Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Komentarze:

THE_OBSERVER@StefanKowalski

Piękna merytoryczna kobieta. Uwielbiam nie tylko słuchać ale i patrzeć. Jako mężczyzna stwierdzam jest pani bardzo piękną atrakcyjną kobietą ale co niezwykle istotne a nawet kluczowe dla korespondenta telewizyjnego i dziennikarza, jest pani merytoryczna i profesjonalna. bardzo lubię pani słuchać i na panią patrzeć. Pozdrawiam
-------------------------------
mojglos

Bardzo podobają mi się komentarze P.Zuzanny.Są zawsze rzeczowe i jasne dla widza.Przekazane z największą starannością.Życzę dalszych sukcesów.

---------------------------------
Rajf

Pani Zuzanno wspolczuje,obawiam sie ze ukreca leb, za duzo tam jest zamieszanych lichwiarzy,zdrajcow,szabes-goi.Jest pani mloda, musi pani dazyc sama z poparciem patriotow,moze sie uda.
========================
Zuzanna Falzmann: Wierzę, że sprawa FOZZ, za którą mój tata zapłacił życiem, zostanie w końcu wyjaśniona
Obrazek
Dla każdego dziecka utrata rodzica to koszmar i potworny szok, w który trudno uwierzyć. Brzemię tego zdarzenia ciągnęło się za nami przez lata. Mieliśmy świadomość, że mama zostaje z naszą piątką sama i będzie musiała sobie poradzić.

— mówi portalowi wPolityce.pl Zuzanna Falzmann, córka Michała Falzmanna, inspektora
Najwyższej Izby Kontroli, który ujawnił aferę FOZZ; korespondentką TVP w Stanach Zjednoczonych.

wPolityce.pl: Pani tata, Michał Falzmann ujawnił i opisał aferę Funduszu Obsługi Zadłużenia Zagranicznego. Zmarł nagle 18 lipca 1991 r. Jako korespondentka TVP w Stanach Zjednoczonych relacjonowała pani ekstradycję Dariusza Tytusa Przywieczerskiego do Polski. Co pani poczuła, kiedy dowiedziała się, że człowiek uważany za „mózg” afery FOZZ po kilkunastu latach ukrywania się przed wymiarem sprawiedliwości, trafi do więzienia w Polsce?

Zuzanna Falzmann:
Pomyślałam, że sprawiedliwość jednak istnieje. Ale przypomniałam sobie, że pan Przywieczerski jest skazany na skromny wyrok, na dwa i pół roku więzienia. Wyrok za okradanie państwa polskiego powinien być chyba jednak wyższy. Pan Przywieczerski szybko wyjdzie na wolność i będzie żył z pieniędzy, których dorobił się na FOZZ. Jego ekstradycja ma więc dla mnie słodko-gorzki smak. Zastanawiam się, czy zdecyduje się współpracować ze śledczymi i ujawni fakty, które przez lata ukrywał, czy też będzie strategicznie milczał.

Sądzi pani, że zdecyduje się na taki, prawdopodobnie ryzykowny dla niego, krok? Chyba nie opłaca mu się nikogo obciążać? Tak, jak pani zauważyła, otrzymał skromny wyrok. W 2005 r. po 14-letnim śledztwie i procesie został skazany na 3,5 roku więzienia za wyprowadzenie z FOZZ około 1,5 miliona dolarów. Rok później mimo, że uciekł z kraju po rozpoczęciu procesu, sąd apelacyjny zmniejszył mu karę do 2,5 roku więzienia. Były dyrektor FOZZ Grzegorz Żemek został skazany przez sąd pierwszej instancji na 9 lat więzienia i 720 tys. zł. grzywny. Również dla niego sąd apelacyjny był łaskawy. Obniżył mu wyrok do 8 lat więzienia i 5 tys. zł.

Więcej: https://wpolityce.pl/polityka/414473-fa ... jasniona[b]
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
kaziu

Inteligentny inaczej Lis wypomina premierowi pracę w bankach ale premier przestał tam pracować i poświęca się dla Polski a pan p.Lis dalej pracujesz dla szkopów szkodząc Polsce jak każą mocodawcy dla mamony więc bliższy Polakom jest premier a nie ujadający po niemiecku Lis mierny redaktor niemieckiego piśmidła dla głupich Polaków.
------------------------------
vwłodek

Niektórych polskość boli i uwiera...a już sukcesy Polski i Polaków wywołują ekstremalne objawy schizofrenicznej histerii i depresji.Lis to tyPOwy szmalcownik....nie ma Niemców,nie ma sukcesu.
mad-max

Towarzysz Lisenko POwinien kibicować Rosiji a może mu smutno ,że Rosija odpadła. To zawsze dla mnie był łachmyta i idiota o ilorazie inteligencji kury tj. 30% !!!!!!!
=============================
Myślał, myślał i… wymyślił. Skandaliczny komentarz Lisa w kontekście sukcesu polskich siatkarzy
Obrazek
Bez względu na preferencje polityczne, czy światopoglądowe Polacy cieszą się z sukcesu siatkarzy na Mistrzostwach Świata. Drugi z rzędu tytuł mistrzowski narodowej drużyny jest wydarzeniem bez precedensu. Tymczasem Tomasz Lis - naczelny tygodnika wydawanego przez szwajcarsko - niemiecki koncern Ringier Axel Springer, postanowił "zawalczyć" o demokrację właśnie w kontekście tego wielkiego sportowego wydarzenia. "Autorytetowi" totalnej opozycji nie spodobało się, że premier Morawiecki kibicuje polskiej drużynie i postanowił publicznie dać temu wyraz.

To już drugi "totalny" celebryta, który postanowił przy okazji sportowego wydarzenia upiec swoją "polityczną pieczeń".

W każdej sytuacji i w każdym sporcie zawsze kibicuję Polsce. Oglądamy finał MŚ w siatkówce, tak jak miliony Polaków w tej chwili. Drugie srebro czy trzecie złoto? Uda się nam, wierzę w to mocno!

- napisał na Twitterze Premier Morawiecki.

Wpis szefa rządu postanowił skomentować naczelny Newsweeka. Najwyraźniej mocno sfrustrowany Lis, nie odniósł się jednak w żaden sposób do wielkiego sportowego wydarzenia, lecz postanowił dopiec Premierowi Morawieckiemu, zarzucając mu, że był "banksterem".

Jako bankster to pan kibicował ale Irlandczykom i Hiszpanom. Ok, oni odpalali działkę
-napisał Lis.

Kompletnie nie wiadomo, skąd takie skojarzenia ma Tomasz Lis, ale odpowiedzi na to pytanie postanowili udzielić inni komentujący jego skandaliczne słowa, w tym m.in. poseł Adam Andruszkiewicz.

Więcej: https://niezalezna.pl/238494-myslal-mys ... -siatkarzy
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Dziś ósma rocznica obniżenia zasiłku pogrzebowego przez PO-PSL
Obrazek

Dziś mija ósma rocznica obniżenia przez rząd Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego zasiłku pogrzebowego. Zmniejszono go aż o 40 proc. z 6395 do 4000 zł. Jak widać, rząd Donalda T. nawet zmarłym nie darował, tylko ich ograbił. W sumie i tak byli łaskawi, bo mogli ukraść jeszcze więcej – gdyby posłuchali swojego guru Leszka Balcerowicza, który proponował obniżenie zasiłku do 1100 zł! Warto o tym pamiętać, gdy PO ogłasza, że tylko ich dojście do władzy jest gwarantem programu "Rodzina 500 plus".

– Za te pieniądze nie da się zorganizować pogrzebu. To pomysł najgorszy z możliwych. W mojej firmie średnia cena pogrzebu w sierpniu tego roku wyniosła 2620 złotych. A jesteśmy jednymi z najtańszych na rynku. Do tej kwoty trzeba doliczyć koszt wykupienia placu na cmentarzu. Jeżeli ktoś już takowy ma, to dopłaca 500 złotych za przedłużenie na kolejne 10 lat. Ale jeżeli ktoś placem nie dysponuje, to musi wyłożyć 2100 zł. No i dodatkowe koszty. Na ubranie, księdza, postawienie nowego pomnika lub rozebranie starego przed pogrzebem i złożenie go na nowo. Nie ma szans, by zmieścić się w tych czterech tysiącach. (...) Dojdzie do takich sytuacji, że ludzi nie będzie stać na chowanie członków rodziny i pogrzeby na swoje barki będzie musiała wziąć opieka społeczna, która zorganizuje pogrzeb w najtańszej trumnie i bez należytej oprawy

– żalił się wówczas "Super Expressowi' szef największej firmy pogrzebowej w Łodzi oraz prezes Polskiej Izby Przedsiębiorców Pogrzebowych Witold Skrzydlewski. Ciekawe, że jest to ojciec posłanki i europosłanki Platformy Obywatelskiej Joanny Skrzydlewskiej.

źródło: https://wsensie.pl/polska/30304-dzis-os ... z-po-psl[b]
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
brunek

NAWIEDZENI ideowo ''celebryci'' z wypranymi mózgami przez SŁUSZNE ''media'' zrobiły swoje - NIESTETY..! A szkoda,bo UWIELBIALI pana Andrzeja wszyscy Polacy !

-------------------------
HBN

Wyglada na to, ze nie kochala swojego ojca i zal jej kazdego grosza. Nie rozumie, ze trzeba szanowac pamiec o zmarlych bez wzgledu na sprawy swieckie chyba dosyc ograniczona z tym bredzeniem o rzadzie
---------------------------
Zuta

Tuż po śmierci Aktora córka deklarowała, że nie pochowa ojca. bo nie utrzymywała z nim kontaktu. Pogrzeb odbył się więc chyba na koszt państwa? Kwesta poszła na waciki?

J@cek

Kolejna zarażona socjalizmem istota, której żal pieniędzy nawet na prosty nagrobek dla własnego ojca. Natomiast politycznie od razu się wypowiada. To już chyba jakaś epidemia.

==========================
Smutny widok na Powązkach. Dwa lata po śmierci Andrzeja Kopiczyńskiego, nie postawiono nagrobka. Rodzina odrzuciła pomoc od rządu

Obrazek

Od śmierci uwielbianego przez Polaków aktora Andrzeja Kopiczyńskiego minęły ponad dwa lata, ale znany aktor nadal nie doczekał się nagrobka. O sytuacji przypomniała kilka dni tematu na Twitterze Agata Rowińska - naczelna telewizji wPolsce.pl, apelując o reakcję do środowiska filmowców. Swego czasu swoją pomoc oferowało Ministerstwo Kultury, ale córka aktora odmówiła. Czemu? Jak tłumaczy Kopiczyńska „nie mogę i nie przyjmę pomocy ze strony rządu, którego nie akceptuje”. Przykre.

Córka aktora zapewnia, że pomnik powstanie, a nawet jest już zaprojektowany.
Wypalone znicze i liście trzeba sprzątać. Robię to, ale nie na tyle często, żeby nie zdążyły opaść nowe. Przychodzę ja, przychodzą moje dzieci
—mówi w rozmowie z WP Kopiczyńska.

Mój tata byłby dużo bardziej zadowolony z takiego naturalnego, trochę siermiężnego, prostego nagrobka niż wielkiego, wykonanego z przepychem pomnika. Gdyby było mnie stać na pomnik w takim miejscu na Powązkach, to już by był. Skromny. I taki stanie. Nie wiem kiedy. A do tego czasu nie dzieje się tam nic złego
—dodaje.

Czemu odrzuciła pomoc Ministerstwa Kultury? Niestety, Kopiczyńska przyznaje, że pomocy od rządu, którego „nie akceptuje” nie weźmie.

Doceniam gest ze strony Ministerstwa Kultury i dziękuje za propozycję. Nie mogę i nie przyjmę pomocy ze strony rządu, którego nie akceptuje. Mój tata z całą pewnością również by sobie tego nie życzył. Nawet jeżeli to miałoby oznaczać spoczywanie pod gałązką świerkową przez lata. Zresztą tak by lubił. Był bardzo skromnym człowiekiem, kochał przyrodę, spokój, wieś i wszystko co proste i naturalne. Gdyby sam miał wybierać miejsce pochówku, raczej byłoby to gdzieś pod drzewem i kamieniem niż w grobowcu. To mój ojciec, znałam go. Wiem jaki był. Kamyczki zamiast nagrobka mimo, że tymczasowe jeszcze dłuższy czas będą spełniać swoją role i wiem, że bardzo by się tacie podobały
—tłumaczy.

To przykre, że sympatie polityczne biorą górę nawet nad grobem…

Więcej: https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/4146 ... z-nagrobka
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

wąsaty Janusz

Te bandziory są przyzwyczajone do bezkarności. Za prl-u katowali, mordowali patriotów, a teraz z przyzwyczajenia używają argumentu siły. Tylko gdzie jest policja, sprawiedliwość. Bezkarność rozbestwia
---------------------------------------
puff

wrzeszczą ,wrzeszczą konstytucja!, konstytucja, a to zwykła polityczna PROSTYTUCJA!!
------------------------------
klasyczny moher

To bydlę z KODu powinno siedzieć. Z naruszenie nietykalności funkcjonariusza publicznego (radny) grozi do 3 lat paki.
============================
Bandytyzm podczas pikiety KOD w Bydgoszczy! Radny Prawa i Sprawiedliwości został uderzony w twarz megafonem
Obrazek
Skandaliczne zdarzenie w Bydgoszczy. Radny Prawa i Sprawiedliwości został pobity przed spotkaniem z Mateuszem Morawieckim. Mężczyzna trafił do szpitala.

Jak czytamy na portalu tvp.info radny Bogdan Dzakanowski miał zostać uderzony w twarz megafonem. Czynu miał się dopuścić szef lokalnych struktur Komitetu Obrony Demokracji, Karol Słowiński. Do zdarzenia doszło podczas pikiety KOD przed miejscową filharmonią
Czekaliśmy na wejście do Filharmonii. KOD miał zarejestrowaną manifestację w nieco innym miejscu. Ale podszedł do nas Karol Słowiński z megafonem i zaczął krzyczeć o konstytucji. Gdy jedna z pań coś mu powiedziała, nie wiem co, bo nie słyszałem, krzyknął do niej „Ty k…”

– mówi Dzakanowski w rozmowie z tvp.info.

Rady PiS zareagował na zachowanie KOD-ziarza. W konsekwencji miał zostać uderzony w twarz.

Wtedy Słowiński uderzył mnie megafonem w twarz. Z tyłu była ekipa TVN, kamera była skierowana na nas, ale powiedziano nam, że była wyłączona. Zawiadomiłem o zdarzeniu policję i udałem się do lekarza
— mówi polityk.

Podczas badania w szpitalu stwierdzono:

uraz twarzoczaszki, stłuczenie powieki i okolicy oka.

Dziekanowski mówił też o nagonce przeciw niemu rozpętanej przez bydgoski KOD.

Po złożeniu zawiadomienia na policję bydgoski KOD rozpętał w mediach społecznościowych nagonkę na mnie i moją rodzinę, nazywając mnie „kapusiem”. Nie wiadomo, do czego jeszcze doprowadzi ta mowa nienawiści .

źródło: https://wpolityce.pl/polityka/414824-ba ... bydgoszczy
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

RODO sposobem na telemarketerów. Wystarczy jeden wniosek i się odczepią
Obrazek
Wydzwaniają, nie dają dojść do głosu, nie mówią skąd mają numer telefonu. Każdy z nas trafił na takich telemarketerów. Należy walczyć o swoje prawa, wystarczy wysłać skargę - przekonuje dr Maciej Kawecki z Ministerstwa Cyfryzacji. Pokazujemy krok po kroku, jak złożyć zażalenie na nachalnych telemarketerów.

"Dzień dobry, wygrał pan los uprawniający do walki o główną nagrodę". "Dzień dobry, mam dla pani niesamowitą ofertę. Wystarczy przyjść na spotkanie i odebrać upominek". "Dzień dobry, to niesamowita okazja do zarobku". "Witam serdecznie! Mam dla pana świetną wiadomość!".
To tylko kilka przykładów. Takie właśnie telefony muszą odbierać każdego dnia tysiące Polaków. Namolnych telemarketerów nie brakuje. Gdy chcemy o coś zapytać, nie dają dojść do słowa. Gdy pytamy, skąd mają nasz numer, po prostu nie odpowiadają. Gdy dociekamy, po co właściwie z nami rozmawiają, bardzo często kręcą.

Więcej: https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 17623.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Pęknięcie w KO ws. emerytur? Szewczak: Schetyna potrafi w każdej sprawie zmieniać zdanie o 180 stopni.
Obrazek
Dzisiaj pan Schetyna jest kompletnie niewiarygodny, gdy mówi, że nie będą podnosić wieku emerytalnego, bo wtedy, gdy rządzili, też tak mówili, a potem go podnieśli. Trudno więc wierzyć panu Schetynie, że dotrzymuje słowa. Pan Schetyna potrafi w każdej sprawie zmieniać zdanie o 180 stopni

—mówi w rozmowie z portalem wPolityce.pl Janusz Szewczak (PiS), wiceprzewodniczący sejmowej Komisji Finansów Publicznych.

wPolityce.pl: Katarzyna Lubnauer stwierdziła, że należy zrobić wszystko, aby ludzie dłużej pracowali, bo inaczej cały system związany z ZUS rozpadnie się. Wcześniej Grzegorz Schetyna mówił natomiast, że PO nie podwyższy wieku emerytalnego. Jak przyjmuje Pan stanowiska obu liderów Koalicji Obywatelskiej?

Janusz Szewczak:
Jeszcze nie mamy wyborów, a już Koalicja Obywatelska mówi różnymi głosami. Widać, że pani Lubnauer ma zupełnie inne zdanie, niż pan Schetyna. Podniesienie znienacka, podstępnie wieku emerytalnego, to przecież jedna z przyczyn przegranej Platformy i PSL. Dzisiaj pan Schetyna jest kompletnie niewiarygodny, gdy mówi, że nie będą podnosić wieku emerytalnego, bo wtedy, gdy rządzili, też tak mówili, a potem go podnieśli. Trudno więc wierzyć panu Schetynie, że dotrzymuje słowa. Pan Schetyna potrafi w każdej sprawie zmieniać zdanie o 180 stopni. Przypomnijmy, że najpierw twierdził, iż będziemy przyjmować uchodźców, a potem mówił, że PO jest temu przeciwna. Takich jego wolt mieliśmy wiele. Natomiast Nowoczesna, jako struktura polityczna, właściwie już nie istnieje, została skonsumowana. Moim zdaniem jest to ugrupowanie, które jedną nogą jest w politycznej trumnie, a drugą opiera się na skórce od banana. Ma przecież gigantyczne problemy finansowe, o czym pani Lubnauer nie bardzo chce chyba pamiętać. Jest też szokujące w polskiej kulturze prawnej i parlamentarnej, że Nowoczesna zwraca się do opinii publicznej z prośbą o zbiórkę pieniędzy na przygotowanie projektu aktu prawnego. A to przecież miało miejsce i jest to rzecz kuriozalna.

Więcej : https://wpolityce.pl/polityka/414930-na ... 180-stopni
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Anonim
Ale cyrk, ale właściwie czym on się różni od tych kandydatów , co jeszcze na razie nie siedzą?
Anonim
No to może wkrótce zmieni komitet wyborczy na inny, np: Moja mała cela!
Wójt ma zarzuty za przekręty z dotacjami i siedzi w areszcie. Właśnie ogłosił chęć startu... w wyborach
Obrazek
Zbigniew W., wójt Daszyny (Łódzkie), jest podejrzany o popełnienie 92 przestępstw dotyczących wyłudzeń dotacji. Pomimo to nie zamierza odejść z samorządu. Mało tego - ubiega się o reelekcję pomimo pobytu w celi aresztu! Jak tłumaczy Państwowa Komisja Wyborcza, jeśli nie został skazany prawomocnym wyrokiem na karę więzienia, kandydat może startować w wyborach.

Zbigniew W. został zatrzymany w kwietniu jako jedna z 11 osób, które według Prokuratury Okręgowej w Łodzi działały w zorganizowanej grupie przestępczej. Zdaniem śledczych w latach 2009–2017 miała ona wyłudzić na szkodę Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARiMR) nawet 11 mln zł dotacji. Działalność polegała na wyłudzaniu dofinansowania w ramach systemów wsparcia bezpośredniego w rolnictwie. Podstawą nielegalnego procederu były dokumenty przedkładane w biurze powiatowym ARiMR w Łęczycy, w których podawano nieprawdę, co do prowadzenia działalności rolniczej.

"Na tym etapie śledztwa w tej sprawie jest 14 podejrzanych. Trzy osoby są tymczasowo aresztowane, w tym Zbigniew W., jego brat i były pracownik ARiMR" - powiedział dzisiaj rzecznik Prokuratury Okręgowej w Łodzi Krzysztof Kopania.

Poinformował, że Zbigniew W. "podejrzany jest o popełnienie 92 przestępstw, w tym m.in. o kierowanie w latach 2013-2017 grupą przestępczą, mającej na celu prowadzenie przestępczej działalności polegającej na wyłudzaniu dotacji".

"Ponadto postawiono mu ponad 80 zarzutów konkretnych wyłudzeń i kilka zarzutów związanych z podrabianiem dokumentów" – dodał rzecznik łódzkiej prokuratury okręgowej.
Jak dodał, w stosunku do W. przedłużono tymczasowy areszt do 16 listopada.

Prokuratura nie skierowała jeszcze do sądu aktu oskarżenia. Ze względu na to, że podejrzani działali w warunkach zorganizowanej grupy przestępczej i z przestępstwa uczynili stałe źródło dochodu, grozi im kara do lat 15 więzienia.

Mimo osadzenia w areszcie, 43-letni wójt gminy Daszyna ubiega się w wyborach samorządowych o reelekcję na trzecią kadencję. Na zarejestrowanej w Państwowej Komisji Wyborczej (PKW) liście kandydatów na wójta Daszyny startuje z Komitetu Wyborczego Wyborców Nasza Mała Ojczyzna.

"Dopóki nie ma prawomocnego orzeczenia sądu o pozbawieniu wolności, kandydat może startować w wyborach" – powiedziała PAP dyrektor Delegatury Krajowego Biura Wyborczego w Łodzi Grażyna Majerowska-Dudek.

Zgodnie z przepisami Kodeksu wyborczego, w wyborach nie może kandydować osoba "skazana prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe".

Zbigniew W. w 2010 roku był skazany za nielegalne polowanie na dziki. Jego mandat został wygaszony przez ówczesną wojewodę. Ponownie na wójta został wybrany w wyborach w 2014 roku.

Oprócz W. w wyborach na wójta gminy Daszyna startuje jeszcze dwóch innych kandydatów.

źródło: http://niezalezna.pl/239056-wojt-ma-zar ... w-wyborach
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
stanonim
...nie chciałbym być sądzony przez takich sędziów którzy nie znają podstawowego aktu prawnego jakim jest Konstytucja...
----------------------------------------
dr. J.E.BAKA
A gdzie była konstytucja i jej obrońcy jak szalała reprywatyzacja i mafie vatowskie?

--------------------------------
POL :
To nie są sędziowie tylko lewacka patologia która nigdy nie powinna mieć prawa sądzić innych. Ci lewaccy przestępcy i zdrajcy w togach bronią swojej bezkarności aby jako "roztargnieni" mogli kraść i brać udział w działalności przestępczej po jedynie słusznej lewackiej linii oraz doprowadzić do likwidacji Państwa POLSKIEGO zgodnie z wizją komunisty spinellego ich mentora .
=========================
Sędziowie w koszulkach z napisem „konstytucja”. Budka się odezwał i to był błąd. Został zaorany
Obrazek
Zdjęcie sędziów z krakowskiego sądu ubranych w koszulki z napisem „konstytucja” obiegło internet. Sebastian Kaleta ocenił, że „sędziowie ci łamią zasadę apolityczności”. W dyskusję wszedł Borys Budka chcąc atakować rozmówcę. I pożałował. Riposta była miażdżąca i przypomniała posłowi Platformy Obywatelskiej o pewnym fakcie.

- Ta grafika jest wyrazem sprzeciwu natury politycznej, w tym celu została stworzona, przez aktywistów politycznych jest promowana i dystrybuowana. Sędzia nie może łączyć symboli na wskroś politycznych z zasadą apolityczności – napisał Sebastian Kaleta, członek komisji weryfikacyjnej.
Obrazek
Dodał, by nie pisać, że „to przecież napis +konstytucja+”.

Z tą grafiką identyfikują się osoby, które mają przekonanie (prezentowane w sposób polityczny) o jej łamaniu. Miliony osób ma odmienny pogląd, to nie oznacza, że nie szanują konstytucji, lecz widzą jej łamania

– podał Kaleta.

Do sprawy odniósł się poseł Platformy Obywatelskiej Borys Budka.

O ile rozumiem, że takie rzeczy mógłby pisać politruk wsadzony do ministerstwa przez partyjnych kolegów, o tyle Sebastian Kaleta jest radcą prawnym, czyli przynajmniej formalnie osobą odpowiednio wykształconą. Tym bardziej dziwię się, że mu tak Konstytucja przeszkadza...

– czytamy na Twitterze Budki.

Riposta Kalety była bolesna. Dotyczyła zmiany kandydatów na listach Platformy i Nowoczesnej, bez wiedzy zainteresowanych… Na zmienionych listach znalazła się także... żona Borysa Budki.

Powtarzam po raz kolejny. Proszę do mnie nie pisać gomułkowskim językiem. Mnie nikt nigdzie nie wsadzał, ale to wsadzanie jest chyba u Pana mentalnie zakorzenione, bo cała Polska huczy od "demokratycznego" stylu umieszczenia Pańskiej żony na liście wyborczej.

Więcej: http://niezalezna.pl/239198-sedziowie-w ... al-zaorany
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarz: Anonim

jaki kram taki kod =========================
Skazany lider KOD-Kapeli dalej nagrywa „piosenki”. Obiektem „twórczości” – Patryk Jaki
Konrad M. w czerwcu 2017 roku został skazany na 6,5 roku więzienia za handel ludźmi, ale mimo tego wciąż jest na wolności, bo prawomocny wyrok w tej sprawie zapaść ma w lutym, a sąd nie przychylił się do wniosku o tymczasowy areszt. Czas na wolności wykorzystuje na nagrywanie "ambitnych" piosenek. Tym razem obiektem jego twórczości stał się Patryk Jaki.

Prokuratura zarzucała mu handel kobietami, sutenerstwo i działanie w zorganizowanej grupie przestępczej, która w latach 2004–2006 zwerbowała blisko 100 kobiet i zmuszała je do pracy w nocnych klubach dla mężczyzn na południu Europy. Według prokuratury, Konrad M. stał na czele tej grupy przestępczej. Trzy osoby z gangu wyraziły skruchę, natomiast Konrad M. nie przyznał się do winy. Proces M. i jego współpracowników toczył się od 2011 roku. Mimo że został skazany, nadal chodzi po wolności, a na dodatek nagrywa "piosenki". Tym razem nagrał "Balladę o Św. Patryku", odnoszącą się do kandydata Zjednoczonej Prawicy na prezydenta Warszawy. W "teledysku" do tej jakże ambitnej przyśpiewki, przebiera się w dziwne stroje, a do kamery stroi miny. We wrześniu "Gazeta Polska Codziennie" informowała, że w lutym przyszłego roku lider KOD-Kapeli może usłyszeć prawomocny wyrok. źródło + video: http://niezalezna.pl/239334-skazany-lid ... atryk-jaki
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Byłem księdzem
====================

Komentarze:
Maja Mar

Moj kolega chcial zostac księdzem, czuł wielkie powołanie i kocha Boga. Poszedł do seminarium... po paru miesiącach zrezygnował. Powiedział, ze to co się tam działo przechodzi ludzkie pojęcie, powiedział że to była Sodoma i Gomora... Potem został strażakiem, mówiąc, że Bogu można służyć w różny sposób a to co zobaczył w seminarium nie miało nic wspólnego z Bogiem.
-----------------------------------
Maja 24

Gdybym nie przeczytała tytułu to byłabym przekonana że on mówi o jakiejś mafii

--------------------------------------
karol karol

Tischner powiedział kiedyś, że nie zna nikogo kto utracił wiarę po przeczytaniu Marksa, ale zna wielu, którzy ją stracili przez własnego proboszcza.

https://www.youtube.com/watch?v=rierR_4Kg5Q
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Z naszym Raczyńskim jest podobnie...
================
Trzaskowski „kandydatem ksero”. Ruszyła nowa strona internetowa obrazująca #ObiecankiRafałaiHanki
Obrazek
Wystartowała strona internetowa obiecankirafalaihanki.pl. Zawiera ona porównanie obietnic wyborczych prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz z obietnicami kandydata Koalicji Obywatelskiej Rafała Trzaskowskiego. A tych, jak wiemy, jest mnóstwo. Wszystko zostało zebrane w jednym miejscu i przedstawione dziś na konferencji prasowej sztabu kandydata Zjednoczonej Prawicy na prezydenta Warszawy Patryka Jakiego.

Szef sztabu wyborczego Jakiego Oliwer Kubicki prezentując stronę konferencji prasowej mówił, że pokazuje ona obietnice dotyczące Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz sprzed lat i obietnice Trzaskowskiego składane w obecnej kampanii wyborczej.

Pytanie do warszawiaków, którzy będą dokonywać wyboru już niebawem nowego prezydenta miasta jest takie: czy, chcą kandydata, który jest z partii, która przez 12 lat nie potrafiła zrealizować swoich własnych obietnic i po 12 latach wystawiając już nowego kandydata obiecuje prawie dokładnie to samo

- pytał szef sztabu Jakiego.

Dodał, że na stronie "ObiecankiRafałaiHanki" znajduje się wiele przykładów takich obietnic w sprawach takich jak np. poprowadzenie linii tramwajowej na Białołękę czy Gocław, albo plany zagospodarowania przestrzennego lub budowy hali widowiskowo-sportowej obok Stadionu Narodowego.

- To wszystko są rzeczy, które już PO obiecywała. Jeżeli obiecywała i nie dotrzymała słowa, to pytanie jest takie, czy można zaufać Rafałowi Trzaskowskiemu, który dzisiaj powtarza obietnice Hanny Gronkiewicz-Waltz - powiedział Kubicki.

Kandydat na wiceprezydenta Warszawy Piotr Guział nazwał Trzaskowskiego "kandydatem ksero".

Chcemy warszawiakom pokazać jak niewiarygodny jest Rafał Trzaskowski. Jest tak niewiarygodny, jaki był w Krakowie, gdzie przez trzy lata nie zrealizował żadnej swojej obietnicy wyborczej

- zaznaczył Guział nawiązując do tego, że Trzaskowski zdobył mandat poselski w okręgu krakowskim.
Obrazek
źródło: http://niezalezna.pl/239481-trzaskowski ... falaihanki
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Kupowanie mieszkania teraz to strata. Zobacz, kiedy będzie taniej
Obrazek

Drożeją materiały i usługi budowlane, a za tym idzie wzrost cen mieszkań. Ale czy trzeba kupować jak najszybciej, zanim mieszkania zdrożeją jeszcze bardziej? A może jednak poczekać? Ale jak długo? Money.pl postarał się odpowiedzieć na te pytania.

Tak drogo jak w sierpniu nie było od września 2008 r. - wynika z obliczeń Home Brokera, którego dane uwzględniają ceny transakcyjne nowych i używanych mieszkań. Ceny w Warszawie poszły w ciągu roku w górę aż o 848 zł za m.kw. (+12 proc.), w Poznaniu o 602 zł (+11 proc.), w Lublinie o 539 zł (+11 proc.), a w Białymstoku o 530 zł (+12 proc.). Taniało tylko w Katowicach, Krakowie i Bydgoszczy.

Będzie jeszcze drożej, czy może jednak będzie ruch w dół? Takie pytanie nurtuje obecnie tę część Polaków, którzy przymierzają się do zakupu własnej przestrzeni życiowej. Z naszej analizy wynika, że rozsądniej byłoby poczekać co najmniej trzy lata. Dlaczego?

Więcej: https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 17721.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

"Scenariusz bułgarski" w Polsce? Podwyżki cen prądu o 50 proc. wyprowadzą ludzi na ulice
Obrazek
Na początku 2013 roku na ulice bułgarskich miast wyszło setki tysięcy ludzi, którzy protestowali przeciwko nagłym podwyżkom cen prądu o 50 proc. Demonstranci palili kukły prawicowego premiera, domagając się jego natychmiastowej dymisji. Tymczasem w Polsce ceny hurtowe energii w ostatnim czasie skoczyły o ponad 60 proc.! Rząd w Warszawie panicznie boi się powtórki "scenariusza bułgarskiego", stąd odgórnie zakazuje podległym sobie spółkom energetycznym wprowadzania podwyżek dla odbiorców detalicznych. Taka strategia ma jednak bardzo krótkie perspektywy.

Trzeba to sobie powiedzieć wprost - lata zaniedbań w polskiej energetyce, brak nowych nisko-emisyjnych elektrowni (takich jak elektrownia atomowa) czy wreszcie narzucony przez Unię Europejską "parapodatek emisyjny", który istotnie podnosi koszty wytworzenia prądu w elektrowniach węglowych, powodują, że jesteśmy dziś skazani na drastyczne podwyżki rachunków za energię elektryczną.

Jako pierwszy przekona się o tym sektor przemysłowy w Polsce. Ceny energii elektrycznej sprzedawanej dużym przedsiębiorcom na warszawskiej Towarowej Giełdzie Energii (TGE) w krótkim okresie skoczyły o ponad 60 proc.! Jeszcze rok temu średni koszt kontraktu na dostawy energii wynosił tam 172,39 zł za 1 MWh. Obecnie wzrósł do poziomu 276,24 zł za 1 MWh i nadal rośnie! Przedstawiciele dużych firmy, które kontraktują dostawy energii na przyszły rok, są w głębokim szoku. W niektórych przypadkach kwoty kontraktów dotyczących dostaw prądu na 2019 roku wzrastają nawet o 70 proc. względem umów na rok bieżący.

Główni wytwórcy prądu w Polsce (którymi są państwowe PGE, Tauron, Energa i Enea) w takich okolicznościach chętnie przerzuciliby aktualne koszty wytwarzania prądu na odbiorców końcowych, czyli zwykłych Nowaków i Kowalskich. Póki co jednak mają na to odgórny zakaz. Ministerstwo Energetyki naciska bowiem na władze wspomnianych spółek, aby nie wnioskowały do Urzędu Regulacji Energetyki (URE) o podwyżki taryf na przyszły rok dla gospodarstw domowych. W efekcie różnice w rachunkach za prąd między rokiem 2018 a 2019 dla przeciętnego Kowalskiego będą minimalne albo żadne, a wspomniane spółki zanotują z tego tytułu głębokie straty (które pogrążą ich notowania na giełdzie).

Rządzący wiedzą, że uwolnienie cen energii dla zwykłych Polaków, które skutkowałoby ich nagłym wzrostem o połowę, mogłoby się przyczynić do powtórki "scenariusza bułgarskiego". Przypomnijmy - w styczniu 2013 roku rachunki za prąd dla bułgarskich gospodarstw indywidualnych wzrosły o 50 proc. Bułgarzy nie wytrzymali i masowo wyszli na ulicę. W protestach uczestniczyło kilkaset tysięcy osób (warto tu zauważyć, że ludność Bułgarii jest 4-krotnie mniejsza od ludności Polski). Demonstranci palili kukły premiera Bojko Borysowa, domagając się jego natychmiastowej dymisji. Budynek rządu został obrzucony jajkami i pomidorami. Doszło do poważnych zamieszek z policją. Byli ranni i aresztowani. Finalnie - Borysow musiał ustąpić ze stanowiska (premierem został ponownie w 2014 roku), a podwyżki rachunków za prąd zostały częściowo anulowane.

Jedno jest pewne - sztuczne tłumienie podwyżek dla gospodarstw domowych poprzez naciski na spółki energetyczne, aby te nie wnioskowały o podwyżki taryf, jest rozwiązaniem jedynie czasowym. Presja kosztowa z miesiąca na miesiąc będzie coraz większa. Wspomniane spółki w końcu będą musiały podnieść ceny prądu także dla zwykłych odbiorców. Prawdopodobnie nowe taryfy (uwzględniające wysokie podwyżki) wejdą w życie z początkiem 2020 roku - czyli już po wyborach parlamentarnych. Od tego kto je wygra zależy, czy "scenariusz bułgarski" powtórzy się na ulicach polskich miast.

źródło: http://niewygodne.info.pl/artykul9/0457 ... Polsce.htm
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
m

No to do prokuratury z tymi dowodami! Nie ociągać się. Za dużo tych tragedii, zgonów, grandy i złodziejstwa.
stefanbatory1@stefanbatory1

Platformo O(brzyga)telska- Toż to raj na ziemi. Żyć nie umierać! Macie o co drzeć gardła! To już nie koryto, to wykwintna restauracja Waldorf-Astoria lub Tiffany. A dzieci ze Ściany Wschodniej w Polsce pierwszy ciepły posiłek sponsorowany przez Organizacje Pozarządowe lub "Caritas" jadły w szkołach. Że też to JADŁO przez gardło wam przeszło! Że się nim nie udławiliście! Oby piorun Zeusa was dosięgnął. Oby Lucyfer "zafundował" wam smolistą polewkę!!! Oby Hefajstos w swojej kuźni na popiół was spalił w swoim ognisku!!!
-----------------------------------
Ril

Jak Schetyna mówi że Hanna dwojga nazwisk dobrze rządzi ,to mówi.

========================
Szokujący bilans reprywatyzacji! Ponad 20 miliardów zł strat! Jaki: To akt oskarżenia wobec polityków PO!
Obrazek
Ponad 20 miliardów złotych strat, ponad 4 tysiące wydanych decyzji i niemal 100 tysięcy zreprywatyzowanych lokatorów! Oto skala przekrętu, na który pozwoliła Platforma Obywatelska w Warszawie! Patryk Jaki wspólnie z Komisją Weryfikacyjną przedstawili bilans reprywatyzacji warszawskiej!

To była syzyfowa praca. W Warszawie zapadło 4159 decyzji zwrotowych, z czego my zbadaliśmy 3 tysiące decyzji. Nikomu takiej pracy nie udało się wykonać. Do dzisiaj nie spłynęły do nas wszystkie decyzje ratusza. Nikt do tej pory nie zbadał tylu decyzji. 78 proc. decyzji zapadło za czasów rządów Platformy Obywatelskiej, zaś tylko 5 proc. za czasów Lecha Kaczyńskiego. To ten prezydent zahamował proces reprywatyzacyjny.

– relacjonował Patryk Jaki.

Przewodniczący Komisji przypomniał, że 7 urzędników zeznało,iż w ratuszu zarządzanym przez PO, mieli polecenie, by wydawać 300 nieruchomości rocznie.

Nacisk na liczbę wydawanych decyzji spowodował powstanie układu, grupy przestępczej, mafii reprywatyzacyjnej.

– podkreślił Patryk Jaki.

Przewodniczący Komisji Weryfikacyjnej przytoczył szokujące dane dotyczące warszawskiej reprywatyzacji.

Oddano ok. 4200 nieruchomości. Komisja zbadała 3090 z nich. Wartość zwróconego mienia to 20,374 miliardów złotych. Wypłacono odszkodowania 1,184 mld. zł. Łącznie straty Warszawy wyniosły 21,558 mld. złotych, a reprywatyzacja potencjalnie niezgodna z prawem to 12,22 mld. złotych.

– podsumował Patryk Jaki.

W ciągu 12 lat rządów Hanny Gronkiewicz-Waltz wydano na inwestycje niemal 23 miliardy złotych. To niemal tyle samo ile wyprowadzono z Warszawy w wyniku reprywatyzacji! Można byłoby wybudować za tę kwotę 40 stacji metra!

– stwierdził Patryk Jaki.

Patryk Jaki podkreślił, że Marek M. - słynny rekon reprywatyzacji warszawskiej znalazł się w areszcie dzięki działaniom Komisji.

Przykład sztandarowy: Marek M. wszedł w posiadanie nieruchomości za 300 złotych. Reprywatyzacja kosztem ludzie, którzy tam mieszkali od wojny, on, ani minuty. Nie tylko zwrócono nieruchomość, ale także brutalnie ją „czyszczono”, a miasto wypłaciła mu dwa miliony złotych za bezumowne korzystanie!Sądy zwalniały Marka M. z kosztów sądowych, a lokatorzy do dzisiaj spłacają koszta egzekucyjne,. Sąd uznał, że Marek M. jest osobą „ubogą”, a posiada udziały niemal 50 nieruchomościach w Warszawie.

– podkreślał Jaki.

Wszystkie te szokujące informacje nie zainteresowały jednak dziennikarzy TVN24, którzy zamiast pytać o reprywatyzację postanowili pytać o… szczepionki i pedofilów w Kościele.

Macie taki swój temat, że szukacie pedofilii w Kościele, a ja uważam, że wszędzie należy walczyć z pedofilią, dlatego prowadziłem projekt rejestrów pedofilów. Atakowały mnie media główne, że to skandal. Opozycja też. O tym kto znajduje się w rejestrze decyduje sąd, a nie Patryk Jaki.(…) Jeśli chodzi zaś o szczepienia, to jeżeli zostanę prezydentem to będę finansował i promował szczepienia.

– odpowiedział Patryk Jaki.

Jak podawał przewodniczący, politycy związani z PO wydali 78 proc. decyzji zwrotowych, a za czasów Lecha Kaczyńskiego wydano 5 proc. decyzji. „Jedni i drudzy dysponowali takim samym stanem prawnym” - podkreślał.

Do szacunków strat Warszawy w związku z reprywatyzacją komisja przyjęła w przypadku nieruchomości zabudowanych 8,5 tys. zł za mkw. Łącznie ich wartość oszacowano na 17,877 mld zł. Z kolei w przypadku nieruchomości gruntowych komisja przyjęła wartość 1,5 tys. zł za mkw., a ich łączną wartość oszacowano na 2,497 mld zł. „Analizując łącznie te wskaźniki można powiedzieć, że Warszawa straciła 20,374 mld zł” - powiedział Jaki.

Przewodniczący mówił również, że w latach 2003-2016 wypłacono w formie odszkodowań 1,184 mld zł, z czego 1,144 mld zł wypłacono za prezydentury Hanny Gronkiewicz-Waltz. 120 mln zł - jak mówił Jaki - wypłacono mecenasowi Robertowi N., który zajmował się przejmowaniem nieruchomości w stolicy.

źródło: https://wpolityce.pl/polityka/415534-po ... ywatyzacji
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM