przepraszam że musi Pan/Pani wyczytywać moje myśli na tak niskim poziomie... Radzę omijać ten temat żeby bardziej w oczy nie kuła moja głupota. Bo po takich opiniach nie mam zamiaru przestać myśleć...Ray pisze:Ta dyskusja jest na żenująco niskim poziomie.
Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Tak jak już pisałem potrzebują tego "pasterza" który by je zebrał w grupę
Sens jest... sprawa wygląda tak że o ile w krajowej było by naprawdę ciężko coś zrobić tak w takim mieście jak Lubin za politykę lokalną może się wziąć mała grupa mieszkańców. Pamiętaj żeby się za coś brać i dobrze to wykonywać powinno się na tym znać.
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Nowy(a) na forum

O tym cały czas dyskutujemy i w tej rozmowie nie chodzi o narzekanie jeśli chodzi o mnie bo tak to chyba niektórzy odbierają
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Nowy(a) na forum

Weteran

o prosze czyli już prawie "człowiek prezydenta" 
hehe
hehe
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Maniak

Nowy(a) na forum

*** //Wszystkie wypowiedzi tego bezczelnego osobnika zostały usunięte. //Chcesz podyskutować, proszę bardzo, chcesz się bawić w gimnazjalistów, idź do piaskownicy i sraj pod siebie. //DC
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 00:26 przez atomysza, łącznie zmieniany 2 razy.
jestem na portalu frustratów... a gdzie prawdziwi faceci?
Maniak

Radni miejscy podnieśli wynagrodzenie dla Roberta Raczyńskiego. Prezydent Lubina dostanie ponad 12 tysięcy złotych miesięcznie. Pensję podniesiono o 2 tysiące złotych, ponieważ od ośmiu lat pobory prezydenta kształtowały się na tym samym poziomie.
Inicjatywę uchwałodawczą zgłosił przewodniczący rady miejskiej Andrzej Górzyński, ponieważ ostatni raz rada miejska podnosiła wynagrodzenie dla prezydenta w 2002 roku.
Radni byli niemal jednogłośni, tylko dwóch wstrzymało się od głosu; Ksenia Dowhan-Domańska i Krzysztof Olszowiak z PO: - Nie głosowałem przeciwko, ale tez nie byłem przekonany, czy rzeczywiście pan prezydent zasługuje na podniesienie pensji do maksimum. Wstrzymałem się od głosu i niech to będzie taki formalny kredyt zaufania dla pana prezydenta na przyszłość, aby wszystkie obietnice, które padły podczas wyborów, zostały zrealizowane.
Na pensję prezydenta składa się 6 tysięcy zł wynagrodzenia zasadniczego i 2100 zł dodatku funkcyjnego. Oprócz tego Raczyńskiemu przyznano dodatek specjalny w wysokości 40 procent wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego. Nie należy też zapominać o dodatku za staż pracy - co daje łącznie kwotę 12 540 zł brutto.
(mon)
źródło: http://miedziowe.pl//content/view/46451/78/
Inicjatywę uchwałodawczą zgłosił przewodniczący rady miejskiej Andrzej Górzyński, ponieważ ostatni raz rada miejska podnosiła wynagrodzenie dla prezydenta w 2002 roku.
Radni byli niemal jednogłośni, tylko dwóch wstrzymało się od głosu; Ksenia Dowhan-Domańska i Krzysztof Olszowiak z PO: - Nie głosowałem przeciwko, ale tez nie byłem przekonany, czy rzeczywiście pan prezydent zasługuje na podniesienie pensji do maksimum. Wstrzymałem się od głosu i niech to będzie taki formalny kredyt zaufania dla pana prezydenta na przyszłość, aby wszystkie obietnice, które padły podczas wyborów, zostały zrealizowane.
Na pensję prezydenta składa się 6 tysięcy zł wynagrodzenia zasadniczego i 2100 zł dodatku funkcyjnego. Oprócz tego Raczyńskiemu przyznano dodatek specjalny w wysokości 40 procent wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego. Nie należy też zapominać o dodatku za staż pracy - co daje łącznie kwotę 12 540 zł brutto.
(mon)
źródło: http://miedziowe.pl//content/view/46451/78/
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Naszemu Prezydentowi podwyżka należy się , jak ,,psu zupa". Przez ostatni okres sprawowania funkcji radził sobie bez zastępców.Gdyby podczas ostatnich wyborów samorządowych prezydentem został ktoś z PO, to możemy być pewni, że od razu na swoich zastępców powołałby swoich zaufanych kolesi ( czytaj : biernych, miernych , ale wiernych) i budżet miasta by stracił więcej na ich wynagrodzenia , niż podwyżka dla Raczyńskiego o 2 tys zł. Tomi, nie ma więc co sztucznie bić piany i podgrzewać nastroje.

Z inicjatywy Przewodniczącego Rady Miejskiej wzrosło wynagrodzenie Prezydenta Miasta Lubina. Obecnie Prezydent Lubina będzie zarabiał prawie tyle co Prezydent Krakowa, Poznania i Bydgoszczy.
Z inicjatywą uchwałodawczą podniesienia wynagrodzenia Prezydenta wystąpił Andrzej Górzyński proponując:
- wynagrodzenie zasadnicze - 6000 tys. zł.
- przyznanie dodatku funkcyjnego - 210 zł.
- dodatku stażowego
- oraz dodatku specjalnego w wysokości 40% łącznie wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego co daje łącznie kwotę 12,540 tys. zł brutto miesięcznie. 10,4 tys. zł brutto to była dotychczasowa pensja Prezydenta.
Uchwała przeszła prawie jednogłośnie. Dwóch radnych wstrzymało się od głosu - Ksenia Dowhan-Domańska i Krzysztof Olszowiak, który mówi - Nie głosowałem przeciwko, ale tez nie byłem przekonany, czy rzeczywiście pan prezydent zasługuje na podniesienie pensji do maksimum. Wstrzymałem się od głosu i niech to będzie taki formalny kredyt zaufania dla pana prezydenta na przyszłość, aby wszystkie obietnice, które padły podczas wyborów, zostały zrealizowane.
Do zadań Prezydenta Miasta Lubina należy: wykonywanie uchwał Rady oraz zadań określonych przepisami prawa, a w szczególności: przygotowanie projektów uchwał Rady, określenie sposobu wykonywania uchwał, gospodarowanie mieniem komunalnym, wykonanie budżetu Miasta, zatrudnianie i zwalnianie kierowników miejskich jednostek organizacyjnych.
Prezydent kieruje także bieżącymi sprawami Miasta oraz reprezentuje je na zewnątrz. W zakresie zadań własnych Prezydent podlega wyłącznie Radzie.
(mak)
http://elubin.pl/wiadomosci,4845.html
Z inicjatywą uchwałodawczą podniesienia wynagrodzenia Prezydenta wystąpił Andrzej Górzyński proponując:
- wynagrodzenie zasadnicze - 6000 tys. zł.
- przyznanie dodatku funkcyjnego - 210 zł.
- dodatku stażowego
- oraz dodatku specjalnego w wysokości 40% łącznie wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego co daje łącznie kwotę 12,540 tys. zł brutto miesięcznie. 10,4 tys. zł brutto to była dotychczasowa pensja Prezydenta.
Uchwała przeszła prawie jednogłośnie. Dwóch radnych wstrzymało się od głosu - Ksenia Dowhan-Domańska i Krzysztof Olszowiak, który mówi - Nie głosowałem przeciwko, ale tez nie byłem przekonany, czy rzeczywiście pan prezydent zasługuje na podniesienie pensji do maksimum. Wstrzymałem się od głosu i niech to będzie taki formalny kredyt zaufania dla pana prezydenta na przyszłość, aby wszystkie obietnice, które padły podczas wyborów, zostały zrealizowane.
Do zadań Prezydenta Miasta Lubina należy: wykonywanie uchwał Rady oraz zadań określonych przepisami prawa, a w szczególności: przygotowanie projektów uchwał Rady, określenie sposobu wykonywania uchwał, gospodarowanie mieniem komunalnym, wykonanie budżetu Miasta, zatrudnianie i zwalnianie kierowników miejskich jednostek organizacyjnych.
Prezydent kieruje także bieżącymi sprawami Miasta oraz reprezentuje je na zewnątrz. W zakresie zadań własnych Prezydent podlega wyłącznie Radzie.
(mak)
http://elubin.pl/wiadomosci,4845.html
Maniak

Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 1 gość