Początkujący

Bywalec

Heh... za wysokie kwalifikacje. Kiedyś rodzice mówili mi, że aby zostać kimś powinienem się uczyć, ale powoli dochodzę do wniosku, że lepiej było skończyć zawodówkę i zostać wykwalifikowanym robotnikiem. Ktoś mi pewnie powie, że jestem głupi, że tak pisze, ale Ci po zawodówkach zarabiają teraz o wiele więcej ode mnie i to nie tylko Ci z kopalni. Za tą kasę co utopiłem na studia miałbym dzisiaj np. przyzwoite auto, a tak mam papierek, który poza pewną satysfakcją nie daje mi nic. Może się myle, czas pokaże.tomi pisze: napisałem podanie o przeniesienie na górniczy, załatwione odmownie ze względu na zbyt wysokie kwalifikacje, a podwyżki nie chcą dać![]()
Pozdrawiam
Maniak

JasioJasio,
to było już drugie moje podanie w takim temacie, i podobny efekt. miałem za to rozmowę z gł en.masz. i .... odczekam rok. a później zrobię sobie jakiś papier górnika czy coś podobnego albo wytrzymam te 8 lat do uprawnień em.
gombey, czas pokaże, że warto było, pozostaje jednak kwestia długości oczekiwania na efekty.
dzięki za wsparcie, paru nadsztygarów górniczych też było elektrykami.PS tomi nie poddawaj się
to było już drugie moje podanie w takim temacie, i podobny efekt. miałem za to rozmowę z gł en.masz. i .... odczekam rok. a później zrobię sobie jakiś papier górnika czy coś podobnego albo wytrzymam te 8 lat do uprawnień em.
gombey, czas pokaże, że warto było, pozostaje jednak kwestia długości oczekiwania na efekty.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Bywalec

Nowy(a) na forum

Początkujący

To jest jedna banda jak nie masz szkoły to ci piszą brak kwalifikacji a jak masz to znów proszę czekać tylko ile można czekac ja juz 2 lata jestem po rozmowach na wszystkich trzech kopalnia robie druga szkołę górniczą i co nadal lipa.Zdążyłem u siebie w zakładzie awansowac na misztrza zmianowego a ZG jak nie było to nie ma.
Picek30
Nikt nie mówił że będzie łatwo
Nowy(a) na forum

Bywalec

Ja wysyłałem pocztą bo obecna praca nie pozwala mi na wycieczkę na kopalnię bez brania urlopu. Jakby wezwali na rozmowę to bym wziął i pojechał ale żeby złożyć podania i usłyszeć to co zawsze to trochę szkoda
Póki co Lubin odesłał podanie bez rozpatrzenia a pozostałe kopalnie jeszcze nic nie odpowiedziały.
Nowy(a) na forum

Zaczynam pomału zastanawiac sie czy nie lepiej zatrudnic sie pierw do firmy,powalczyc tam pare lat a później do kghm,bo odzewu jak nie było tak niema,a czas nieubłaganie leci:/czy ktos z forumowiczów pracuje w jakiejs firmie??czy ktoś słyszał o przyjeciach do firm??bo na PUP Polkowice i Lubin zbytnio ogłoszeń nie widać:/
Bywalec

mxxx40: Popytaj znajomych kopalniaków jakie firmy są na dole, czym sie zajmują ich pracownicy itp. Wyszukaj w necie adresy siedzib tych firm, które uznasz za godne uwagi i powysyłaj podania 
picek30: Piszesz, że zostałeś mistrzem zmianowym. Gratulacje
. Nie wiem w jakiej firmie pracujesz i czy mistrz u was ma gorzej niż robol w ZG, ale ciesz się z tego co masz i przemyśl wszystko raz jeszcze. U siebie jesteś dozór a w ZG nawet jak przyjmą będziesz tylko fizycznym i to przez dłuższy czas. Inni mają jeszcze gorzej (np. ja
) 
picek30: Piszesz, że zostałeś mistrzem zmianowym. Gratulacje
Początkujący

Witam
mxxx40!!!
Wiesz jak jest a więc firma zwolniła 47 osób i dalej zwalniania e a innych awansuje tak jak mnie. Powiem szczerze ze to nie jest firma w której można długo robić prywatna dzisiaj jest jutro nie ma. Nie szanują ludzi i maja wszystko w dupie. Moim celem jest ZG. Zarobki w mojej firmie to 1700 netto jako mistrz zmianowy gdzie mam 6 ludzi pod sobą i 8 lat pracy w tej firmie. Więc sam widzisz że nawet na takim stanowisku jest gorzej niż robol w ZG.
mxxx40!!!
Wiesz jak jest a więc firma zwolniła 47 osób i dalej zwalniania e a innych awansuje tak jak mnie. Powiem szczerze ze to nie jest firma w której można długo robić prywatna dzisiaj jest jutro nie ma. Nie szanują ludzi i maja wszystko w dupie. Moim celem jest ZG. Zarobki w mojej firmie to 1700 netto jako mistrz zmianowy gdzie mam 6 ludzi pod sobą i 8 lat pracy w tej firmie. Więc sam widzisz że nawet na takim stanowisku jest gorzej niż robol w ZG.
Picek30
Początkujący

Siema mam dla was nowine dzisiaj o 14:00 zadzwonili do mnie z ZG Rudna i zaproisili mnie jutro na rozmowę do derektora w sprawie pracy. Mam zabrac wszystkie swiadectwa i uprawnienia jakie mam i wstawić sie. Mam nadzieje że to już o prace bo już byłem na rozmowach ale 2 lata temy u nadsztygara.
Picek30
Bywalec

Hmm... wstawić się? To tak by rozmowa się bardziej kleiła?picek30 pisze:Siema mam dla was nowine dzisiaj o 14:00 zadzwonili do mnie z ZG Rudna i zaproisili mnie jutro na rozmowę do derektora w sprawie pracy. Mam zabrac wszystkie swiadectwa i uprawnienia jakie mam i wstawić sie. Mam nadzieje że to już o prace bo już byłem na rozmowach ale 2 lata temy u nadsztygara.
A tak na serio to po wszystkim napisz co i jak.
1700 jako mistrz? To rzeczywiście nie fajnie. Ja jako robol u mnie mam więcej.
Powodzenia na rozmowie.
Początkujący

Informacje
Google [Bot] » 2 gości