Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Jeśli tak to proszę o wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do urzędników, którzy wydali zgodę na wybuchy petard po 24.00.
Rano niektórzy muszą iść do pracy w przeciwieństwie do niektórych nierobów i pasożytów.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Taaa.... i w sylwestra też ma być cicho... ;)
Observer, tak poważnie, to kup sobie stopery i po sprawie.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

Zmień pracę jak ci nie pasuje :-)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

observer - działaj, kandyduj do władz miasta i wtedy będziesz miał realny głos
forum to zamknięta grupka kilkudziesięciu osób i nic tu nie zdziałasz narzekając

a tak moim zdaniem - jest autentyczna okazja - miasto świętuje i takie rzeczy sporadycznie mogą mieć miejsce - szkoda tylko że tak późno były fajerwerki bo wczesniej więcej osób mogloby je zobaczyć

problem jest gdzie indziej:

u mnie na osiedlu praktycznie co weekend nocami przewalają się grupki osób mocno nabombanych, krzyki, śpiewy, wycie i kłótnie w nocy na blokowisku są mocno słyszane i przeszkadzają - na chlanie do upadłego starczy, a na taksówkę już szkoda

do tego wszędzie amatorzy mocnych trunków dochlewają w zakamarkach, śmiecą, szczają gdzie popadnie, żygają, itp - co widać potem podczas niedzielnego spaceru

partoli policji i straży wtedy jakoś nie widać - i to jest problem

Lubin to oczywiście robotnicze miasto - a takie miasto musi się bawić i dla abstynentów nie ma tu raczej miejsca - ale jakieś normy tej zabawy i picia muszą byc przestrzegane i egzekwowane.
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

Dla abstynentów osiedle domków proponuje a co do problemu z petardami,żenujące pytanie,proponuje poduszke na głowe,dupke na drugi bok i spać,nie wierzę że 10 minut petard spowoduje że będzie ktoś mniej lub więcej nie wyspany.
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Rano niektórzy muszą iść do pracy w przeciwieństwie do niektórych nierobów i pasożytów.
Trochę bulwersujące jest to zdanie. Ilu mieszkańców Lubina pracuje w niedzielę? Bo wynika z tego zdania, że cała reszta to nieroby i pasożyty, czyli jakieś (strzelam) ~70%?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Włóczykij »

Realista, w takim razie nie tylko u Ciebie takie rzeczy się dzieją.
Już nie raz i nie dwa słyszałem wszelakie imprezy do 3-4 rano pod klatkami bloków.
Najgorzej było w wakacje po tym jak Zagłębie zdobyło tytuł mistrza. Co noc te same przyśpiewki :obled: Ja rozumiem, że fani się cieszyli, no ale ileż można?

A prawdą jest, że ludzie po prostu nie mają gdzie poimprezować. Ja dziękuje za wypad do pubu, do którego wskoczy kilku dżentelmenów i go podpalą :obled:
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Ja z jednej strony rozumiem chęć imprezowania - ale musi być przy tym jakaś kultura i poszanowanie innych. Ja nie mam nic przeciwko temu jak jakis sąsiad wypije sobie jedno piwo pod blokiem, o ile zachowuje się jak człowiek, nie przeszkadza innym i nie zaszcza potem klatki schodowej.

Wojny gangów i ataki na lokale to sprawa, którą powinna rozwiązać Policja, drobniejsze "sprawy porządkowe" Straż Miejska - w końcu płacimy na to państwo podatki - i to bardzo duże - sięgające łącznie ponad 70% dochodów. Za takie pieniądze bezpieczeństwo się należy, nieprawdaż?

Tymczasem wydaje mi się, że służby porządkowe raczej złapią studenta lub pracownika co po cięzkim dniu odpalą sobie gdzieś na wolnym powietrzu po piwku i chwalą się w statystykach złapaniem "groźnych przestępców" co naruszyli prohibicję - tymczasem nocami po mieście hula ekipa i robi co chce - a Policja gdzie?
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Policjanci zajmują się jedzeniem pączków i popijaniem kawy na komendzie lub ewentualnie chowają się po podwórkach na patrolu. Już parę razy widziałem 2-ch lub 3-ch gliniarzy co zamiast patrolować osiedle, siedzieli sobie na podwórku, rozmawiali, jedli, palili papierosy itp. byle tylko godziny zleciały. Szkoda tylko, że musimy na nich płacić. Co do straży miejskiej to niech lepiej sprzątają psie kupki zamiast czepiać się porządnych ludzi za byle pierdoły. Szczerze mówiąc nie wiem po co jest ta instytucja. Oni nawet nic nie mogą poza wlepieniem mandatu za krzywe siedzenie na ławce. Tymczasem w mieście dzieją się cuda.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Oj stroń się od wyzwisk typu 'banda nierobów' bo wiesz, że za to ścigają ;D
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy