Życzę powodzenia w 'dalszym harcerstwie', wiary we własne możliwości i dużo dużo cierpliwości. Jeszcze zobaczycie- osiagniecie szczyty
pozdrawiam.

Alien: "Harcerzem raz, harcerzem na zawsze." gen. Baden - PowellAlien pisze:... byłem w ZHR ok.3 lat... i niemogę powiedzieć o tej organizacji zadnego złego słowa...wręcz przeciwnie...ona naprawde pomaga młodzieży...!!! wiem to po sobie...niestety poznałem wielu nowych ludzi...którzy nie mieli z harcerstwem nigdy doczynienia...poprostu byłem słaby...i odszedłem dlatego bo niezasługiwałem na to żeby być harcerzem!!!

I żeczywiście tak jest Tekla ... to się jednak w sercu czuje... a co do tej pustki...to naprawde zostaje cos takiego i strasznie chce się wracać...człowiek potrafi się bardzo przywiązać...kiedyś myślałem ze harcerstwo te bedzie mój styl życia...ale jednak się myliłem chociaz tego żałuję..."Harcerzem raz, harcerzem na zawsze." gen. Baden - Powell

Ale niestety nie zawsze tak jest. Zadnie to czesto spada na instytucje takie jak MDK i organizacje takie jak ZHP.andros pisze:MDK jest tylko instytucją wspomagającą zadania wychowawcze, które generalnie powinny być realizowane w rodzinie, w szkole, w środowisku rówieśniczym itp.
0 użytkowników » 2 gości