Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
dni kghm

Post autor: oliwia3 »

wiem ze to jeszcze za wczesnie bo te dni dopi

ero za 3 miesiace ale_

moze ktos wie kto bedzie spiewal? na_

pewno [ort!]

koncerty zamawia sie wczesniej znalazlam w necie ze 1.09.2007 bedzie prorektariat (proletaryat??)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: pksiak »

Po 7 latach Budka Suflera w Lubinie:)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Muza »

W tym terminie w tym roku odbedzie sie Festiwal Muzyka z Oblężonego Miasta

Na lotnisku wystąpią

1 września; Proletaryat, Brak, Made in Poland, Bank, Izrael, Lady Pank, Budka Suflera, Krzak
2 września: NRM (Białoruś), Plastic People of Uniwerse (Czechy), The Ukrainians, Misty in Roots, Projekt Zakazane Piosenki (Przemyk, Staszczyk, Budzynski, Grabowski, muzycyc Strachow, Lao Che, Akurat i Indios Bravos), Bob Geldof oraz na koniec Lech Janerka

Pozdrawiamy
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

dzis w "Prosto z miedzi" lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM) p. Skóra powiedział ze w tym roku nie będzie festynu KGHM a kasa, zaangazowanie na to przeznaczone zostaly przesuniete na obchody 25-rocznicy wydarzen sierpniowych w Lubinie, tak wiec za pieniadze z kombinatu solidarnosc bedzie sobie swietowac.
Zespoły maja byc - podobne glownie te z lat 80-tych, przenoszac nas w te lata.

Szkoda....
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Przecież jest to napisane w poście wyżej... o_O
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Dale Cooper pisze:Przecież jest to napisane w poście wyżej... o_O
no dobra - powyzej jest informacja tylko o zespolach - nie ma nic o tym ze nie bedzie festynu KGHM, co w sumie jest dla mnie doscyc wazne (czesc artystyczna festynu nigdy mnie nie obchodzila, ale myle ze jestem w mniejszosci :))
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

W tym terminie w tym roku odbedzie sie Festiwal Muzyka z Oblężonego Miasta
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

bawią mnie stwierdzenia w stylu "lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM)"
w spółkach skarbu państwa po wyborach zawsze jest skok na kase tylko ugrupowanie się zmieniają :) jedno jest pewne tak korzystnie (finansowo i systemowo) dla pracowników to po roku '91 jeszcze nie było.

co do świętowania to powinno być to święto całego kraju, w końcu uwolniliśmy się od wielkiego brata i to przede wszystkim dzięki Solidarności. to już jest historia, można lubić lub nie dzisiejszy związek ale historii nie zmienimy, natomiast impreza jest ważna w różnym stopniu dla każdego.

tak z czystej ciekawości powiedz mi co w takim razie cię interesowało jeśli nie część artystyczna?
pozdrowionka :)
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Pewnie żarcie darmowej kiełbasy.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

jak ktos ma talony :P
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

tomi pisze:bawią mnie stwierdzenia w stylu "lokalny dzialacz PiS (ktory w wyniku skoku na kase zostal prezesem KGHM)"
w spółkach skarbu państwa po wyborach zawsze jest skok na kase tylko ugrupowanie się zmieniają :) jedno jest pewne tak korzystnie (finansowo i systemowo) dla pracowników to po roku '91 jeszcze nie było.
no mnie nie bawią, bo za SLD to prezesem zostal przynajmniej gosciu ktory sie na gornictwie znał (Speczik) a nie gosciu, ktory bedac czlonkiem rzadzacej partii o gornictwie w KGHM wie tylko tyle ze tu sie miedz wydobywa.
Pamietam ze za poprzednich rzadow prawicowych, AWS-owski zarzad pozostawił po sobie ogromne dlugi.

To że KGHM tak stoi finansowo to raczej nie zasluga tego zarzadu ale cen miedzi na rynkach swiatowych. Oczywiscie za SLD-owskiego zarzadu kwitły rózne patologie typu wynalazczosc (niestety kazdy kradnie z kombinatu ile sie da), czy 27-letni synek pana posla z ziemii lubinskiej w zarzadzie Energentyki, a za poprzedniego zarzadu prawicowego patolgie typu sekretarka i kierowaca szefa, finansowanie kampanii krzaka itp..
Niektore dzialania tego zarzadu podobaja mi sie jak np. skonczenie z ta pseudo-wynalazczoscia czy koniec z selektywnym wybieraniem zloza, ale np. przeznacznie 100% zysku na dywidende by finansowac te utopijne pomysly rzadu to oczywisty skandal.

tomi pisze:tak z czystej ciekawości powiedz mi co w takim razie cię interesowało jeśli nie część artystyczna?
pozdrowionka :)
interesuje mnie to co Ty masz na codzien na dole, czyli wystawa maszyn gorniczych i konkurs operatorów, ale jak już pisałęm myślę ze jestem w mniejszosci. Na czesc artystyczna nigdy nie zostaje.
Pozdrawiam również
:)

P.S.

Moze byśmy sobie kiedys pogadali o górnictwie?

Dale Cooper pisze:Pewnie żarcie darmowej kiełbasy.
Niestety na darmowa kiełbase i piwo nie mam szans bo nie pracuje w KGHM :(
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

No widzisz, ja też nie. Ani nikt z mojej rodziny. Ale co z tego?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Dale Cooper pisze:No widzisz, ja też nie. Ani nikt z mojej rodziny. Ale co z tego?
to po co takie głupie domysły smujesz a potem głupio się dopytujesz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Przedrzeźniam się z Tobą, bo mnie rozśmieszyłeś brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem. I nie snuję domysłów, tylko mówię o zachowaniu przeciętnego lubinianina.

Poza tym, uważam że pomysł Festiwalu jest dużo lepszy od obchodzenia Dni KGHMu, które były beznadziejną pożywką dla mas. Dzieciaki szły do lasu obalić flaszkę i obrzygać ochroniarza, dorośli żarli kiełbasę, chleb ze smalcem, popatrzyli na Dodę i do domu.

Oczywiście nie mam na myśli wszystkich, tylko większość.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Dale Cooper pisze:Przedrzeźniam się z Tobą, bo mnie rozśmieszyłeś brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem. I nie snuję domysłów, tylko mówię o zachowaniu przeciętnego lubinianina.
hehehe...studencina probuje sie dowartosciowac...zostales moim ulubionym formułowiczem :)
Poza tym, uważam że pomysł Festiwalu jest dużo lepszy od obchodzenia Dni KGHMu, które były beznadziejną pożywką dla mas. Dzieciaki szły do lasu obalić flaszkę i obrzygać ochroniarza, dorośli żarli kiełbasę, chleb ze smalcem, popatrzyli na Dodę i do domu.
nie innaczej bedzie na festynie solidarnosci. nie ma to jak uczcic obalenie komuny poprzez nawalenie sie podrabianym browarem
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM