie jest tak czujny i szybki :(
Nie ma to, jak polityczna nagonka, prawda? Szkoda, że kiedy chodzi o własne podwórko,
to wszystko jest cacy... ale beton jest nienaruszalny...
twoja wypowiedź świadczy o tym, że albo jesteś znajomym "córeczki" albo sam dostałeś pracę w te sposób
Southman pisze:A co do wypowiedzi gościa "SW" - to skrót od "świnia" czy "świętoszkowata"... ?
oj....bardzo bardzo cie to zabolało, że ktoś nazwał sprawę po imieniu. Ciekawe dlaczego?
Southman pisze:Masz pracę? To pracuj i daj pracować innym! Nie masz? To nie zwalaj niepowodzenia na innych!

hahahahhaha. To żaden argument wobec nepotyzmu i prywaty jaką SW zarzuca panu Józefowi Pankiewiczowi (dobrze że padło nazwisko).

Southman pisze:Co wiecie o tej dziewczynie? Ma takie samo prawo do pracy jak każdy...
chłopcze....bez przegięć. A czy tu ją znasz? Czy wiesz jak wygląda sprawdzanie kwalifikacji na takiej rozmowie? Więc nie przeginaj.
Dlaczego mam się nie wkurzać z faktu, że jakaś tam dziewczynka (pewnie o marnych kwalifikacjach) ma pracę (po znajomości),a np. mojej dziewczyny na rozmowę nie zaprosili.
Southman pisze:.... cholerni obłudnicy...

BEZ POWAŻANIA dla powyższych sępów...
dokładnie, chyba mówiłeśto stojąc przed lustrem.
bez pozdro
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

polar21 pisze:
chłopcze....bez przegięć. A czy tu ją znasz? Czy wiesz jak wygląda sprawdzanie kwalifikacji na takiej rozmowie? Więc nie przeginaj.
Dlaczego mam się nie wkurzać z faktu, że jakaś tam dziewczynka (pewnie o marnych kwalifikacjach) ma pracę (po znajomości),a np. mojej dziewczyny na rozmowę nie zaprosili.
No i gdzie tu kosa cenzora? :P

To może Ty znasz lepiej tą "dziewczynkę" ? Na pewno - już określiłeś jej kwalifikacje, bo
pewnie to Ty przeprowadzałes rozmowę kwalifikacyjną :P Ciekawe, kto tam się tak boi o stołek (pewnie ŚW) skoro rozpętuje takie nagonki.... czyżby był/a aż tak kiepskim pracownikiem? Ludzie potrafią być zawistni....

Poza tym, daruj sobie to "chłopcze", razem w ławce nie siedzimy :P
ŚW
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Ciekawe, kto tam się tak boi o stołek (pewnie ŚW) skoro rozpętuje takie nagonki.... czyżby był/a aż tak kiepskim pracownikiem? Ludzie potrafią być zawistni....
to nie jest mój problem bo tam nie pracuje. I nigdy nie bede, bo nie mam aż takich znajomości.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

No i gdzie tu kosa cenzora? :P Southman

, małe sprostowanie, kosa cenzora? Heh.Gdybyś przeglądał całe forum lub chociaż kilka wątków w których wypowiadałby się Veldrin

, wtedy wiedziałbyś, że stawia tą "kosę" (:kosa:), praktycznie przy każdym swoim poście. :) Aaa... no i jeszcze jedno, fakt temat drażniący/gorący :) Ale jestesmy ludźmi cywilizowanymi, więc rozmawiajmy jak ludzie. Z kulturą :)
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

ja jeszcze niczego nie ocenzurowalem. poki co tylko strasze i twierdze ze wzajemne wyzywanie sie jest niezbyt kulturalnym zachowaniem.

to nie czasy realnego socjalizmu zeby kazda wypowiedz przechodzila przez rece cenzora (nie mylic z moderatorem).
jezeli ktos ma cos do powiedzenia nt moderowania postow zapraszam do utworzenia nowego tematu.

prosze trzymac sie tematu rozpoczetego przez SW.

Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Southman pisze:To może Ty znasz lepiej tą "dziewczynkę" ? Na pewno - już określiłeś jej kwalifikacje, bo pewnie to Ty przeprowadzałes rozmowę kwalifikacyjną :P Ciekawe, kto tam się tak boi o stołek (pewnie ŚW) skoro rozpętuje takie nagonki.... czyżby był/a aż tak kiepskim pracownikiem? Ludzie potrafią być zawistni....
ty chyba czegoś nierozumiesz (więć napiszę DUŻYMI literami dla lepszej widoczności i odbioru)

NIE JEST NORMALNE, ŻE PO PARTYJNEJ NOMINACJI NA STANOWISKO (jakieś tam) w MPO, ZARAZ PO TATUSIU ZOSTAJE ZATRUDNIONA "TAK CAŁKIEM PRZYPADKOWO" JEGO CÓRECZKA.

Jeśli ty nie widzisz w tym nic nienormalnego, to widocznie obce są Tobie pojęcia : moralność, etyka. :placz:
Southman pisze:Poza tym, daruj sobie to "chłopcze", razem w ławce nie siedzimy :P
oczywiście, że mogę sobie darować, ale z pewnych względów nie zamierzam cię za to przepraszać

P.S.
Oglądałem wiadomości na TKL. W sumie nic ciekawego....rzekłbym nawet, że TiVi nie bardzo była bestronna ("anonimowa wypowedź na forum"- komentarz prowadzącj wiadomości "tak jakby" sugerował OSZCZERSTWO SW wobec w/w pary). Nie próbowano porozmawiać z osobami będącymi "przedmiotem" zainteresowania niniejszego wątku.
Natomiast osoba wypowiadająca się w imieniu MPO, powiedziała tylko, że zatrudniona pani będzie opracowywać strategię dla firm współpracujących z MPO (widocznie jej kalifikacje były aż tak dobre :lol: ) i stwierdził na koniec, że MPO nie ma pieniędzy na utrzymywanie darmozjadów (ROTFL, i jeszcze większy :lol: )
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM