Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

spokojnie panowie bez nerwów ....
wracając do tematu to jest to tylko jedna połowa prawdy, wygodna dla Raczyńskiego jego ludzi (z PiS-u i z stowarzyszenia XXI) a także wszystkim przeciwnikom PO.
bardzo to fajne że PO zostało przyłpane tyle tylko, że nie robili niczego zabronionego co najwyżej zachowali się jak frajerzy, którzy nie przyznają się do swojej roboty, żenada.
to tylko połowa prawdy - ale każdy widzi to, co chce zobaczyć.
bo co oni takiego uczynili? rozwieszali plakaty do których się nie przyznawali, to złamanie jakiś przepisów?
nie chcę ich bronić ale wielkiej afery ja tu nie widzę (co najwyżej brak profesjonalizmu i krętactwa) ...
a Dyrygas - bądźmy szczerzy, nie powinna ponosić winy za postępki (kłamstwo) swojej córki.
wracając do tematu to jest to tylko jedna połowa prawdy, wygodna dla Raczyńskiego jego ludzi (z PiS-u i z stowarzyszenia XXI) a także wszystkim przeciwnikom PO.
bardzo to fajne że PO zostało przyłpane tyle tylko, że nie robili niczego zabronionego co najwyżej zachowali się jak frajerzy, którzy nie przyznają się do swojej roboty, żenada.
to tylko połowa prawdy - ale każdy widzi to, co chce zobaczyć.
bo co oni takiego uczynili? rozwieszali plakaty do których się nie przyznawali, to złamanie jakiś przepisów?
nie chcę ich bronić ale wielkiej afery ja tu nie widzę (co najwyżej brak profesjonalizmu i krętactwa) ...
a Dyrygas - bądźmy szczerzy, nie powinna ponosić winy za postępki (kłamstwo) swojej córki.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec

Stały bywalec

A tak:tomi pisze:bo co oni takiego uczynili? rozwieszali plakaty do których się nie przyznawali, to złamanie jakiś przepisów?
- lepienie plakatów gdzie popadnie (a nie w miejscach wyznaczonych lub za zgodą właściciela nieruchomości) - za to grozi mandat.
- podszywanie się pod osobę lub instytucję lub wykorzystywanie jej wizerunku niezgodnie z jej wolą i wiedzą w publicznych środkach masowego przekazu (strona internetowa) - za to grozi do 2 lat
- namawianie do popełnienia powyższych czynów inne osoby
Tak, czy siak, nawet nie biorąc pod uwagę powyższego - cała akcja robienia czegokolwiek "po cichu" i w konspiracji nie stawia naszej lokalnej PO w zbyt dobrym świetle.
W końcu to powinny być osoby zaufania publicznego - a zaufanie kompletnie straciły.
Nowy(a) na forum

A ty, tomi dalej swoje... Wlasnie widac jak nie chcesz ich bronicnie chcę ich bronić ale wielkiej afery ja tu nie widzę (co najwyżej brak profesjonalizmu i krętactwa) ...
A co do majki (starszej i mlodszej), to np ja uwazam, ze obie juz nie powinny sie pokazywac publicznie, a tymbardziej piastowac urzedow. Postepek - owszem, corki, ale dobrze wiemy (nie tylko ja i ty), ze ona byla pionkiem, malym trybikiem. Nie wiem tylko czy na polecenie starosty, czy starego wojnarowskiego, ale to juz nie jest istotne.
Natomiast do nazwy watku dopisalbym jeszcze, ze do majki powinien dolaczyc don wojnar. On to sie dopiero skompromitowal
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Nowy(a) na forum

A ty, tomi dalej swoje... Wlasnie widac jak nie chcesz ich bronicnie chcę ich bronić ale wielkiej afery ja tu nie widzę (co najwyżej brak profesjonalizmu i krętactwa) ...
Co do majki (starszej i mlodszej), to np ja uwazam, ze obie juz nie powinny sie pokazywac publicznie, a tymbardziej piastowac urzedow. Postepek - owszem, corki, ale dobrze wiemy (nie tylko ja i ty), ze ona byla pionkiem, malym trybikiem. Nie wiem tylko czy na polecenie starosty, czy starego wojnarowskiego, ale to juz nie jest istotne.
Natomiast do nazwy watku dopisalbym jeszcze, ze do majki powinien dolaczyc don wojnar. On to sie dopiero skompromitowal
Za to dzisiaj byla fajna akcja z konferencja prasowa
Tyle w tym dobrego tylko, ze juz z tej calej zalosci bijacej ze 'sceny politycznej' chce sie smiac - a to dobre na jesienne, smutne dni.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Maniak

surgeon,
MarDro,
pbonja,
jednym wolno wszystko innym nic i to jest najsmutniejsze w tej całej sprawie. PO kleiło swoje plakaciki po frajersku i jedziecie po nich jak należy i ok, zwolennicy Raczyńskiego niszczyli nie swoje bilbordy i zrywali plakaciki (na co też są z pewnością paragrafy) i wszyscy uważają że jest ok.
stosujecie różne standardy dla różnych opcji a to do niczego dobrego nie prowadzi.
analogia do polityki krajowej jest dość zaskakująca: zachowujecie się (o ironio) jak zwolennicy PO, którzy wciąż powtarzają że tylko my mamy rację a PiS to oszołomy (cokolwiek by nie powiedzieli) którzy się, rzekomo, ośmieszyli i nie można z nimi rozmawiać bo to zamach na demokracje wolność i nie wiadomo co jeszcze.
pewnie że nie ma, są tylko ludzie powiązani z pis-em, nie jest to zarzut tylko stwierdzenie faktu. każdy jest z kimś "zaprzyjaźniony" bądź kojarzony, inna sprawa że Raczyński robił sobie konferencje ze Schetyną PO (dawniej) a niedawno z Lipińskim PiS a teraz z Dutkiewiczem z XXI więc taki a'polityczny to on nie jest i to też nie jest zarzut tylko stwierdzenie faktu.Można chyba spokojnie stwierdzić, że w Lubinie PISu nie ma.
MarDro,
to chyba te przepisy jakieś martwe są, bo jakoś nie słyszałem, żeby kogoś karali za powyższe.- lepienie plakatów gdzie popadnie (a nie w miejscach wyznaczonych lub za zgodą właściciela nieruchomości) - za to grozi mandat.
- podszywanie się pod osobę lub instytucję lub wykorzystywanie jej wizerunku niezgodnie z jej wolą i wiedzą w publicznych środkach masowego przekazu (strona internetowa) - za to grozi do 2 lat
- namawianie do popełnienia powyższych czynów inne osoby
też tak twierdzę i to parę razy już napisałem.Tak, czy siak, nawet nie biorąc pod uwagę powyższego - cała akcja robienia czegokolwiek "po cichu" i w konspiracji nie stawia naszej lokalnej PO w zbyt dobrym świetle.
W końcu to powinny być osoby zaufania publicznego - a zaufanie kompletnie straciły.
pbonja,
pisałem kilkakrotnie że zachowali się frajersko i tyle. inna sprawa że jakoś nie widzę różnicy. Na ostatnich wyborach parlamentarnych "jakieś" stowarzyszenia nawoływały do zmiany władzy (czyli PiS-u) jakoś nikt się tu wtedy nie oburzał. średnio rozgarnięta osoba zauważy podobny mechanizm tyle tylko że teraz kampanię przeprowadzali jacyś amatorzy z PO (pewnie jakieś pociotki).A ty, tomi dalej swoje... Wlasnie widac jak nie chcesz ich bronic
A co do majki (starszej i mlodszej), to np ja uwazam, ze obie juz nie powinny sie pokazywac publicznie, a tymbardziej piastowac urzedow. Postepek - owszem, corki, ale dobrze wiemy (nie tylko ja i ty), ze ona byla pionkiem, malym trybikiem. Nie wiem tylko czy na polecenie starosty, czy starego wojnarowskiego, ale to juz nie jest istotne.
jednym wolno wszystko innym nic i to jest najsmutniejsze w tej całej sprawie. PO kleiło swoje plakaciki po frajersku i jedziecie po nich jak należy i ok, zwolennicy Raczyńskiego niszczyli nie swoje bilbordy i zrywali plakaciki (na co też są z pewnością paragrafy) i wszyscy uważają że jest ok.
stosujecie różne standardy dla różnych opcji a to do niczego dobrego nie prowadzi.
analogia do polityki krajowej jest dość zaskakująca: zachowujecie się (o ironio) jak zwolennicy PO, którzy wciąż powtarzają że tylko my mamy rację a PiS to oszołomy (cokolwiek by nie powiedzieli) którzy się, rzekomo, ośmieszyli i nie można z nimi rozmawiać bo to zamach na demokracje wolność i nie wiadomo co jeszcze.
Maniak

pisałem już kilka razy i co? - no nic. ja ciebie zapytam dlaczego żaden z was nie potrafi przyznać, że druga strona stosuje praktyki białoruskie?
jeśli chciałbyś usłyszeć coś o wiarygodności PO wg mnie, to stracili ją dawno temu, przykład KGHM-u między innymi, ale to już inny temat jest.
jeśli chciałbyś usłyszeć coś o wiarygodności PO wg mnie, to stracili ją dawno temu, przykład KGHM-u między innymi, ale to już inny temat jest.
Stały bywalec

Maniak

niszczenie plakatów i bilbordów przeciwników, stawianie wszystkich służb miejskich łącznie z piaskarkami do kontrolowania miasta, może przesadziłem z tą białorusią
ale takie zachowania to krok w złym kierunku. wg mnie to złe praktyki, którym bliżej do białorusi niż normalnej demokracji.
Stały bywalec

Nowy(a) na forum

"platforma podaje dłoń",taki oto nagłówek przeczytałem w wiadomościach,żenada i wstyd ,czy to nie aby za póżno? .dlaczego nie myśleli o tym przed referendum? .przegrali więc powinni odejść ,a MAJKA jakaś taka smutna patrzy gdzieś w dal...? czyżby widmo poszukiwania nowej pracy ją przerasta? ,przecież "wojnaboryski" napewno załatwią jakąś ciepłą posadkę .osobiście nie darzę sympatią żadną z partii ,ale raczyński powinien rozsądnie przemyśleć zaistniałą sytuację i podjąć odpowiednią decyzję ,ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć ,że mieszkańcy już wybrali
go home!
go home!
Stały bywalec

Nie, nie - te pługi zgarniały z ulic mieszkańców idących zagłosować w referendumsurgeon pisze:Ciekawe ile osób poza PO i ich miłośnikami widzieli te legendarne piaskarki zrywające pługami plakaty.
Zauważ, że robią dokładnie to samo co wcześniej, tylko ładniej to nazwali.pesymista pisze:"platforma podaje dłoń",taki oto nagłówek przeczytałem w wiadomościach
Stały bywalec

Faktycznie, elka5.fm robi wywiad z Kubiakiem, prezesem MPO, i potwierdza się, że piaskarki jeździły po Lubinie. Szkolili kierowców. Afera. 
http://elka5.fm//content/view/38624/78/
http://elka5.fm//content/view/38624/78/
Początkujący

Informacje
0 użytkowników » 3 gości