Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Czego brakuje w Lubinie?

Post autor: rosetta_stoned »

Budują teraz galerię i pewnie wiele nowych sklepów i knajpek powstanie. Będzie burger king i KFC:D. Ale ja nie o tym - może macie jakieś pomysły, co by się przydało w Lubinie? Np. studio projektowania wnętrz albo zoo?
I'm not the one who's so far away
When I feel the snake bite enter my veins...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Dobrego sklepu muzycznego z instrumentami, dobrego sklepu muzycznego z płytami, dobrej księgarni, klubu muzycznego z prawdziwego zdarzenia, knajpy z salą dla niepalących.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: monter »

pomysl ZOO mi sie podoba
KFC tez brakuje
taki prawdziwy rynek gdzie mozna pochodzic (Polkowice, Głogów)
IKEA
caloroczny park zabaw dla dzieci (podobno juz w Glogowie jest)
miejsca gdzie o 13 godzinie mozna zjesc obiad
Speed life.
slayne
slayne

Post autor: slayne »

BURGER KINGA oooo
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

No wlasnie buger king i KFC mają być w tej wielkiej galerii.
Co do knajpy z salą dla niepalących, znam przynajmniej trzy.

Klub muzyczny rzeczywiście by się przydał.
zz
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: zz »

Dla mnie brakuje rynku z prawdziwego zdarzenia, i coraz bardziej widać, iż jeszcze długo go nie zobaczymy.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

zz pisze:Dla mnie brakuje rynku z prawdziwego zdarzenia, i coraz bardziej widać, iż jeszcze długo go nie zobaczymy.
Otóż to,rynek to jest wizytówka miasta ! ! ! Anie jakieś Burger Kingi czy inna Ikea,Rynek nam jest potrzebny rynek,tak jak to mają Legnica,Głogów czy za miedzą Polkowice,a my od kilku lat mamy klepisko a pan Raczyński z parobkami "bezradnymi" potrafią się tylko kłócić czy to o rynek czy to o budowe obwodnicy czy hali,panie Raczyński i państwo bezradni,czas coś postanowić !
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: sokolasty »

Pracy innej niż:
1. KGHM
2. bank
3. sprzedaż.

Marzę o konkretnym przedsiębiorstwie zagramanicznym produkcyjnym, najlepiej motoryzacja, najlepiej Japończycy.

Jakoś Środa Śląska, Legnica, Polkowice, Wałbrzych, Żarów, Świdnica, Jelcz, Oława (kolejność przypadkowa) mogą, Lubin nie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Zobaczcie na kilka wypowiedzi powyzej. Prawda jest taka ze chocby mielinieograniczony budzet to i tak wszystkim nie da sie dogodzic. Troche wiecej realizmu w zyciu !!! Ktis chce innej pracy niz handel itp a ja na przyklad pracuje w handlu i jestem szczesliwy i nie mam zamiaru pracowac jak automat na tasmie montujacej np silniki do samochodu w Polkowicach czy Walbrzychu. Ktos inny woli inaczej. Kazdy ma inne preferencje, doswiadczenie, checi. Rynek - tak chcialbym zeby byl ale majac wybor wole zeby byla IKEA. Nie mam czasu ani w sumie chceci na spacerowanie po nim a zachwycanie sie jak to jest pieknie nie pasuje do mnie i z tym mi dobrze.

Niestety my Polacy mamy wrodzone (a moze nabyte) tendencje do narzekania i nawet jak jest dobrze to i tak trzeba znalezc dziure w calym.
Mi sie Lubin podoba i nie mam zamiaru sie stad wynosic a jak komus nie pasuje to proponuje przeniesc sie do Legnicy. Tam to jest dopiero 'fantastycznie': syf, smrod, budynki wyburzaja sie same, strach po ulicach chodzic w dzien i w nocy, 99% patologii, 3 miejsce w kraju na liscie najniebezpieczniejszych miast (przepraszam juz 2gie), zyc nie umierac aaaaa no tak przeciez maja ladny rynek - sa powody do dumy.
Speed life.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Hahaha, prawda, że "jeszcze się taki nie urodził, co by kazdemu..."

Jeśli chodzi o pracę, to Polkowice śa niedaleko, więc na dobrą sprawę tam też można pracować.

Co do rynku - hmm, wydaje mi się, że można przecież połączyć wizualną atrakcyjność z wygodną funkcjonalnością. Można zbudować pasujące do oteczenia budynki coś na kształ Łazienek powiedzny [no może przesadzam;p], albo zaprojektować taką galerię, która z zewnątrz przypominałaby np. zabytkową kaplicę. Oczywiście zmyślam teraz, ale chyba można znaleźć jakieś rozwiązanie?
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

monter pisze:Zobaczcie na kilka wypowiedzi powyzej. Prawda jest taka ze chocby mielinieograniczony budzet to i tak wszystkim nie da sie dogodzic. Troche wiecej realizmu w zyciu !!! Ktis chce innej pracy niz handel itp a ja na przyklad pracuje w handlu i jestem szczesliwy i nie mam zamiaru pracowac jak automat na tasmie montujacej np silniki do samochodu w Polkowicach czy Walbrzychu. Ktos inny woli inaczej. Kazdy ma inne preferencje, doswiadczenie, checi. Rynek - tak chcialbym zeby byl ale majac wybor wole zeby byla IKEA. Nie mam czasu ani w sumie chceci na spacerowanie po nim a zachwycanie sie jak to jest pieknie nie pasuje do mnie i z tym mi dobrze.

Niestety my Polacy mamy wrodzone (a moze nabyte) tendencje do narzekania i nawet jak jest dobrze to i tak trzeba znalezc dziure w calym.
Mi sie Lubin podoba i nie mam zamiaru sie stad wynosic a jak komus nie pasuje to proponuje przeniesc sie do Legnicy. Tam to jest dopiero 'fantastycznie': syf, smrod, budynki wyburzaja sie same, strach po ulicach chodzic w dzien i w nocy, 99% patologii, 3 miejsce w kraju na liscie najniebezpieczniejszych miast (przepraszam juz 2gie), zyc nie umierac aaaaa no tak przeciez maja ladny rynek - sa powody do dumy.
Piszesz o narzekaniu i Polakach a sam to robisz w temacie o drogach,brak jak dla mnie jakiejkolwiek konsekwencji.
A co do mieszkaniu w Lubinie,mi się tutaj też bardzo podoba i nie mam zamiaru sie wynosić,teraz jest moda na mieszkanie i studia we Wrocławiu a ja np nie mógłbym mieszkać we Wrocławiu nie podoba mi się a do tego zbyt wielkie miasto dla mnie a rynek jak rynek to podstawa każdego "szanującego" się miasta,widać u nas musi być zawsze inaczej.
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Piszesz o narzekaniu i Polakach a sam to robisz w temacie o drogach,brak jak dla mnie jakiejkolwiek konsekwencji.
A co do mieszkaniu w Lubinie,mi się tutaj też bardzo podoba i nie mam zamiaru sie wynosić,teraz jest moda na mieszkanie i studia we Wrocławiu a ja np nie mógłbym mieszkać we Wrocławiu nie podoba mi się a do tego zbyt wielkie miasto dla mnie a rynek jak rynek to podstawa każdego "szanującego" się miasta,widać u nas musi być zawsze inaczej.
Mi w Lubinie tez sie podoba. Glownie dlatego ze wyglada ok i wszedzie blisko.
Na reszte odpowiedzialem w watku o drogach wiec nie bede dublowal wypowiedzi.
Speed life.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tomasz »

witam
moze nie jestem mieszkancem Lubina (glogowianin) ale problemy mamy podobne(ja tak mysle i prosze mnie juz nie atakowac ;) )
czy nie brakuje Wam kultury przez wieksze K? teatr opera? i to nie jako ekipa tylko jako budynek... miesjce nowoczesne przygotowane do tego... zaproszac do miasta naprawde cos... ;)
czy nie brakuje Wam stref zabudowy srodmiejskiej z wylaczonym ruchem samochodowym? mi bardzo te auta juz przeszkadzaja... doslownie wszedzie trzeba uwazac :(
czy nie martwicie sie zbytnia przewaga sklepow sieciowych? piszecie KFC ale to smieciowka niestety nic regionalnego :( nie brakuje w miescie miejsca dla lokalnego biznesu? mnie martwi :( choc mysle ze Glogow i tak ma troche wiecej i mniej przez to problemow na przyszlosc... zapytacie dlaczego? ano dlatego ze lokalny biznes jesli sie rozwinie rozwinie takze i miasto a smieciowka niestety nie... i nie chodzi tu o ograniczanie wielkich a raczej o szanse dla malych....
.............
pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: untrue »

Bezpieczeństwa (trwają wojny gangów).
Normalnego rynku takiego jakie mają wszystkie miasta w Polsce oprócz naszego z dziurą po środku !!!
Dróg, bo po tych dziurach już się nie da jeździć.
Dobrego klubu jazzowego z muzyką na żywo...
Toru gokartowego ;)
Miłych ludzi (za dużo buractwa)...

Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: adi123123 »

untrue pisze:Miłych ludzi (za dużo buractwa)
Dodam,ze tutaj sa ludzie strasznie wredni.Jakby tylko rywalizowali ze soba,co kto ma lepszego.Widac po gebach jakie maja powykrzywiane ;)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM