Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Bywalec

Ja jak składałem kiedyś podania listownie to oprócz CV i listu motywacyjnego wysyłałem jeszcze ksera świadectw, dyplomów, uprawnień itp. Obecnie do wysyłania podań służy strona www.erekrutacja.kghm.pl . Kandydat wybiera stanowisko, które go interesuje i wypełnia stosowny kwestionariusz. Zdarzają się tam czasem ogłoszenia na które można odpowiadać również listownie. Jest w nich wtedy napisane co ma taka aplikacja zawierać i gdzie ją wysłać.
Nowy(a) na forum

I jak "gombey" pracuje się w kopalni, napisz jakieś wrażenia, i coś o pierwszej wypłacie , jak możesz:) na czym polega Twoja praca?gombey pisze:Dopiero od stycznia zaczynam więc dokładnie Ci nie opowiem. Praca jako elektromonter polega zazwyczaj na przeglądach, konserwacji itp. oraz na lokalizacji i usuwaniu usterek instalacji i urządzeń elektrycznychJak rozpocznę pracę i nieco się wdrożę w nowe obowiązki to mogę poopowiadać co i jak
Bywalec

Witam.
Z racji, że jestem na oddziale szybowym i jestem przydzielony do ekipy dołowej zajmuję się głównie usuwaniem awarii elektrycznych, i utrzymaniem ruchu urządzeń podszybia (wrota szybowe, pomosty, demagi itp.), podziemnych wentylatorów i pomp odwadniających. Zdarza się czasem położyć jakiś kabel, ale nie ma tyle takiej roboty co na oddziałach przodkowych. Oddział mój zajmuje się również obsługą elektryczną maszyny wyciągowej, GST (główna stacja transformatorów) a docelowo także stacji wentylatorów głównych oraz stacji klimatyzacyjnej, które niedługo mają zostać oddane do ruchu. Czasem przerzucają mnie do innych ekip (np. pierwsze dwa dni byłem na maszynie wyciągowej, a teraz przez tydzień będę na GST). Trzeba się dużo uczyć bo kierownik wymaga. Co do kasy to póki co dostałem wypłatę tylko za jakieś 2,5 tygodnia (jestem przyjęty od 12 stycznia) więc jeszcze nie wiem ile naprawdę tego będzie. Póki co nie chodzę jeszcze na zmiany i świętówki więc pewnie na początek bez kokosów. Wrażenie ogólne... pozytywne
Z racji, że jestem na oddziale szybowym i jestem przydzielony do ekipy dołowej zajmuję się głównie usuwaniem awarii elektrycznych, i utrzymaniem ruchu urządzeń podszybia (wrota szybowe, pomosty, demagi itp.), podziemnych wentylatorów i pomp odwadniających. Zdarza się czasem położyć jakiś kabel, ale nie ma tyle takiej roboty co na oddziałach przodkowych. Oddział mój zajmuje się również obsługą elektryczną maszyny wyciągowej, GST (główna stacja transformatorów) a docelowo także stacji wentylatorów głównych oraz stacji klimatyzacyjnej, które niedługo mają zostać oddane do ruchu. Czasem przerzucają mnie do innych ekip (np. pierwsze dwa dni byłem na maszynie wyciągowej, a teraz przez tydzień będę na GST). Trzeba się dużo uczyć bo kierownik wymaga. Co do kasy to póki co dostałem wypłatę tylko za jakieś 2,5 tygodnia (jestem przyjęty od 12 stycznia) więc jeszcze nie wiem ile naprawdę tego będzie. Póki co nie chodzę jeszcze na zmiany i świętówki więc pewnie na początek bez kokosów. Wrażenie ogólne... pozytywne
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Witam.
Może ktoś poradzić gdzie szukać pracy jako spawacz (bez doświadczenia). Dostałem właśnie książeczkę spawacza ale nigdzie nie chcą przyjmować bez doświadczenia. Mam uprawnienia na elektrodę i półautomat. Jeśli ktoś by mógł pomóc bardzo proszę o jakieś informacje. Jestem osobą młodą i też to jest pewne utrudnienie w zdobyciu pracy w zawodzie spawacz.
Może ktoś poradzić gdzie szukać pracy jako spawacz (bez doświadczenia). Dostałem właśnie książeczkę spawacza ale nigdzie nie chcą przyjmować bez doświadczenia. Mam uprawnienia na elektrodę i półautomat. Jeśli ktoś by mógł pomóc bardzo proszę o jakieś informacje. Jestem osobą młodą i też to jest pewne utrudnienie w zdobyciu pracy w zawodzie spawacz.
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Spróbuj złożyc podanie do Remy, siedziba jest koło Huty 1, tam jako spawacz masz duże szanse, ostatnio było bardzo dużo przyjęć, brali każdego prawie. Są też przyjęcia do Zanam Legmet, oni mają fabryke w Polkowicach, ale wiem ze na hucie też maja roboty i siedzibe. W zanamie ladnie zarabiają. Możesz też probowac do Montaremu, ASP i do Famaby, ale w tej ostatniej wydaje mi sie,że masz małe szanse na przyjęcie, bo tam z reguły jak przyjmuja to mało osób i tylko tych najlepszych. Wiem ze ostatnio było 15 osób na rozmowach. Jak będziesz jeszcze czegos potrzebował to pisz.
Nowy(a) na forum

wiec tak:
Remy - zainteresowane były lecz w ostateczności odrzuciły mnie.
Zanam - nie daje odpowiedzi gdzieś od 2 tygodni.
Montar - nie składałem podania.
ASP - nie składałem podania.
Famaba - byłem na kastingu w sobotę wiec jeszcze nie znam ostatecznego wyniku.
a jakieś orientacyjne zarobki spawacza ?
Remy - zainteresowane były lecz w ostateczności odrzuciły mnie.
Zanam - nie daje odpowiedzi gdzieś od 2 tygodni.
Montar - nie składałem podania.
ASP - nie składałem podania.
Famaba - byłem na kastingu w sobotę wiec jeszcze nie znam ostatecznego wyniku.
a jakieś orientacyjne zarobki spawacza ?
Informacje
0 użytkowników » 2 gości