Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Jeśli masz taka osobę to dawaj namiar heheheh
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: gosiaklein9 »

to prawda mxxx40, że nie każdy weźmie i trzeba wiedzieć komu dać ale to nie tylko w kopalni tak jest, teraz bez znajomości ciężko o dobrą pracę.
...kimkolwiek dla Ciebie jestem...niech pozostanę na zawsze...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Lisa.Valo »

do kopalni ciężko się dostać, znajomy jest brygadzistą w jednej z kopalń i opowiadał że ludzi ubywa bo odchodza na emeryture, a naboru na ich miejsce nie ma. Jak nikt z twojej rodziny tam nie pracuje to bedzie trudno
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Stanley87 »

"mancini" z tego co wiem, przyjęcia na Rudną na początku gródnia byly dla pracowników z "wewnątrz". Moze teraz po nowym roku cos sie ruszy i bedzie nowy nabór dla ludzi z zewnątrz( mam nadzieje).
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Stanley87 pisze:"mancini" z tego co wiem, przyjęcia na Rudną na początku gródnia byly dla pracowników z "wewnątrz". Moze teraz po nowym roku cos sie ruszy i bedzie nowy nabór dla ludzi z zewnątrz( mam nadzieje).
Kogo masz na myśli mówiąc pracownicy z wewnątrz lub z zewnątrz?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Stanley87 »

pracownicy z wewnątrz-pracownicy pracujący w firmach podwykonawczych, pracownicy z zewnątrz- ludzie nie związani z kghm
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

No wiesz... ja obecnie pracuje w firmie, która wytwarza ciepło i prąd głównie dla KGHM a jakoś nie czuje się jako pracownik z wewnątrz mimo iż jakby nie patrzeć jesteśmy dla nich firmą podwykonawczą :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

wewnetrzni czy też zewnetrzni,po znajomosciach to wszystkich przyjmują,ostatnio rozmawiałem ze swoim znajomym(wozakiem na Rudnej)to mówił że niedawno doszło 2 nowych,oczywiście po znajomosci.Ma ktos może w forumowiczów zrobiony kurs na przenośniki tasmowe??jak wyglada sprawa z praktyką??
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Peczus »

Przeczytałem cały ten topic i wnioskuję że ogolnie bardzo ciężko jest sie dostać do kopalni. Ja osobiscie dzisiaj byłem w kadrach na ul. H. Dąbrowskiego w Polkowicach ale troche w innej sprawie... chodziło o praktyki. Obecnie jestem studentem 3 roku na UZZM na kierunku zarządzanie i inzynieria produkcji a specjalnosci zarządzanie bezpieczeństwem pracy(BHP). W tym semestrze przyszła pora na praktyki.. a więc pomyslalem sobie tato pracował w kopalni (obecnie emeryt), brat pracuje jako mechanik no to i ja spróbuje :P Wyskrobałem ładne długie podanie o praktykę no i poszedlem do kadr, pani popisala cos na moim podaniu i skierowała mnie do Specjalisty BHP o opinię czy będę mogł (albo i nie) odbyć praktykę. A więc udałem się do Pana Specjalisty w celu zaopiniowania mojego podania :P Wszedlem przywitałem się, powiedziałem o co chodzi... porozmawialem o szkole itp ogolnie bardzo miły Pan! Spytał mnie czy jestem chory itp bo będzie chciał zjechać ze mna pod ziemie pokazać mi wszytsko. itp itd. przejrzał więc mój program praktyk i udało się... pozytywnie zaopiniował podanie :D Nie ukrywam ze zalezalo mi na tej praktyce ponieważ po niej bedę chciał się wbić na staż... a pozniej do... ;P? Zobaczymy jak to się ułoży, ogolnie bardzo ciekawy jestem jak pracują specjalisci ds. BHP :)

Powodzenia wszytskim!
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

ciepła dobrze płatna fucha, gratuluje i życzę powodzenia :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Na kopalni każda fucha jest ciepła i dobrze płatna. Z wyjątkiem elektryków :)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

hehehe jest jeszcze parę innych "nie najlepszych" :) :) :)

PS: JasioJasio, napisałem podanie o przeniesienie na górniczy, załatwione odmownie ze względu na zbyt wysokie kwalifikacje, a podwyżki nie chcą dać :(
Pozdrawiam :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Peczus jak juz pierwszy raz zjedziesz na dół,to napisz jak wrażenia.Niektórzy jak narazie tylko czekaja i doczekac sie niemoga pracy na dole:/ (mam na mysli też siebie:/)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Peczus »

Spoko, mój szef specjalista od BHP wydawał się bardzo wporządku więc moze wezmę porobię trochę zdjęć oraz rozpiszę się troszkę szerzej tutaj (zdam relację) i mam nadzieje ze odwiedzę brata na 25'piątce i go tam skontroluję jak pracuje :P hahaha :P
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM