Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Klipy lokalnych kapel?

Post autor: zlakarma »

Czy lokalne kapele tworzą własne klipy? Nagrywają koncerty? Istnieje możliwość emisji w TVL.
Kontakt : 076 8478509 Jacek Mamiński
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

lokalne kapele nie maja takeuij mozliwosci nagrywania..chyba, ze lwasnym sumptem, ale nie wsyzscy znaja sie na programach do obrobki video itp \\ to może trochę potłumaczę: \\ takeuij - takiej \\ lwasnym - własnym \\ wsyzscy - wszyscy \\ Proponuję przeczytać przed wysłaniem zredagowany tekst coby oszczędzić innym \\ rozszyfrowywania! \\ \\ pozdR ;) \\ rybolek \\ :kosa:
Obrazek
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Bez przesady, odpowiedni sprzęt amatorski jest coraz lepszy, powstawały już klipy w telefonach komórkowych. Dysponuję już pierwszym klipem zespołu TRH, jest całkiem fajnie zrobiony w warunkach domowych.
J.Mamiński
TVL
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: chuchla »

z tego co wiem to również Rewizja ma dość fajnie zrobiony klip
To że ja wami gardzę, a Wy się mnie boicie, to nie powód żeby się na siebie obrażać:D
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Zespol TRH istnieje chyba od 15 lat wiec nic dziwnego ze w koncu dorobil sie teledysku ;]
Pan chyba nie za bardzo rozumie sytuacje zespolow. Zrobienie teledysku amatorskiego mija sie z celem, bo po co go robic? Zeby odtwarzac go w domu na komputerze?
Poza tym, zeby zrobic teledysk, trzeba miec studyjny material. Godzina w studiu to koszt ok. 30 - 50 zl. 1 przecietnie nagrany utwor = 24 h.

Na marginesie, mimo tych wszystkich mankamentow "muzycznych", swietna inicjatywa ze strony TVL.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Acid »

Liczą się chęci, naprawdę fajna inicjatywa. Chętnie nagrałbym sobie taki teledysk z moją kapelą, dla zabawy, z nudów, żeby kiedyś pokazać moim dzieciom :P albo chociażby żeby "odtwarzać go sobie na komputerze". No ale tu pojawia się wspomniany problem nagrania studyjnego a to w najbliższej przyszłości jest niewykonalne.

Więc dzięki za inicjatywę ale to niestety raczej nie przejdzie.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

to racja inicjatywa dobra..TVL sie zainteresowało tym co sie dzieje z lubinskimi zespolami, ale daje to raczej nadzieje na baaardzo daleką przyszlosc niz na dzisiejsza, czy nawet jutrzejsza teraznieszosc :smutny:
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec
Tedledyski lokalnych kap...

Post autor: Belushi »

Nie dajcie się zwieść że to "fajna inicjatywa TVL",to zwykły koniunkturalizm ze strony owej stacji.Ustawa oraz przepisy nakładaja na takie stacje "puszczanie "lokalnych materiałów i nic po za tym!Zreszta gdyby to była "fajna inicjatywa" to same TVL proponowało by produkcje owych teledysków.Przez wiele lat funkcjonowanie stacji,zawsze inicjatywy lokalne były na planie drugim a nawet trzecim(sam przez lata wspópracuje z TVL).To w skrócie jesli chodzi o "fajna inicjatywę".Pozdrawiam wszystkich twórców i dziennikarzy z TVL.
Belushi
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Ech, Beluch, Beluch....Wszystko co robimy jest lokalne( Lubin, Legnica,Głogów).
Co Ty, Kononowicz jesteś? ..."I żeby niczego nie było..." :-)
W ubiegłym roku pokazaliśmy chłopaków z Przemkowa,którzy rapują po łemkowsku, byliśmy koniunkturalistami pewnie...
Pozdrawiam
J.M.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec
Do J.M

Post autor: Belushi »

Drogi Jacku, obaj wiemy jak jest naprawde.Wiem jak jest naprawde bo niestety doświadczam tego blisko 10 lat.Zreszta zapytaj sie koleżnaki z pracy M.G jak przebiegła nasza ostatnia współpraca.Aha bez pozdrowień dla niej.
Belushi
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

Andros, do jutra może zdążysz. Jest przecież przez starostwo ogłoszony konkurs gdzie jest chyba 90000zł do rozdania na takie właśnie inicjatywy.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

konkurs fajna sprawa z taka nagroda :) mozna by sie porwac i wystapic...ale uhmmm takie konkursy w Lubinie to szemrawa sprawa, bo albo sa ustawione, albo sa ustawione...wiec nie wazne kto i jak gra, bo i tak z gory wiadomo kto wygra
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

Andros, naprawdę nie wiem, dlaczego mówisz, że to drwina. Moje słowa oznaczają dokładnie to, co jest napisane. Nie miałem na celu z nikogo drwić, nic z tych rzeczy.

Nie wiem czy to twoja inicjatywa, jednak ty ją podałeś. Czytałem dokładnie, co napisałeś, a i warunki konkursu znam dogłębnie, gdyż sam składałem ofertę.
A twoja inicjatywa mieści się w ramach:
Przedmiotem konkursu są zadania z zakresu:
1) Rozwoju kultury i ochrony dziedzictwa narodowego – 95.000,- zł:
a) Organizacja wydarzeń kulturalnych o zasięgu lokalnym i ponadlokalnym, a w szczególności festiwali, festynów, przeglądów, koncertów, występów artystycznych, prezentacji artystycznych, spektakli, konkursów, plenerów, jubileuszowych wydarzeń kulturalnych.

I kolejna rzecz, której nie wiem, czyli co masz na myśli mówiąc, czy warto się tak prezentować.
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM