Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

realista pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie aby schronisko było finansowane z DOBROWOLNYCH składek i darowizn miłośników zwierząt. Sam bym dobrowolnie dorzucił parę zł - bo czemu nie.

Ale finansowanie tego z podatków, które przymusowo płacimy wszyscy to rzeczywiście nadużycie.
hm....wolalbym juz z moich podatkow finansowac schroniska niz ten caly majdan z sejmem, senatem i rzadem na czele.
Schroniska przynajmnie jrobia cos pozytecznego.
To tyle mojego off-topicu :)))
Awatar użytkownika
ARO
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ARO »

realista pisze:Nic nie stoi na przeszkodzie aby schronisko było finansowane z DOBROWOLNYCH składek i darowizn miłośników zwierząt. Sam bym dobrowolnie dorzucił parę zł - bo czemu nie.

Ale finansowanie tego z podatków, które przymusowo płacimy wszyscy to rzeczywiście nadużycie.

Wole na zwierzęta płacić niż na bezdomnych którzy ze schronisk nie korzystają. Podatki płacimy i co z tego mamy po za lżejszym portfelem? wielkie g*** bo wszystko idzie dla tych baranów z góry. Proste.

BTW. Po co wydawać pieniądze na pogrzeb skoro ciała i tak się rozkładają? I wszyscy dobrze o tym wiemy i wlasnie dla takiego samego powodu mimo ze jemy mięso to można zadbać o takie zwierzątka. A dobrowolna składka jest bardzo dobrym pomysłem i uznanie za to dla poprzednika.
Wszystko się kończy jak ostatni browar który sączysz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

tak, ale ja uważam, że na bezdomnych ludzi składka tez powinna być dobrowolna
tak samo na inne cele charytatywne

jak sam czasem coś rzuce na cele dobroczynne, jakieś drobne, ale jak mam przymusowo podatki płacić, które i tak pójdą na nowy samochód dla leppera i ciepłe posadki dla kolesi to mnie szlag trafia

a bezdomnemu nie wystarczy dać 900 zł do łapy, jak chcą niektórzy lewaccy politycy,
jak myślicie co zrobi menel z 900 zł w rękach?

//Panowie Temat dotyczy Schroniska dla zwierząt! nie róbmy offtopicu.
//rybolek
//:kosa:
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: observer »

A dla ludzi nawet dworzec zamknęli. Dobrze, że zima jest w miarę znośna. Przecież lepiej dbać o zwierzęta...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Tytan1111 »

Niech sobie każdy buduje schronisko dla zwięrząt, ale za własne pieniądze.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

Tytan1111, jak Wioletta Villas ? : >
observer, dworzec PKP to raczej nie jest noclegowania, a banda ludzi, ktorzy tam nocowali bardziej podchodzila pod zwiazek kloszardow i ludzi majacych problemy z alkoholem niz reformowanych bezdomnych zdolnych do zycia w schroniskach.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: observer »

andros pisze:observer,

tak, jak ktoś zauważył, że miernikiem kultury danej społeczności może być chamstwo w niej panujące, stosunek do osób starszych, chorych, niepełnosprawnych itp., podobnym miernikiem może być stosunek do zwierząt, w tym istnienie schroniska dla zwierząt...

W Lubinie dotąd nie ma schroniska dla zwierząt choć jest sporo przedsięwzięć, instytucji i organizacji „odchamiających” oraz takich, które pomagają ludziom, w tym bezdomnym,

np. Fundacja im. Brata Alberta; Fundacja Pomocy dla Młodzieży im. Św. Jana Bosco; Fundacja Ochrony Zdrowia; Fundacja na Rzecz Bezpieczeństwa Dzieci i Młodzieży; Klub Abstynenta „Arka” przy parafii św. M.Kolbe; Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom z Wrodzonymi Chorobami Siatkówki „Retina”; Stowarzyszenie „Dać Nadzieję”; Stowarzyszenie Przyjaciół i Rodziców Osób Niepełnosprawnych „Równe Szanse”; Społeczna fundacja "Palium"; Fundacja Ochrony Zdrowia Oddział Stowarzyszenia Współpracowników Salezjańskich, Wspólnota Lokalna "Lubin - Centrum"; Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii; Caritas diecezji legnickiej”; Ogólnopolskie Stowarzyszenie Tymoterapii im. prof. Jeremiego Czaplickiego i inne...
Dzisiaj 26.12.2006 roku w Lubinie spotkałem dwa psy porzucone przez "miłośników psów", które obłędnie chciały spotkać swich "PANÓW". Jeden nawet biegał po kościele ŚW. Jana Bosko w czasie mszy. Miłośników psów "wybranych coraz więcej" ale gówien na trawnikach sprzątnąć nie ma kto!

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 23:14 ]
Sakis pisze:Tytan1111, jak Wioletta Villas ? : >
observer, dworzec PKP to raczej nie jest noclegowania, a banda ludzi, ktorzy tam nocowali bardziej podchodzila pod zwiazek kloszardow i ludzi majacych problemy z alkoholem niz reformowanych bezdomnych zdolnych do zycia w schroniskach.
Bliżej mi do tych ludzi jednak jak do psów i innych zwierząt. Do ludzi mi bliżej...
Maniak
Maniak
Kontakt:
Awatar użytkownika
Maniak
Maniak

Post autor: vendro »

elubin.pl pisze: Pora budować schronisko
27.12.2006.

Znalezienie dachu nad głową dla bezdomnego psa kosztuje gminę nawet dwa tysiące złotych.
Roboty przy wznoszeniu ochronki powinny rozpocząć się wiosną. Gminy: Radwanice, Polkowice, Grębocice, Gaworzyce, Lubin (wiejska), Prochowice, Głogów i Rudna zamierzają wspólnie sfinansować potrzebną inwestycję.

Pomysłodawcą połączenia samorządowych sił w celu zbudowania schroniska dla bezdomnych zwierząt jest radny Piotr Borys z zarządu województwa. Lubinianin chce rozwiązać problem wielu gmin, które wydają już krocie na opiekę nad niechcianymi psami i kotami.
http://www.elubin.pl/index.php/content/view/314/104/
recruitment agencies recruitlab and recruitment software
reeee
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Crashanka »

takich pomysłów nie popieram. Schronisko, bez przesady. zamiast wspierac zwierzeta wesprzyjmy bezdomnych ludzi. To oni sa najbardziej potrzebujący. Wogóle denerwuje mnie jak ktoś, kto przechodząc ulica nie zauważa innych, odkupia swoje winy poprzez szumy medialne dotyczace zwierzat. To jest żałosne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Łukasz:De »

ja jestem za schroniskiem..to jest lepsze miejsce dla zwierzat niz podworka, czy pola, na ktorych ludzie zostawaija niechciane. Choc jak wiadomo trzeba placic za oddanie zwierzaka,.

Mam "kota łownego" do oddania wiec bede pierwszym klientem :)..o ile dalje bedzie mu tak odwalac

[ Dodano: Sob Sty 20, 2007 12:23 ]
aaa. jesli chodzi o bezdomnych..to oni sa bezdomni na wlasne zyczenie, bo jak komus by taki tryb zycia nieodpowiadal to by go zmienil..praca jest, ale trzeba chciec pracowac za tyle ile daja,a nie krecic nosem
Obrazek
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

w wolnych krajach (czyli w kapitaliźmie) nie ma w ogóle problemu z kwestią czy budować schronisko dla zwierzaków czy nie, jeśli jest sponsor i pieniądze, są chętni, takie coś się stawia i tyle

w krajach socjaldemokratycznych takich jak nasz, zaraz podnosi się raban i robią się kłótnie czy budować czy nie, trochę to zrozumiałe, jako że tego typu fanaberie są dofinansowane z naszych podatków (a nie powinny), co jest wysoce patologiczne i korupcjogenne

z BARDZO NISKICH podatków powinny być finansowane tylko wojsko, sądy, policja, prezydent oraz rząd ograniczony do paru ministerstw, jak np. ministerstwo spraw zagranicznych, reszta w tym opieka nad bezdomnymi kotkami i menelami powinna pochodzić z kieszeni darczyńców (w Polsce ten system sprawdziłby się - patrzcie na sukces WOŚP czy jeszcze większy, choć nie tak otrąbiony w mediach sukces Caritas'u)

Problem nie leży w tym czy takie ośrodki należy budować czy nie (prywatna sprawa wolontariuszy, sympatyków i darczyńców) - problem leży w tym kto ma za to płacić!!!
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Frog »

oczywiście takie osrodki są jak najbardziej potrzebne , nie tylko w Lubinie ale w całym kraju. Skoro nie potrafimy szanować wziętych do domu zwierzaków to chociaz tyle im mozna zapewnić.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ravel »

macie może jakieś newsy dotyczące powstania schroniska?
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

kurcze ravel, ale słodki pieseczek, kiedyś sobie kupie takiego
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM