Regulamin forum
Pełna kultura w mieście. Informacje i komentarze wydarzeń muzycznych i kulturalnych w mieście
Nowy(a) na forum

wiem ze to jeszcze za wczesnie bo te dni dopi
ero za 3 miesiace ale_
moze ktos wie kto bedzie spiewal? na_
pewno [ort!]
koncerty zamawia sie wczesniej znalazlam w necie ze 1.09.2007 bedzie prorektariat (proletaryat??)
ero za 3 miesiace ale_
moze ktos wie kto bedzie spiewal? na_
pewno [ort!]
koncerty zamawia sie wczesniej znalazlam w necie ze 1.09.2007 bedzie prorektariat (proletaryat??)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2007, 19:49 przez oliwia3, łącznie zmieniany 3 razy.
Początkujący

W tym terminie w tym roku odbedzie sie Festiwal Muzyka z Oblężonego Miasta
Na lotnisku wystąpią
1 września; Proletaryat, Brak, Made in Poland, Bank, Izrael, Lady Pank, Budka Suflera, Krzak
2 września: NRM (Białoruś), Plastic People of Uniwerse (Czechy), The Ukrainians, Misty in Roots, Projekt Zakazane Piosenki (Przemyk, Staszczyk, Budzynski, Grabowski, muzycyc Strachow, Lao Che, Akurat i Indios Bravos), Bob Geldof oraz na koniec Lech Janerka
Pozdrawiamy
Na lotnisku wystąpią
1 września; Proletaryat, Brak, Made in Poland, Bank, Izrael, Lady Pank, Budka Suflera, Krzak
2 września: NRM (Białoruś), Plastic People of Uniwerse (Czechy), The Ukrainians, Misty in Roots, Projekt Zakazane Piosenki (Przemyk, Staszczyk, Budzynski, Grabowski, muzycyc Strachow, Lao Che, Akurat i Indios Bravos), Bob Geldof oraz na koniec Lech Janerka
Pozdrawiamy
dzis w "Prosto z miedzi" lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM) p. Skóra powiedział ze w tym roku nie będzie festynu KGHM a kasa, zaangazowanie na to przeznaczone zostaly przesuniete na obchody 25-rocznicy wydarzen sierpniowych w Lubinie, tak wiec za pieniadze z kombinatu solidarnosc bedzie sobie swietowac.
Zespoły maja byc - podobne glownie te z lat 80-tych, przenoszac nas w te lata.
Szkoda....
Zespoły maja byc - podobne glownie te z lat 80-tych, przenoszac nas w te lata.
Szkoda....
Weteran

Przecież jest to napisane w poście wyżej... o_O
Weteran

W tym terminie w tym roku odbedzie sie Festiwal Muzyka z Oblężonego Miasta
Maniak

bawią mnie stwierdzenia w stylu "lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM)"
w spółkach skarbu państwa po wyborach zawsze jest skok na kase tylko ugrupowanie się zmieniają
jedno jest pewne tak korzystnie (finansowo i systemowo) dla pracowników to po roku '91 jeszcze nie było.
co do świętowania to powinno być to święto całego kraju, w końcu uwolniliśmy się od wielkiego brata i to przede wszystkim dzięki Solidarności. to już jest historia, można lubić lub nie dzisiejszy związek ale historii nie zmienimy, natomiast impreza jest ważna w różnym stopniu dla każdego.
tak z czystej ciekawości powiedz mi co w takim razie cię interesowało jeśli nie część artystyczna?
pozdrowionka
w spółkach skarbu państwa po wyborach zawsze jest skok na kase tylko ugrupowanie się zmieniają
co do świętowania to powinno być to święto całego kraju, w końcu uwolniliśmy się od wielkiego brata i to przede wszystkim dzięki Solidarności. to już jest historia, można lubić lub nie dzisiejszy związek ale historii nie zmienimy, natomiast impreza jest ważna w różnym stopniu dla każdego.
tak z czystej ciekawości powiedz mi co w takim razie cię interesowało jeśli nie część artystyczna?
pozdrowionka
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran

Pewnie żarcie darmowej kiełbasy.
jak ktos ma talony 
no mnie nie bawią, bo za SLD to prezesem zostal przynajmniej gosciu ktory sie na gornictwie znał (Speczik) a nie gosciu, ktory bedac czlonkiem rzadzacej partii o gornictwie w KGHM wie tylko tyle ze tu sie miedz wydobywa.tomi pisze:bawią mnie stwierdzenia w stylu "lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM)"
w spółkach skarbu państwa po wyborach zawsze jest skok na kase tylko ugrupowanie się zmieniająjedno jest pewne tak korzystnie (finansowo i systemowo) dla pracowników to po roku '91 jeszcze nie było.
Pamietam ze za poprzednich rzadow prawicowych, AWS-owski zarzad pozostawił po sobie ogromne dlugi.
To że KGHM tak stoi finansowo to raczej nie zasluga tego zarzadu ale cen miedzi na rynkach swiatowych. Oczywiscie za SLD-owskiego zarzadu kwitły rózne patologie typu wynalazczosc (niestety kazdy kradnie z kombinatu ile sie da), czy 27-letni synek pana posla z ziemii lubinskiej w zarzadzie Energentyki, a za poprzedniego zarzadu prawicowego patolgie typu sekretarka i kierowaca szefa, finansowanie kampanii krzaka itp..
Niektore dzialania tego zarzadu podobaja mi sie jak np. skonczenie z ta pseudo-wynalazczoscia czy koniec z selektywnym wybieraniem zloza, ale np. przeznacznie 100% zysku na dywidende by finansowac te utopijne pomysly rzadu to oczywisty skandal.
interesuje mnie to co Ty masz na codzien na dole, czyli wystawa maszyn gorniczych i konkurs operatorów, ale jak już pisałęm myślę ze jestem w mniejszosci. Na czesc artystyczna nigdy nie zostaje.tomi pisze:tak z czystej ciekawości powiedz mi co w takim razie cię interesowało jeśli nie część artystyczna?
pozdrowionka
Pozdrawiam również
P.S.
Moze byśmy sobie kiedys pogadali o górnictwie?
Niestety na darmowa kiełbase i piwo nie mam szans bo nie pracuje w KGHMDale Cooper pisze:Pewnie żarcie darmowej kiełbasy.
Weteran

No widzisz, ja też nie. Ani nikt z mojej rodziny. Ale co z tego?
Weteran

Przedrzeźniam się z Tobą, bo mnie rozśmieszyłeś brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem. I nie snuję domysłów, tylko mówię o zachowaniu przeciętnego lubinianina.
Poza tym, uważam że pomysł Festiwalu jest dużo lepszy od obchodzenia Dni KGHMu, które były beznadziejną pożywką dla mas. Dzieciaki szły do lasu obalić flaszkę i obrzygać ochroniarza, dorośli żarli kiełbasę, chleb ze smalcem, popatrzyli na Dodę i do domu.
Oczywiście nie mam na myśli wszystkich, tylko większość.
Poza tym, uważam że pomysł Festiwalu jest dużo lepszy od obchodzenia Dni KGHMu, które były beznadziejną pożywką dla mas. Dzieciaki szły do lasu obalić flaszkę i obrzygać ochroniarza, dorośli żarli kiełbasę, chleb ze smalcem, popatrzyli na Dodę i do domu.
Oczywiście nie mam na myśli wszystkich, tylko większość.
hehehe...studencina probuje sie dowartosciowac...zostales moim ulubionym formułowiczemDale Cooper pisze:Przedrzeźniam się z Tobą, bo mnie rozśmieszyłeś brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem. I nie snuję domysłów, tylko mówię o zachowaniu przeciętnego lubinianina.
nie innaczej bedzie na festynie solidarnosci. nie ma to jak uczcic obalenie komuny poprzez nawalenie sie podrabianym browaremPoza tym, uważam że pomysł Festiwalu jest dużo lepszy od obchodzenia Dni KGHMu, które były beznadziejną pożywką dla mas. Dzieciaki szły do lasu obalić flaszkę i obrzygać ochroniarza, dorośli żarli kiełbasę, chleb ze smalcem, popatrzyli na Dodę i do domu.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość