Nowy(a) na forum

kurcze nie wiem gdzie zadac to pytanie wiec wale je tu... wysylalem maila do gitarzysty traumy z pytaniem czy zagrali by w lubinie... i odpisal ze mozliwe jesli ktos zorganizowal ich koncert tu... a wiec pytanie do muzy... są szanse zeby muza zorganizowala koncert traumy?? mysle ze taki koncert mialby duze powodzenie i byloby duzo osób sie wybralo na taki koncert...
Weteran

Pewnie dostaniesz taka sama odpowiedz jak na pytanie o koncert Comy :]
"(...)lubinska mlodziez nie jest zainteresowana takim rodzajem muzyki(...)"*
*Zdanie wyrwane z kontekstu, calosc wypowiedzi w topicu o Comie.
Nowy(a) na forum

eh wiesz... kto pyta nie blądzi... a co do tego ze lubińska mlodziesz nie jest zainteresowana tego rodzajem muzyki... to co chce lubinka mlodziesz sluchac?? disco polo??!!
ja mysle ze na traume nawet z pobliskich miejscowosci na by sie zebrali fani...
a zaloże sie ze fanów tak mocnego grania w lubinie jest bardzo wiele 
Początkujący

Po analizie ludzi przychodzących na CKOD i Huntera można taki wniosek wysnuć. Nieprawdaż?Dale Cooper pisze:Pewnie dostaniesz taka sama odpowiedz jak na pytanie o koncert Comy :]
Co do Traumy. Rozmawialem w 2004 r. z jednym z członków grupy. Mieli przesłać warunki i ofertę. Do tej pory:) nie przesłali.
Inna kwestia. Co to znaczy "wielu by przyszło"?
Na koncert reggowy w Lubinie przyszło tyle samo osób co na koncert reggowy w Michałowie.
W czasie wakacji gramy co tydzień koncert. Ceny biletów ustalały zespoły. Zobaczymy
czy opinia, że "wielu by przyszło" znajdzie potwierdzenie.
* W ankietach organizowanych przez MIK i Muze (oddzielnie, w różnym czasie) wyszło że 79% - 80% ludzi w Lubinie chce Virgin a 19% Kult. Pozostali wskazali na inne zespoły. Nie było w nich Traumy.
Pozdrawiam
Nowy(a) na forum

moze warto jeszcze raz zapytac?? a co do ankiety... jak myslicie ile ludzi ją wypelnia?? pewno co 15 który do muzy przychodzi... wiec ja bym sie wynikami takich ankiet nie kierowal... ale ja tylko wyrażam moje zdanie...Marek Zawadk pisze:Co do Traumy. Rozmawialem w 2004 r. z jednym z członków grupy. Mieli przesłać warunki i ofertę. Do tej pory:) nie przesłali.
Weteran

Panie Marku, wyniki tej ankiety znamy juz chyba wszyscy na pamiecMarek Zawadka pisze:W ankietach organizowanych przez MIK i Muze (oddzielnie, w różnym czasie) wyszło że 79% - 80% ludzi w Lubinie chce Virgin a 19% Kult. Pozostali wskazali na inne zespoły. Nie było w nich Traumy
Mam pomysl. Sam podejme sie przeprowadzenia ankiety w Lubinie, jakich zespolow ludzie chcieliby posluchac. Moze akurat Trauma znajdzie sie w wsrod nich? (Ja bym chetnie posluchal, niekoniecznie w Muzie). Wyniki postaram sie przedstawic jakos w lipcu.
Początkujący

Super. "Jak myslicie..." i samemu sie odpowiada "...co 15"Forest pisze:moze warto jeszcze raz zapytac?? a co do ankiety... jak myslicie ile ludzi ją wypelnia?? pewno co 15 który do muzy przychodzi... wiec ja bym sie wynikami takich ankiet nie kierowal... ale ja tylko wyrażam moje zdanie...Marek Zawadk pisze:.
Rozna była metodologia wypełniania tych ankiet. Robimy je co rok. Raz w Muzie, raz w szkołach, raz na ulicach.
I zapytam sie tak. A dlaczego sie nimi nie kierowac?
Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencją?
Dlaczego w Lubinie i w Michałowie na podobne koncerty przyszło tyle samo osób gdy wiemy że i poziom zamożności Chocianowa i Lubina jest rózny a i do Michałowa trzeba było dojechać?
Dlaczego tam przyjęto bez bólu kwestię odpłatności a tu 12 zł stanowi problem?
Ankiety są dla nas sygnałem, natomiast NIE JESTEŚMY w stanie zrealizować marzeń zawartych w ankietach. Ba, gdyby ktoś chciał przeanalizować działalność Muzy na nurcie muzycznym to chcąc nie chcąc musi przyznać ze grają tu zespoły z wielu nurtów i niczego staramy sie nie omijac.
Oraganizujemy wiele koncertów, a i wiele zespołów nie zagra u nas bo po prostu nie jesteśmy w stanie ich zmieścić.
Z chęcią poczytam wyniki ankiet oraz zapoznam się z metodologią ich przeprowadzenia.
Pozdrawiam
Nowy(a) na forum

Jeżeli wszyscy mówimy o tej samej Traumie to jestem jak najbardziej za tym aby chłopaki odwiedzili naszą mieścinę. Nie uwierzę jeżeli ich koncert nie spotka się u nas ze sporym odzewem wygłodniałych fanów ciężkich brzmień (w końcu ostatnia metalowa impreza organizowana była bodajże w marcu ), a jeżeli nie Muza to co z tego, jestem pewien że istnieją w Lubinie kluby, które bez problemu zorganizowałyby ten koncert.[/i]
"Cierpisz, a to oznacza, że Jezus cię całuje" - mówi mu Matka Teresa. Starzec warczy: "Powiedz swojemu Jezusowi, żeby przestał mnie całować"... / www.nie.com.pl
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

Ano są 3 death metalowe kapele o nazwie Trauma, ale nie o tym temat. Dawać ich tutaj!!!
"Cierpisz, a to oznacza, że Jezus cię całuje" - mówi mu Matka Teresa. Starzec warczy: "Powiedz swojemu Jezusowi, żeby przestał mnie całować"... / www.nie.com.pl
Weteran

Marek Zawadka pisze:Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencja?
Odpowiadam. O ile mnie pamiec nie myli, to bilet na CKOD kosztowal ok 30 zl, jest to stosunkowo duzo jak na koncert zespolu, ktory nagral trzy plyty i ma 3 czy 4 przeboje, znane np. z reklamy ERY
Co do Huntera. Domyslam, ze bylo to spowodowane jakas umowa zawarta z zespolem, ale koncert byl w niedziele, co lekko utrudnialo przybycie np. studentom, czy tez ludziom wstajacym na godzine 6 do pracy (wiem, ze lekka przesada, ale argument to argument).
Problem Michałowa i Chocianowa pomine, bo nie wiem o co chodzi...
Zgadzam sie i winszuje! Roznorodnosc muzyczna w Muzie jest ogromna, co bardzo mnie cieszy, kazdy moze znalezc cos dla siebie =) Jestem dumny z tego, ze w moim miescie jest ktos, kto chce organizowac koncerty i robi to w przyzwoity sposob.Marek Zawadka pisze:Ankiety są dla nas sygnałem, natomiast NIE JESTEŚMY w stanie zrealizować marzeń zawartych w ankietach. Ba, gdyby ktoś chciał przeanalizować działalność Muzy na nurcie muzycznym to chcąc nie chcąc musi przyznać ze grają tu zespoły z wielu nurtów i niczego staramy sie nie omijac.
Ciesze sie. Po sesji wezme sie do pracy. Postaram sie to zrobic rzetelnie.Marek Zawadka pisze:Z chęcią poczytam wyniki ankiet oraz zapoznam się z metodologią ich przeprowadzenia.
Pozdrawiam
Początkujący

1. Bilety na CKOD o ile pamietam , bo nie mam nic pod reka 18 zlDale Cooper pisze:Marek Zawadka pisze:Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencja?
Odpowiadam. O ile mnie pamiec nie myli, to bilet na CKOD kosztowal ok 30 zl,
Co do Huntera. Domyslam, ze bylo to spowodowane jakas umowa zawarta z zespolem, ale koncert byl w niedziele, co lekko utrudnialo przybycie np. studentom, czy tez ludziom wstajacym na godzine 6 do pracy (wiem, ze lekka przesada, ale argument to argument).
Problem Michałowa i Chocianowa pomine, bo nie wiem o co chodzi...
2. Hunter byl na trasie, czyli byl w dobrej cenie - nie przesadzajmy ze niedziela to zly dzien na koncerty. Wypadaloby je wiec robic tylko w piatki i soboty ale to tez nie wiadomo, bo studenci niestacjonarni, poza tym odchodza piatki w poscie i adwencie, plus dni swiateczne, plus komunie, ferie i wakacje, 1,3 maja, piatek po Bozym Ciele, przed 1 listopada po 1 listopada, 11 listopada itd. Nie przesadzajmy juz z tym.
3. Problem Chocianowa? polega na tym ze tam przyszlo az 700 osob i zaplacilo za bilet a tu przyszlo tylko 700 osob strasznie sie krzywiac ze za 8 zespolow trzeba zaplacic 12 vel 15 zl.
Pozdrawiam
Agressiva 69 tez byla tania jak barszcz i ....
Closterkeller tez i...
Poza kilkoma zespolami to jest naprawde srednio slabo.
Dobrze ze formula rozliczen z nimi uwzglednia bilety
Pozdrawiam udajac sie na mecz
Weteran

Wlasnie, nie przesadzajmy. Koncerty w niedziele to nie jest najlepszy pomysl pod Sloncem, dlategotez zazwyczaj ich w ten dzien nie ma. Nie ma sensu dyskutowac na ten temat.Marek Zawadka pisze:nie przesadzajmy ze niedziela to zly dzien na koncerty. Wypadaloby je wiec robic tylko w piatki i soboty ale to tez nie wiadomo, bo studenci niestacjonarni, poza tym odchodza piatki w poscie i adwencie, plus dni swiateczne, plus komunie, ferie i wakacje, 1,3 maja, piatek po Bozym Ciele, przed 1 listopada po 1 listopada, 11 listopada itd. Nie przesadzajmy juz z tym.
Czekamy na Traume! (I na Come, w koncu wydali nowa plyte
Trauma w muzie to w sumie realny pomysl jedyna przeszkoda jest to ze nic by z tego klubu nie zostało , piłem bronza z misterem i raczej nie są to jakies gwiazdusie i sępy na kase jak chociazby niedawno odwiedzany None i mam namiary na Mistera i Patrixa z Traumy wiec mozna by porozmawiac z Ave Cezarem lub ckmuza o zorganizowanie takiego koncertu , no i przydałby sie jakiś Support, a jak nie Trauma to mozna Esquariala scianac sa z wrocka i tez dużo nie biorą ewentualnei Lost Soul ale oni podobno zawiesili działalnośc , niebawem w muzie bedzie metalowy amatorski koncert zobaczy się jak to wyjdzie i czy jest sens robic takie imprezy, a jak nie to 14zł na dojazd i do wrocka do Madnessa tam Trauma srednio co 2 miesiac jest
SÜr Beer Piwo Cerveza Biere Pivo Birra Bier Bier Bronz SÜrgyĺr Brewery Browar Cervecería Brasserie Pivovar Birreria Brauerei Brouwerij
Nowy(a) na forum

ALe nie każdy może sobie pojechac do Wrocka na koncert. A poza tym może ktoś uważa, że "są u nas ( w Lubinie ) to pójdę, ale po całym kraju za nimi jeżdzić nie będę".
A poza tym logiczne że komercyjne zespoliki rege sprzedadzą się bardziej niż tego typu klimaty. Logiczne że jeśli pół miasta chodzi w koszulkach, na przykład (!) Happysad, to więcej ludzi będzie na ich koncercie. A jak ktoś juz (na swoje nieszczęście) słucha troszke cięższej muzyki, to na jakiś koncert czeka po kilka miesięcy.
I jeszcze: czy w tym mieście istnieje tylko Muza? Przecież jest Cezar
. Może oni by sie podjęli
Z resztą to już było mówione. 
A poza tym logiczne że komercyjne zespoliki rege sprzedadzą się bardziej niż tego typu klimaty. Logiczne że jeśli pół miasta chodzi w koszulkach, na przykład (!) Happysad, to więcej ludzi będzie na ich koncercie. A jak ktoś juz (na swoje nieszczęście) słucha troszke cięższej muzyki, to na jakiś koncert czeka po kilka miesięcy.
I jeszcze: czy w tym mieście istnieje tylko Muza? Przecież jest Cezar
Die, die die my darling!

Informacje
0 użytkowników » 1 gość