Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Owszem, moim zdaniem fotobudka na wesele, na przykład taka, jaką można sobie zamówić w firmie https://foto-kabina.pl/ to fantastyczny pomysł. Goście zawsze mają przy tym wiele śmiechu i zabawy, na każdym weselu, na którym do tej pory byłam, była to rozchwytywana wręcz atrakcja
Wynajęcie takiej fotobudki wcale dużo nie kosztuje, więc warto to przemyśleć 
Nowy(a) na forum

Zawsze chętnie korzystam
nawet znam kilka osób które zajmują się wynajmem takich urządzeń, podobno całkiem niezły biznes. Jak coś mogę doradzić - chcesz wynająć naprawdę dobry sprzęt to szukaj urządzeń marki Smove. Mają sporą przewagę nad konkurencją i pod względem jakości i podejścia do klienta. Chłopaki dawno się u nich zaopatrują i rzeczywiście zdjęcia najlepsze mam w albumie z ich fotobudek.
Bywalec

Nowy(a) na forum

No właśnie z dobrej fotobudki jak Smove Fbox zdjęcia są naprawdę super! dla porównania wcale nie gorsze niż sama robię swoją lustrzanką z założeniem że trochę pojęcia o robieniu zdjęć mam. Naprawdę byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, myślę że to przede wszystkim kwestia jakości sprzętu ale warto warto 
Nowy(a) na forum

Mnie na fotobudkę stac nie było, kupiłam sobie natomiast mnóstwo innych ciekawych rzeczy, na przykład girlandy na stół, balony serpentyny http://godanparty.pl to się dopiero super komponowało i weselicho wyglądało jak z bajki, nic nam wiecej nie było potrzeba 
Nowy(a) na forum

Ile kosztuje sakramentalne „tak” i jak zaoszczędzić na weselu?

Wynajem sali, opłaty za poczęstunek, wynagrodzenie dla muzyków, dekoracje i zaproszenia, samochód, fotograf… Koszty związane ze ślubem i weselem sięgają kilkudziesięciu tysięcy – to naprawdę duże obciążenie. I chociaż coraz modniejsze są minimalistyczne uroczystości w gronie najbliższych, to wcale nie oznacza, że każdy może wyjąć z kieszeni taką kwotę i pokryć nią wszystkie koszty.
Koszty wesela – ile trzeba wyjąć z kieszeni?
Z jakimi kosztami powinni liczyć się młodzi, kiedy organizują wesele? Zacznijmy od tych najwyższych:
koszty ponoszone w samym kościele trzeba liczyć od 400 zł w górę (im większe miasto lub miejscowość, tym wyższe koszty). Ceny są niższe, jeśli chodzi o ślub cywilny (ok. 190 zł, ale w przypadku ślubu w terenie trzeba doliczyć 1000 zł);
na muzykę weselną warto przygotować nawet 7000 zł – wszystko zależy od tego, czy mowa o DJ-u, czy orkiestrze;
w przypadku sukni panny młodej należy liczyć się z kosztami od 2000 zł do 4000 zł (oczywiście w zależności od kroju, materiałów i projektanta koszt odpowiednio rośnie);
sesja zdjęciowa będzie kosztować ok. 2000 zł;
film ze ślubu i wesela to podobna cena.
Średnio koszty pokrycia ślubu i wesela wynoszą od 20 do 40 tysięcy złotych, a nie jest to górna granica. Wiadomo, że dla niektórych osób wystawność wesela jest niezwykle ważnym elementem, i każdy ma do tego prawo. Ostatecznie młodą parę często wspierają w organizacji rodzice, a branie kredytu na wesele nie jest już dzisiaj czymś niezwykłym.
Na czym warto oszczędzać na weselu, a jakie oszczędności mogą obniżyć jego jakość?
Na pierwszy rzut weźmy pod lupę weselne oszczędności.
Warto zastanowić się, czy na pewno wszyscy goście uwzględnieni na liście są osobami, z którymi chcemy spędzić dzień. Czy wesele obędzie się bez niewidzianej od wielu lat ciotki? Warto to przemyśleć.
Niemało można zaoszczędzić na samodzielnym wydrukowaniu swoich zaproszeń i winietek.
Czy na weselu koniecznie musi być dostęp do baru? Może wystarczy stół z alkoholami, a gości będą robić sobie drinki samodzielnie?
Zamiast kupionej sukni ślubnej – wypożyczona. Nie każda panna młoda jest przywiązana do myśli, że jej suknia ślubna po jednej imprezie będzie wisieć w szafie jako pamiątka. Opcja wypożyczenia wypada taniej.
Obrączki od złotnika zamiast z sieciówki. Zamiast dać zarabiać popularnym markom sprzedającym biżuterię, można iść do złotnika i poprosić o wykonanie np. obrączki ze złota przetopionego z pierścionka kogoś bliskiego, chociażby babci.
Na czym nie oszczędzać w przypadku wesela i ślubu?
Jeśli chcesz spędzić swój ślub, czując się komfortowo, nie oszczędzaj na butach. Powinny być naprawdę wygodne (chyba nikt nie chce skończyć na własnym weselu z nastrojem popsutym przez źle dobraną część garderoby).
Jeśli nie możesz skorzystać z usług zdolnej i zaufanej znajomej, na pewno nie warto oszczędzać na fryzjerze i makijażystce. Pozwól sobie czuć się dobrze i nie zdawaj na usługi niesprawdzonych, przypadkowych osób.
Chcesz się cieszyć pięknie uwiecznionymi wspomnieniami z wesela? Podobnie jak w punkcie powyżej – jeśli masz w zanadrzu znajomego, zaufanego fotografa, nie tnij kosztów w przypadku tej usługi. Na pewno nie masz ochoty oglądać fatalnych ujęć wykonanych w tak ważnym dla Ciebie dniu.
źródło: https://www.cosmopolitan.pl/w-twoim-swi ... -na-weselu

