Bylo pare spraw, ktore zalatwialismy z rzecznikiem Pana Prezydenta.
Niektore wspominamy lepiej inne moze troszke gorzej:) Pewnie wynikalo to z roznicy wieku obu pokolen.
Mam do Was pytanie : Jakie cechy wedlug Was powinien miec "Rzecznik Marzen"
Mi osobiscie rzecznik zawsze kojarzyl sie z zaslona, ktora chronia sie organy wyzsze, oczywiscie to byly szczeniackie wymysly chorej glowy nastolatka
Moje propozycje ... Osobiscie uwazam, ze "Rzecznik Marzen" zdecydowanie powinien byc otwarty na wszelkie pokolenia, zarowno emeretyow jak i przedszkolakow, powinien umiec rozmawiac na wszystkie tematy, nawet jesli nie ma o nich pojecia (choc nie dopuszczam sytuacji, ze rzecznik marzen nie zna kompletnie sie na temacie, wiedzac, ze ma o nim dzis rozmawiac, ale jesli nadejdzie taka chwila powinien umiec sie inteligentnie wyslizgnac)
Rzecznik powinien byc tzw. "osoba publiczna" (bez skojarzen) . Jego numer telefonu powinien byc widoczny w miejscu , ktore zobaczy kazdy mieszkaniec danego miasta.
Bo co jesli gazeta szkola chce przeprowadzic wywiad na np: ... ymm ... eliminacje na Rzecznika Roku ... Czy ktos z Was zna numery do Rzecznika Pana Prezydenta? Do Rzecznika Policji ? (ha !:) klapa intelektualna, tylko takich Panow kojarze z lokalnej tv) Czy innych Rzecznikow? ... owszem to wszystko jest do wyszperania
[zakladam tu sytuacja abstrakcyjna, nie mowie, ze do naszych Rzecznikow ciezko sie dostac]
Wiec? Jakie cechy powinien posiadac Rzecznik Roku? Z pewnoscia dziennikarskie, cos z kategorii public r. , czy powinie byc "luzakiem" :/ czy moze "Panem, z garniakiem zapietym na ost. guzik" i przesadna denerwujaca dyplomacja?
pozdrawiam
Mariusz Czubak
[ Dodano: Czw Cze 16, 2005 11:38 am ]
aha i jeszcze cos ... czy to, ze nie kojarze wiecej rzecznikow z naszergo miasta swiadczy o :
a) wiecej nie ma
b) za malo TV ogladam
c) poprostu Panowie nie chca sie pokazywac w lokalnych mediach ? (przeciez to czesc ich pracy .. )