Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: willson »

Ronin pisze:Dałem zaliczke na samochód ww passat 2001rok grait diesel czy ktoś zaliczkował już tn samochód? Mam odbiór 26 lutego proszę o odpowiedz na forum z góry dziękuję
Witam. Ja byłem u P.Grzegorza w poniedziałek tj. 18.02.2007 i tez zaliczkowałem Passata 2001 rok grafit 130 KM, 98 tys. przejechane sedan - czy to nie to samo auto.
Ronin napisz coś więcej z opisu samochodu.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: a4v6 »

http://www.mobile.de/SID7...11111247223385& dokładnie o tym audi pisałem. Auto Handel Lubin miał je wystawione jako całe bez zdjęć uszkodzonej strony za ok.4tyś Euro!!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ronin »

Wysłany: Wczoraj 12:28

Do wszystkich.Wysłałem do Pana G Wagnera sms-a poinformował mnie ze jest na
terenie Niemiec i w kraju będzie 27 wraz z autami.Zoooobaczymy !!!!!!!!
Odezwijcie się jeśli komuś podał inne terminy. 4000 tysiaki na drodze nie leży
Pozdrawiam RONIN
Myślę, że warto skupić się na faktach, dlatego napiszę co dowiedziałem się z rozmowy telefonicznej i co nie pasuje do Waszych opisów. Z mojej wiedzy wynika, że sprzedawca wyjeżdża jutro (23.02) po samochody i wraca w czwartek 1.03. Nie pasuje mi to do tego, że pomiędzy tymi datami macie samochody do odbioru
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ronin pisze:
Wysłany: Wczoraj 12:28

Do wszystkich.Wysłałem do Pana G Wagnera sms-a poinformował mnie ze jest na
terenie Niemiec i w kraju będzie 27 wraz z autami.Zoooobaczymy !!!!!!!!
Odezwijcie się jeśli komuś podał inne terminy. 4000 tysiaki na drodze nie leży
Pozdrawiam RONIN
Myślę, że warto skupić się na faktach, dlatego napiszę co dowiedziałem się z rozmowy telefonicznej i co nie pasuje do Waszych opisów. Z mojej wiedzy wynika, że sprzedawca wyjeżdża jutro (23.02) po samochody i wraca w czwartek 1.03. Nie pasuje mi to do tego, że pomiędzy tymi datami macie samochody do odbioru

Tak dokładnie mi też mówił że wyjaz w piatek tj.23.02 po autka - umowe mam do 05.03., ale zapewniał że autko będzie przed terminem.
A kolego ronin jak pisałem wczesniej czy nie zaliczkowaliśmy tego samego autka - chodzi o grafitowego passata.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ronin »

Do Willsona WW passat 2001 1,9 Tdi Grafit metalik 130 PS Ogłoszenie z Otomoto
101 tys. przebieg cena 26000 Pln z opłatami . 4x air bag alumy szyby lusterka elektry
klimatronic Ogłoszenie OTO MOTO nr. C2256683 Zajrzyj tam jeszcze jest to ogłoszenie
Napisz czy to jeat to samo auto.

[ Dodano: Sob Lut 24, 2007 17:06 ]
Do wszystkich na forum. JESLI TO PRZEKRET UWAŻAM ŻE OSOBY POSZKODOWANE POWINNY RAZEM SPOTKAĆ SIĘ W LUBINIE.ABY PODJĄĆ DALSZE DZIAŁANIA
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ronin pisze:Do Willsona WW passat 2001 1,9 Tdi Grafit metalik 130 PS Ogłoszenie z Otomoto
101 tys. przebieg cena 26000 Pln z opłatami . 4x air bag alumy szyby lusterka elektry
klimatronic Ogłoszenie OTO MOTO nr. C2256683 Zajrzyj tam jeszcze jest to ogłoszenie
Napisz czy to jeat to samo auto.

Ufff na szcescie to inne autko. Nieco inny kolorek, inne alu i wnetrze.
Ale to autko sprzedaje auto handel Lubin (inny tel. Kontakyowy) Moze to wspólnicy w sprzedaży.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mark11 »

Chcę tylko zauważyć, że jeśli to analogia do prezentowanej przez jednego z forumowiczów sprawy Prosperity (forum na gazecie - przeczytałem w całości) to kończy się tak, że wszyscy jedziemy do Lubina (czasami po kilkaset kilometrów) po to aby się przejechać bo tam nic nie będzie.
Tak naprawdę chodzi im o czas, który zyskują do "zmiany lokalu" lub mają szanse oszukać kolejnych ludzi.
Według mnie nie ma na co czekać - trzeba powiadomić organy ścigania.

Poza tym być może oni czytają forum i świetnie się przy naszych rozważaniach bawią!!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

mark11 pisze:Chcę tylko zauważyć, że jeśli to analogia do prezentowanej przez jednego z forumowiczów sprawy Prosperity (forum na gazecie - przeczytałem w całości) to kończy się tak, że wszyscy jedziemy do Lubina (czasami po kilkaset kilometrów) po to aby się przejechać bo tam nic nie będzie.
Tak naprawdę chodzi im o czas, który zyskują do "zmiany lokalu" lub mają szanse oszukać kolejnych ludzi.
Według mnie nie ma na co czekać - trzeba powiadomić organy ścigania.

Poza tym być może oni czytają forum i świetnie się przy naszych rozważaniach bawią!!!!
Wydaje mi sie że na razie może sie lekko uspokójkmy, nie ma sygnałów że Pan Grzegorz Wagner kogoś już "przekręcił" a mamy nawet sygnał że koś kupił od niego auto w listopadzie 2006 i jest zadowolony.
czekamy na rozwój sytuacji. Jak ktoś odbierze już autko to niech napisze.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ula11 »

do marko 11 przestan tak dziwnie pisac bo policja i tak w niczym Ci nie pomoze, skoro mamy jeszcze wazne umowy. Poczekaj, wyluzuj i ogarnij sie:) sa 2 rozwiazania, albo nas przekreci albo nie, jak nie to kolesowi zakwitnie interes (o ile zostanie przy takich cenach:)) albo go policja znajdzie, albo Ty, bo masz adres na umowie:)

[ Dodano: Sob Lut 24, 2007 20:04 ]
I mysle jeszcze, ze jak jutro bedziemy juz cos wiecej wiedziec to moze siadziemy przy komputerach kolo 20 i cos pomyslimy:)

Dowiedzialam sie jeszcz dzis ,ze samochody sa juz w drodze i maja przyjechac do kazdego zamawiajacego do domu!!!a to jest numer pod ktorym jest p.Wagner 506 326 729 Zadzwoncie i podpytajcie ,a pozniej wszystko napiszcie:)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: a4v6 »

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2249702 - zaliczkował ktoś tego Passata??? Jeśli tak, to proszę: http://mobile.de/SIDLQUyf3a8ab3VgN.tYeF ... 1247315107&

ten sam Passat, tyle, że w Niemczech droższy o ok.1tyś Euro i oczywiście przebieg ma 260tyś km, a nie 144 jak w ogłoszeniu z Lubina

[ Dodano: Sob Lut 24, 2007 22:51 ]
i jeszcze jedno, tym razem Audi A3- http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2256706
zaliczkował ktoś?, Bo to auto stoi w Niemczech oczywiście z innym przebiegiem, innym rocznikiem i za dużo większe pieniądze: http://mobile.de/SID.7-UrQKonsNPQXHBOQz ... 1247057126&
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: kasieńka »

Zauważyliście, że numer telefonu jest już zmieniony??? Wcześniej 515404443, a teraz 508489187. Ciekawe.....
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Autohandel Lubin G.W

Post autor: subaru19 »

Witam serdecznie państwa. Zadatkowałem samochód Marki Audi A4 99r. kolor srebrny chciałbym wiedzieć czy kto z państwa już zadatkował może taki samochód. Proszę o odp
Samochód mam do odebrania w poniedziałek 26.02.07 Dziś rozmawiałem z z panem Grzegorzem Wagnerem powiedział mi ze samochody Będą w poniedziałek o godzinie 10 w Lubinie Ponieważ w Niedziele o godzinie 12 w nocy Dwie lory samochodów wieżdzają na teren kraju RP Jeśli chodzi o te przesuniecie terminu Doszedł do mnie list z przesunięciem terminu Ponpókt 9 w umowie zaliczkowej.Nie wiem może zle zrobiłem że dałem zaliczkę ale pan G.W jest w hadlu samochodami od 13 lat A także sprowadza maszyny rolnicze.Proszę o kontakt GG lub e-mail
[/b]
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Jak widzę, to osób przybywa i generalnie są wszyscy pełni nadziei. Szacuję że zostało oszukanych sporo osób, bo trzeba wziąć pod uwagę tych co na forum nie trafili. Dodatkowo Państwa posty mnie utwierdzają w przekonaniu o oszustwie. Chyba, że ktoś mi wytłumaczy jak można sprowadzić 20-30 samochodów na raz. Policzcie sami nasze samochody średnio kosztują po 5.000 EUR (20 tys. zł) jesli mielibyście ich kupić 20-30 szt. to ile kasy potrzebujecie 400-600 tys. zł. Zastanówcie się, czy człowiek, który ma niską ceną (marża minimalna) będzie miał taką kasę. Ktoś przecież go widział i z nim rozmawiał niech napisze czy to możliwe.
Piszecie, że handluje od 13 lat. No to sprawdzcie dokumenty jakie Wam wysłał (dał). Działalność założono rzeczywiście naście lat temu, ale handel samoch. dopisano pod koniec zeszłego roku.
Następna rzecz: gdybym był uczciwym handlarzem to po co mi do każdego ogłoszenia inny numer telefonu. Postawcie się w sytuacji, gdybyście wy handlowali samochodami nie zależało by Wam na jednym wiarygodnym numerze telefonu.
Wiem, że macie nadzieję, bo każdy mierzy drugiego człowieka swoją miarą. Ale ludzie nieuczciwi na tym świecie też są.

Niestety mądry Polak po szkodzie. A czas ucieka.

A teraz coś optymistycznego, ale mało prawdopodobnego : Być może Grzegorzów W. jest dwóch. I część z nas dostanie auta.

[ Dodano: Nie Lut 25, 2007 12:15 ]
Mam pyatnie do barteg, o ile jeszcze zajrzy na forum:

Mógłbyś napisać czy jest jakieś info z Policji w sprawie tej firmy?
Czy dostałeś od kogoś dokumenty firmy o które prosiłeś na forum?
Gdzie zgłosiłeś sprawę, prawdopodbnie jeszcze dzisiaj (najpóźniej jutro) chcę to zgłosić to może bym powołał się na twoje zgłoszenie?

Masz jakieś inne wskazówki co do działania, ja w przeciwieństwie do innych jestem pewny oszustwa?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Jak widzę, to osób przybywa i generalnie są wszyscy pełni nadziei. Szacuję że zostało oszukanych sporo osób, bo trzeba wziąć pod uwagę tych co na forum nie trafili. Dodatkowo Paąstwa posty mnie utwierdzają w przekonaniu o oszustwie. Chyba, że ktoś mi wytłumaczy jak można sprowadzić 20-30 samochodów na raz. Policzcie sami nasze samochody średnio kosztują po 5.000 EUR (20 tys. zł) jesli mielibyście ich kupić 20-30 szt. to ile kasy potrzebujecie 400-600 tys. zł. Zastanówcie się, czy człowiek, który ma niską ceną (marża minimalna) będzie miał taką kasę. Ktoś przecież go widział i z nim rozmawiał niech napisze czy to możliwe. Piszecie, że handluje od 13 lat. No to sprawdzcie dokumenty jakie Wam wysłał (dał). Działalność założono rzeczywiście naście lat temu, ale handel samoch. dopisano pod koniec zeszłego roku. Następna rzecz: gdybym był uczciwym handlarzem to po co mi do każdego ogłoszenia inny numer telefonu. Postawcie się w sytuacji, gdybyście wy handlowali samochodami nie zależało by Wam na jednym wiarygodnym numerze telefonu. Wiem, że macie nadzieję, bo każdy mierzy drugiego człowieka swoją miarą. Ale ludzie nieuczciwi na tym świecie też są. Niestety mądry Polak po szkodzie. A czas ucieka. A teraz coś optymistycznego, ale mało prawdopodobnego : Być może Grzegorzów W. jest dwóch. I część z nas dostanie auta. [ Dodano

: Nie Lut 25, 2007 12:15 ] Mam pyatnie do barteg, o ile jeszcze zajrzy na forum: Mógłbyś napisać czy jest jakieś info z Policji w sprawie tej firmy? Czy dostałeś od kogoś dokumenty firmy o które prosiłeś na forum? Gdzie zgłosiłeś sprawę, prawdopodbnie jeszcze dzisiaj (najpóźniej jutro) chcę to zgłosić to może bym powołał się na twoje zgłoszenie? Masz jakieś inne wskazówki co do działania, ja w przeciwieąstwie do innych jestem pewny oszustwa? Ja osobiście widziałem te dokumenty i zrobiłem sobie ich ksero. Druga rzecz czy my mówiny o dwóch firmach: 1. Grzegorz wagner auto handel 2. Auto handel Lubin Raz użytownicy podaja numer do Auto handel lubin raz do P.Wagnera. Może część osób zaliczkowała w tej drugiej firmie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

OK. Mam też dokumenty i rzeczywiście wyglądają na autentyczne. Z tym, że wiele takich firm ma dokumenty dobre a jednak potem okazuje się że to ściema.
Ja mówię o firmie REGON: 390398730
Ale myślę że to jedna i ta sama firma.
Napisz czy masz te same dokumenty.
odpowiedz

Informacje

pita  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM