Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

czego brakuje?

- wiekszej pewności siebie mieszkanców Lubina
- większego przywiązania do naszego miasta
- większego zaangażowania w sprawy lokalne
Inicjatywa dla Lubina - www.inicjatywa.elubin.pl/dokuwiki

Portal tematyczny poświęcony rozwojowi Lubina.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

corocznej imprezy sylwestrowej...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

tomi pisze:corocznej imprezy sylwestrowej...
...oraz rynku, gdzie powinna się ona odbywać.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

realista i surgeon 100% poparcie.
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Lidera, gospodarza, człowieka który ma wizję i umiejętności aby poprowadzić nasze miasto ku lepszej przyszłości ...
Awatar użytkownika
DLU
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
.

Post autor: DLU »

Wystarczy Raczyński. Warunkiem jest to, by radni i powiat rozcięli mu więzy na rękach i nogach, oraz zdjęli kolano z gardła ...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Boże broń nas od takich przywódców!
wystarczy? zaciągnąć kredyt na około 150 mln przy dochodach budżetu 218 mln zł?? daj spokój. http://elka5.fm//content/view/32550/78/ to może doprowadzić do bankructwa nasze miasto, jego (raczyńskiego) zdolności widać w rynku, pustej strefie itd. a z radnymi jeśli nie rozmawia i nie próbuje to nigdy się nie dogada, to ewidentnie jego wina.
Ale nie rozmawiajmy o raczyńskim (są tematy o nim i tam możemy podyskutować) tylko o temacie, pisząc o Liderze co miałem na myśli...

LIDER według mnie - to osoba potrafiąca dążyć do celu a jednocześnie potrafiąca ludzi jednoczyć a nie różnić.
LIDER powinien wojny gasić a nie wszczynać, nie powinien bać się kontaktu z ludźmi.
Lider powinien mieć wizję rozwoju swego regionu.

według mnie, Lubin nie ma takiej osoby na dziś...
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rusek »

Jedna osoba to za mało mamy demokracje a jak każdy ciągnie w swoją stronę i pcha się do własnego koryta to tak jest ;) robić innym na złośc bo nie "mój" a co tam mieszkańcy :)
Nie daj się truć. Kosmetyki naturalne dają moc!
Awatar użytkownika
DLU
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
tomi

Post autor: DLU »

No - 65,47 proc. głosów to spory mandat społeczny i raczej nie w kij pierdział.
Ta cała reszta PO-PiSo-Komuszych wymoczków łącznie ledwie połowę tego uzbierała.
Teraz im przykro to i nogi podkładają.
Taka polska przypadłość, niestety ...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Ja bardzo proszę, mam zdecydowanie inne zdanie na temat raczyńskiego i mogę z tobą o tym porozmawiać i być może przekonać, ale nie tu. o Raczyńskim możesz założyć nowy wątek albo skorzystać z istniejących. podaje ci wątki gdzie możemy o nim podyskutować;
http://www.forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=22
http://www.forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=2022
http://www.forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=2030
http://www.forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=3682
"a na koniec wisienka"
http://lubin2006.pl/ - poczytaj sobie.

W tym temacie piszemy czego Lubinowi brakuje ...
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Moim zdaniem brakuje nam przyzwoitego rynku. W większości miast w których miałem okazję bywać rynek jest wizytówką miasta. Był on miejscem zadbanym, znajdowały się tam miłe knajpki i sklepiki. U nas niestety musi być inaczej :( Straszy dziura w ziemi i odrapane bloki. Tak poza tym nie ma po co tam chodzić, bo poza Oberżą, księgarnią jakimś sklepem komórkowym nic tam ciekawego nie ma :( Wypadałoby w końcu zacząć coś tam robić bo naszego rynku możemy się tylko... wstydzić i to nie tylko przed mieszkańcami miast porównywalnych i większych, ale również małych (wielkości Ścinawy lub Chocianowa).
Kolejny powód do wstydu to dworzec PKP. Dobrze, że pociągów mało i mało kto nimi jeździ, bo aż tak brzydkiego i odrapanego budynku trudno się doszukiwać gdziekolwiek indziej :(
Przydałoby się szybkie połączenie kolejowe z Legnicą i Wrocławiem, ale także w drugą stronę (Głogów, Zielona Góra). Owszem... można od nas dojechać do Lcy, Wrocka czy nawet Międzylesia, ale czas podróży na trasie Lubin-Legnica wynosi ok 50 minut :(
Brakuje nam również jakiejkolwiek chęci do porozumienia między sobą naszych lokalnych polityków. Gdyby nie ich ciągłe przepychanki dałoby się zrobić znacznie więcej.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: surgeon »

gombey pisze:Kolejny powód do wstydu to dworzec PKP. Dobrze, że pociągów mało i mało kto nimi jeździ, bo aż tak brzydkiego i odrapanego budynku trudno się doszukiwać gdziekolwiek indziej :(
Dawno nie czytałem takich głupot. Żeby liczbę pociągów uzależniać od tego czy dworzec jest wyremontowany czy nie.
gombey pisze:Przydałoby się szybkie połączenie kolejowe z Legnicą i Wrocławiem, ale także w drugą stronę (Głogów, Zielona Góra). Owszem... można od nas dojechać do (..) Międzylesia(...)
Masz nieaktualne informacje.
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią -> Obrazek

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Dawno nie czytałem takich głupot. Żeby liczbę pociągów uzależniać od tego czy dworzec jest wyremontowany czy nie.
Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że byłby wstyd przed przyjezdnymi jakby przyjechali i zobaczyli takie coś.
Masz nieaktualne informacje.
Masz racje... właśnie spojrzałem na rozkład i przybyło nam tych pociągów :) Tak czy inaczej poruszają się z prędkością żółwia.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Tu nie ma po prostu tej miejskiej atmosfery jaka panuje w innych (nawet tych mniejszych) miastach. Mamy raczej smutne centrum z rynkiem jak wiejskie klepisko. W normalnych miastach rynek jest miejscem gdzie skupia się jego życie. Znajdują się tam knajpki, sklepiki, ogródki piwne a u nas? Sklep komórkowy, Oberża, księgarnia, bloki i obdarty ratusz. Nasi włodarze liczą chyba, że Cuprum Arena i inne obiekty handlowe zastąpią centrum miasta. Chcemy być najfajniejszym miastem a straszymy przyjezdnych rynkiem i tym zasyfiałym dworcem. Ludzie co chcą studiować muszą dojeżdżać lub wyjeżdżać z Lubina lub ewentualnie płacić UZZM. Owszem... nie w każdym mieście wielkości Lubina musi być filia większej uczelni lub PWSZ ale... przecież mamy ambicję być stolicą regionu Zagłębia Miedziowego a nie tylko sypialnią i sklepem. Podobnie jest z rozrywką. Są kina, parę nawet miłych knajpek ale jeśli ktoś chciałby już na dyskotekę to nie ma zbytnio gdzie, bo jedyny porządny klub spalił się a reszta to speluny. Mam nadzieję, że z czasem wszystko się zmieni. Centrum naszego miasta odzyska zniszczony przez poprzedni ustrój urok a samo miasto z ponuraka stanie się perełka Dolnego Śląska. Szkoda, że znając naszych włodarzy i ich wieczne kłótnie o pietruszkę pewnie nie szybko to nastąpi :(
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kurak »

realista pisze:czego brakuje?
galerii :lol:
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy