Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

No ja 6 lutego będe pierwszy raz na dole bo zaczynam miesieczna praktykę a może inaczej mam 14 zjazdów zamiasz wykładów na uczelni.Zg rudna ciekawe jak to będzie.
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Zdjęcia z dołu? Nie radzę, jeżeli nie będziesz miał na to zgody dyrekcji. W innym razie zamiast stażu możesz dostać "wilczy bilet" a co najmniej solirny opeer.

PS tomi nie poddawaj się, Naczelny z wykształcenia jest elektrykiem :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

tomi pisze: napisałem podanie o przeniesienie na górniczy, załatwione odmownie ze względu na zbyt wysokie kwalifikacje, a podwyżki nie chcą dać :(
Pozdrawiam :)
Heh... za wysokie kwalifikacje. Kiedyś rodzice mówili mi, że aby zostać kimś powinienem się uczyć, ale powoli dochodzę do wniosku, że lepiej było skończyć zawodówkę i zostać wykwalifikowanym robotnikiem. Ktoś mi pewnie powie, że jestem głupi, że tak pisze, ale Ci po zawodówkach zarabiają teraz o wiele więcej ode mnie i to nie tylko Ci z kopalni. Za tą kasę co utopiłem na studia miałbym dzisiaj np. przyzwoite auto, a tak mam papierek, który poza pewną satysfakcją nie daje mi nic. Może się myle, czas pokaże.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

JasioJasio,
PS tomi nie poddawaj się
dzięki za wsparcie, paru nadsztygarów górniczych też było elektrykami.
to było już drugie moje podanie w takim temacie, i podobny efekt. miałem za to rozmowę z gł en.masz. i .... odczekam rok. a później zrobię sobie jakiś papier górnika czy coś podobnego albo wytrzymam te 8 lat do uprawnień em.

gombey, czas pokaże, że warto było, pozostaje jednak kwestia długości oczekiwania na efekty.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

tomi pisze: gombey, czas pokaże, że warto było, pozostaje jednak kwestia długości oczekiwania na efekty.
Może i masz racje jednak póki co jestem zawiedziony tymi efektami.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Peczus »

JasioJasio pisze:Zdjęcia z dołu? Nie radzę, jeżeli nie będziesz miał na to zgody dyrekcji. W innym razie zamiast stażu możesz dostać "wilczy bilet" a co najmniej solirny opeer.
Dobrze wiedzieć :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

To jest jedna banda jak nie masz szkoły to ci piszą brak kwalifikacji a jak masz to znów proszę czekać tylko ile można czekac ja juz 2 lata jestem po rozmowach na wszystkich trzech kopalnia robie druga szkołę górniczą i co nadal lipa.Zdążyłem u siebie w zakładzie awansowac na misztrza zmianowego a ZG jak nie było to nie ma.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Dziś zawiozłem papiery na ZG Rudna i ZG Polkowice-Sieroszowice,oczywiście gadka taka jak od 1,5 roku-Prosze cierpliwie czekać!!!Wiec bez wiekszych zmian.Czy ktoś zawoził ostatnio papiery na któromś z kopalń??przyjeli kogos lub wezwali na rozmowe kwalifikacyjną??
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Ja wysyłałem pocztą bo obecna praca nie pozwala mi na wycieczkę na kopalnię bez brania urlopu. Jakby wezwali na rozmowę to bym wziął i pojechał ale żeby złożyć podania i usłyszeć to co zawsze to trochę szkoda :P Póki co Lubin odesłał podanie bez rozpatrzenia a pozostałe kopalnie jeszcze nic nie odpowiedziały.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Zaczynam pomału zastanawiac sie czy nie lepiej zatrudnic sie pierw do firmy,powalczyc tam pare lat a później do kghm,bo odzewu jak nie było tak niema,a czas nieubłaganie leci:/czy ktos z forumowiczów pracuje w jakiejs firmie??czy ktoś słyszał o przyjeciach do firm??bo na PUP Polkowice i Lubin zbytnio ogłoszeń nie widać:/
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

mxxx40: Popytaj znajomych kopalniaków jakie firmy są na dole, czym sie zajmują ich pracownicy itp. Wyszukaj w necie adresy siedzib tych firm, które uznasz za godne uwagi i powysyłaj podania :)

picek30: Piszesz, że zostałeś mistrzem zmianowym. Gratulacje :) . Nie wiem w jakiej firmie pracujesz i czy mistrz u was ma gorzej niż robol w ZG, ale ciesz się z tego co masz i przemyśl wszystko raz jeszcze. U siebie jesteś dozór a w ZG nawet jak przyjmą będziesz tylko fizycznym i to przez dłuższy czas. Inni mają jeszcze gorzej (np. ja :P) :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Witam

mxxx40!!!
Wiesz jak jest a więc firma zwolniła 47 osób i dalej zwalniania e a innych awansuje tak jak mnie. Powiem szczerze ze to nie jest firma w której można długo robić prywatna dzisiaj jest jutro nie ma. Nie szanują ludzi i maja wszystko w dupie. Moim celem jest ZG. Zarobki w mojej firmie to 1700 netto jako mistrz zmianowy gdzie mam 6 ludzi pod sobą i 8 lat pracy w tej firmie. Więc sam widzisz że nawet na takim stanowisku jest gorzej niż robol w ZG.
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Siema mam dla was nowine dzisiaj o 14:00 zadzwonili do mnie z ZG Rudna i zaproisili mnie jutro na rozmowę do derektora w sprawie pracy. Mam zabrac wszystkie swiadectwa i uprawnienia jakie mam i wstawić sie. Mam nadzieje że to już o prace bo już byłem na rozmowach ale 2 lata temy u nadsztygara.
Picek30

Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

picek30 pisze:Siema mam dla was nowine dzisiaj o 14:00 zadzwonili do mnie z ZG Rudna i zaproisili mnie jutro na rozmowę do derektora w sprawie pracy. Mam zabrac wszystkie swiadectwa i uprawnienia jakie mam i wstawić sie. Mam nadzieje że to już o prace bo już byłem na rozmowach ale 2 lata temy u nadsztygara.
Hmm... wstawić się? To tak by rozmowa się bardziej kleiła? :P

A tak na serio to po wszystkim napisz co i jak.

1700 jako mistrz? To rzeczywiście nie fajnie. Ja jako robol u mnie mam więcej.
Powodzenia na rozmowie.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Rozmowa jak rozmowa.Proszę cierpliwie czekać na telefon z kadr.Hehehhe
Picek30

odpowiedz

Informacje