Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Wesele

Post autor: migra40 »

Hej, czy na weselach korzystacie z fotobudek, znalazłem ciekawe tu: http://lightring.pl/ zastanawiam się czy to dobry pomysł, żeby wypożyczyć na własne, co myślicie?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Masmiwi »

Jak wesele to suknia i bizuteria:) podstawa bo to najbardziej widac. No i fryzura z usiechem
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mirra »

Owszem, moim zdaniem fotobudka na wesele, na przykład taka, jaką można sobie zamówić w firmie https://foto-kabina.pl/ to fantastyczny pomysł. Goście zawsze mają przy tym wiele śmiechu i zabawy, na każdym weselu, na którym do tej pory byłam, była to rozchwytywana wręcz atrakcja :) Wynajęcie takiej fotobudki wcale dużo nie kosztuje, więc warto to przemyśleć :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: juska »

Zawsze chętnie korzystam :) nawet znam kilka osób które zajmują się wynajmem takich urządzeń, podobno całkiem niezły biznes. Jak coś mogę doradzić - chcesz wynająć naprawdę dobry sprzęt to szukaj urządzeń marki Smove. Mają sporą przewagę nad konkurencją i pod względem jakości i podejścia do klienta. Chłopaki dawno się u nich zaopatrują i rzeczywiście zdjęcia najlepsze mam w albumie z ich fotobudek.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zloty »

Jak jakościowo wyglądają takie zdjęcia z fotobudki.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: juska »

No właśnie z dobrej fotobudki jak Smove Fbox zdjęcia są naprawdę super! dla porównania wcale nie gorsze niż sama robię swoją lustrzanką z założeniem że trochę pojęcia o robieniu zdjęć mam. Naprawdę byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, myślę że to przede wszystkim kwestia jakości sprzętu ale warto warto :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: krenkapi »

Mnie na fotobudkę stac nie było, kupiłam sobie natomiast mnóstwo innych ciekawych rzeczy, na przykład girlandy na stół, balony serpentyny http://godanparty.pl to się dopiero super komponowało i weselicho wyglądało jak z bajki, nic nam wiecej nie było potrzeba :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: paluch »

Akurat fotobudka droga nie jest, bez przesady :-)
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Ile kosztuje sakramentalne „tak” i jak zaoszczędzić na weselu?
Obrazek
Młode małżeństwa niejednokrotnie już na samym starcie wspólnego życia są obciążone wydatkami związanymi z kupnem wspólnego mieszkania, a do tego dochodzą jeszcze dodatkowe koszty wynikające ze ślubu. Niestety rynek nie jest łaskawy dla młodych – każdy element związany z uroczystością kosztuje, i to niemało. Czy kredyt na wesele może w takim przypadku stanowić rozwiązanie?

Wynajem sali, opłaty za poczęstunek, wynagrodzenie dla muzyków, dekoracje i zaproszenia, samochód, fotograf… Koszty związane ze ślubem i weselem sięgają kilkudziesięciu tysięcy – to naprawdę duże obciążenie. I chociaż coraz modniejsze są minimalistyczne uroczystości w gronie najbliższych, to wcale nie oznacza, że każdy może wyjąć z kieszeni taką kwotę i pokryć nią wszystkie koszty.

Koszty wesela – ile trzeba wyjąć z kieszeni?

Z jakimi kosztami powinni liczyć się młodzi, kiedy organizują wesele? Zacznijmy od tych najwyższych:

koszty ponoszone w samym kościele trzeba liczyć od 400 zł w górę (im większe miasto lub miejscowość, tym wyższe koszty). Ceny są niższe, jeśli chodzi o ślub cywilny (ok. 190 zł, ale w przypadku ślubu w terenie trzeba doliczyć 1000 zł);

na muzykę weselną warto przygotować nawet 7000 zł – wszystko zależy od tego, czy mowa o DJ-u, czy orkiestrze;

w przypadku sukni panny młodej należy liczyć się z kosztami od 2000 zł do 4000 zł (oczywiście w zależności od kroju, materiałów i projektanta koszt odpowiednio rośnie);

sesja zdjęciowa będzie kosztować ok. 2000 zł;

film ze ślubu i wesela to podobna cena.

Średnio koszty pokrycia ślubu i wesela wynoszą od 20 do 40 tysięcy złotych, a nie jest to górna granica. Wiadomo, że dla niektórych osób wystawność wesela jest niezwykle ważnym elementem, i każdy ma do tego prawo. Ostatecznie młodą parę często wspierają w organizacji rodzice, a branie kredytu na wesele nie jest już dzisiaj czymś niezwykłym.

Na czym warto oszczędzać na weselu, a jakie oszczędności mogą obniżyć jego jakość?

Na pierwszy rzut weźmy pod lupę weselne oszczędności.

Warto zastanowić się, czy na pewno wszyscy goście uwzględnieni na liście są osobami, z którymi chcemy spędzić dzień. Czy wesele obędzie się bez niewidzianej od wielu lat ciotki? Warto to przemyśleć.

Niemało można zaoszczędzić na samodzielnym wydrukowaniu swoich zaproszeń i winietek.

Czy na weselu koniecznie musi być dostęp do baru? Może wystarczy stół z alkoholami, a gości będą robić sobie drinki samodzielnie?

Zamiast kupionej sukni ślubnej – wypożyczona. Nie każda panna młoda jest przywiązana do myśli, że jej suknia ślubna po jednej imprezie będzie wisieć w szafie jako pamiątka. Opcja wypożyczenia wypada taniej.

Obrączki od złotnika zamiast z sieciówki. Zamiast dać zarabiać popularnym markom sprzedającym biżuterię, można iść do złotnika i poprosić o wykonanie np. obrączki ze złota przetopionego z pierścionka kogoś bliskiego, chociażby babci.

Na czym nie oszczędzać w przypadku wesela i ślubu?

Jeśli chcesz spędzić swój ślub, czując się komfortowo, nie oszczędzaj na butach. Powinny być naprawdę wygodne (chyba nikt nie chce skończyć na własnym weselu z nastrojem popsutym przez źle dobraną część garderoby).

Jeśli nie możesz skorzystać z usług zdolnej i zaufanej znajomej, na pewno nie warto oszczędzać na fryzjerze i makijażystce. Pozwól sobie czuć się dobrze i nie zdawaj na usługi niesprawdzonych, przypadkowych osób.

Chcesz się cieszyć pięknie uwiecznionymi wspomnieniami z wesela? Podobnie jak w punkcie powyżej – jeśli masz w zanadrzu znajomego, zaufanego fotografa, nie tnij kosztów w przypadku tej usługi. Na pewno nie masz ochoty oglądać fatalnych ujęć wykonanych w tak ważnym dla Ciebie dniu.

źródło: https://www.cosmopolitan.pl/w-twoim-swi ... -na-weselu
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: alemakota »

Ja uważam, że fotobudka to trochę zbędny wydatek. Jak się ma dobrego fotografa to wszystko potrafi uchwycić, porobić śmieszne zdjęcia, grupowe, w parach itp. i nikt nie czuje się pokrzywdzony, a to i tak nie tania sprawa, wiec po co ładować kase w fotobudkę skoro jest fotograf :) można ustawić fajną ściankę/ tło, kupić kilka zabawnych gadżetów i już jest "fotobudka". jakby ktoś szukał fajnego fotografa to polecam: https://fotografslubnylubin.wordpress.com/
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: lionka »

My organizowaliśmy wesele w ośrodku nad morzem (w Grzybowie ) http://www.weseleomega.pl/ Ze względu na piękne miejsce i okolice postawilismy na dobrego fotografa a z fotobudki zrezygnowalismy. To zbędny wydatek biorąc pod uwagę fakt ile możliwosci daje dobry fotograf w pięknym miejscu a musze przyznac ze nasza sala to klasa najwyższa z możliwych :)
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

No to musiało być fajnie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mstawskam »

Ja lubię fotobudki, o ile goście nie skupiają się tylko na niej :) Byłam w sierpniu na weselu z noclegiem w http://www.staragarbarnia.pl/hotel i też była ta atrakcja. Fajna, często śmieszna pamiątka :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: lobigg »

Hej,
Faktycznie, fotobudka na weselu to naprawdę świetny pomysł! My organizowaliśmy swoje wesele we Wrocławiu w Hotelu Jasek w Sali Pałacowej :) Było naprawdę przepięknie, dlatego myślę, że fotobudka stanowiła swego rodzaju dopełnienie wszystkich atrakcji. Każdy gość się bawił dobrze i każdy ma pamiątkę w postaci kilku zdjęć :) Fotobudka na weselu to świetny pomysł, bo osoby z każdej grupy wiekowej z niej korzystają.
Pozdrawiam :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ziutka »

fotobudka dla mnie jest juz oklepana.. jak organizowalismy wesele w Białym Fortepianie to zdecydowalismy sie na fotografa z gadzetami a jako atrakcje pokaz magii i bylo rewelacyjnie.. od organizacjiprzez obsluge po atrakcje i jedzenie
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM