Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran
Cechy dobrego rzecznika.

Post autor: Marian »

Witam

Bylo pare spraw, ktore zalatwialismy z rzecznikiem Pana Prezydenta.

Niektore wspominamy lepiej inne moze troszke gorzej:) Pewnie wynikalo to z roznicy wieku obu pokolen.

Mam do Was pytanie : Jakie cechy wedlug Was powinien miec "Rzecznik Marzen" :)

Mi osobiscie rzecznik zawsze kojarzyl sie z zaslona, ktora chronia sie organy wyzsze, oczywiscie to byly szczeniackie wymysly chorej glowy nastolatka :) Choc moze i tak czasami jest ... ale nie o tym tu piszemy.

Moje propozycje ... Osobiscie uwazam, ze "Rzecznik Marzen" zdecydowanie powinien byc otwarty na wszelkie pokolenia, zarowno emeretyow jak i przedszkolakow, powinien umiec rozmawiac na wszystkie tematy, nawet jesli nie ma o nich pojecia (choc nie dopuszczam sytuacji, ze rzecznik marzen nie zna kompletnie sie na temacie, wiedzac, ze ma o nim dzis rozmawiac, ale jesli nadejdzie taka chwila powinien umiec sie inteligentnie wyslizgnac)

Rzecznik powinien byc tzw. "osoba publiczna" (bez skojarzen) . Jego numer telefonu powinien byc widoczny w miejscu , ktore zobaczy kazdy mieszkaniec danego miasta.

Bo co jesli gazeta szkola chce przeprowadzic wywiad na np: ... ymm ... eliminacje na Rzecznika Roku ... Czy ktos z Was zna numery do Rzecznika Pana Prezydenta? Do Rzecznika Policji ? (ha !:) klapa intelektualna, tylko takich Panow kojarze z lokalnej tv) Czy innych Rzecznikow? ... owszem to wszystko jest do wyszperania :)
[zakladam tu sytuacja abstrakcyjna, nie mowie, ze do naszych Rzecznikow ciezko sie dostac]

Wiec? Jakie cechy powinien posiadac Rzecznik Roku? Z pewnoscia dziennikarskie, cos z kategorii public r. , czy powinie byc "luzakiem" :/ czy moze "Panem, z garniakiem zapietym na ost. guzik" i przesadna denerwujaca dyplomacja?

pozdrawiam
Mariusz Czubak

[ Dodano: Czw Cze 16, 2005 11:38 am ]
aha i jeszcze cos ... czy to, ze nie kojarze wiecej rzecznikow z naszergo miasta swiadczy o :

a) wiecej nie ma :) (no coment)
b) za malo TV ogladam :) (zdecydowanie wole reklamy)
c) poprostu Panowie nie chca sie pokazywac w lokalnych mediach ? (przeciez to czesc ich pracy .. )
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Ważne chchy takiej osoby to: medialność, uczciwość (szukaj teraz takiego ze świecą, jak znajdziesz dostaniesz czekolade :P ), niekaralność, i to o czym wspomnieł przedmówca; otwartość na mieszkańców niezależnie od wieku czy statusu społecznego.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

za czekolade nie chce mi sie babrac w ... piaskownicy ;]
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Może im mniej jest kolo kumaty tym lepiej. Za dużym kozakiem rzecznik być nie może bo z niego taki "doktorek" od otwierania kopert się zrobi.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM