Jak oceniasz stan autobusów szczególnie z miejskiej?

Liczba głosów: 59
Świetne (1) 2%
Mogą być (13) 22%
powinny być bardziej zadbane (10) 17%
powinni je zezłomować (5) 8%
powinni część autobusów odrestaurować (13) 22%
powinni wymienić cały tabór (10) 17%
sam syf (7) 12%
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

pksiak pisze:Moim zdaniem,zamiast tych Bova i Neoplana mogliby jednak wziąć autosana,choćby Ramzesa,też są dobre i za cene 3 Bova mielibyśmy 2 autosany.
Cieszę się że tak myślisz.

pksiak pisze:autosan jest lepszym pod względem autobusów wysokopokładowych od jelcza(jelcz ma tylko ewe),autosanma znacznie wiecej i jest mniej,myśle,że zamiast nowych namiejską manów i innych zagranicznych,zpowodzeniem mozna zakupić miejskie wersje autosana.
No generalnie Jelcz bardziej specjalizuje się w produkcji autobusów miejskich. Jechałem kilkanaście razy Ewą do Wrocławia i muszę przyznać, że nie mam żadnych zarzutów do tego autobusu. Powiem więcej: raz jechałem Neoplanem to mnie tak przepiź...ło, że w sumie mam teraz jakąś awersję to tego autobusu. JELCZ IS OK. 8)

Hm...autosan nie ma chyba nie ma dobrych autobusów w klasie miejskiej. Ja bym tu widział (jak już napisałem gdzieś wcześniej) Jelcza Vecto/Danę (ale koniecznie z soczewkowymi reflektorami) lub ewentualnie z wysokopodłogowych (czyt. tańszych) Jelcza L100 I w wersji miejskiej
Obrazek

A taki przegubowy Jelcz M181MB/3 z nową "twarzą" to już wogule czad (zamiast wysłużonych przegubowych Ikarusów na przykład)

Obrazek
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

U nas za wąsko na przegubowce. Dlaczego nikt nie poleca Solarisów?
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

surgeon pisze:U nas za wąsko na przegubowce. Dlaczego nikt nie poleca Solarisów?
W samym mieście przegubowce można zobaczyć podczas porannych godzin szczytu między 7.00 a 8.00 (głowni pasażerowie to młodzież dojeżdzająca do szkół), a poza tym często przegubowce jeżdżą np. do Ścinawy.
Wkońcu kiedyś trzeba będzie czymś zastąpić te wysłużone jugosłowiańskie Ikarusy - Zemuny.

Solarisy oczywiście dają rady, no ale ja jestem miłośnikiem Jelcza, stąd nic nie wspominałem o tych autobusach.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

A ile tych zabytkowych Zemunków zostało? Dwa? Ikarus też chyba tylko jeden był jakiś czas temu. Za to ściągnięto nie wiadomo skąd kilka rozlatujących się (a zarazem w zaskakująco dobrym stanie) PR110`tek.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

surgeon pisze:A ile tych zabytkowych Zemunków zostało? Dwa? Ikarus też chyba tylko jeden był jakiś czas temu. Za to ściągnięto nie wiadomo skąd kilka rozlatujących się (a zarazem w zaskakująco dobrym stanie) PR110`tek.
No tak...co nie zmienia faktu, że te Zemuny na złom sie nadają i fajnie byłoby zakupić takie 2 przegubowe Jelcz jak na zdjęciu powyżej.

[ Dodano: Czw Cze 16, 2005 09:54 ]
surgeon pisze:U nas za wąsko na przegubowce.
poza tym nie bardzo rozumiem tego argumentu. Jeśli masz na myśli szerokość ulic, to byś musiał zobaczyć jak czasami we wrocku kierowcy muszą kluczyć w ciasnych jednokierunkowych ulicach.
Większość tras komunikacyjnych w Lubinie jest poprowadzona szerokimi arteriami.

Inna sprawa, że poza godzinami szczytu nie ma w Lubinie zapotrzebowania na tego typu autobusy
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

PR 110 były juz dawnop w pksie i njie były sprowadzane,tylko gdy pierwszy raz wygrano miejska przefarbowali je na niebiesko,a część ostatnio nową blacharkę zrobili.Co do ikarusów są teraz dwa Zenum i 280.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: loozak »

Nie wiem co Wy tak się podniecacie Jelczami- przecież nawet te nowe to złom , w dodatku z...manualną skrzynią biegów! Do Lubina pasowałyby np. Solarisy U12 bądź Volvo 7700. To co się aktualnie dzieje z lubińską komunikacją miejską to obraz nędzy i rozpaczy. Najnowsze nabytki pochodzą ze szrotu, a jak zakupiono MANy SL223 to rzecznik Pksu wmawiał społeczeństwu w TVL, że są to autobusy nieskopodłogowe!! To jest właśnie cały PKS Lubin SA. A na razie nic nowego i porządnego nie kupią, bo niedawno unieważniono przetarg i znów wszystko od początku. Prędzej wyprowadze się z tego miasta niż dojadą tu NOWE FABRYCZNIE autobusy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Vita »

rzecznik Pksu wmawiał społeczeństwu w TVL, że są to autobusy nieskopodłogowe!!

niestety muszę Cie wyprowadzi z błędu: PKS nie ma Rzecznika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Wiesz nieważne czy był to rzecznik, czy osoba odpowiedzialna za park autobusowy bądź zastepca prezesa. Ważne że osoba z PKSu wmówiła Lubinianom fakt, że niby MANy SL223 są niskopodłogowe. A Lubinianin nie wie co to jest autobus niskopodłogowy!!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Ikarusy były odrestarowane,jednak moim zdaniem moglliby sprzedać je prywaciarzom,a kupić nowe ikarusy np.nowe wersje
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

pksiak pisze:Ikarusy były odrestarowane,jednak moim zdaniem moglliby sprzedać je prywaciarzom,a kupić nowe ikarusy np.nowe wersje
no mogliby mogli... jak narazie pobożne życzenia :(
mam nadzieję że nie będzie jużwięcej zakupów tureckich autobusów
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Jeżeli chodzi o ikarusy to na miejską mogliby kupić tą wersje
Obrazek

albo

Obrazek

[ Dodano: Pią Lip 01, 2005 16:37 ]
A skoro dja piętrusa na zabytek,to mogliby kupić pierwszą wersje jelcza breliota a nie zachodni jako atrakcjja lub oryginalnego renault-breliet to by była atrakcja
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: loozak »

"Ikarusy były odrestarowane,jednak moim zdaniem moglliby sprzedać je prywaciarzom,a kupić nowe ikarusy np.nowe wersje"

Nie wiem czy dużo na tym PKS SA zyskałby, gdyż ma ...1 ikara 280 :D
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

loozak pisze:"Ikarusy były odrestarowane,jednak moim zdaniem moglliby sprzedać je prywaciarzom,a kupić nowe ikarusy np.nowe wersje"

Nie wiem czy dużo na tym PKS SA zyskałby, gdyż ma ...1 ikara 280 :D
Ale też jednego zenuma
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

Tak się wtrące po za tematem... załączniki miały być dodawane w inny sposób :diabel: poprzez www.fl.up.pl :diabel:
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot], Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM