Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

Soprano pisze:
JimiKILLER pisze:
Cycku, lubin2006 to stowarzyszenie tak samo TL. Dlatego sam Raczynski mieni sie bezpartyjnym politykiem. To wlasnie jest "drobna" niescislosc. Partia polityczna znaczaco rozni sie od stowarzyszenia.

Lubienianie nigdy nie spisali sie swietna frekwencja, zawsze byla niska, a juz szczegolnie podczas wyborow lokalnych. Kazdy wybor jest wazny. Nie uwazam, ze 2,5% to zly wynik dla Raczynskiego, ja uwazam ze to zly wynik dla wszystkich lokalnych politykow.
"Demokracja, kolego, nie jest ani najbardziej ulomna, ani najbardziej humanitarna (humanistyczna jesli wolisz), ale na pewno najbardziej demokratyczna,"
demokracja jest najbardziej demokratyczna buhehe no lepiej twoich wywodow nie moglbym opisac maslo maslane.

Oceniam cie po Twoich wpisach, niestety dla ciebie:)

Zostaw na chwile emocje gdzies obok i przeczytaj jeszcze raz co napisalem. Nie chce mi sie tego tlumaczyc, jest wystarczajaco klarowne. Nie zawsze trzeba odpisywac od razu, daj sobie kilka chwil na zastanowienie. Warto.

.....cycku... CYCKU... KUCYC? CkYcU.... hmm.... dobre... tworcze... (: ... madre...
A co ty mi tu o emocjach, dla ciebie demokracja jest demokracja bo jest najbardziej demokratyczna LOL, wiesz z Tobą dyskusja nie ma sensu bo Ty nie dyskutujesz. Zadajesz pytania na które sam odpowiadasz, nie odpowiadasz na pytania ci zadane. Mieszasz pojęcia i sam sobie przeczysz.

Nie rozumiesz co oznacza "drobna nieścisłość", nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Co do dyskusji polecam schopenhauer'a moze zrozumiesz na czym polega wyzszosc poztywnej dyskusji z ktorej wyciaga sie wnioski i nie prowadzie sie jej dla "wygranej" zaś co do "cycka" sformułowanie uzyte jak najbardziej właściwie.

Obserwatorze, może bardziej dogłębnie obserwuj i nie oceniaj moich słow po kliku wierszach. Fakt, że ręce opadają bo piszesz jedno, to taki cycek zrozumie drugie aczkowliek stwierdzi, ze to jest jeszcze inaczej :P
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

A co ty mi tu o emocjach, dla ciebie demokracja jest demokracja bo jest najbardziej demokratyczna LOL, wiesz z Tobą dyskusja nie ma sensu bo Ty nie dyskutujesz. Zadajesz pytania na które sam odpowiadasz, nie odpowiadasz na pytania ci zadane. Mieszasz pojęcia i sam sobie przeczysz.
Emocje sa zlym doradca, stad sugeruje zachowanie spokoju. Czlowiek poniesiony emocjami zaczyna uzywac epitetow itp. Zawsze warto zachowac zdrowy rozsadek.

Dobra, sprobuje tak po twojemu, moze zrozumiesz (choc coraz bardziej w to watpie).
Demokracja jako ustroj polityczny jest najbardziej demokratyczna - jako forma sprawowania wladzy ( demokratia - rzady ludu). Prosciej nie potrafie, naprawde.

A co do pytan, ktore sobie zadaje to... no coz tak lubie dyskutowac, wsponialem juz, ze czasami pytania sa wazniejsze od odpowiedzi. Taka moja estetyka.

Co do mieszania pojec i samozaprzeczania sobie to poprosze o jakies konkrety.
Nie rozumiesz co oznacza "drobna nieścisłość", nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
To tez juz wyjasnilem, ale dziekuje ze starasz sie byc do bolu merytoryczny i w sposob wyczrpujacy podales roznice pomiedzy stowarzyszeniem i partia. Podaj jeszcze roznice pomiedzy stowazyszeniem i partyjka i bedzie cacy... cycy... niewazne.

Co do dyskusji polecam schopenhauer'a moze zrozumiesz na czym polega wyzszosc poztywnej dyskusji z ktorej wyciaga sie wnioski i nie prowadzie sie jej dla "wygranej" zaś co do "cycka" sformułowanie uzyte jak najbardziej właściwie.

Ze Gomrowicz pisal o pupie to wiedzialem, ale ze Schopenhauer o cycku to nie wiedzialem. Tak to troche z twojej wypowiedzi wynika, ze ten cycek to Shopenhauer wymyslil. A to troche fajnie jest byc "cyckiem Shopenhauer'a"
Przyznam jednak, ze na te twoje argumenty to za glupi jestem. Shopenhauer'a do poduszki nie czytuje wiec staje sie "maly" dla twojej retoryki.

pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Soprano pisze:
Emocje sa zlym doradca, stad sugeruje zachowanie spokoju. Czlowiek poniesiony emocjami zaczyna uzywac epitetow itp. Zawsze warto zachowac zdrowy rozsadek.

Dobra, sprobuje tak po twojemu, moze zrozumiesz (choc coraz bardziej w to watpie).
Demokracja jako ustroj polityczny jest najbardziej demokratyczna - jako forma sprawowania wladzy ( demokratia - rzady ludu). Prosciej nie potrafie, naprawde.

A co do pytan, ktore sobie zadaje to... no coz tak lubie dyskutowac, wsponialem juz, ze czasami pytania sa wazniejsze od odpowiedzi. Taka moja estetyka.

Co do mieszania pojec i samozaprzeczania sobie to poprosze o jakies konkrety.
To tez juz wyjasnilem, ale dziekuje ze starasz sie byc do bolu merytoryczny i w sposob wyczrpujacy podales roznice pomiedzy stowarzyszeniem i partia. Podaj jeszcze roznice pomiedzy stowazyszeniem i partyjka i bedzie cacy... cycy... niewazne.

Ze Gomrowicz pisal o pupie to wiedzialem, ale ze Schopenhauer o cycku to nie wiedzialem. Tak to troche z twojej wypowiedzi wynika, ze ten cycek to Shopenhauer wymyslil. A to troche fajnie jest byc "cyckiem Shopenhauer'a"
Przyznam jednak, ze na te twoje argumenty to za glupi jestem. Shopenhauer'a do poduszki nie czytuje wiec staje sie "maly" dla twojej retoryki.

pozdrawiam
Kiedy pisalem, ze demokracja jest najbardziej pro ludzka nie rozwodzilem sie nad tym ile w demokracji jest demokracji. Jezeli uwazasz, ze demokracja jest najbardziej demokratyczna bo jest demokracja to Twoja sprawa :)

Nigdzie nie prosilem abys mi tlumaczyl jaka jest roznica miedzy partia, a stowarzyszeniem. Napisalem i podkreslilem, ze jest to drobna niescislosc ktora jednak jest wazna. Pozniej nawet napisalem dlaczego. Twoje tlumaczenie, ze stowarzysznie to stowarzyszenie, ale jednak to taka partyjka brzmi rownie absurdalnie co opis Twojej demokracji.

Emocji negatywnych we mnie nie ma, jestes po prostu smieszny, bawisz mnie. Cycek cos jak smoczek dla malych dzieci.

Milo, ze przyznajesz jakoby zadawane przez ciebie pytania nie czekaly na odpowiedz. Jestes poprostu betonem i ich nie potrzebujesz wszak zdania nie zmienisz. Taka juz Twoja estetyka.

Reszty szukaj w swoich postach :)

ps. Co do Shopenhauer'a, naucz sie czytac ze zrozumieniem! Dyskutować nie umiesz, ale możesz sie tego nauczyc, tak to jest mozliwe. Zacznij od Erystyki wyzej wymienionego autora.
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

Kiedy pisalem, ze demokracja jest najbardziej pro ludzka nie rozwodzilem sie nad tym ile w demokracji jest demokracji. Jezeli uwazasz, ze demokracja jest najbardziej demokratyczna bo jest demokracja to Twoja sprawa :)
Nigdzie nie pisales, ze jest pro ludzka, tylko ze jest humanistyczna. Niech ci bedzie, ze humanistyczny to to samo co pro ludzki. Nauczyciele polskiego beda szczesliwi. Co nie zmienia faktu, ze w mojej opini demokracaj wcale nie jest najbardziej pro ludzka, ale to juz temat na inny watek.
Nigdzie nie prosilem abys mi tlumaczyl jaka jest roznica miedzy partia, a stowarzyszeniem. Napisalem i podkreslilem, ze jest to drobna niescislosc ktora jednak jest wazna. Pozniej nawet napisalem dlaczego. Twoje tlumaczenie, ze stowarzysznie to stowarzyszenie, ale jednak to taka partyjka brzmi rownie absurdalnie co opis Twojej demokracji.
Nigdzie ci nie tlumaczylem, jaka jest roznica miedzy partia, a stowarzyszeniem. Partyjka to nie to samo co partia, tylko to zrozum. Tak sobie po prostu szydze z lokalnych stowarzyszen, ktorym sie wydaje...
Emocji negatywnych we mnie nie ma, jestes po prostu smieszny, bawisz mnie. Cycek cos jak smoczek dla malych dzieci.
Przeczytaj siebie jeszcze raz, ale najpierw ochlon i spojz z dystansem na to co piszesz. Natomiast "cycek" znaczy dla mnie cos zupelnie innego niz smoczek dla malych dzieci, ale to pewnie dlatego, ze nie jestem juz malym dzieckiem. Nie martw sie jeszcze poznasz jego zalety i piekno :diabel:
Milo, ze przyznajesz jakoby zadawane przez ciebie pytania nie czekaly na odpowiedz. Jestes poprostu betonem i ich nie potrzebujesz wszak zdania nie zmienisz. Taka juz Twoja estetyka.
A tego nigdzie nie powiedzialem. Powiedzialem tylko, ze niektore pytania sa wazniejsze niz odpowiedz, ale spokojnie i do tego dorosniesz. Widze, ze reszty tez nie zrozumiales... trudno.

reszty czego?
ps. Co do Shopenhauer'a, naucz sie czytac ze zrozumieniem! Dyskutować nie umiesz, ale możesz sie tego nauczyc, tak to jest mozliwe. Zacznij od Erystyki wyzej wymienionego autora.
A jakas inna ksiazke jego znasz? Zdaje sie ze to gdzies pod koniec ogolniaka sie przerabia.
Ok Jimi przespij sie troche. Dla mnie EOT.

pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Soprano pisze:
Nigdzie nie pisales, ze jest pro ludzka, tylko ze jest humanistyczna. Niech ci bedzie, ze humanistyczny to to samo co pro ludzki. Nauczyciele polskiego beda szczesliwi. Co nie zmienia faktu, ze w mojej opini demokracaj wcale nie jest najbardziej pro ludzka, ale to juz temat na inny watek.
Nigdzie ci nie tlumaczylem, jaka jest roznica miedzy partia, a stowarzyszeniem. Partyjka to nie to samo co partia, tylko to zrozum. Tak sobie po prostu szydze z lokalnych stowarzyszen, ktorym sie wydaje...
Przeczytaj siebie jeszcze raz, ale najpierw ochlon i spojz z dystansem na to co piszesz. Natomiast "cycek" znaczy dla mnie cos zupelnie innego niz smoczek dla malych dzieci, ale to pewnie dlatego, ze nie jestem juz malym dzieckiem. Nie martw sie jeszcze poznasz jego zalety i piekno :diabel:
A tego nigdzie nie powiedzialem. Powiedzialem tylko, ze niektore pytania sa wazniejsze niz odpowiedz, ale spokojnie i do tego dorosniesz. Widze, ze reszty tez nie zrozumiales... trudno.

reszty czego?
A jakas inna ksiazke jego znasz? Zdaje sie ze to gdzies pod koniec ogolniaka sie przerabia.
Ok Jimi przespij sie troche. Dla mnie EOT.

pozdrawiam

Ahh no tak Homo sum; humani nil a me alienum puto - Jestem człowiekiem, i nic co ludzkie nie jest mi obce. To taka wielka różnica?
i sie powtórze bo nie zrozumiales (ponownie) - Kiedy pisalem, ze demokracja jest najbardziej pro ludzka (lub humanistyczna jak wolisz) nie rozwodzilem sie nad tym ile w demokracji jest demokracji. Jezeli uwazasz, ze demokracja jest najbardziej demokratyczna bo jest demokracja to Twoja sprawa :)

Druga sprawa bo znowu nie zrozumiales, wytluszcze DROBNA niescislosc. Kiedy jednak doszedles do tego, ze ta owa drobna niescislosc jest w sumie wazna pojawila sie "partyjka". Otoz partyjka to zdrobnienie od partii, nie ma nic wspolnego ze stowarzyszeniem, jezeli juz tak sie czepiasz jezyka polskiego. Glupie tlumaczenie glupiej wpadki, a ja nigdzie nie prosilem o jakiekowliek tlumaczenia!

Cycku i brniesz, brniesz... Beton. Co do Erystyki widocznie nie przerabiales, trudno. Na pociesznie zawsze moglo byc gorzej, masz Gombrowicza:P

Oczywiscie koniec koncem przeczytales Panie tyle ksiazek, tak ja maly robaczek nisko sie klaniam coby sie nie wychylac. Nie wazna wszak tematyka tylko rok przerabiania, gdzies tam w ogolniaku.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

Obserwatorze, może bardziej dogłębnie obserwuj i nie oceniaj moich słow po kliku wierszach. Fakt, że ręce opadają bo piszesz jedno, to taki cycek zrozumie drugie aczkowliek stwierdzi, ze to jest jeszcze inaczej
Wiem ze to nie do mnie jimmy, (czy juz teraz powinienem per KILLER?) :) ale skojarzylo mi sie z tym, co wczesniej adresowales do mojej osoby.
Nie jestem politykiem, ale po co się odzywasz na forum skoro nie zamierzasz dyskutowac tylko obrazac?

Po powyzszym belkocie moge smialo powiedziec, nie jestes lepszy od tych ktorych uwazasz za zlo tego swiata.
Wyluzuj chlopaczyno, zrugales, po czym zrobiles dokladnie to samo. A nawet gorzej... bobek? cycek? :) dawaj, dorzuc cos jeszcze, nawet niezle ci to wychodzi, moze sie rozkrecisz i bedziesz rzucal dissy jak nikt inny (takie wiesz, malo humanistyczne). Przynajmniej moglbys rozladowac napiecie i uspokoic emocje (bo nie wierze w to co piszesz, ze nie przemawiaja one przez ciebie), powyzywawszy troche :D

A tak powaznie(j), niejako podsumowujac temat; referendum wg mnie pozostawilo obraz zmiazdzonych porazka radnych opozycyjnych do pre, znokautowanych przez rr i jego ekipe. Takie wrazenie odnosze. Z reszta chyba wszyscy, ktorzy slyszeli co np mr gojdz ma do powiedzenia, podziela (tak jak on) mniej lub bardziej moj poglad. Zwolennicy referendum (mam na mysli 'politykow') musieli sie liczyc z tym, ze nie pojscie do urn bedzie potraktowane jako poparcie prezydenta. No chyba glupi nie sa...
A tymczasem, mysle ze do konca kadencji nie uda sie zrobic nic dla miasta i w miescie, bo bedzie blokowanie WSZYSTKIEGO na zlosc. Nie dosc, ze przegrali, to teraz sie obraza jeszcze bardziej.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

Druga sprawa bo znowu nie zrozumiales, wytluszcze DROBNA niescislosc
I po raz dwusetny to samo... Uspokoj sie chlopie, kobite obudz albo co... Przestan sie jakac i nie cytuj calych postow, bo malo czytelne sie robi.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

pbonja pisze:
Obserwatorze, może bardziej dogłębnie obserwuj i nie oceniaj moich słow po kliku wierszach. Fakt, że ręce opadają bo piszesz jedno, to taki cycek zrozumie drugie aczkowliek stwierdzi, ze to jest jeszcze inaczej
Wiem ze to nie do mnie jimmy, (czy juz teraz powinienem per KILLER?) :) ale skojarzylo mi sie z tym, co wczesniej adresowales do mojej osoby.
Nie jestem politykiem, ale po co się odzywasz na forum skoro nie zamierzasz dyskutowac tylko obrazac?

Po powyzszym belkocie moge smialo powiedziec, nie jestes lepszy od tych ktorych uwazasz za zlo tego swiata.
Wyluzuj chlopaczyno, zrugales, po czym zrobiles dokladnie to samo. A nawet gorzej... bobek? cycek? :) dawaj, dorzuc cos jeszcze, nawet niezle ci to wychodzi, moze sie rozkrecisz i bedziesz rzucal dissy jak nikt inny (takie wiesz, malo humanistyczne). Przynajmniej moglbys rozladowac napiecie i uspokoic emocje (bo nie wierze w to co piszesz, ze nie przemawiaja one przez ciebie), powyzywawszy troche :D

A tak powaznie(j), niejako podsumowujac temat; referendum wg mnie pozostawilo obraz zmiazdzonych porazka radnych opozycyjnych do pre, znokautowanych przez rr i jego ekipe. Takie wrazenie odnosze. Z reszta chyba wszyscy, ktorzy slyszeli co np mr gojdz ma do powiedzenia, podziela (tak jak on) mniej lub bardziej moj poglad. Zwolennicy referendum (mam na mysli 'politykow') musieli sie liczyc z tym, ze nie pojscie do urn bedzie potraktowane jako poparcie prezydenta. No chyba glupi nie sa...
A tymczasem, mysle ze do konca kadencji nie uda sie zrobic nic dla miasta i w miescie, bo bedzie blokowanie WSZYSTKIEGO na zlosc. Nie dosc, ze przegrali, to teraz sie obraza jeszcze bardziej.
Jestem spokojny jak najbardziej, jezeli juz ktos uzywa Gombrowicza nie powinien sie obrazac za przyszlowiowego cycka. Co do bobka, ten obrazek jest slodki i byl poza dyskusja.

Jestem wyluzowany nie boj zaby. Na glupote jednak nie ma rady, a szkoda.

Co do ostatniego Twojego wywodu, racja choc ja uwazam, ze to o czym piszesz jest dwustronne. Jak w malzenstwie wina lezy po srodku, jezeli zas chodzi o polityke to w niej swietych nie zastaniesz.

Obrazil sie prezydent na radnych, oni na prezydenta, jaki wniosek? zla rada, dobry prezydent? dobry prezydent zla rada?

ZŁA RADA i ZŁY PREZYDENT! 8 lat dla tego miasta zmarnowane, bezpowrotnie i nawet GC nie pomogła. Prawda jest taka, ze juz jestesmy w tyle za sasiednimi misatami, a dystans przez te niedojrzale klotnie bedzie sie tylko zwiekszal..
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

pbonja pisze:
Druga sprawa bo znowu nie zrozumiales, wytluszcze DROBNA niescislosc
I po raz dwusetny to samo... Uspokoj sie chlopie, kobite obudz albo co... Przestan sie jakac i nie cytuj calych postow, bo malo czytelne sie robi.
Jak nie rozumie to mu wytluszczam, czemu jeczysz? wystarczyloby raz, ale nie rozumie i pyta, ja odpowiadam. Jak pyta to ma znowu tylko swoja odpowiedz, stad dalem mu rade "Erystyka":)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

I niech ktoś powie, że naród polityką się nie interesuje ...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

JimiKILLER pisze:portal lubin.pl raczej nie jest wyznacznikiem kim jest owa Pani sędzina. Wole raczej zawierzyc wyrokowi niz... Ten portal to jawny gniot bez zadnego dziennikarza w skladzieP
w swej wypowiedzi nie tyle odnioslem sie do samego newsa na portalu ile do poniekąd slusznego podsumowania wyroku. Zapatrywanie sie na ten wyrok zalezy jednakze od pogladaow wiec nie ma sensu sie nad nim dluzej rozwodzic.
to ze media z obu stron barykady sa srednio obiektywne to juz inna sprawa.
tomi pisze:to typowa filozofia kalego

rzeczywiście tomi - moralność kalego. .
widocznie starostwo zapatrzylo sie w ekipe prezydenta i postanowiło poszastac nie swoimi pieniedzmi. sam fakt, ktory tu przytaczasz (ekstra pensje dla kolesi prezydenta) jest naganny a skoro taki jest to gdzie sa sluzby kontrolne?
Sadzisz tomi ze to tylko kwestia PR, ze ludzie sa zmanipulowani i nie potrafią sami wyciagnac wnioskow z tej calej hecy? Pewny procent jest podatny no ale nie wydaje mi sie ze az tak znaczna grupa.

niestety politycy czesto sadza ze jak zdobywają zaufanie w wyborach to zyskuja przyzwolenie na swoje dzialania - jest o tym przekonany zarowno raczynski w kwestii budowy budy w rynku jak tez np. tusk w kwestii prywatyzacji spolek skarbu panstwa (kiedyś wypowiedział sie wlasnie w tym tonie). a tak niestety nie jest.
najgorsze jest to ze ten stan rzeczy bedzie trwal tak dlugo jak dlugo bedziemy zmuszeni wybierac mniejsze zlo lub glosowac przeciw jakiej opcji politycznej.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

polar21,
najgorsze jest to ze ten stan rzeczy bedzie trwal tak dlugo jak dlugo bedziemy zmuszeni wybierac mniejsze zlo lub glosowac przeciw jakiej opcji politycznej.
zgadzam się z tym. my musimy wymagać coraz więcej od siebie i od naszych reprezentantów, dopóki jedni będą mogli wszystko a innym nie będzie wolno nic nie będzie lepiej. typowe narzekanie i opluwanie przeciwników zamiast rozmowy rzeczowej nie przyjdzie samo, trzeba tego wymagać i się tego domagać. unikanie konfrontacji (rzeczowej - nie emocjonalnej) jest złe, bo nawet nie wiemy co kto reprezentuje. dla mnie układ w mieście jest przedstawiany w sposób podobny jak w kraju, dobry szef (Tusk/Raczyński) zła cała reszta (prezydent z pis-em/radni). brak konkretów, tylko epitety i atak (Niesiołowski i Palikot/Wojtyczka i Górzyński). nie mówie że przeciwnicy (opozycja) jest bez wad ale dlaczego nie stosuje się takiej samej miary dla wszystkich?
sorki za porównania osobowe ale widzę podobieństwa i obawiam się że nasza demokracja nie idzie w dobrym kierunku, dziennikarze którzy powinni kontrolować polityków często są przez nich opłacani.

w mieście źle się dzieje i jest to wszystko przykrywane zręcznyą demagogią, są sprawy które są pozytywne ale jest ich niewiele jak na nasze miasto i wstarczy rozejrzeć się po okolicznych miastach. trzeba patrzeć do przodu i się dogadywać, tylko jak rozmawiać z pustym fotelem?

podczas wojny liczy się straty a nie zyski, w mieście wojna trwa już 7 lat. Czy nam to potrzebne?
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

...w mieście wojna trwa już 7 lat. Czy nam to potrzebne?
Zobaczymy przy następnych wyborach samorządowych.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

JasioJasio pisze:
...w mieście wojna trwa już 7 lat. Czy nam to potrzebne?
Zobaczymy przy następnych wyborach samorządowych.
Dokladnie, w moim przypadku z gory odpada Peło, TL, Lubin2006, SLD. Nad PiS to zalezy kto. Najchetniej glosowalbym za kims nowym, ale nie widac:(

8 lat wojenek to juz zdecydowanie za duzo!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Zdarzyło mi się oglądać dzisiaj wiadomości TV Lubin. Z materiału o wyborach wynikało ni mniej ni więcej, że winny słabej frekwencji i nie odwołaniu Raczyńskiego jest ... Raczyński. Pani redaktor zakomunikowała to z wyraźnym wyrzutem w głosie, jak rozumiem ten wyrzut to wobec prezydenta, co nie dał się odwołać.
W związku z powyższym, ale nie tylko, mam pytanie. Czy w tym mieście pozostał ktoś normalny?
Jedna gazeta jest proprezydencka, druga propowiatowa, portale internetowe podobnie, telewizje również. Ja rozumiem, że niezależność to cecha, na którą niewielu może sobie pozwolić i na którą niewielu stać. Obserwując jednakże to co dyżurni redaktorzy wyrabiają w mediach uparcie nasuwa mi się skojarzenie z głęboką komuną w najgorszym jej wydaniu. Czekam jeszcze tylko na gomułkowskich "warchołów" lub "pieniaczy" i dramat będzie zupełny.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM