Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

krótko - podaj przykład "gddzie wycierałem sobie gębę wyrokiem", jak nie to stwierdzam że kłamiesz. nigdy nie podważałem wyroków sądu, mimo że zdanie swoje mam, to jednak wyroki się szanuje a jak się nie podoba to sie odwołuje.

zresztą to ja zadałem pytanie
podobnie

Cytat:
orzeczenie bylo tak nieprawdopodobne iz budzi watpliwosci czy pani sedzia - jak to sie ktos wyrazil na portalu lubin.pl - studiowala prawo czy tylko zaliczala egzaminy
jak kazali prostować przeciwnikowi prezydenta to wporządku, ale jak każą prostować Prezydentowi to już nie wporządku?
zamiast odpowiedzieć atakujesz - szkoda że inaczej nie potrafisz ....
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

tomi pisze:krótko - podaj przykład "gddzie wycierałem sobie gębę wyrokiem"
Podawałem już.
Z resztą wystarczy prześledzić wątek o Galerii Rynek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

MarDro pisze:
JimiKILLER pisze:Wole raczej zawierzyc wyrokowi niz...
Hmmm... jak chodziło o wyrok w sprawie Galerii Rynek, to inaczej gadaliście.
Szczególnie tomi.
Wybacz bobku (takie skojarzenie z towim obrazkiem), ale ja nie jestem Tomi. Druga rzecz, jezeli dla Ciebie ten portal czy osoby tam pracujace sa autorytetami to nie mamy o czym rozmawiac.

Ps. Redaktor tego portalu pozowlila sobie nie tyle podwazyc wyrok sadu, ale oceniac sedziego. Naprawde, mozna sobie politykowac, ale bez jaj... Zlikwidujmy Dialog w koncu jest na uslugach PełO buahah
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

MarDro, kłamstwo ma krótkie nogi, godzina szukania i nic, smutek i żal. Jeśli osąd prokuratora to dla ciebie to samo co wyrok sądu to gratuluje intelektu, rozmywasz tylko temat, więc ja już go nie podejmę. chcesz coś klikać ok ale trzymaj się tematu.

sorki za OT, wróćmy raczej do referendum

zapytam jeszcze raz:

1. to że wydanie 200 tys na referendum jest naganne i wzbudza negatywne emocje jest prawidłowe ale dlaczego wydawanie ponad 500 tysięcy (około 2 tys dziennie) dla swojego kolesia już nie jest naganne?

2. jeśli prostowanie nieprawdy nakazane przez sąd przeciwnikowi prezydenta jest wporządku, to dlaczego prostowanie nieprawdy nakazane przez sąd Prezydentowi Raczyńskiemu jest już nie wporządku?

3. jak można ocenić zerwanie 10 tysięcy plakatów z informacją, że Raczyński skłamał w liście do mieszkańców, nocą z piątku na sobotę?
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

JimiKILLER pisze:
Mała choć duża nieścisłość, jeżeli TL to partia, a nie stowarzyszenie tym samym Twoje Lubin2006 także nią jest... Sam rozumiesz, drobna, ale ważna nieścisłość:P

Odpowiem ci tym samym.... mala choc duza niescislosc, nigdzie nie napisalem, ze TL to partia. Zupelnie swiadomie uzywam slowa "partyjka", oczywiscie Lubin 2006 to tez partyjka. Mi sie to slowo po prostu podba, ma swoj szyderczy urok.
Natomiast totalnie nie rozumiem dlaczego piszesz, ze Lubin 2006 jest moja partyjka... ani nie jestem jej wlascielem, ani czlonkiem, a tym bardziej przywodca. Chyba, ze masz na mysli fakt, ze dostali oni moj glos w wyborach i bojkot w referendum, ale jesli isc tym kryterium to i PO jest moja, a i SLD tego znamiona by nie uniknela.

Soprano referendum to wynik braku absolutorium. Takie jest prawo, jezeli chcesz je zmienic wystartuj w wyborach i je zmien byc moze wtedy pozbedziesz sie takze powiatow. Łatwo jest rzucac tak miechem choc nikt nie powiedzial, ze DEMOKRACJA jest idealna.

Jak wiemy demokracja jest jednym z najbardziej ulomnych systemow, ale jest takze najbardziej humanistyczna... Prosze cie zatem nie podwazaj jej zasad w taki prostacki sposob. Nie jestem politykiem, nie lubie polityki, ale mam jakis poziom.
pierdu, pierdu, bla,bla bla.... od trzech lat nie ma absolutorium, a referendum dopiero pierwsze mielismy. Tak po prostu chcieli radni, zadufani w swojej nieomylnosci, ale na szczescie mechanizmy demokracji uratowaly nas, obywateli, przed nami samymi (my im dalismy mandat, to my sie mylilismy).

Jimi, jakies konkrety z tym podwazaniem zasad demokracji w prostacki sposob, bo nie szczegolnie wiem do czego mam sie odniesc. Demokracja, kolego, nie jest ani najbardziej ulomna, ani najbardziej humanitarna (humanistyczna jesli wolisz), ale na pewno najbardziej demokratyczna, a to oznacza, ze mamy prawo miec gleboko w d..... lokalne interesiki paru kolesi i mamy prawo olac ich pomysl na przejecie wladzy. Olewajac tez zajmujemy stanowisko i gadanie podobne do belkotu Gojdzia jest tylko wyrazem rozmiaru porazki, ale coz... ma on demokratyczne prawo do belkotania...
Poziom Twojej dyskusji jest ponizej krytyki, zieje z Twoich slow hipokryzja i to na odleglosc. Jestes odbiciem lustrzanym Tomiego poprostu.
Sugerujesz tym samymym, ze poziom dyskusji Tomiego jest tez ponizej krytyki... skoro jestem jego odbiciem.... hmm... moze cos w tym jest.

Mysle jednak, ze i tu nie do konca masz racje, przede wszystkim nie jestem, w przeciwienstwie do Tomiego, czlonkiem zadnego aparatu politycznego, a po prostu zwyklym obywatelem miasta o dosc jasno sprecyzowanych WLASNYCH pogladach. To WLASNYCH, mysle, nas najbardziej roznicuje.

Wynik 3% to znak, ze Lubinianie maja dosyc klotni i polityki, to takze zly wynik dla Lubin2006 i Roberta Raczynskiego, ale zeby to zrozumiec trzeba umiec wyciagac wnioski. Niska frekwencja na wyborach, referendach to zle swiadczy tylko o nich, wszystkich bez wyjatkow.
Przeczytaj jeszcze raz to co napisales i zastanw sie, czy naprawde tak myslisz...
Czy na prawde jestes przekonany, ze 2,5% to zly wynik dla ekipy RR i jego samego?

Wez pod uwage fakt, ze Lubinianie switenie sie spisali z frekwencja podczas "powaznych" wyborow i gro z nich oddalo glos na RR. Piszesz, ze masz, żadka umiejetnosc wyciagania trafnych wnioskow, wiec ... mmmmmm... wysil makowke.

Nie generalizuj, niska frekwenca (skrajnie niska) w TYM referendum jednak cos znaczy... Zaniechanie, tez moze byc dzialaniem.

pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

Mała choć duża nieścisłość, jeżeli TL to partia, a nie stowarzyszenie tym samym Twoje Lubin2006 także nią jest... Sam rozumiesz, drobna, ale ważna nieścisłość:P Odpowiem ci tym samym.... mala choc duza niescislosc, nigdzie nie napisalem, ze TL to partia. Zupelnie swiadomie uzywam slowa "partyjka", oczywiscie Lubin 2006 to tez partyjka. Mi sie to slowo po prostu podba, ma swoj szyderczy urok. Natomiast totalnie nie rozumiem dlaczego piszesz, ze Lubin 2006 jest moja partyjka... ani nie jestem jej wlascielem, ani czlonkiem, a tym bardziej przywodca. Chyba, ze masz na mysli fakt, ze dostali oni moj glos w wyborach i bojkot w referendum, ale jesli isc tym kryterium to i PO jest moja, a i SLD tego znamiona by nie uniknela. Soprano referendum to wynik braku absolutorium. Takie jest prawo, jezeli chcesz je zmienic wystartuj w wyborach i je zmien byc moze wtedy pozbedziesz sie takze powiatow. Łatwo jest rzucac tak miechem choc nikt nie powiedzial, ze DEMOKRACJA jest idealna. Jak wiemy demokracja jest jednym z najbardziej ulomnych systemow, ale jest takze najbardziej humanistyczna... Prosze cie zatem nie podwazaj jej zasad w taki prostacki sposob. Nie jestem politykiem, nie lubie polityki, ale mam jakis poziom. pierdu, pierdu, bla,bla bla.... od trzech lat nie ma absolutorium, a referendum dopiero pierwsze mielismy. Tak po prostu chcieli radni, zadufani w swojej nieomylnosci, ale na szczescie mechanizmy demokracji uratowaly nas, obywateli, przed nami samymi (my im dalismy mandat, to my sie mylilismy). Jimi, jakies konkrety z tym podwazaniem zasad demokracji w prostacki sposob, bo nie szczegolnie wiem do czego mam sie odniesc. Demokracja, kolego, nie jest ani najbardziej ulomna, ani najbardziej humanitarna (humanistyczna jesli wolisz), ale na pewno najbardziej demokratyczna, a to oznacza, ze mamy prawo miec gleboko w d..... lokalne interesiki paru kolesi i mamy prawo olac ich pomysl na przejecie wladzy. Olewajac tez zajmujemy stanowisko i gadanie podobne do belkotu Gojdzia jest tylko wyrazem rozmiaru porazki, ale coz... ma on demokratyczne prawo do belkotania... Poziom Twojej dyskusji jest ponizej krytyki, zieje z Twoich slow hipokryzja i to na odleglosc. Jestes odbiciem lustrzanym Tomiego poprostu. Sugerujesz tym samymym, ze poziom dyskusji Tomiego jest tez ponizej krytyki... skoro jestem jego odbiciem.... hmm... moze cos w tym jest. Mysle jednak, ze i tu nie do konca masz racje, przede wszystkim nie jestem, w przeciwienstwie do Tomiego, czlonkiem zadnego aparatu politycznego, a po prostu zwyklym obywatelem miasta o dosc jasno sprecyzowanych WLASNYCH pogladach. To WLASNYCH, mysle, nas najbardziej roznicuje. Wynik 3% to znak, ze Lubinianie maja dosyc klotni i polityki, to takze zly wynik dla Lubin2006 i Roberta Raczynskiego, ale zeby to zrozumiec trzeba umiec wyciagac wnioski. Niska frekwencja na wyborach, referendach to zle swiadczy tylko o nich, wszystkich bez wyjatkow. Przeczytaj jeszcze raz to co napisales i zastanw sie, czy naprawde tak myslisz... Czy na prawde jestes przekonany, ze 2,5% to zly wynik dla ekipy RR i jego samego? Wez pod uwage fakt, ze Lubinianie switenie sie spisali z frekwencja podczas "powaznych" wyborow i gro z nich oddalo glos na RR. Piszesz, ze masz, żadka umiejetnosc wyciagania trafnych wnioskow, wiec ... mmmmmm... wysil makowke. Nie generalizuj, niska frekwenca (skrajnie niska) w TYM referendum jednak cos znaczy... Zaniechanie, tez moze byc dzialaniem. pozdrawiam Cycku, lubin2006 to stowarzyszenie tak samo TL. Dlatego sam Raczynski mieni sie bezpartyjnym politykiem. To wlasnie jest "drobna" niescislosc. Partia polityczna znaczaco rozni sie od stowarzyszenia. Lubienianie nigdy nie spisali sie swietna frekwencja, zawsze byla niska, a juz szczegolnie podczas wyborow lokalnych. Kazdy wybor jest wazny. Nie uwazam, ze 2,5% to zly wynik dla Raczynskiego, ja uwazam ze to zly wynik dla wszystkich lokalnych politykow.

"Demokracja, kolego, nie jest ani najbardziej ulomna, ani najbardziej humanitarna (humanistyczna jesli wolisz), ale na pewno najbardziej demokratyczna," demokracja jest najbardziej demokratyczna buhehe no lepiej twoich wywodow nie moglbym opisac maslo maslane. Oceniam cie po Twoich wpisach, niestety dla ciebie:)
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

1. to że wydanie 200 tys na referendum jest naganne i wzbudza negatywne emocje jest prawidłowe ale dlaczego wydawanie ponad 500 tysięcy (około 2 tys dziennie) dla swojego kolesia już nie jest naganne?
Tomi dokladnie tak samo jak stanowisko dla Mackaly, czy ilustam wicestarostow. Uwazaj, bo to generalnie sliski temat dla wszystkich zwiazanych z polityka. Tu widac, Cie najbardziej boli, ale zawsze mozeszm pojsc drog Borysa...

2. jeśli prostowanie nieprawdy nakazane przez sąd przeciwnikowi prezydenta jest wporządku, to dlaczego prostowanie nieprawdy nakazane przez sąd Prezydentowi Raczyńskiemu jest już nie wporządku?
Nad Bubnowskim sad sie zlitowal i tylko w lokalnych mediach mial przepraszac, natomiast RR mial przepraszac podczas ciszy wyborczej, ale trzeba przyznac, ze obie sprawy siebie warte i do d....
3. jak można ocenić zerwanie 10 tysięcy plakatów z informacją, że Raczyński skłamał w liście do mieszkańców, nocą z piątku na sobotę?
Ktos tu juz pisal, ze zaraz bedzie lament, ze ktos wybory zfalszowal... dobre... Ty naprawde myslisz, ze tyko dlatego przegraliscie?

Proponuje chwile refleksji, to moze pomoc...
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

ciekawostka z : http://lubin.miasta.pl/content/view/5408/1/
Noc przed referendum w Lubinie w sprawie odwołania prezydenta Raczyńskiego miała nietypowy przebieg. Z naszych informacji wynika, iż wszystkie służby podległe prezydentowi zostały postawione na nogi, a po mieście krążyły prywatne samochody z notablami spółek miejskich w środku i ... piaskarka.

Wielu lubinian była w ogóle zdziwiona, że w mieście odbywa się referendum i ważą się losy prezydenta.

Prezydent Lubina zadbał o to, żeby lokale wyborcze były słabo oznaczone, nie wystawiono tablic na plakaty, sam osobiście namawiał do bojkotu referendum, oraz postawił na nogi policje, straż miejską i służby miejskie, żeby usuwać plakaty i ulotki informujące o referendum i namawiające do głosowania.

Noc z piątku na sobotę przypominała sceny ze stanu wojennego gdzie policja i straż miejska legitymowała wszystkie osoby podejrzane o wywieszanie plakatów informujących o dacie referendum i postanowieniu Sądu Okręgowego w Legnicy, że prezydent ma sprostować swoje subiektywne przemyślenia.

Naoczni świadkowie twierdzą, że służby komunalne zrywały legalne bilbordy, a po ulicach Lubina krążyła piaskarka co wzbudziło konsternację, ponieważ śnieg nie padał. Tym razem to drogowcy uprzedzili zimę w naszym mieście.

Zadziwiający jest fakt, że policja i straż miejska nie upilnowały zerwania lub zamalowania legalnych bilbordów, których treść informowała o referendum lub była nieprzychylna prezydentowi. Według naszych informacji sprawa zostanie skierowana do prokuratury. Naruszono też ciszę przed referendalną. Sprawę zgłoszono odpowiednim władzom.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Soprano, nic mnie nie boli nie martw się, jeszcze parę lat popracuje tam gdzie obecnie i nie zamierzam się nigdzie przenosić, zadaje pytanie a ty odpowiadasz - ok.
szkoda tylko, że niektórzy stosują podwójną moralność i udają że wsio w pożądku.

1. nie odpowiedziałeś
2. nie odpowiedziałeś
3. nie odpowiedziałeś

na pytania się odpowiada a ty je komentujesz, szkoda.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Cycku

, lubin2006 to stowarzyszenie tak samo TL. Dlatego sam Raczynski mieni sie bezpartyjnym politykiem. To wlasnie jest "drobna" niescislosc. Partia polityczna znaczaco rozni sie od stowarzyszenia. Lubienianie nigdy nie spisali sie swietna frekwencja, zawsze byla niska, a juz szczegolnie podczas wyborow lokalnych. Kazdy wybor jest wazny. Nie uwazam, ze 2,5% to zly wynik dla Raczynskiego, ja uwazam ze to zly wynik dla wszystkich lokalnych politykow.

"Demokracja, kolego, nie jest ani najbardziej ulomna, ani najbardziej humanitarna (humanistyczna jesli wolisz), ale na pewno najbardziej demokratyczna," demokracja jest najbardziej demokratyczna buhehe no lepiej twoich wywodow nie moglbym opisac maslo maslane. Oceniam cie po Twoich wpisach, niestety dla ciebie:) Zostaw na chwile emocje gdzies obok i przeczytaj jeszcze raz co napisalem. Nie chce mi sie tego tlumaczyc, jest wystarczajaco klarowne. Nie zawsze trzeba odpisywac od razu, daj sobie kilka chwil na zastanowienie. Warto. .....cycku... CYCKU... KUCYC? CkYcU.... hmm....

dobre... tworcze... (: ... madre...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

tomi pisze:ciekawostka z : http://lubin.miasta.pl/content/view/5408/1/
Noc przed referendum w Lubinie w sprawie odwołania prezydenta Raczyńskiego miała nietypowy przebieg. Z naszych informacji wynika, iż wszystkie służby podległe prezydentowi zostały postawione na nogi, a po mieście krążyły prywatne samochody z notablami spółek miejskich w środku i ... piaskarka.

Wielu lubinian była w ogóle zdziwiona, że w mieście odbywa się referendum i ważą się losy prezydenta.

Prezydent Lubina zadbał o to, żeby lokale wyborcze były słabo oznaczone, nie wystawiono tablic na plakaty, sam osobiście namawiał do bojkotu referendum, oraz postawił na nogi policje, straż miejską i służby miejskie, żeby usuwać plakaty i ulotki informujące o referendum i namawiające do głosowania.

Noc z piątku na sobotę przypominała sceny ze stanu wojennego gdzie policja i straż miejska legitymowała wszystkie osoby podejrzane o wywieszanie plakatów informujących o dacie referendum i postanowieniu Sądu Okręgowego w Legnicy, że prezydent ma sprostować swoje subiektywne przemyślenia.

Naoczni świadkowie twierdzą, że służby komunalne zrywały legalne bilbordy, a po ulicach Lubina krążyła piaskarka co wzbudziło konsternację, ponieważ śnieg nie padał. Tym razem to drogowcy uprzedzili zimę w naszym mieście.

Zadziwiający jest fakt, że policja i straż miejska nie upilnowały zerwania lub zamalowania legalnych bilbordów, których treść informowała o referendum lub była nieprzychylna prezydentowi. Według naszych informacji sprawa zostanie skierowana do prokuratury. Naruszono też ciszę przed referendalną. Sprawę zgłoszono odpowiednim władzom.
Zenujace. Tomi, wybacz ale to jest ponizej twojego poziomu. Nie warto.

Nie zawsze na pytanie jest dobra odpowiedz. W tym wypadku pytanie jest wazniejsze od samej odpowiedzi. Dobrze o tym wiesz, dlatego pytasz.

"... - Kto powiedzial, ze on bierze lapowki?
... - Nikt.
... - Naprwde? "

Ale pytania zawsze mozna postawic w obie strony. W polityce nikt nie jest krystalicznie czysty, a jesli jest to dlatego, ze g...... znaczy. Wybor wladz to zawsze tak naprawde wybor mniejszego zla.

pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Jimmy... zupełnie spadłaś na psy...swoim startem w kilku ostatnich postach wyszło żeś dzieciak, którego łatwo wytrącić z równowagi... no tego to się nie spodziewałem po Tobie... a ja myślałem, że Ty już dowód osobisty posiadasz...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

co do poziomu to hmm, skopiowałem artykuł z odnośnikiem, jest to ciekawa informacja, oceniać możesz autora nie będę weryfikował czy tak było bo nie mam jak.

co do pytań to staram się zwrócić uwagę na istotne problemy, które pozostają z nami, z filozofią kalego trzeba walczyć wszędzie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

tomi pisze:
co do poziomu to hmm, skopiowałem artykuł z odnośnikiem, jest to odważny tekst, oceniać możesz autora nie będę weryfikował czy tak było bo nie mam jak.
No, to ty go tu zamieszczasz, a tekst ma naprawde niski poziom, jak zreszta caly ten portal, ktory tu linkujesz.
co do pytań to staram się zwrócić uwagę na istotne problemy, które pozostają z nami, z filozofią kalego trzeba walczyć wszędzie.
Oczywiscie, ze z filozofia kalego trzeba walczyc, jesli chcesz wiedziec, to zarobki ludzi w spolkach miejskich mnie irytuja, zarobki w KGHM mnie tez irytuja, w starostwie mnie tez irytuja i wiele, wiele innych. Niepotrzebne wydatki typu referendum, gdzie, jak sam twierdzisz, frekwencja byla przewidywlna doprowadzaja mnie do szewskiej pasji.

Ten miecz ma dwa konce, wszyscy obsadzaja swoich. Tutaj nie mam zludzen, podejzewam, ze ty tez nie masz, dlatego twoje argumenty porownujace zarobki i wywalanie pieniedzy w bloto traktuje jako niepowazne.

pozdrawiam
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

odwiedzam ten portal od niedawna, ciekaw jestem jak się będzie rozwijał, o sytuacji takiej nie słyszałem więc skopiowałem i wkleiłem, może ktoś ma jakieś uwagi odnośnie treści (potwierdzi/zaprzeczy) a nie poziomu. ja poza piaskarkami na ulicach nie zauważyłem opisanych sytuacji, może dlatego że w nocy zwykle śpię.

na dobranoc powiem tylko ze zdaje sobie sprawę iż każdy stołki obsadza "swoimi" i zawsze tak będzie, nie mam złudzeń, natomiast dawanie im horrendalnych zarobków trzeba piętnować (czy to miasto, czy KGHM, czy powiat) bo to niemoralne takie mam zdanie, będę je prezentował, i będę powtarzał, że około 2 tys dziennie dla kolesia Prezydenta to skandal, rozżutność czy wręcz niegospodarność.

szkoda, że nie ma jakiegoś (wiarygodnego) porównania jeśli chodzi o wydatki w miejskich spółkach np Lubina i Legnicy czy Głogowa, tak samo z powiatami, bo KGHM to specyficzny temat i o porównanie bardzo ciężko.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM