Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący
CB w Lubinie

Post autor: janlo »

Czy wiecie gdzie w Lubinie znajdę punkty sprzedaży i serwisowania CB radio. Jeżeli nie w Lubinie to może w okolicach naszego miasta.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Legnica - przy drodze do autostrady, koło skrętu na Auchana jest stacja Orlen, za stacją jest sklepik i serwisownia CB - widać po antenach na dachu.

nie wiem czy nr aktualny ale ja mam taki 503 56 10 36

W Lubinie jest LU-EL, sympatyczni i pomocni chłopacy jeśli chodzi np o przylutowanie przewodu czy drobne naprawy, problem w tym, że oni robią wszystko w elektronice, a ta firma w Legnicy specjalizuje się tylko i wyłącznie w CB (i tą specjalizację widać, słychać i czuć)

Jeśli chodzi o zakup radia i anteny - to warto sprawdzić ceny i być może okaże się że ten sam (dobry) zestaw będzie np 100-150-200 zł taniej tam gdzie mówię. W tej branży wahnięcia cen na zestawach potrafią być gigantyczne. Warto wynegocjować montaż 30-40 zł i strojenie w ramach zakupu całości - a w Lubinie z tym różnie bywa.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący
Re: CB w Lubinie

Realista dzięki za namiar, skontaktuję się z tymi z Legnicy. Napewno mają większe doświadczenia z CB

P.s. numer jest o.k.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

w lubinie chyba koło Nico robią coś takiego, ale musiałbyś sam sie tam przejść i dokladnie sprawdzić
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

no jeszcze zawsze można zawołać na CB np. od kolegi z samochodu i się spytać co, gdzie i jak na kanale 19, albo ewentualnie na 28

Trochę doświadczonych CB-raków w Lubinie jest :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Łukasz:De pisze:w lubinie chyba koło Nico robią coś takiego, ale musiałbyś sam sie tam przejść i dokladnie sprawdzić
Czy nico jest niedaleko starej wieży ciśnień na Polnym
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

janlo pisze:
Łukasz:De pisze:w lubinie chyba koło Nico robią coś takiego, ale musiałbyś sam sie tam przejść i dokladnie sprawdzić
Czy nico jest niedaleko starej wieży ciśnień na Polnym
Jest, jest. A przynajmiej napis, tam na skrzyżowaniu koło szkoły i domków.
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

koło SP9 i tego pawilonu co jest żarłok jest też cały pawilon z elektroniką i też mają i robią CB-radyjka, co do cen i poziomu obsługi nie wiem nic, ale można podskoczyć,

ostatnio nawet w supermarketach są radyjka + uniwersalne anteny magnesowe, jednak te uniwersalne mają raczej złą opinię wśród fachowców, choć jeśli przekładasz często sam radyjo z auta do auta i nie jesteś fachowcem od strojeń to ma jakiś sens,

radyjka z niższej półki w marketach mogą mieć gorsze opcje dot. wytłumiania szumów itp.

z tymi tańszymi to zależy czy masz ropę czy benzynę bo to tez istotne (w moim benzyniaku mało co chodzi, a to co w ogóle chodzi /Uniden/ też ma słabą jakość odbioru z uwagi na szumy z instalacji, nadrabiam sobie dużą redukcją szumu i wielkim batem 1,5 metra)

/Tak w sumie piszę to wszystko na wypadek gdyby też inni się zaciekawili CB, może na forum założymy "sekcję" CB-radiowców, czy coś? Pozdrówki/
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

/Tak w sumie piszę to wszystko na wypadek gdyby też inni się zaciekawili CB, może na forum założymy "sekcję" CB-radiowców, czy coś? Pozdrówki/[/quote]

Owszem temat godny kontynuacji z tym,że ktoś doświadczony musiał by pociągnąć ten temat

P.s.
Dzięki za informacje i namiary na w/w temat
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Hmm nie wiem jak to u ciebie, ale mi niedługo stuknie już roczek w mobilku i półtora roku zabawy na pasmie PMR :)

ale czy jestem doświadczony? hmmm.... zawsze są lepsi, wciąż jest jakieś info do zdobycia:)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący
Re: CB w Lubinie

No właśnie. Samo użytkowanie przez pewien okres czasu cb może być nie tak dużym doświadczeniem, w pewnym momencie na zadane pytanie innego użytkownika cb wypadało by udzielić w miarę satysfakcjonującą go odpowiedź (aczkolwiek nie mam nic przeciwko tobie). Jeżeli czujesz się na siłach to zaczynaj ciągnąć ten wózek. Temat jest na czasie, tyle tylko, że większość cb-radiowców lubi słuchać ale odpowiedać na drodze to już niewielu.
Pozdrawiam
janlo
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Jestem raczej dość aktywnym i częstym użytkownikiem (odpowiadam innym, taka moja komunikatywna natura, co z resztą widać na forum), choć na 19 raczej elitą jest "liga ciężka" i inni zawodowcy niż małe mobilki.

W Lubinie i okolicach jest paru CBraków na bazach... widać po dachach z resztą :)

Mógłbym coś napisać z doświadczeń "małego mobilka" oraz - podkreślam - amatora - jak będzie chwila, ale z chęcią powitałbym w dyskusji jakiegoś starego wyjadacza :)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Poprzez rozpropagowanie tego tematu, może znaleźli by się zarówno starzy wyjadacze jak również młodzi niedoświadczeni jeszcze użytkownicy tej komunikacji mobilnej. Może poprzez swoich znajomych, kolegów przyciągnęlibyśmy parę ciekawych osób do tego tematu. Rzućmy hasło wśród nich a inni zainteresowali by się do tego przyłączyli. Ja osobiście jestem "za".
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM