Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Jakie dodatki do kuchni

Post autor: marta22 »

Mam meble kuchenne koloru wiśni oxford, czyli beż, jasny brąz. Kafle na podłodze położone w karo mat jasny brąz z jeszcze jaśniejszymi liniami. Ściany jaśniutki beżowy, kafle pomiędzy szafkami kuchennymi dość jasny melanż brązowo-biały, błyszczące. Blaty kuchenne ecri błyszczące z jasnymi małymi plamami brązowymi. Chciałabym ożywić kuchnię, więc jakiego koloru powinny być dodatki? Wiem, duzo tego brązu, ale są jego różne odcienie, to nie będzie to źle wyglądało, przynajmniej mam taką nadzieję. Proszę o propozycje.
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

marta22, o rodzaju dodatków, to już sama zdecydujesz wg własnego gustu. Natomiast ich kolorystyka powinna być zdecydowanie w ciemniejszych barwach, kontrastujacych z tym, co w tej chwili masz w kuchni.
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ajlar »

Do kuchni jak najbardziej pasuja wszelkiego rodzaju witryny oszklone. Mozna w nie zapakowac ozdobna porcelane, czy jakies naczynia - wyglada to ladnie. Bardzo podobaja mi sie meble z sosny, ale takie prawdziwe, z pelnego drewna a nie z plyt OSB - o cos takiego jak tutaj: https://www.urokdrewna.pl/szafy-witryny - piekne, prawda?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

No właśnie wybór dodatków powinien zależeć od nad i od tego, co nam się podoba i co będzie pasowało do naszego wystroju.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: vegeKatarzyna »

Ja postawiłabym na krwistą czerwień albo faktycznie coś żółtego. To też zależy czy lubisz taką kolorystykę, ale myślę, że mogłoby się fajnie wkomponować i ożywić pomieszczenie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Re: Jakie dodatki do kuchni

Post autor: tunka »

marta22 pisze:Mam meble kuchenne koloru wiśni oxford, czyli beż, jasny brąz. Kafle na podłodze położone w karo mat jasny brąz z jeszcze jaśniejszymi liniami. Ściany jaśniutki beżowy, kafle pomiędzy szafkami kuchennymi dość jasny melanż brązowo-biały, błyszczące. Blaty kuchenne ecri błyszczące z jasnymi małymi plamami brązowymi. Chciałabym ożywić kuchnię, więc jakiego koloru powinny być dodatki? Wiem, duzo tego brązu, ale są jego różne odcienie, to nie będzie to źle wyglądało, przynajmniej mam taką nadzieję. Proszę o propozycje.
Kilka kolorów, które moim zdaniem będa pasowały:
fiolet
mięta
biel
Szkoda,ze nie wstawiłas tutaj zdjęcia kuchni, to o wiele łatwiej byłoby Ci coś konkretnego doradzić.Bez fotografii bardzo trudno jest napisać tutaj co by Ci pasowało.

Kuchnia tak poza tym powinna być funkcjonalna:
https://www.nasztomaszow.pl/gospodarka/ ... kcjonalna/

Tak więc warto jest wyposażyć kuchnię tak aby była nie tylko ładna, ale i wygodna.
Pomocna :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: jotek »

A co powiecie na zastosowanie w kuchni jakiejś tapety ściennej?
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Nic nie powiemy. To już było :usmiech:
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: radosna »

Tapeta będzie odchodzić. Ja bym nie kładła.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: sombler »

Szukasz inspiracji i chcesz zmienić swoją kuchnię? W takim razie koniecznie sprawdź http://www.kuchniaonline.pl/czy-slyszel ... atelniach/
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: razmus »

Ostatnio kupiłem krzesła do kuchni od firmy Meblomaster i sprawdzają się one bardzo dobrze. Są solidnie wykonane i ładnie wyglądają, a o to mi głównie chodziło.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: jotek »

Na pewno jeśli chodzi o urządzanie kuchni, to popularne są tapety ścienne.
Co powiecie na przykład o takiej tapecie:
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: napoleonka »

Też jestem raczej za takimi praktycznymi dodatkami. Nie lubie przesytu i rzecy ktore po prostu walaja sie po kuchni. W kuchni musi byc porzadek - tak zeby kazdy domownik mogl sie w niej swobodnie odnaleźć. Jak robilismy kuchnie na wymiar w salonach agata to na kazdym kroku podkreslalam projektantom, ze dla nas liczy sie funkcjonalne wnetrze. Nie chce kuchni "pokazowe", ale takiej gdzie swobodnie bede mogla sie poruszac bez blokowania innym chociazby dostepu do lodówki
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: kornik »

Napoleonka świetne podejście ja mam bardzo podobne. Nie chcieliśmy także z żoną przepychu i ozdób. Ozdobić kuchnię można na przykład kupując przyprawy w doniczkach czy ładne opakowania na makaron itd. My postawiliśmy na granitowe blaty, a także na zlewozmywak granitowy, ponieważ świetnie to razem wygląda, a druga sprawa granit jest bardzo trwały więc mam pewność, że zarówno blaty jak i zlew posłużą nam na dłużej. Ja i żona uwielbiamy pichcić w kuchni więc jest ona cały czas w użytku. Preferujemy zakup trwalszych rzeczy bo będą na lata :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: zzsot2zz »

Może złote dodatki? Są teraz bardzo modne, a myślę, że pasowałyby do tego wnętrza.
Zablokowany

Informacje

Amazon [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM