Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

Pięknie to wygląda ale na tle tego bunkra wcale tak nie jest cudownie,co z tego że będą puszczać nowe szynobusy co z tego że ludzie będą chcieli jeździć jak pociąg jedzie do Legnicy 30 na godzine a dworzec wygląda jakby wczoraj skończyła się II wojna światowa,gdzie te obiecanki o modernizacji trasy i jakiegoś dworca z prawdziwego zdarzenia ?
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

surgeon pisze:Do Leszna? Nie.
tak - nawet jak frekwencja miedzyGlogowem a Lesznem bedzie 4x wieksza niz miedzy Legnica a Lubinem
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

polar21 pisze:
tak - nawet jak frekwencja miedzyGlogowem a Lesznem bedzie 4x wieksza niz miedzy Legnica a Lubinem
Ale najpierw musisz tam położyć trakcję elektryczną.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

surgeon pisze:
polar21 pisze:
Ale najpierw musisz tam położyć trakcję elektryczną.
hm...straszne

no wiec najoptymalniej byloby: lina Legnica-Glogow: EN81,Legnica-Leszno: SA135 (te akurat UM kupil)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: biedronella »

ja tu pragne jeszcze dodac, ze pomimo utrudnien w komunikacji, rowniez wyglad stanowi spory problem. dlaczego? restauracja Maharaja (bardzo fajna w srodku, swietne miejsce na wesela czy inne imprezy) ogromnie traci przez obdarty dworzec za plecami. jak tu organizowac np. wesele w lecie, skoro goscie po wyjsciu na zewnatrz beda mieli widoki wstretnego budyku i pijanych milosnikow dworca?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

To faktycznie ma ogromy związek z PKP w Lubinie...

Tragedia po prostu...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: biedronella »

sarkazm bardzo prosze zachowac dla siebie:) pozdrawiam
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak przy okazji to od 16 marca tracimy jeden pociąg do Wrocławia i jeden pociąg do Rudnej Gwizdanów.

http://www.pr.pkp.pl/w-regionach,dolnos ... ,4260.html

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Można było się tego spodziewać,tym o 14:57 nie raz jeździłem i co tu dużo mówić pustki,powietrze pociąg woził,no cóż dobrze że cokolwiek mamy ale szczerze nie wygląda to za dobrze...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

no coz mentalnosci ludzi nie zmienisz...ja jak jade do Wroclawia wybieram pociag (aczkolwiek ten okolo 6.30)

Z INNEJ BECZKI...PMT zapowiada ze kupi lokomotywy elektryczne a tymczasem do Lubina zawitaja spalinowe Ludmily

Obrazek

zdjecie ze strony:
http://www.gagarinek.cal.pl/
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Polskie Linie Kolejowe podjely uchwale ze z dniem 10.12.2009r. rozpocznie sie remont linii kolejowej z Lubina do Legnicy i Rudnej (Glogowa). Lecz na poczatku maja to byc tylko drobne roboty na stacjach a gruntowny remont torowiska ma sie zaczac w lipcu 2010 roku. Lubin ma znowu stracic polaczenia kolejowe na rok czasu ale za to od grudnia 2010 roku bedziemy jechali pociagiem do Legnicy 20 min., Wroclawia 60 min., Rudnej 15 min., Glogowa 30 min. Jesli PLK dotrzyma obietnicy to pociagi do Lubina beda jezdzic jeszcze przez 8 miesiecy ale mam nadzieje ze podrozni wytrzymaja ten okres, lecz potem bedziemy mogli jezdzic szybko i komfortowo jak to napisalo PKP na naszym dworcu. Nasza Lubinska koleja jest zainteresowana spolka "PKP Inter City" która chce wprowadzic do naszego rozkladu pociagi pospieszne ktore kursowaly przed laty do Warszawy, Szczecina, Krakowa, Przemysla i sezonowe kursy do Kolobrzegu, Swinoujscia i Bielska Bialej ale to pod warunkiem ze zostanie wyremontowane torowisko. Miejmy nadzieje ze Polskie Linie Kolejowe dotrzymaja obietnicy i zostanie przywrocony do pozadku nasz dworzec na ktorym zawisnie znowu rozklad jazdy z polaczeniami w dalekie strony kraju.

Ciekawe ile w tym prawdy.Oby,Oby.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

ostatnio, oglądnąłem sobie ten szynobus, b. ładny, szkoda tylko, że aż jeden pasażer w nim jechał. :(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

tomi pisze:ostatnio, oglądnąłem sobie ten szynobus, b. ładny, szkoda tylko, że aż jeden pasażer w nim jechał. :(
w ta sobote w relacji Legnica - Lubin (wyjazd 12.22) jechalo 5 osob (w tym ja), ale na stacji w Lubinie wsiadlo z 10 co oczywiscie nie stanowi pojemosci nawet jednego busa :(

@Lupus
skad ta informacja pochodzi?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

polar21 pisze:skad ta informacja pochodzi?
Mało to już było podobnych informacji? Może dożyjemy kiedyś faktycznych prac.

Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MarDro »

polar21 pisze:w ta sobote w relacji Legnica - Lubin (wyjazd 12.22) jechalo 5 osob (w tym ja), ale na stacji w Lubinie wsiadlo z 10 co oczywiscie nie stanowi pojemosci nawet jednego busa :(
Obecnie PKP choćby na takiej trasie do Wrocławia nie konkuruje z autobusami ani pod względem ceny ani czasu przejazdu, więc co się dziwić.

Gdyby rzeczywiście doszło do tego kiedyż że do Wro jechał by godzinę, to osobiście zapomniał bym co to autobus (wtedy różnica cen już nie grałaby dla mnie roli - bo takim szynobusem jednak wygodniej i przyjemniej).
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM