Maniak

No jest to jeden z niewielu industrialnych (z historią) obiektów w Lubinie, ale znając realia to swoje najlepsze dni ma już za sobaatn pisze:Defil nalezy do jakiegoś kolesia na S, nie pamietam nazwiska, ale wczoraj się dowiadywałem.
A dużo pomieszczeń jest to można by wynajmować kanciapy dla zespołów.
bo nie musi. takie Polskie durne prawo.
Maniak

Rozmawiałem kilka dni temu z osobą pilnującą terenu.
Więc tak: Na szczęście obiekt nie może zostać zburzony, gdyż został wpisany na listę zabytków. Są podobno plany zaadaptowania obiektu na centrum handlowe
Podobo trwa obecnie opracowywanie projektu rewitalizacji obiektu.
Istniał również projekt przeniesienia do pomieszczeń b. fabryki bazaru, ale (szczęśliwie?) nic z tego nie wyszło.
Z kolei jeśli chodzi o willę właściciela fabryki sąsiadującej z DFILem, są plany stworzenia restauracji oraz sal na organizowanie wesel.
Mam nadzieję, iż plany te nie spalą na panewce, gdyż nie mamy niestety w Lubinie podobnych obiketów postindustrialnych.
Więc tak: Na szczęście obiekt nie może zostać zburzony, gdyż został wpisany na listę zabytków. Są podobno plany zaadaptowania obiektu na centrum handlowe
Podobo trwa obecnie opracowywanie projektu rewitalizacji obiektu.
Istniał również projekt przeniesienia do pomieszczeń b. fabryki bazaru, ale (szczęśliwie?) nic z tego nie wyszło.
Z kolei jeśli chodzi o willę właściciela fabryki sąsiadującej z DFILem, są plany stworzenia restauracji oraz sal na organizowanie wesel.
Mam nadzieję, iż plany te nie spalą na panewce, gdyż nie mamy niestety w Lubinie podobnych obiketów postindustrialnych.
Maniak

galeria artystyczna + pracownie artystyczne
- muzeum Lubina, względnie przeniesione z szybu Boleslaw - Muzeum Ziemi Lubińskiej
- biblioteka (?) (...) Mam nadzieję, iż plany te nie spalą na panewce, gdyż nie mamy niestety w Lubinie podobnych obiketów postindustrialnych
myśle że galeria artystyczna + pracownie, a także muzeum Lubina to jedyna rozsądna propozycja, miejsca wystarczy a lokalizacja idealna
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 3 gości