Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

każdy wybiera co woli... :) a słuchałeś Closterkellera... ? ten zespół mi się spodobał na samym początku... :) on mnie tak wkręcił w tą muzykę... :D A wszystkich zainteresowanych muzyką gotycką zapraszam do posta o castle party :
http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=8228#8228
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

Nightwish to gotyk??

:kosa:

[ Dodano: Sob Maj 28, 2005 10:37 ]
nie cierpie gotyku ;] nie przemawia to do mnie w ogole, a juz na pewno nie Nightwish.
Nightwish to gotyk??
NIGHTWISH... cudowna sprawa :) też b. lubie ... tyle, że to jest metal gotycki.
gotycki metal??

hmmm....

:kosa:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: vastitas »

w encyklopedii rocka napisali, ze Nick Cave to gotyk, wiec Nightwish tez moze byc gotykiem
swoja droga - nie trawie Nightwisha
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: *Vegitt* »

Smieszne rzeczy opowiadacie Nightwish nawet nie lezal kolo gotyku a tym bardziej (abstrachujac od samej nazwy ktora jest bezsensowna) metalu gotyckiego....
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Drogi kolego ... :) po pierwsze dlaczego nazwa jest bezsensu... mi się podoba bardzo...a co najważniejsze ma coś w sobie... Nazwa tego fińskiego zespołu powstała w lipcu 1996 o północy,kiedy Tuomas spędzał noc przy ognisku z przyjaciółmi...w tym też momencie narodziła się idea powstania tego zespołu... (oczywiście każdy ma swoje zdanie... po drugie :
Nightwish to wyjątkowy zespół. Gra on bowiem połączone rodzaje muzyki. Metal, Gotyk, I symfonie, dzięki połączeniu tych rodzajów muzki powstał unikalny styl. Powstał POWER METAL. Muzyka, którą oni tworzą spodobała się wielu ludziom
samo za siebie mówi ...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: *Vegitt* »

Mistrzu (bez urazy dla twojej umiejetnosci rozumawania tekstu pisanego) postaraj sie przeczytac jeszcze raz moj post i pojac jego znaczenie:> . Nie mialem na uwadze nazwy zespolu (bo znam historie jej powstania ; ale tak czy siak przyda sie forumowiczom taka ciekswostka dydaktyczna) ale pewien gatunek muzyczny w ktorym poszczegolne czlony wkluczaja sie wzajemie.Try It.
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: PoLa »

śmieszna jest osoba która Nightwish i Closterkeller wrzuciła do jednego wora. To całkowicie inna muza!
"Dopomóż dzisiaj odchodzącym chwilom, by jutro były warte wspomnień."
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

PoLa a czy ktoś mówił że wrzucił te dwa zespoły do jednego worka ? Rozmawialiśmy o Closterkeller jako gotyku i o Nightwish jako meetalu gotyckiego ... patrz... muzyka z elementami gotyku ... nikt nie powiedział że Nightwish to jest gotyk ...
Nie mialem na uwadze nazwy zespolu ale pewien gatunek muzyczny w ktorym poszczegolne czlony wkluczaja sie wzajemie.Try It.
możesz trochę jaśniej :D ?
czy chodzi Ci teraz o muzyke patrz... połączenie metalu - gotyku - symfonii ... ?
Nightwish to dla wielu ludzi całkowite nowe brzmienia które mają sens...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Nightwishu jako metalu *gotyckim (zła odmiana przez przypadki) :]

eh... ide poczytać tą konwersacje. po szczerze mówiąc dawno nie zaglądałam w tego posta.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

tam szczegóły ... :P :) ale wiadomo o co chodzi ... :)
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Śmieszni jesteście. :P
Chyba liczy się jak kapela gra, a nie jak ktoś określa jaki to gatunek ?
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

no ale widzisz Tomek... niech sie nie wypowiadają jak nie znają zespołu, bo takie pomyłki są śmieszne.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Śmieszni jesteście.
Chyba liczy się jak kapela gra, a nie jak ktoś określa jaki to gatunek ?
tak...ale nie ja zaczołem tą rozmowę... więc nie róbmy już zbędnego off topicu...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

off topicu? jaki offtopic ... temat to "gotyk" skoro Nightwish to nie gotyk to po jaka cholere sie znalazl w tym topicu juz na samym poczatku?

ja mam w sumie gdzies czy to power gotyk, czy moze pokemon gotyk, czy tez moze metal gotyk czy inne z ... wziete nazwy ... poprostu tego nie trawie. i takie jest moje zdanie. wypowiedzialem sie;]

a swoja dorga nazwa POWER GOTYK .... to smieszne, ze ludzie wymyslaja takie walniete nazwy;/
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Power metal ... :P :D no ok...:) każdy ma swoje zdanie... :) była to mowa o tym zespole bo posiada w sobie dźwięki gotyckie...:P
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM