Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika
Zabawa podmiejska :-)

Post autor: NEVIL »

Szał spoconych ciał
Stoi na końcu wioski. Jest piętrowa, szara, z niebieskimi schodami. Nie ma okien, ale ma wzięcie, choć ludzie gadają, że najlepsze lata już za nią. Wiele widziała i niejedno jeszcze pewnie zobaczy, bo dyskoteka w Dobramyśli to świątynia żądnych wrażeń małolatów.

Obrazek

Wieś pęcznieje co sobotę. Na co dzień mieszka tu sto osób, ale w dzień dyskoteki ściągają setki imprezowiczów. Bawią się tutaj okoliczne wioski, ale także miasta: Gostyń, Rawicz, Góra, Leszno. Tłoczno na parkingu przed dawnym magazynem robi się około godziny 21. W równych rzędach stoją golfy, seaty, ople, gdzieniegdzie bmw o bogatej historii. Zaparowane szyby w samochodach to znak, że robiony jest "podkład" pod dobrą zabawę, bo jednostką szczęścia jest tu promil.

- Trzeba zrobić przedbiegi, żeby potem nie płacić piątki za browar – tłumaczy dobrze zbudowany blondyn z czarnej astry. – Niestety, ja dziś tylko kilka łyków, bo robię za kierowcę. Co tydzień losujemy dyżurnego. Tym razem padło na mnie i właśnie jadę chłopakom po popitkę do gorzkiej żołądkowej – dodaje, przekręcając kluczyk w stacyjce. Odjeżdża z piskiem opon…

Więcej: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/po ... omosc.html
Obrazek
Freetekk
Freetekk

Post autor: Freetekk »

Nevil to nie jest wrzuta.pl, cytujesz artykuł to się do niego ustosunkuj żeby rozpocząć rozmowę albo po czasie porządkuj forum z twoich tematów widmo.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Freetekk, jeżeli ktoś ma ochotę skomentować, to i ja skomentuję.
Obrazek
Freetekk
Freetekk

No to mnie oświeć w jakim celu artykuł powyżej? O czym chcesz rozmawiać? O młodzieży? O cenie piwa na wiejskich dyskotekach? O wykorzystywaniu nieczynnych obiektów do celów rozrywkowych?
Kontakt:
Awatar użytkownika

Freetekk,
O wykorzystywaniu nieczynnych obiektów do celów rozrywkowych?
Chociażby o tym. W Lubinie młodzież narzeka, że nie ma gdzie się porządnie zabawić. Głogów i Legnica mają takie tancbudy, a Lubin nie. Widzę możliwość zrobienia czegoś takiego w Defilu. To duży obiekt i gdyby Urbaniak nad tym pomyślał, to mógłby zrobić na tym świetny interes.
Obrazek
Freetekk
Freetekk

Pomysł genialny, istynieje jednak obawa, że każdy nowy lokal podzieli losy jego poprzedników. Ludzie boją się inwestować w mieście, w którym wszystkie dyskoteki poszły z dymem. A szkoda... Defil ze swoją industrialną architekturą byłby świetnym miejscem na imprezy i koncerty.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Gdyby tak wszyscy uważali, to w Polsce nie byłoby żadnych dużych dyskotek. A są. Druga sprawa , to brak skutecznych działań Policji w łapaniu przestępców dokonujących podpaleń.
Obrazek
Freetekk
Freetekk

NEVIL pisze:Gdyby tak wszyscy uważali, to w Polsce nie byłoby żadnych dużych dyskotek.
Rozmawiamy o Lubinie, u nas nie ma.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Freetekk, O tym , że u nas nie ma, napisałem Ci już w poście wczorajszym z 21:26, stąd moja propozycja wykorzystania do tego celu Defilu. Miałem na myśli to, że w Polsce są duże dyskoteki i mają się dobrze.A że w Lubinie zdarzają się podpalenia takich lokali? Nie tylko u nas. Ostatnie podpalenie zdarzyło się, o ile dobrze pamiętam, w lokalu Fortuńskiego ,,Baribal", na Wyszyńskiego. Gdyby nasza Policja skutecznie wykrywała sprawców, a sąd przykładnie karał, to takie zdarzenia nie miałyby miejsca. Ale cóż wiele mówić, skoro śledczy nie potrafili ustalić winnych zamordowania Samuela G. , o czym tutaj : http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=44056#44056
Obrazek
Freetekk
Freetekk

Ja rozumiem co do mnie piszesz. Ja patrzę na to z punktu widzenia inwestora i swoich pieniędzy nie zainwestowałabym w taki lokal w Lubinie.
Kontakt:
Awatar użytkownika

Club seven w Legnicy funkcjonuje i nie sądzę, aby w tym mieście przestępstw było mniej, jak u nas - http://www.club-seven.pl/
W Głogowie działa ,,Protector" - http://www.protector.glogow.pl/

Jakoś inwestorzy nie mają obaw w zainwestowaniu kasy w ten biznes.
Obrazek
Freetekk
Freetekk

Nie ma znaczenia liczba przestępstw, podpaleń dokonywała zorganizowana grupa, która upodobała sobie akurat Lubin,a nie inne miasto. A może są też pozytywne strony sytuacji, można jechać bawić się do innego miasta a mieszkańcom naszego oszczędzić hałasu i pijackich wybryków imprezowiczów.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot], Google [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM