Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Michal1992 »

polar21 pisze:czy przypadkiem obecna ustawa (samorzadowa? o referendach?) nie jest skonstrulowana w ten sposob ze jak wiekszosc mieszkancow sie wypowie przeciw odwolaniu prezydenta to automatycznie odwolana zostaje rada miejska?
Ustawa o referendum lokalnym, art. 67 ust. 3:
Jeżeli w ważnym referendum o odwołanie wójta (burmistrza, prezydenta miasta),
przeprowadzonym na wniosek rady gminy z innej przyczyny niż nieudzielenie
absolutorium
, przeciwko odwołaniu wójta (burmistrza, prezydenta miasta) oddano
więcej niż połowę ważnych głosów, działalność rady gminy ulega zakończeniu
z mocy prawa.
A przyczyną było właśnie nieudzielenie absolutorium, więc rada na pewno pozostanie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Jest sposób na rozwiązanie kłopotów lubinian. Trzeba zorganizować spotkanie z samorządowcami miasta i powiatu. Tylko wszystkimi: radnymi miejskimi, gminnymi, prezydentem i starostą wraz ze wszelkimi zastępcami. I trzeba wręczyć wszystkim dożywotni zakaz sprawowania w mieście, gminie i powiacie jakichkolwiek funkcji publicznych. W wersji mniej grzecznej sprzedać każdemu solidnego kopniaka w tyłek i wręczyć wspomniany zakaz. Jeżeli ktoś od lat nie potrafi dogadać się z drugą stroną to znaczy że na swoje stanowisko/urząd/mandat zwyczajnie się nie nadaje.

Won proszę nieudolnego Państwa.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

no jakiś pomysł to jest ... ale raczyński jak zwykle nie przyjdzie ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Jamtosprawił »

No na ostro pojechane...
JasioJasio pisze:Jest sposób na rozwiązanie kłopotów lubinian. Trzeba zorganizować spotkanie z samorządowcami miasta i powiatu. Tylko wszystkimi: radnymi miejskimi, gminnymi, prezydentem i starostą wraz ze wszelkimi zastępcami. I trzeba wręczyć wszystkim dożywotni zakaz sprawowania w mieście, gminie i powiacie jakichkolwiek funkcji publicznych. W wersji mniej grzecznej sprzedać każdemu solidnego kopniaka w tyłek i wręczyć wspomniany zakaz. Jeżeli ktoś od lat nie potrafi dogadać się z drugą stroną to znaczy że na swoje stanowisko/urząd/mandat zwyczajnie się nie nadaje.

Won proszę nieudolnego Państwa.
Tam jednak wbrew pozorom jest kilku wartościowych ludzi, którzy nie zasługują na wręczenie takiej "dyscyplinarki". Spotkanie na pewno byłoby wskazane, aby rozwiać niedomówienia. Wszak tylko rozmową można dojść do porozumienia. Tego jednak, i tu niestety zgadzam się z Tomim nie oczekiwałbym od prezydenta. Prawdę mówiąc nie wiem, czy ten gość jest tchórzem czy ma gdzieś radnych. Wiele lat temu w Panoramie Dolnośląskiej, chyba już tego nie wydają czytałem, że prezydent powiedział, ze jemu rada miejska nie jest do niczego potrzebna... Słowa te są w olbrzymiej sprzeczności z polskim prawem samorządowym.
Niektórym się wydaje, że złapali Pana Boga za nogi. Tymczasem grzęzną we własnym szambie, drwiąc z nieświadomych mieszkańców, którzy powierzyli im władzę...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

Przeczytalem sobie dzisiaj to i owo na roznych stronach lubina, m in na temat referendum. Wszystko git. Do dziecinady ze strony PO i teraz lubin jestem przyzwyczajony, wiec wszystkie artykuly przyjmuje ze spokojem. Pytanie tylko... To referendum to za nasze (mieszkancow) pieniadze? Pytam powaznie, bo nie wiem. Tylko sie domyslam i boje sie, ze dobrze sie domyslam...
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

A niby za czyje? Nie sądzisz chyba, że za jakiekolwiek referendum płacą z prywatnej kieszeni ci, którzy o nie wnioskują :)
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

oczywiście że za nasze - choć jest nieporównywalnie tańsze niż choćby zarobki kolegów prezydenta (najlepszy brał w 2008 około 40 tys miesięcznie z tych samych naszych podatków).

inna sprawa to fakt, że największa część wydatków to kasa dla członków komisji, którzy są mieszkańcami miasta. więc tak do końca, nie jest to kasa zmarnowana.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

A niby za czyje? Nie sądzisz chyba, że za jakiekolwiek referendum płacą z prywatnej kieszeni ci, którzy o nie wnioskują :)
No wlasnie, nie sadze i tego sie balem... Rece opadaja... Przydaloby sie rozgonic to towarzystwo co to wydaje nasza kaske na swoje fanaberie.

oczywiście że za nasze - choć jest nieporównywalnie tańsze niż choćby zarobki kolegów prezydenta (najlepszy brał w 2008 około 40 tys miesięcznie z tych samych naszych podatków).

inna sprawa to fakt, że największa część wydatków to kasa dla członków komisji, którzy są mieszkańcami miasta. więc tak do końca, nie jest to kasa zmarnowana.
Sluchaj no, kolezko tomi. Widzialem wczoraj artykul z udzialem Twoim i twojego skosnego kolezki. BTW, widze ze kampania pelnym ryjem, bo nawet gajer z szafy wyjal. Uwazam ze jestescie bezczelni i jestescie hipokrytami. A Twoj tekst o marketach mnie rozwalil. Chyba nawet ktos w komentarzach ladnie to ujal, ze 'zapomnial wol jak cieleciem byl' - tak! To o Tobie! Nie pieprz mi tu swoim pseudo-politycznym belkotem o pensjach kolezkow prezydenta, bo nie o to pytalem i to nie ten temat. Chociaz z tego co sie orientuje, starosta i Twoi kolezkowie tez chyba niezle chapia, co? Czy sie myle? To, ze Ty nie masz zrodelka przy korycie, to nie powod zeby zazdroscic, bic i szczypac innych. Chociaz skoro tak mamusia uczyla, to pewnie jest powod... I nie pieprz mi tez, ze nie jest to kasa zmarnowana. Jak w ogole smiesz takie cos wyglaszac? Ale w sumie... nie wiem po co tyle pytan z mojej strony. Przeciez wy - superwielcy-przeinteligentni-wszechwiedzacy "politycy" wiecie jak odpowiedziec, zeby nie odpowiedziec i zeby z waszej wypowiedzi nic nie wynikalo. Wiec mam nadzieje, ze nie bedziesz chcial ze mna 'dyskutowac', bo po tym co widze na stronach i zobaczylem na forum, to 'nie chce mi sie z Toba gadac...'.

"Nie jest to kasa zmarnowana"... Jak mozesz, zadufany w sobie hipokryto!? Normalnie nie wiem co napisac. Dostajesz ode mnie 10pktow za ten tekst. Udal Ci sie. Daniec w latach swietnosci takich wrzut nie mial.
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

pbonja nie sprowadzaj na forum poziomu dyskusji z telewizji i bilbordów. Krytykę można wyrazić na wiele sposobów, a wybrałeś chyba najgorszy.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Racja Jasio. Troche mnie ponioslo... Nieladnie napisalem - przyjalem poziom miastowych/powiatowych dygnitarzy ;) Chyba obnazylem geniusz tomiego, potrafil mnie czterema linijkami tekstu wyprowadzic z rownowagi;)
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: JimiKILLER »

pbonja pisze:
No wlasnie, nie sadze i tego sie balem... Rece opadaja... Przydaloby sie rozgonic to towarzystwo co to wydaje nasza kaske na swoje fanaberie.

Sluchaj no, kolezko tomi. Widzialem wczoraj artykul z udzialem Twoim i twojego skosnego kolezki. BTW, widze ze kampania pelnym ryjem, bo nawet gajer z szafy wyjal. Uwazam ze jestescie bezczelni i jestescie hipokrytami. A Twoj tekst o marketach mnie rozwalil. Chyba nawet ktos w komentarzach ladnie to ujal, ze 'zapomnial wol jak cieleciem byl' - tak! To o Tobie! Nie pieprz mi tu swoim pseudo-politycznym belkotem o pensjach kolezkow prezydenta, bo nie o to pytalem i to nie ten temat. Chociaz z tego co sie orientuje, starosta i Twoi kolezkowie tez chyba niezle chapia, co? Czy sie myle? To, ze Ty nie masz zrodelka przy korycie, to nie powod zeby zazdroscic, bic i szczypac innych. Chociaz skoro tak mamusia uczyla, to pewnie jest powod... I nie pieprz mi tez, ze nie jest to kasa zmarnowana. Jak w ogole smiesz takie cos wyglaszac? Ale w sumie... nie wiem po co tyle pytan z mojej strony. Przeciez wy - superwielcy-przeinteligentni-wszechwiedzacy "politycy" wiecie jak odpowiedziec, zeby nie odpowiedziec i zeby z waszej wypowiedzi nic nie wynikalo. Wiec mam nadzieje, ze nie bedziesz chcial ze mna 'dyskutowac', bo po tym co widze na stronach i zobaczylem na forum, to 'nie chce mi sie z Toba gadac...'.

"Nie jest to kasa zmarnowana"... Jak mozesz, zadufany w sobie hipokryto!? Normalnie nie wiem co napisac. Dostajesz ode mnie 10pktow za ten tekst. Udal Ci sie. Daniec w latach swietnosci takich wrzut nie mial.
Nie jestem politykiem, ale po co się odzywasz na forum skoro nie zamierzasz dyskutowac tylko obrazac?

Po powyzszym belkocie moge smialo powiedziec, nie jestes lepszy od tych ktorych uwazasz za zlo tego swiata.
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

faktem jednak jest ze ta czesc wypowiedzi tomiego
nie zabrzmiala zbyt dobrze.

Ze zreszta - jestem pewien ze Lubinianie generalnie oleja to referendum.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

ja ciebie też pozdrawiam :obled: gadanie o kosztach referendum to też zamydlanie rzeczywistości. jest to część demokracji i jak się komuś nie podoba to niech wprowadza inny ustrój. referendum jest możliwe do wprowadzenia pod pewnymi warunkami w konkretnych warunkach zostało zwołane i każdy ma prawo do udziału i decydowania. co do argumentów to ja ich używam, czasem są lepsze czasem gorsze, ale nikogo nigdy nie obrażam i taka jest między nami różnica :obled:
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

i faktem jest tez polar, ze mamy teraz wysyp pseudo kibiców bredzących o apolityczności Zagłębia której nigdy nie było, ot nowo-moda (owczy pęd) czyli nie wiadomo po co, ale jak wszyscy idą to wszyscy.

Nagle mamy też zbawce Raczyńskiego który uratuje kopalnie, wyzwoli MKS i zlikwiduje powiaty lol z drugiej strony marnie go naśladujących czlonków PO, ale pijar wybrakowany bo domena jest jedna.
Najważniejsza jest wartość człowieka, jej piękno oraz brzydota. Nastaną jeszcze czasy kiedy ci którzy tego nie rozumieją będą niczym liście na drzewach... wisieć.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Całość waśni zaś zakończy głęboki lej kopalni odkrywkowej i wreszcie będzie spokój :]
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM