Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Szanowny Kolego!

Odpowiem ci cytatem:

Jestem „dys”!

Ogromna liczba osób zasłania się zaświadczeniem „na dysleksję” i uważa, że to je zwalnia z obowiązku poprawnego pisania. Otrzymując stosowne zaświadczenie z poradni trafiają do raju na ziemi - nauczyciele nie sprawdzają błędów w wypracowaniach / na dyktandach, więc po co się uczyć ortografii? Po co wysilać swoje pozostałe szare komórki i zastanawiać się, jak się pisze dany wyraz? Piszę, jak popadnie, dorzucę (D) w kółeczku przy nazwisku i mam spokój.

Od razu uprzedzamy - nie jest to nagonka na osoby, które naprawdę mają poważne problemy z pisownią. Wiemy, że są tacy, znamy ich osobiście i podziwiamy ich chęć do doskonalenia swoich umiejętności i przezwyciężania dysfunkcji. Tępimy natomiast osoby, które robią masę błędów i zasłaniają się stosownym oświadczeniem... z własnego lenistwa!

Jest to (powyżej) mniej więcej zgodne z moim przekonaniem.

Otóż twój kolega Soprano/Azius/i ile to on tam ma nicków otwartym tekstem przyznał (popełniając z resztą przy okazji masę błędów):
Soprano pisze: "Ja nie mam problemu z polskimi znakami, ani czciąkami. Nie stosuję ich, bo mi się nie chce,"
Czegoś takiego ja nie toleruję i tolerować nie mogę więc ja odpisałem. "Ja rozumiem problemy sprzętowe, dysleksje i inne ważne powody. Ale to co piszesz to czyste buractwo i brak szacunku do nas - ludzi, którzy z tobą dyskutują i jednocześnie innych użytkowników języka polskiego."

Każdy z nas tutaj na forum wkłada jakiś wysiłek aby pisać poprawnie (poza tym, nawet dyslektycy mają do dyspozycji pakiet www.firefox.pl z włączoną autokorektą, za darmo).

Przestrzeganie zasad nie jest łatwe ani przyjemne (moderator skosił nie jeden z moich własnych postów, grrr) ale to konieczne jeśli mamy funkcjonować jako 'społeczność' i nie zamienić się w szambo. Lubisz obserwatorze metafory - niech będzie: "Mi znacznie łatwiej i szybciej wyrzucić papierek na ulicę - a mimo to idę i wyrzucam do kosza."

Kolega Soprano nie jest świętym wybrańcem którego reguły nie obowiązują, nie jest księżniczką czy królewiczem z bajki, musi przestrzegać takich samych zasad jak inni forumowicze i finał.

Jawne lekceważenie naszych zasad (w imię lenistwa) to buractwo.

I skoro nalegasz na metafory proszę bardzo:

Wyobraź sobie, że jesteś gospodarzem - czy w swojej toalecie ustalisz zasadę, że gość ma robić kupę do wanny czy do ubikacji? Co pomyślisz o gościu który będzie ci robił do wanny (bo mu się nie chce klapy kibelka podnosić). I do wanny i do kibelka to dla gościa wypróżnienie - czy to nie ma znaczenia? Czy liczy się tylko fakt zrobienia kupy?

Zatem jeszcze raz przypominam co myśli Soprano o zasadach ortografii:
Soprano pisze: ... Nie stosuję ich, bo mi się nie chce,"
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

Realisto, ja wszystko rozumiem, potrafię sobie wiele wyobrazić, nawet te niedorzeczne bzdury, że Soprano jest w kilku osobach...ale...
Nadal nie odpowiedziano na moje dwa zasadnicze pytania w tych, już bardzo poszarpanych wątkach, a chodzi mianowicie o to, czy takim właśnie sposobem działania i tokiem myślenia należy:
-zabronić biegu w maratonie inwalidom, czy nauczyć ich "na prędce" chodzić albo nawet biegać?
- czy potrzebne jest zaświadczenie od lekarza dotyczące dysortografii, aby czynnie uczestniczyć w życiu tego forum, gdy nie ma się przeglądarki innej niż Safari (w angielskiej wersji i przez to bardziej uniwersalnej w tej globalnej wiosce), której de facto używam, i kiedy wybiera się wyższość ciekawej i rzeczowej dyskusji nad wertowanie słowników poprawnej polszczyzny...wszak internet miał wiele ułatwić, poprawić i uprościć komunikację, ba - nawet zmieniać język polski (tak, tak, nawet to przewidują językoznawcy)

PS. Dziękuję za metafory, epitety i porównania - dużo pomogły :) - choć nie wszystkie trafione
PS. Mój poprzedni post odnosił się bezpośrednio do Twojej wcześniejszej, złośliwej (tak to odebrałem) wiadomości, a nie do tego, czy Soprano chce czy mu się nie chce używać polskich reguł (już dawno zapomniałem o tym) - Ciebie najwyraźniej to nadal dręczy i chyba nie czytasz tego co piszą przedmówcy...szkoda
Pozdrawiam
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Czytam ten wątek, czytam poprzedni, staram się zrozumieć.
Pomyśleć, że to wszystko jest spowodowane poprawianiem błędów ortograficznych.

Jałowa się strasznie ta dyskusja robi więc może po raz wtóry wyjaśnię:

1. Nikt z moderatorów ani administratorów nie zmienia treści postów wysyłanych.

2. Nie poprawiamy brakujących polskich znaków, czyli ogonków przy "ą", "ę", kresek nad "ó", "ź", kropek nad "ż", dużych liter w nazwach własnych czy na początku zdania. Tak jak zostało to napisane w poście informacyjnym, jest to utarty slang internetowy.

3. Postanowiliśmy poprawić czytelność forum dopisując brakujące lub poprzestawiane litery na niebiesko. Chcieliśmy również nakłonić forumowiczów do sprawdzania swoich postów przed wysłaniem, aby unikali błędów ortograficznych. Jeżeli takie się pojawiają, zaznaczamy je na czerwono i dopisujemy [ort!]. Nie widzimy problemu, żeby użytkownicy sami poprawili swoje posty i skasowali te śmieszne znaczki.

Nie chcemy tu nikogo naznaczać, straszyć ani karać. Po prostu forum jest taką małą, internetową wizytówką naszego miasta. Jeżeli pojawiają sie posty typu:
halooooooooooooo Jak tam o WSA leći? Rzyjecie czy jesże mOrze na wackajah JESTEźcie?!!!!!!!!!???????????????
To co mamy z nimi zrobić? Zostawić niech stoją? Jak to wygląda? Naprawdę nikt tu nie ma złych intencji.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystko. Nie wiem czy to coś da, ale myślę, że choć trochę opadnie ciśnienie i wrócimy do normalnej egzystencji.

PeeS.

Nie pamiętam kto, ale ktoś strasznie miał mi za złe, że jestem z Wrocławia. Wcale nie jestem z Wrocławia, tylko tam studiuję. Mieszkałem 19 lat w Lubinie, ponad 90 procent mojego życia, i kocham to miasto, nawet z dziurą w środku rynku i brudnymi supermarketami. Uczestniczyłem w jego życiu kulturalnym i nadal mam zamiar to robić.

PeeS 2.

Ja korzystam czasami z tego:

http://so.pwn.pl/

Może się komuś przyda =)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie (naprawdę)!

Oddany w służbie forum moderator:

Dale_Cooper

:kosa:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Azius »

Drogi Realisto przeczytalem jeszcze raz wszystkie swoje wpisy i naprawde nie znala

zlem nic na temat ze Soprano i ja to ta sama osoba. Napisze i powiem jeszcze raz: SOPRANA I JA TO DWIE ROZNE OSOBY CHOC OBAJ MAM MAC OS. Mam nadzieje ze raz na zawsze rozwialem Twoje watpliwosci. Ja caly czas nie dostalem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie (i ma to sie nijak do wypowiedzi Soprano, prosze przesledz sens moich zdan, a nie tylko ikonke swiadczaca o kompie :) ) Ponowie tylko pytanie: jak Cie nurtuje z jakiego kompa pisze to zapytaj o to? Drogi Dale (mysle, ze moge Ci mowic po imeniu :) ) ja jako ja a nie Soprano czy inna osoba ktora mna nie jest, podwazylem tylko i wylacznie fakt, ze ktos samodzielnie i jednym wpisem, bez poprzedniej dyskusji na ten temat ustalil zasady korekty bledow popelnianych na tym forum. Skoro forum jest oficjalnym forum miasta Lubina i nie sa nigdzie opisane zasady z jego korzystania (mam na mysli oficjalne wydawnictwo miasta Lubina) to sprzeciwiam sie ingerencji osob, ktore same siebie opisuja jako grupa zamknieta i trzymajaca miotly, ktore nie zostaly wybrane przez przedstawicieli tego miasta w zasady dzialania forum, jak szczytne by one nie byly. Wybacz, ale jak zobaczylem grupe administratorow jako grupe zamknieta, to sie zastanowilem kto ich mianowal jako admini do konca swiata, nawet prezydenta wybieramy co jakis czas. I przeciwko temu bedze sie buntowal coraz glosniej. Mi nie odpowiada sposob korekty bledow, gdzyz w mojej opinii umniejsza on wartosc wypowiadanych zdan. Mam tez swoje zastrzezenia co do sposobu wycinania wypowiedzi, czego bylem swiadkiem i ten temat MUSI zostac wyjasniony, kto i co moze usowac. Bo kila bardzo trafnych wypowiedzi, ktore czytalem po prostu wyparowalo z tego forum, a byly to wypowiedzi nie naruszajace prawa. Dla wszystkich ciekawskich (to do realisty) tak znam Soprano, wlaczylem sie do dyskusji po tym jak on pokazal mi pewien watek (juz zamkniety) z przyczyn wymienionych wyzej, natomiast wstawka o buraku, o prawie gospodaz

a [ort!]

i uzywanie na forum wulgaryzmow (bez roznicy jak sa pisane i to one powinny zostac wycieta) swiadczy tylko i wylacznie o Twojej kulto

rze [ort!]

osobistej. PS. Dale ad. pkt. 1 skasowanie wypowiedzi_ jest sposobem zmiany jej samej.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

Na każdym forum, na którym zwróci się komus uwagę, że kaleczy język ojczysty lawinowo wzrasta ilosć dyslektyków i dysortografów.
Proszę Szanownej Frekwencji! Każdy z nas pisze posty na komputerze, idę o zakłąd że 99% z tych komputerów ma edytor tekstu z wbudowanym modułem sprawdzania pisowni. Jeśli nawet nie, to nie jest problemem sprawdzić pisownię w sieci.
Upieranie się, że poprawianie ortografów przez moda jest naruszeniem prawa do wypowiedzi uważam za dziecinne i co najwyżej śmieszne.

PS Gdyby energię włożoną w dysputy prawie do pisania "cherbata" zamiast "herbata" włożyć w wypowiedzi w innych tematach byłoby mniej śmiesznie a bardziej ciekawie.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Wyjaśnienia ciąg dalszy:

FAQ -> http://forum.lubin.pl/faq.php#28

Kim są Administratorzy?
Administratorzy są ludźmi, którym przydzielono najwyższy poziom kontroli nad całym forum. Mogą oni kontrolować wszystkie aspekty działania forum, włącznie z ustawianiem uprawnień dostępu, usuwaniem użytkowników, tworzeniem grup, określaniem moderatorów itp. Mają także pełne możliwości moderacji na forach.

Kim są Moderatorzy?
Moderatorzy są osobami (albo grupami osób), których zadaniem jest doglądanie forum od czasu do czasu. Mają możliwość zmieniania treści lub usuwania postów oraz blokowania, odblokowywania, przenoszenia, usuwania i dzielenia tematów w forum, które moderują. Generalnie czuwają aby ludzie nie schodzili z tematu w dyskusjach oraz nie publikowali nieodpowiednich materiałów.

Z kim mam się skontaktować w sprawach nadużyć i prawnych dotyczących tego forum?
Powinieneś skontaktować się z administratorem forum. Jeżeli nie możesz dowiedzieć się kto nim jest spróbuj skontaktować się z którymś z moderatorów forum i jego spytać do kogo się zwrócić. Jeżeli nadal nie dostaniesz odpowiedzi skontaktuj się z właścicielem domeny(...).

Z tego co się orientuję, nasze Forum Lubina powstało w odpowiedzi na forum, które działało bądź nadal działa przy stronie www.lubin.pl.
Powołali je do życia elektryk, Marian, Junglos, hemik, vendro i tym samym zostali administratorami forum, które założyli.
Forum bardzo dobrze się rozwijało i po jakimś czasie portal lubin.pl zaprosił do współpracy nasze forum. W ten oto sposób stało się ono Oficjalnym Forum Lubina, choć całkowicie niezależnym od lubin.pl, władz miasta czy kogokolwiek innego.

Co do kasowania postów, moderator ma takie prawo. Miałem ogromny problem co zrobić z tym topikiem więc poprosiłem o pomoc administratora. Oto co napisał w temacie:
hmm temat od teraz przyjmuje formę adekwatną do tematu, ktoś zgłasza zażalenie, problem czy cokolwiek związanego z edycją postów przez moda w ramach poprawiania blędów ortogtaficznych itd. starając się formułowac to jednoznacznie a Mod udziela odpowiedzi i koniec kropka. Bez zbędnych dyskusji. Takie możecie prowadzić na PM.

Inne posty, uznane przez Moda ( niepodważalna opinia ) za niezgodne z wyżej wspomnianą konwencją będą przez niego usuwane, bez tlumaczeń.
Zgodnie z zaleceniem, wszystkie posty, które zostały napisane po wpisie admina i nie miały związku z tematem, były usuwane.

Na koniec:

Moim zdaniem, Forum Lubin należy do jego wszystkich użytkowników. Jednak ktoś musi troszczyć się o to, by było to miejsce przyjemne, czytelne itp. Głównym zarządcami zajmującymi się sprawami technicznymi forum, rozstrzygającymi wszelkie spory są administratorzy. Jest tak na każdym forum i nie wiem w czym problem. Sprawami merytorycznymi zajmują sie moderatorzy, przenoszą, kasują, poprawiają błędy, ostrzegają. I takie są właśnie ich zadania, które zostały przydzielone im przez administratorów. Jest tak na każdym forum i nie za bardzo jest się o co wykłócać, bo raczej nikt tego nie zmieni.

W dalszym ciągu oddany w służbie forum moderator:

Dale_Cooper

:kosa:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

JasioJasio dyslektykiem i dysortografem nie jestem. Sprzeciwiem sie tylko i wylacznie formie, ktora wybrali admini. Twoj wpis jest przykladem tego o co mi chodzi, jak widac nie dokladnie czytales tresc moich wpisow, bo jedyne co wyczytales z moich tresci to tylko tyle, ze popelniam bledy.

Dale i tu wracamy do sedna sprawy: Czy jest to forum prywatne, na ktorym obowiazuja zasady narzucone przez adminow, Czy przyjmujac zaproszenie miasta Lubin, aby forum zalozone przez osoby prywatne stalo sie forum oficjalnym miasta Lubina powinny sie zmiec zasady jego funkcjonowania? Niestety nawet osoby prywatne stajac sie osobami publicznymi podlegaja zupelnie innym prawom. Nie mam zastrzezen co do faktu poprawiania bledow ort, ale sposobu, a co z innego rodzaju bledami? A co z brzydikimi wyrazami, czym sie rozmi wyraz qrwa od kur*a od ku*wa od <font color=red>[...]</font> dla mnie niczym i we wszystkich swoich przejawach jest wulgaryzmem.

Jezszcze raz wroce do swojego pytania pkt. 1 kasowanie postow jest zmiana istoty ich samych.

PS. wczytajcie sie wszyscy w mojego posta i w koncu sprobujcie wyczytac tresc, a nie tylko ilosc bledow i na jakim kompie pisze.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

Masz kolego obserwator Safari, co widzę po stopce. a jednak polskie znaczki w twoim tekście jak widać są. Więc sam sobie głośno zaprzeczasz. Szkoda dalej roztrząsać temat.

Chyba wszyscy (w tym ja przede wszystkim) daliśmy się jednak podpuścić klonom Soprano do bezcelowej dyskusji (trolling). Jak widać klony Soprano oświadczyły, że są Trójcą Świętą i wszystko im wolno. Z czymś takim się rozmawiać nie da.

Z mojej strony to EOT.

Miłego weekendu.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: obserwator »

realista pisze:Masz kolego obserwator Safari, co widzę po stopce. a jednak polskie znaczki w twoim tekście jak widać są. Więc sam sobie głośno zaprzeczasz. Szkoda dalej roztrząsać temat.

Chyba wszyscy (w tym ja przede wszystkim) daliśmy się jednak podpuścić klonom Soprano do bezcelowej dyskusji (trolling). Jak widać klony Soprano oświadczyły, że są Trójcą Świętą i wszystko im wolno. Z czymś takim się rozmawiać nie da.

Z mojej strony to EOT.

Miłego weekendu.
A Ty nadal nie czytasz tekstu ze zrozumieniem. Dziwne.
Pisanie polską czcionką nie jest jednoznaczne z posiadaniem modułu sprawdzania pisowni - logika zero jedynkowa a nawet teorie Łukasiewicza nie są trudne do opanowania...
Pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Masz kolego obserwator Safari, co widzę po stopce. a jednak polskie znaczki w twoim tekście jak widać są. Więc sam sobie głośno zaprzeczasz. Szkoda dalej roztrząsać temat. Chyba wszyscy (w tym ja przede wszystkim) daliśmy się jednak podpuścić klonom Soprano do bezcelowej dyskusji (trolling). Jak widać klony Soprano oświadczyły, że są Trójcą Świętą i wszystko im wolno. Z czymś takim się rozmawiać nie da.

Z mojej strony to EOT.

Miłego weekendu. Do Admina zadam ostrzezenia dla tego Pana, nie jestem czyms, post nie na temat i swiadczacy o osobostej kulturze tego Pana. Post obrazliwy w prost I GDZIE TUTAJ SA PRAWA DO STOSOWANIA PRZEZ WSZYSTKICH. Inne niewygodne wypowiedzi sa usuwane z predkoscia swiatla, ale obrazliwe nie pod adresem kolegow sa zostawiane. Do Realista Watek ma tytul jaki ma i jak do tej pory wszystkie wypowiedzi byly raczej na temat. Jezeli nie masz nic wartsciowego do powiedzenia i nie umiesz brac udzial w merytorycznej dyskusji na poziomie dla Ciebie niedostepnym to nie pisz o osobach, ktore uzywaja niezrozumialego dla Ciebie jezyka troll, a po prostu czytaj, probuj zrozumiec i ucz sie. Pamietaj nigdy nie obrazaj osob, mozesz zawsze zakwestionowac ich zdanie, opinie a nie ich jako byty ludzkie, porownujac mnie do rzeczy po raz kolejny przekroczyles granice dobrego smaku. bez pozdrowien
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

Nie pamiętam kto, ale ktoś strasznie miał mi za złe, że jestem z Wrocławia. Wcale nie jestem z Wrocławia, tylko tam studiuję. Mieszkałem 19 lat w Lubinie, ponad 90 procent mojego życia, i kocham to miasto, nawet z dziurą w środku rynku i brudnymi supermarketami. Uczestniczyłem w jego życiu kulturalnym i nadal mam zamiar to robić

DaleCooper WRO, zakladam, ze pijesz do mnie :D Z tym, ze wcale nie mam ci za zle, ze jestes z wroclawia, bo kazdy sam sobie wybiera gdzie chce zyc. Jesli tam ci sie podoba i masz mozliwosc realizowania sie tam - chwala ci za to. Zmierzam do tego, ze bedac moderatorem na forum miasta (hehe miasta) lubina, fajnie by bylo jakbys tez byl z lubina. Twoja postawa kojarzy mi sie z kibicowaniem Zaglebiu Lubin (ktore pewnie tez kochasz, bo mieszkales tu 19 lat), chodzac na mecze slaska wroclaw ;)
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Naprawdę się starałem. Wszystko wyjaśniłem, niestety moje posty nie zostały nawet w połowie przeczytane.

1.
oficjalny
1. «zatwierdzony przez urząd, instytucję itp.»
2. «odpowiadający ustalonym formom i regułom»
3. «reprezentujący jakąś instytucję, urząd itp.»
4. «sztywny w obejściu, zachowujący dystans»
5. «wyrażający takie zachowanie»

źródło: www.sjp.pwn.pl

Oficjalny ma dużo znaczeń. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, niech wraca do podstawówki.

2.
Nie piję do nikogo, a szczególnie nie do pbonja, odpowiedziałem na Twoje zarzuty, a Twoje przypuszczenia są śmieszniutkie. Nie byłem, nie jestem i nie będę fanem Zagłębia, tak samo Śląska, tak samo żadnej beznadziejnej drużyny z naszej ligi. Nie interesuje się piłką nożną i mam to daleko gdzieś. W Lubinie bywam często, dlatego też pod moim avatarem jest napisane LubWro czyli Lubin i Wrocław, a nie Wrocław albo WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN. Wielki, to był Kazimierz Wielki.

3. Od dzisiaj przestaję poprawiać ten wątek i ingerować w niego, nie ma on żadnego sensu i rzeczywiście wygląda na jeden wielki "trolling" (mimo moich interwencji).

4. Jeżeli komuś nie podobają sie zasady na forum, niech je opuści i założy własne.

Koniec przekazu.

Bez odbioru, bez pozdrowień*.

*pozdrowić — pozdrawiać
1. «powitać kogoś słowem lub gestem»
2. «przesłać komuś wyrazy pamięci i życzliwości w liście lub za czyimś pośrednictwem»

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dale Cooper pisze:Naprawdę się starałem. Wszystko wyjaśniłem, niestety moje posty nie zostały nawet w połowie przeczytane.

1.
oficjalny
1. ?zatwierdzony przez urząd, instytucję itp.?
2. ?odpowiadający ustalonym formom i regułom?
3. ?reprezentujący jakąś instytucję, urząd itp.?
4. ?sztywny w obejściu, zachowujący dystans?
5. ?wyrażający takie zachowanie?

Oficjalny ma dużo znaczeń. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, niech wraca do podstawówki.

2.
Nie piję do nikogo, a szczególnie nie do pbonja, odpowiedziałem na Twoje zarzuty, a Twoje przypuszczenia są śmieszniutkie. Nie byłem, nie jestem i nie będę fanem Zagłębia, tak samo Śląska, tak samo żadnej beznadziejnej drużyny z naszej ligi. Nie interesuje się piłką nożną i mam to daleko gdzieś. W Lubinie bywam często, dlatego też pod moim avatarem jest napisane LubWro czyli Lubin i Wrocław, a nie Wrocław albo WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN. Wielki, to był Kazimierz Wielki.

3. Od dzisiaj przestaję poprawiać ten wątek i ingerować w niego, nie ma on żadnego sensu i rzeczywiście wygląda na jeden wielki "trolling" (mimo moich interwencji).

4. Jeżeli komuś nie podobają sie zasady na forum, niech je opuści i założy własne.

Koniec przekazu.

Bez odbioru, bez pozdrowień*.

*pozdrowić ? pozdrawiać
1. ?powitać kogoś słowem lub gestem?
2. ?przesłać komuś wyrazy pamięci i życzliwości w liście lub za czyimś pośrednictwem?

Dear Dale to teraz skoro podales kilka znaczen slowa oficjalny powinnies wskazac ktore znaczenie tyczy sie tego forum, bo moze jest taka sytuacja, ze masz racje bo sie nie rozumiemy. Dla mnie jest to sens z pkt.1 a dla Ciebie pkt.4. Bardzo prosze skonkretyzuj ktora definicja jest obowiazujaca.

PS. dalej podtrzymuje stwierdzenie, ze kasowane wypowiedzi jest zmiana jej istoty, sensu i jej samej. To tez nie zostalo jeszcze wyjasnione.

pozdrawiam, macham reka
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Nie ingeruję i nie odpowiadam. Czekam na admina i jego wyjaśnienia.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: pbonja »

Dalecooper wro, jakie zarzuty? Ja do ciebie nic nie mam. Dla mnie jest jasne, ze nie jestes kibicem (chociaz moze gdybys kiedys odszedl od komputera, to zobaczylbys, ze zycie w realu i rozrywki dla zwyklych ludzi, typu mecze pilki noznej, tez moga byc fajne i przyjemne), bo jak juz pisalem, kazdy sobie sam wybiera gdzie i jak sobie zyje. To bylo tylko takie porownanie (wiesz o co chodzi ;]). Po prostu wyrazam opinie i przemyslenia (zgodnie z tematem).

Pozdrawiam wszystkich kibicow Zaglebia Lubin (wiesz o co biega dale, ale ty chyba jako jeden z nielicznych nim nie jestes ;])
WIELKIE ZAGLEBIE LUBIN.
odpowiedz

Informacje

Amazon [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM