http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=8228#8228
Regulamin forum
Muzyka w Lubinie - czyli co u nas słychać ?
Maniak

każdy wybiera co woli...
a słuchałeś Closterkellera... ? ten zespół mi się spodobał na samym początku...
on mnie tak wkręcił w tą muzykę...
A wszystkich zainteresowanych muzyką gotycką zapraszam do posta o castle party :
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nightwish to gotyk??
[ Dodano: Sob Maj 28, 2005 10:37 ]
hmmm....

[ Dodano: Sob Maj 28, 2005 10:37 ]
Nightwish to gotyk??nie cierpie gotyku ;] nie przemawia to do mnie w ogole, a juz na pewno nie Nightwish.
gotycki metal??NIGHTWISH... cudowna sprawateż b. lubie ... tyle, że to jest metal gotycki.
hmmm....
Maniak

Drogi kolego ...
po pierwsze dlaczego nazwa jest bezsensu... mi się podoba bardzo...a co najważniejsze ma coś w sobie... Nazwa tego fińskiego zespołu powstała w lipcu 1996 o północy,kiedy Tuomas spędzał noc przy ognisku z przyjaciółmi...w tym też momencie narodziła się idea powstania tego zespołu... (oczywiście każdy ma swoje zdanie... po drugie :
samo za siebie mówi ...Nightwish to wyjątkowy zespół. Gra on bowiem połączone rodzaje muzyki. Metal, Gotyk, I symfonie, dzięki połączeniu tych rodzajów muzki powstał unikalny styl. Powstał POWER METAL. Muzyka, którą oni tworzą spodobała się wielu ludziom
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Mistrzu (bez urazy dla twojej umiejetnosci rozumawania tekstu pisanego) postaraj sie przeczytac jeszcze raz moj post i pojac jego znaczenie:> . Nie mialem na uwadze nazwy zespolu (bo znam historie jej powstania ; ale tak czy siak przyda sie forumowiczom taka ciekswostka dydaktyczna) ale pewien gatunek muzyczny w ktorym poszczegolne czlony wkluczaja sie wzajemie.Try It.
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Maniak

PoLa a czy ktoś mówił że wrzucił te dwa zespoły do jednego worka ? Rozmawialiśmy o Closterkeller jako gotyku i o Nightwish jako meetalu gotyckiego ... patrz... muzyka z elementami gotyku ... nikt nie powiedział że Nightwish to jest gotyk ...
?
czy chodzi Ci teraz o muzyke patrz... połączenie metalu - gotyku - symfonii ... ?
Nightwish to dla wielu ludzi całkowite nowe brzmienia które mają sens...
możesz trochę jaśniejNie mialem na uwadze nazwy zespolu ale pewien gatunek muzyczny w ktorym poszczegolne czlony wkluczaja sie wzajemie.Try It.
czy chodzi Ci teraz o muzyke patrz... połączenie metalu - gotyku - symfonii ... ?
Nightwish to dla wielu ludzi całkowite nowe brzmienia które mają sens...
Maniak

Maniak

Weteran

off topicu? jaki offtopic ... temat to "gotyk" skoro Nightwish to nie gotyk to po jaka cholere sie znalazl w tym topicu juz na samym poczatku?
ja mam w sumie gdzies czy to power gotyk, czy moze pokemon gotyk, czy tez moze metal gotyk czy inne z ... wziete nazwy ... poprostu tego nie trawie. i takie jest moje zdanie. wypowiedzialem sie;]
a swoja dorga nazwa POWER GOTYK .... to smieszne, ze ludzie wymyslaja takie walniete nazwy;/
ja mam w sumie gdzies czy to power gotyk, czy moze pokemon gotyk, czy tez moze metal gotyk czy inne z ... wziete nazwy ... poprostu tego nie trawie. i takie jest moje zdanie. wypowiedzialem sie;]
a swoja dorga nazwa POWER GOTYK .... to smieszne, ze ludzie wymyslaja takie walniete nazwy;/
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 1 gość