Cieszę się że tak myślisz.pksiak pisze:Moim zdaniem,zamiast tych Bova i Neoplana mogliby jednak wziąć autosana,choćby Ramzesa,też są dobre i za cene 3 Bova mielibyśmy 2 autosany.
No generalnie Jelcz bardziej specjalizuje się w produkcji autobusów miejskich. Jechałem kilkanaście razy Ewą do Wrocławia i muszę przyznać, że nie mam żadnych zarzutów do tego autobusu. Powiem więcej: raz jechałem Neoplanem to mnie tak przepiź...ło, że w sumie mam teraz jakąś awersję to tego autobusu. JELCZ IS OK.pksiak pisze:autosan jest lepszym pod względem autobusów wysokopokładowych od jelcza(jelcz ma tylko ewe),autosanma znacznie wiecej i jest mniej,myśle,że zamiast nowych namiejską manów i innych zagranicznych,zpowodzeniem mozna zakupić miejskie wersje autosana.
Hm...autosan nie ma chyba nie ma dobrych autobusów w klasie miejskiej. Ja bym tu widział (jak już napisałem gdzieś wcześniej) Jelcza Vecto/Danę (ale koniecznie z soczewkowymi reflektorami) lub ewentualnie z wysokopodłogowych (czyt. tańszych) Jelcza L100 I w wersji miejskiej
A taki przegubowy Jelcz M181MB/3 z nową "twarzą" to już wogule czad (zamiast wysłużonych przegubowych Ikarusów na przykład)