Nowy(a) na forum

Ja uważam, że fotobudka to trochę zbędny wydatek. Jak się ma dobrego fotografa to wszystko potrafi uchwycić, porobić śmieszne zdjęcia, grupowe, w parach itp. i nikt nie czuje się pokrzywdzony, a to i tak nie tania sprawa, wiec po co ładować kase w fotobudkę skoro jest fotograf
można ustawić fajną ściankę/ tło, kupić kilka zabawnych gadżetów i już jest "fotobudka". jakby ktoś szukał fajnego fotografa to polecam: https://fotografslubnylubin.wordpress.com/
Nowy(a) na forum

My organizowaliśmy wesele w ośrodku nad morzem (w Grzybowie ) http://www.weseleomega.pl/ Ze względu na piękne miejsce i okolice postawilismy na dobrego fotografa a z fotobudki zrezygnowalismy. To zbędny wydatek biorąc pod uwagę fakt ile możliwosci daje dobry fotograf w pięknym miejscu a musze przyznac ze nasza sala to klasa najwyższa z możliwych 
Stały bywalec

Nowy(a) na forum

Ja lubię fotobudki, o ile goście nie skupiają się tylko na niej
Byłam w sierpniu na weselu z noclegiem w http://www.staragarbarnia.pl/hotel i też była ta atrakcja. Fajna, często śmieszna pamiątka 
Nowy(a) na forum

Hej,
Faktycznie, fotobudka na weselu to naprawdę świetny pomysł! My organizowaliśmy swoje wesele we Wrocławiu w Hotelu Jasek w Sali Pałacowej
Było naprawdę przepięknie, dlatego myślę, że fotobudka stanowiła swego rodzaju dopełnienie wszystkich atrakcji. Każdy gość się bawił dobrze i każdy ma pamiątkę w postaci kilku zdjęć
Fotobudka na weselu to świetny pomysł, bo osoby z każdej grupy wiekowej z niej korzystają.
Pozdrawiam
Faktycznie, fotobudka na weselu to naprawdę świetny pomysł! My organizowaliśmy swoje wesele we Wrocławiu w Hotelu Jasek w Sali Pałacowej
Pozdrawiam
Nowy(a) na forum

Informacje
0 użytkowników » 3 gości