Czy wiecie gdzie w Lubinie znajdę punkty sprzedaży i serwisowania CB radio. Jeżeli nie w Lubinie to może w okolicach naszego miasta.
Weteran

Legnica - przy drodze do autostrady, koło skrętu na Auchana jest stacja Orlen, za stacją jest sklepik i serwisownia CB - widać po antenach na dachu.
nie wiem czy nr aktualny ale ja mam taki 503 56 10 36
W Lubinie jest LU-EL, sympatyczni i pomocni chłopacy jeśli chodzi np o przylutowanie przewodu czy drobne naprawy, problem w tym, że oni robią wszystko w elektronice, a ta firma w Legnicy specjalizuje się tylko i wyłącznie w CB (i tą specjalizację widać, słychać i czuć)
Jeśli chodzi o zakup radia i anteny - to warto sprawdzić ceny i być może okaże się że ten sam (dobry) zestaw będzie np 100-150-200 zł taniej tam gdzie mówię. W tej branży wahnięcia cen na zestawach potrafią być gigantyczne. Warto wynegocjować montaż 30-40 zł i strojenie w ramach zakupu całości - a w Lubinie z tym różnie bywa.
nie wiem czy nr aktualny ale ja mam taki 503 56 10 36
W Lubinie jest LU-EL, sympatyczni i pomocni chłopacy jeśli chodzi np o przylutowanie przewodu czy drobne naprawy, problem w tym, że oni robią wszystko w elektronice, a ta firma w Legnicy specjalizuje się tylko i wyłącznie w CB (i tą specjalizację widać, słychać i czuć)
Jeśli chodzi o zakup radia i anteny - to warto sprawdzić ceny i być może okaże się że ten sam (dobry) zestaw będzie np 100-150-200 zł taniej tam gdzie mówię. W tej branży wahnięcia cen na zestawach potrafią być gigantyczne. Warto wynegocjować montaż 30-40 zł i strojenie w ramach zakupu całości - a w Lubinie z tym różnie bywa.
Realista dzięki za namiar, skontaktuję się z tymi z Legnicy. Napewno mają większe doświadczenia z CB
P.s. numer jest o.k.
P.s. numer jest o.k.
Weteran

Weteran

koło SP9 i tego pawilonu co jest żarłok jest też cały pawilon z elektroniką i też mają i robią CB-radyjka, co do cen i poziomu obsługi nie wiem nic, ale można podskoczyć,
ostatnio nawet w supermarketach są radyjka + uniwersalne anteny magnesowe, jednak te uniwersalne mają raczej złą opinię wśród fachowców, choć jeśli przekładasz często sam radyjo z auta do auta i nie jesteś fachowcem od strojeń to ma jakiś sens,
radyjka z niższej półki w marketach mogą mieć gorsze opcje dot. wytłumiania szumów itp.
z tymi tańszymi to zależy czy masz ropę czy benzynę bo to tez istotne (w moim benzyniaku mało co chodzi, a to co w ogóle chodzi /Uniden/ też ma słabą jakość odbioru z uwagi na szumy z instalacji, nadrabiam sobie dużą redukcją szumu i wielkim batem 1,5 metra)
/Tak w sumie piszę to wszystko na wypadek gdyby też inni się zaciekawili CB, może na forum założymy "sekcję" CB-radiowców, czy coś? Pozdrówki/
ostatnio nawet w supermarketach są radyjka + uniwersalne anteny magnesowe, jednak te uniwersalne mają raczej złą opinię wśród fachowców, choć jeśli przekładasz często sam radyjo z auta do auta i nie jesteś fachowcem od strojeń to ma jakiś sens,
radyjka z niższej półki w marketach mogą mieć gorsze opcje dot. wytłumiania szumów itp.
z tymi tańszymi to zależy czy masz ropę czy benzynę bo to tez istotne (w moim benzyniaku mało co chodzi, a to co w ogóle chodzi /Uniden/ też ma słabą jakość odbioru z uwagi na szumy z instalacji, nadrabiam sobie dużą redukcją szumu i wielkim batem 1,5 metra)
/Tak w sumie piszę to wszystko na wypadek gdyby też inni się zaciekawili CB, może na forum założymy "sekcję" CB-radiowców, czy coś? Pozdrówki/
Weteran

No właśnie. Samo użytkowanie przez pewien okres czasu cb może być nie tak dużym doświadczeniem, w pewnym momencie na zadane pytanie innego użytkownika cb wypadało by udzielić w miarę satysfakcjonującą go odpowiedź (aczkolwiek nie mam nic przeciwko tobie). Jeżeli czujesz się na siłach to zaczynaj ciągnąć ten wózek. Temat jest na czasie, tyle tylko, że większość cb-radiowców lubi słuchać ale odpowiedać na drodze to już niewielu.
Pozdrawiam
janlo
Pozdrawiam
janlo
Weteran

Jestem raczej dość aktywnym i częstym użytkownikiem (odpowiadam innym, taka moja komunikatywna natura, co z resztą widać na forum), choć na 19 raczej elitą jest "liga ciężka" i inni zawodowcy niż małe mobilki.
W Lubinie i okolicach jest paru CBraków na bazach... widać po dachach z resztą
Mógłbym coś napisać z doświadczeń "małego mobilka" oraz - podkreślam - amatora - jak będzie chwila, ale z chęcią powitałbym w dyskusji jakiegoś starego wyjadacza
W Lubinie i okolicach jest paru CBraków na bazach... widać po dachach z resztą
Mógłbym coś napisać z doświadczeń "małego mobilka" oraz - podkreślam - amatora - jak będzie chwila, ale z chęcią powitałbym w dyskusji jakiegoś starego wyjadacza
Poprzez rozpropagowanie tego tematu, może znaleźli by się zarówno starzy wyjadacze jak również młodzi niedoświadczeni jeszcze użytkownicy tej komunikacji mobilnej. Może poprzez swoich znajomych, kolegów przyciągnęlibyśmy parę ciekawych osób do tego tematu. Rzućmy hasło wśród nich a inni zainteresowali by się do tego przyłączyli. Ja osobiście jestem "za".
Ostatnio zmieniony 09 paź 2007, 00:58 przez janlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość