Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak
Najgorsze miejsca w Lubinie...

Post autor: vendro »

Zazwyczaj wolimy mówić, czy pisać o tym co jest fajnego w Lubinie, gdzie warto pójść, co warto zobaczyć... Proponuję dyskusję nt. najgorzej wyglądających miejsc w Lubinie.

Dla przykładu jako numer jeden podaję nasz Rynek.
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lieutenant »

Mój numer dwa to "lodówka" między parkiem wrocławskim a sądem. wielki kontener, który mnie drażnił, drażni i będzie drażnił.
Poza tym, naprawdę brzydki krajobraz widzimy z okien pociągu, ale to domena wielu polskich miast.
Nie lubię też widoku ze skrzyżowania między Muzą a Domem Towarowym... ze względu na sześcian "biurowca" DT, i bloki: ten wzdłuż ul. Kopernika (w stronę I LO) i ten wzdłuż ul. Tysiąclecia. Nigdzie indziej poza Rynkiem i ul. Pruzi koło Wzgórza, bloki aż tak mnie nie straszą.
Pozdrawiam
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

byłem dzisiaj na Dworcu PKP, budynek dworca jest po prostu dołujący ... ale rynku i tak nie pobije ...
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Hotel ,,Bomabol" został zaadaptowany na budynek mieszkalny. Od frontu przyklejono mu kilka drewnianych balkoników. Nie zazdroszczę przyszłym mieszkańcom. Widok na budynek dworca PKP będą mieli nie do pozazdroszczenia ;-) .
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: monter »

Dworzec PKP zdecydowanie niestety :(
Speed life.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Dworzec PKP, a raczej to co z niego zostało.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Czumrak »

Rynek i dworzec PKP to na pierwszym miejscu się zanjdują:)

Myślę, że mogę napisać gdzie nie polecam iśc (chodzi mi bary itp) bo jeśli tak to stanowczo odradzam chodzenia do baru OK na Polnym - niby bar ale jak dla mnie to jest jedna wielka melina. Irytuje mnie fakt, że do tego baru przychodzą rodzice ze swoimi pociechami. Większości z nas się czasami "urywa" co nieco przy mówieniu a tam to można opiernicz zgarnać bo ci powiedzą, że "tu są małe dzieci" - bar to bar idziesz sam albo zostajesz z dzieckiem w domu.
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

Rynek i Dworzec PKP ale ja już od dawna twierdzę że w tym mieście nie ma gospodarza i mam żal do tych ludzi którzy wybrali pana Raczyńskiego na prezydenta,dla mnie tłumaczenie że Rynek wygląda jak wygląda bo pan prezydent z radnymi czy z posłami czy Bóg wiem kim nie może się dogadać,jak dla mnie żadne tłumaczenie.Albo sytuacja dworca PKP który jest postrachem,bo jak to ktoś powiedział "PKP nie chce oddać dworca miastu" no to dla mnie jest żenujące...A jak słyszę że w 2012 powstanie jakiś węzeł przesiadkowy i piękny dworzec to pukam się w głowe,tak samo jak miała powstać hala widowiskowa a na Osirze wisi jakiś plakacik "Centrum sportowego 2011" nóż się w kieszeni otwiera,jak niektóre miejsca w naszym mieście włącznie z "sercem" miasta są zaniedbane,ja ponawiam pytanie,kiedy mieszkańcy Lubina doczekają się dworca albo przynajmniej to coś zostanie zburzone i postawiona wiata przystankowa i kiedy doczekam się rynku a nie klepiska dla krów.Dziękuję ?
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Włóczykij »

Dworzec PKP, dworzec PKS, rynek.
Także wnętrza niektórych bloków (choć nie wiem czy to do tematu pasuje)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: gombey »

Cóż... Rynek przede wszystkim. Dziura w ziemi i odrapane bloki zniechęcają do przebywania w tym miejscu. Tak poza tym to nie ma po co tam chodzić bo poza Oberżą, sklepem komórkowym i jakąś księgarnią, nic tam nie ma.

Dworzec PKP - lepiej niech już wyburzą ten twór i postawią wiatę, albo nawet nic nie postawią. Przydałoby się też nieco posprzątać itp. Dobrze, że pociągów nie ma dużo i jeżdżą prawie na pusto, a jak już kogoś wiozą to zazwyczaj mieszkańców Lubina lub okolicy, bo byłby wstyd przed przyjezdnymi :(

Poza tym to chyba wszystko ok :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zapa »

Rynek Rynek Rynek!
(ale to chyba dosłownie każdy mieszkaniec może powiedzieć)
Poza tym, przydałby się może jakiś park, żeby odgrodzić/zasłonić "strefę ekonomiczną" od Os. Wyżykowskiego (tak, narzekam na widok zza okna ;)) bo jak na razie to rośnie tam park... garaży. Na koniec dodam jeszcze raz... RYNEK!
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lupus »

Proponuje i ponawiam prośbę by to forum zaczęli odwiedzać Panowie Raczyński i Niewodniczański i nasi radni bezradni...Niech przeczytają co mieszkańcy Lubina sądzą o miejscach które powinny być wizytówką...
"Nocny Bar jest jak Atlantyda Łez"
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM