Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

No i po referndum... 200 tysiecy POSZLO w Polske! Ale co zrobic... Tak sie bawia mozni tego swiata. Ze tak sparafrazuje stare powiedzonko: jak krasc to miliony, a jak sie bawic to za 200tys dziennie. Smutne to, ale...
Jakbyscie tak, chociaz po dwa kola oddali, za zabawe to moze by was to nauczylo moresu, albo niech radni z diet zrezygnuja to sie wyrowna (zadna strata nawet jak sie obraza, bo i tak nic nie robia, skoro ich mieszkancy miasta nie zauwazaja, czemu dali wyraz w referendum).
Swietna puenta w jednym zaledwie zdaniu Soprano.
Wynik 3% to znak, ze Lubinianie maja dosyc klotni i polityki, to takze zly wynik dla Lubin2006 i Roberta Raczynskiego, ale zeby to zrozumiec trzeba umiec wyciagac wnioski. Niska frekwencja na wyborach, referendach to zle swiadczy tylko o nich, wszystkich bez wyjatkow.
Widzocznie nie umiem wyciagac wnioskow, bo jednak mimo wszystko wydaje mi sie ze dla L2006 to dobry wynik. Bardzo dobry nawet. Mam wrazenie, ze wnioski jednak podobne do moich wyciaga wiekszosc spolecznosci lubinskiej. Wczorajsza zabawa to po prostu porazka POwiatu i parszywej dwunastki radnych i tyle.

Pozostaje mi tylko ubolewac, ze z kasy ucieklo, a radni zostali... I teraz to dopiero bedzie blokowanie wszystkiego i - jestem tego prawie pewien - bedzie to robione bez glebszych przeslanek, czyli po prostu na zlosc. Tylko komu? Politycznym oponentom czy mieszkancom miasta?
Z tego referendum wynika jedno, jego sprawcy powinni się spalić ze wstydu i przeprosić za zamieszanie
I tym cytatem (100% celnosci) z tomiego na razie zakoncze.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

MarDro pisze:Czy pójdziesz na referendum?
Nie: 39,8%
Tak: 60,2%

:D

Sprawdzalność niesamowita normalnie...
LOL :D

pewnie sie pojawia glosy, ze wyniki sfalszowane, a opinia publiczna zmanipulowana, dlatego 2, sory 2,5% poszlo do urn :)

A najlepsze jest to, ze z tych co poszli, kilkanascie% bylo za pozostaniem prezydenta. Czyzby niesubordynowane zony albo znajomi? ;)
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

tomi pisze:referendum już skończone, osobiście spodziewam się frekwencji na poziomie kilku procent.

hehehe...no to teraz ci co glosowali za referendum jesli maja odrobine honoru to sami powinni zrezygnowac ze stanowisk.
Honor w starostwe jest towarem deficytowym? czemu mnie to nie dziwi...

i jeszcze ze strony www.poiwat-lubin.pl
Uważam, że taki wynik jest druzgocący dla prezydenta: zdecydowana większość opowiedziała się przeciwko niemu! - stwierdził Mirosław Gojdź. - Nie można się powoływać na bierny elektorat. W demokratycznym głosowaniu decydują aktywni, a nie bierni wyborcy. Panu Raczyńskiemu zabrakło odwagi, by - tak jak to np. zrobił prezydent Sopotu - zachęcić mieszkańców do głosowania. Mógł wezwać swoich zwolenników do udziału w referendum.... Tymczasem wynik jest, jaki jest: poparło go zaledwie170 osób. I w tym momencie niska frekwencja jest jedynie dowodem na to, że musimy dużo pracy włożyć, aby przekonać mieszkańców do czynnego udziału w życiu miasta i regionu.
mowienie o tej wypowiedzi ze jest zalosna to i tak zbyt wiele....
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

Uważam, że taki wynik jest druzgocący dla prezydenta: zdecydowana większość opowiedziała się przeciwko niemu! - stwierdził Mirosław Gojdź.
LOL :D

Tutaj jak ulał pasują słowa piosenki Kazika:
"Czy wy nas macie za idiotów"?

Normalnie tarzam się po ziemi
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

polar21 pisze: ....i jeszcze ze strony www.poiwat-lubin.pl
Uważam, że taki wynik jest druzgocący dla prezydenta: zdecydowana większość opowiedziała się przeciwko niemu! - stwierdził Mirosław Gojdź. - Nie można się powoływać na bierny elektorat. W demokratycznym głosowaniu decydują aktywni, a nie bierni wyborcy. Panu Raczyńskiemu zabrakło odwagi, by - tak jak to np. zrobił prezydent Sopotu - zachęcić mieszkańców do głosowania. Mógł wezwać swoich zwolenników do udziału w referendum.... Tymczasem wynik jest, jaki jest: poparło go zaledwie170 osób. I w tym momencie niska frekwencja jest jedynie dowodem na to, że musimy dużo pracy włożyć, aby przekonać mieszkańców do czynnego udziału w życiu miasta i regionu.
O żesz... KUUU....WA plują mu w twarz, a on pier......oli że to deszcz...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Kryk »

No cóż, zgodnie z tym co powiedział rzecznik Starostwa, chcieli zwrócić uwagę na istniejące problemy w mieście. No i moim zdaniem udało im się to w 100%. Przede wszystkim zwrócili uwagę na SIEBIE, jako największy problem :)
Typowy (i to już kolejny) strzał we własną stopę.

Raczyńskiego można lubić lub nie. Ale trzeba mu przyznać, że totalnie wypunktował radnych, Starostwo i PO. Cały czas nie mogę uwierzyć, że po stronie organizatorów tego zamieszania nie znalazła się ani jedna osoba, na tyle trzeźwo myśląca, żeby w pewnym momencie zdać sobie sprawę z tego, że nic takim postępowaniem nie osiągną, a dodatkowo mogą sobie zaszkodzić.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

szkoda że większość zajmuje się emocjami a nie konkretami ale trudno tak już jest.

jak ktoś tu ładnie napisał jako "tuba TL" (przeceniacie moją rolę) na pierwszej stronie tego tematu napisałem,
czy referendym jest potrzebne? raczej nie, bo nie będzie wazne ze względu na frekwencję, tak myślę.
to że spodziewałem się niskiej frekwencji nie znaczy że aż tak niskiej, głosowałem około 19:00 i widziałem ze jest kiepsko natomiast wyniki zobaczyłem dopiero dziś rano i tyle w temacie.

dla zwykłych ludzi łatwiej jest olać wszystko niż pomyśleć i coś zrobić i to mnie nie dziwi, dziwi mnie to że dla niektórych, wydawało by sie inteligentnych osób, mówienie o tym, że Raczyński jest słabym prezydentem jest tożsame z popieranie PO, której nie popieram i nie zamierzam w najbliższych latach popierać. pozorne podobieństwa niczego nie przesądzają i są wynikiem kiepskiej logiki.

argumenty dla których Prezydent powinien być odwołany (moim zdaniem) nie straciły na swojej wartości nic, tyle tylko że nikt nie mówił o argumentach, kampania była emocjonalna a nie merytoryczna to duża porażka.

wyniki referendum są następna porażką radnych, którzy podjeli decyzje i to bardzo dotkliwą, to jest oczywiste, pytanie czy coś z tym zrobią? sam jestem ciekaw.

i jeszcze jedna uwaga, zwsze gdy chodzę oddawać głos (a zawsze chodzę bo uważam to za obowiązek) jest wiele informacji, wczoraj nie widziałem żadnych strzałek, żadnych obwieszczeń, nic. cytat z gazety wrocławskiej bardzo wiele wyjaśnił

Kod: Zaznacz cały

mogliśmy przekonać się, jak bardzo zdeterminowane potrafi być otoczenie pana prezydenta. Nocą z piątku na sobotę zerwano 10 tysięcy plakatów z informacją, że Raczyński skłamał w liście do mieszkańców.

http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/ ... material_2
pozostawiam to bez komentarza
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

tomi pisze:szkoda że większość zajmuje się emocjami a nie konkretami ale trudno tak już jest.
w kazdym normalnym kraju szastanie publicznymi pieniedzmi jest naganne,wiec co sie dziwisz?
tomi pisze:i jeszcze jedna uwaga, zwsze gdy chodzę oddawać głos (a zawsze chodzę bo uważam to za obowiązek) jest wiele informacji, wczoraj nie widziałem żadnych strzałek, żadnych obwieszczeń, nic.
cytat z gazety wrocławskiej bardzo wiele wyjaśnił

mogliśmy przekonać się, jak bardzo zdeterminowane potrafi być otoczenie pana prezydenta. Nocą z piątku na sobotę zerwano 10 tysięcy plakatów z informacją, że Raczyński skłamał w liście do mieszkańców.

ci co chcieli zaglosowac wiedzieli gdzie sie udac, Ci zo z premedytacja olali referendum tez. Natomiast tym, ktorzy nie chodza na glsowania bo nie, zadne strzalki, obiweszczenia by nie pomogly.
Fajnie ze wkleiles to info z plakatami, bo ja bardzo chcialbym sie dowiedziec kto zaplacil za te plakaty. Ponadto ich rozwieszenie wymagalo tez zatrudnienia pewnej liczby osob. Mam nadzieje ze moje/publiczne pieniadze nie poszly na ten cel....

Jednak przeciwnicy prezydenta podjęli dramatyczną próbę poinformowania wyborców o kłamstwie z listu i w pośpiechu oplakatowali miasto stosowną informacją..

Ze zreszta to orzeczenie bylo tak nieprawdopodobne iz budzi watpliwosci czy pani sedzia - jak to sie ktos wyrazil na portalu lubin.pl - studiowala prawo czy tylko zaliczala egzaminy
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

polar21 pisze:
tomi pisze:szkoda że większość zajmuje się emocjami a nie konkretami ale trudno tak już jest.
w kazdym normalnym kraju szastanie publicznymi pieniedzmi jest naganne,wiec co sie dziwisz?
tomi pisze:i jeszcze jedna uwaga, zwsze gdy chodzę oddawać głos (a zawsze chodzę bo uważam to za obowiązek) jest wiele informacji, wczoraj nie widziałem żadnych strzałek, żadnych obwieszczeń, nic.
cytat z gazety wrocławskiej bardzo wiele wyjaśnił

ci co chcieli zaglosowac wiedzieli gdzie sie udac, Ci zo z premedytacja olali referendum tez. Natomiast tym, ktorzy nie chodza na glsowania bo nie, zadne strzalki, obiweszczenia by nie pomogly.
Fajnie ze wkleiles to info z plakatami, bo ja bardzo chcialbym sie dowiedziec kto zaplacil za te plakaty. Ponadto ich rozwieszenie wymagalo tez zatrudnienia pewnej liczby osob. Mam nadzieje ze moje/publiczne pieniadze nie poszly na ten cel....

Jednak przeciwnicy prezydenta podjęli dramatyczną próbę poinformowania wyborców o kłamstwie z listu i w pośpiechu oplakatowali miasto stosowną informacją..

Ze zreszta to orzeczenie bylo tak nieprawdopodobne iz budzi watpliwosci czy pani sedzia - jak to sie ktos wyrazil na portalu lubin.pl - studiowala prawo czy tylko zaliczala egzaminy
Ogolnie polar zgoda, ale wybacz portal lubin.pl raczej nie jest wyznacznikiem kim jest owa Pani sędzina. Wole raczej zawierzyc wyrokowi niz... Ten portal to jawny gniot bez zadnego dziennikarza w skladzie. A dialog zablokowal ta strone i szkoda, ze DNS juz dzialaja:P
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

polar21

, w kazdym normalnym kraju szastanie publicznymi pieniedzmi jest naganne,wiec co sie dziwisz? zgadza się - tylko wydanie 200 tys na referendum jest naganne wzbudza negatywne emocje a wydanie ponad 500 tysięcy (około 2 tys dziennie) dla swojego kolesia już nie jest naganne? podobnie orzeczenie bylo tak nieprawdopodobne iz budzi watpliwosci czy pani sedzia - jak to sie ktos wyrazil na portalu lubin.pl - studiowala prawo czy tylko zaliczala egzaminy jak kazali prostować przeciwnikowi prezydenta to wporządku, ale jak każą prostować Prezydentowi to już nie wporządku? to typowa filozofia kalego co do oplakatowania to stwierdziłem fakt i masz rację pisząc, ze ci którzy chcieli to poszli a ci co niechcieli, nie poszli (kumpel dziś powiedział ze nie widział ludzi wchodzących do lokalu to mu też się nie chciało i ma do tego prawo). co do oplakatowywania to nie wiem kto za to płacił i na pewno ktoś to sprawdzi, jak legalna kasa to ok jak nie to ukarać, natomiast tego kto zrywał plakaty zdecydowanie należy ukarać bo niszczył cudzą własność, miasto podobno monitorowane jest. rozumiem emocje ale należy zawsze działać zgodnie z prawem bez względu na to kim się jest i jaką się pełni funkcję.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

JimiKILLER pisze:Wole raczej zawierzyc wyrokowi niz...
Hmmm... jak chodziło o wyrok w sprawie Galerii Rynek, to inaczej gadaliście.
Szczególnie tomi.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

MarDro, nie było zadnego wyroku w sprawie galerii rynek chyba że ci chodzi o powód do referendum
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

MarDro

, nie było zadnego wyroku w sprawie galerii rynek chyba że ci chodzi o powód do referendum Mam przypomnieć? Nie zaistniały przesłanki do ogłoszenia upadłości Galerii Rynek. Nie było nieprawidłowości w wycenie gruntu w rynku, który LSI otrzymała od miasta, a stał się jej wkładem do utworzenia spółki. http://elka5.fm//content/view/36313/78/ Wojewódzki Sąd Administracyjny we Wrocławiu uznał, że decyzja lubiąskiego starostwa, odmawiająca wydania zezwolenia na budowę galerii handlowej w centrum Lubina i podtrzymująca ją opinia wojewody, zostały wydane z naruszeniem prawa. http://lubin.naszemiasto.pl/wydarzenia/1000907.html Wtedy pisałeś tak: Moja prywatna opinia jest taka: decyzje prokuratóry bym zaskarżył [...] mnie mało interesuje co myśli prokuratura[...]
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

masz racje, myślałem ze moze chodziło Ci o galerię w kontekście LSI czy tez odpowiedzialności za dziurę. jest to jedyny wyrok tyle tylko ze o naruszeniu procedury i tylko o tym a szkoda. ciekaw jestem co ja o tym takiego gadałem?? że sędzia jest be? na pewno nie! no właśnie, pomyliły ci się dwie całkowicie różne sprawy, prokurator prowadził ją w kwestii oddania rynku spółce niemieckiej ze szkodą dla miasta co stwierdziła NIK a sąd sądził o procedurach przyznawania pozwoleą - to dwie różne sprawy, lepiej już nie mieszaj tematów bo się pogubiłeś.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

tomi pisze:no właśnie, pomyliły ci się dwie całkowicie różne sprawy
Tak. Dwie różne sprawy.
Niemniej jednak w obu przypadkach wycieraliście sobie gębę prokuraturą i wyrokiem, a teraz nagle wyrok sądu w sprawie Raczyńskiego jest cacy?
Zmiana stanowiska?
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM