Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec
Chwilówki - za i przeciw

Post autor: task »

Dzień dobry.

Moje pytanie odnosi się do tzw. chwilówek. Ostatnio straciłem pracę i jak wiadomo idą za tym problemy finansowe. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej z waszego własnego doświadczenia. Możecie mi polecić jakieś firmy lub strony www, na których mogłabym się dowiedzieć czegoś więcej?
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pita »

Sam jestem bardziej przeciw ale są różne sytuacje.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: daydream »

Lepiej sprzedać co tylko się da, niż brać tego typu pożyczki.
Rzeczy można potem odkupić.
daydream
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Marecki11 »

Najlepiej jest sobie poczytac opinie o poszczególnych firmach chwilówkowych. Na przykład na tej stronie jest dobre zestawienie:
forum-kredytowe.pl/f160

Są tam opinie osób które brały takie zobowiązanie a nie jakieś suche reklamy. Osobiscie odradzam.Chwilówka nie jest rozwiązaniem.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: asos »

Ja w podobnej sytuacji zdecydowałem się na wonga. Nie zbankrutowałem a w kryzysowej sytuacji udało mi się podratować domowy budżet.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: oewonga »

Witam! Asos, dziękuję za skorzystanie z naszej oferty. Miło czytać, że pożyczka udzielana przez naszą firmę jest godna zaufania. Pożyczając w wonga. com zyskuje się pewność sprawdzonej oferty, bez żadnych ukrytych kosztów.. Maksymalna kwota pierwszej pożyczki w wonga. com do 60 dni wynosi 1500 zł, a jej koszt to tylko 10 zł. Co więcej, nowi Klienci mogą wnioskować o pożyczkę ratalną - do 3000 zł, nawet w 12 ratach! Koszt pożyczki ratalnej można poznać na stronie wonga. com, pod suwakami, którymi ustawia się kwotę pożyczki i liczbę rat. Aby wnioskować o pożyczkę należy przygotować: numer konta bankowego, dowód osobisty, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego (który będzie niezbędny do weryfikacji) i złożyć wniosek online na naszej stronie internetowej wonga. com. Decyzja o udzieleniu pożyczki podejmowana jest m.in. po sprawdzeniu wiarygodności kredytowej potencjalnych Klientów w BIK S.A. i biurach informacji gospodarczej oraz ocenie zdolności kredytowej Klientów.

W razie pojawienia się dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Zapraszam również do bezpośredniego kontaktu z naszą infolinią pod numerem 22 388 88 88* lub skorzystania z chata na naszej stronie wonga. pl/live_chat?utm_source=lubin.

Pozdrawiam
Tomasz | Ekspert wonga. com

* Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: tyka »

Ja zdecydowanie jestem przeciw. To zwykłe oszukiwanie ludzi i wykorzystywanie ich naiwności. Niestety ale wszystkie osoby, które znam i którym zdarzało się brać tego typu pożyczki potem gorzko tego żałowały.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: moniaxx »

Lepiej znaleźć dobrego doradcę finansowego, który będzie nas wspierał i pomagał. Słyszałam o konta bankowe, którzy fachowo doradzają i dobierają odpowiednie konto. Robią to poprzez porównywanie konkretnych kont ze sobą. Warto sprawdzić :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: AnnaWalicka »

Odradzam branie tego typu pożyczek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mello99 »

Za- szybkość i brak biurokracji. Przeciw - wysokie koszty.
Świat nie jest instytucją zajmującą się spełnianiem życzeń.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: lubinka »

Nie ma opcji... nigdy nie wezmę chwilówki.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kociszcze »

Oby. Ale wiesz jak jest - człowiek się czasem zarzeka, ale nie przewidzi wszystkich sytuacji, jakie go w życiu spotkają.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: gosta »

dokładnie jest jak mówisz, w życiu różnie bywa. Jednak jak ktoś jest w złem sytuacji finansowej to lepiej ogłosić upadłość konsumencką niż brać kolejną chwilówkę. Takie jest moje zdanie, bo to rodzi kolejne zobowiązania, a co to jest upadłość konsumencka? Odsyłam tutaj https://kredyt123.pl/upadlosc-konsumencka , w skrócie jest to udowodnienie, że nie jesteśmy realnie w stanie płacić naszych długów. Jest to realna pomoc osobom zadłużonym.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: umdafe33 »

ja jestem zdecydowanie przeciw
Zablokowany

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM