Swietna puenta w jednym zaledwie zdaniu Soprano.Jakbyscie tak, chociaz po dwa kola oddali, za zabawe to moze by was to nauczylo moresu, albo niech radni z diet zrezygnuja to sie wyrowna (zadna strata nawet jak sie obraza, bo i tak nic nie robia, skoro ich mieszkancy miasta nie zauwazaja, czemu dali wyraz w referendum).
Widzocznie nie umiem wyciagac wnioskow, bo jednak mimo wszystko wydaje mi sie ze dla L2006 to dobry wynik. Bardzo dobry nawet. Mam wrazenie, ze wnioski jednak podobne do moich wyciaga wiekszosc spolecznosci lubinskiej. Wczorajsza zabawa to po prostu porazka POwiatu i parszywej dwunastki radnych i tyle.Wynik 3% to znak, ze Lubinianie maja dosyc klotni i polityki, to takze zly wynik dla Lubin2006 i Roberta Raczynskiego, ale zeby to zrozumiec trzeba umiec wyciagac wnioski. Niska frekwencja na wyborach, referendach to zle swiadczy tylko o nich, wszystkich bez wyjatkow.
Pozostaje mi tylko ubolewac, ze z kasy ucieklo, a radni zostali... I teraz to dopiero bedzie blokowanie wszystkiego i - jestem tego prawie pewien - bedzie to robione bez glebszych przeslanek, czyli po prostu na zlosc. Tylko komu? Politycznym oponentom czy mieszkancom miasta?
I tym cytatem (100% celnosci) z tomiego na razie zakoncze.Z tego referendum wynika jedno, jego sprawcy powinni się spalić ze wstydu i przeprosić za zamieszanie