Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

może kiedyś te gitary robiły furrore...ale raczej teraz nikt raczej by niechciał do nich wrócić... :P :D
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

atn pisze:Defil nalezy do jakiegoś kolesia na S, nie pamietam nazwiska, ale wczoraj się dowiadywałem.
A dużo pomieszczeń jest to można by wynajmować kanciapy dla zespołów.
No jest to jeden z niewielu industrialnych (z historią) obiektów w Lubinie, ale znając realia to swoje najlepsze dni ma już za soba :( A prywaciarz jak to prywaciarz - pewnie żadnych remontów czy konserwacji nie przeprowadza
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

bo nie musi. takie Polskie durne prawo.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Ten koleś to Syndyk czy jakoś tak, słyszałem że ma długi i chce to sprzedać.
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

syndyk... ma wiele firm w upadłości...
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Rozmawiałem kilka dni temu z osobą pilnującą terenu.
Więc tak: Na szczęście obiekt nie może zostać zburzony, gdyż został wpisany na listę zabytków. Są podobno plany zaadaptowania obiektu na centrum handlowe :)
Podobo trwa obecnie opracowywanie projektu rewitalizacji obiektu.
Istniał również projekt przeniesienia do pomieszczeń b. fabryki bazaru, ale (szczęśliwie?) nic z tego nie wyszło.

Z kolei jeśli chodzi o willę właściciela fabryki sąsiadującej z DFILem, są plany stworzenia restauracji oraz sal na organizowanie wesel.

Mam nadzieję, iż plany te nie spalą na panewce, gdyż nie mamy niestety w Lubinie podobnych obiketów postindustrialnych.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

galeria artystyczna + pracownie artystyczne
- muzeum Lubina, względnie przeniesione z szybu Boleslaw - Muzeum Ziemi Lubińskiej
- biblioteka (?) (...) Mam nadzieję, iż plany te nie spalą na panewce, gdyż nie mamy niestety w Lubinie podobnych obiketów postindustrialnych

myśle że galeria artystyczna + pracownie, a także muzeum Lubina to jedyna rozsądna propozycja, miejsca wystarczy a lokalizacja idealna
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM