Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Trauma

Post autor: Forest »

kurcze nie wiem gdzie zadac to pytanie wiec wale je tu... wysylalem maila do gitarzysty traumy z pytaniem czy zagrali by w lubinie... i odpisal ze mozliwe jesli ktos zorganizowal ich koncert tu... a wiec pytanie do muzy... są szanse zeby muza zorganizowala koncert traumy?? mysle ze taki koncert mialby duze powodzenie i byloby duzo osób sie wybralo na taki koncert...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Dale Cooper »

Pewnie dostaniesz taka sama odpowiedz jak na pytanie o koncert Comy :]

"(...)lubinska mlodziez nie jest zainteresowana takim rodzajem muzyki(...)"*

*Zdanie wyrwane z kontekstu, calosc wypowiedzi w topicu o Comie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

eh wiesz... kto pyta nie blądzi... a co do tego ze lubińska mlodziesz nie jest zainteresowana tego rodzajem muzyki... to co chce lubinka mlodziesz sluchac?? disco polo??!! :| ja mysle ze na traume nawet z pobliskich miejscowosci na by sie zebrali fani... :) a zaloże sie ze fanów tak mocnego grania w lubinie jest bardzo wiele ;)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Dale Cooper pisze:Pewnie dostaniesz taka sama odpowiedz jak na pytanie o koncert Comy :]

"(...)lubinska mlodziez nie jest zainteresowana takim rodzajem muzyki(...)"*

*Zdanie wyrwane z kontekstu, calosc wypowiedzi w topicu o Comie.
Po analizie ludzi przychodzących na CKOD i Huntera można taki wniosek wysnuć. Nieprawdaż?

Co do Traumy. Rozmawialem w 2004 r. z jednym z członków grupy. Mieli przesłać warunki i ofertę. Do tej pory:) nie przesłali.

Inna kwestia. Co to znaczy "wielu by przyszło"?
Na koncert reggowy w Lubinie przyszło tyle samo osób co na koncert reggowy w Michałowie.
W czasie wakacji gramy co tydzień koncert. Ceny biletów ustalały zespoły. Zobaczymy
czy opinia, że "wielu by przyszło" znajdzie potwierdzenie.

* W ankietach organizowanych przez MIK i Muze (oddzielnie, w różnym czasie) wyszło że 79% - 80% ludzi w Lubinie chce Virgin a 19% Kult. Pozostali wskazali na inne zespoły. Nie było w nich Traumy.

Pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Marek Zawadk pisze:Co do Traumy. Rozmawialem w 2004 r. z jednym z członków grupy. Mieli przesłać warunki i ofertę. Do tej pory:) nie przesłali.
moze warto jeszcze raz zapytac?? a co do ankiety... jak myslicie ile ludzi ją wypelnia?? pewno co 15 który do muzy przychodzi... wiec ja bym sie wynikami takich ankiet nie kierowal... ale ja tylko wyrażam moje zdanie... :)
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Marek Zawadka pisze:W ankietach organizowanych przez MIK i Muze (oddzielnie, w różnym czasie) wyszło że 79% - 80% ludzi w Lubinie chce Virgin a 19% Kult. Pozostali wskazali na inne zespoły. Nie było w nich Traumy
Panie Marku, wyniki tej ankiety znamy juz chyba wszyscy na pamiec ;-)

Mam pomysl. Sam podejme sie przeprowadzenia ankiety w Lubinie, jakich zespolow ludzie chcieliby posluchac. Moze akurat Trauma znajdzie sie w wsrod nich? (Ja bym chetnie posluchal, niekoniecznie w Muzie). Wyniki postaram sie przedstawic jakos w lipcu.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Forest pisze:
Marek Zawadk pisze:.
moze warto jeszcze raz zapytac?? a co do ankiety... jak myslicie ile ludzi ją wypelnia?? pewno co 15 który do muzy przychodzi... wiec ja bym sie wynikami takich ankiet nie kierowal... ale ja tylko wyrażam moje zdanie... :)
Super. "Jak myslicie..." i samemu sie odpowiada "...co 15"

Rozna była metodologia wypełniania tych ankiet. Robimy je co rok. Raz w Muzie, raz w szkołach, raz na ulicach.

I zapytam sie tak. A dlaczego sie nimi nie kierowac?
Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencją?
Dlaczego w Lubinie i w Michałowie na podobne koncerty przyszło tyle samo osób gdy wiemy że i poziom zamożności Chocianowa i Lubina jest rózny a i do Michałowa trzeba było dojechać?

Dlaczego tam przyjęto bez bólu kwestię odpłatności a tu 12 zł stanowi problem?

Ankiety są dla nas sygnałem, natomiast NIE JESTEŚMY w stanie zrealizować marzeń zawartych w ankietach. Ba, gdyby ktoś chciał przeanalizować działalność Muzy na nurcie muzycznym to chcąc nie chcąc musi przyznać ze grają tu zespoły z wielu nurtów i niczego staramy sie nie omijac.
Oraganizujemy wiele koncertów, a i wiele zespołów nie zagra u nas bo po prostu nie jesteśmy w stanie ich zmieścić.

Z chęcią poczytam wyniki ankiet oraz zapoznam się z metodologią ich przeprowadzenia.

Pozdrawiam
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Dziadu »

Jeżeli wszyscy mówimy o tej samej Traumie to jestem jak najbardziej za tym aby chłopaki odwiedzili naszą mieścinę. Nie uwierzę jeżeli ich koncert nie spotka się u nas ze sporym odzewem wygłodniałych fanów ciężkich brzmień (w końcu ostatnia metalowa impreza organizowana była bodajże w marcu ), a jeżeli nie Muza to co z tego, jestem pewien że istnieją w Lubinie kluby, które bez problemu zorganizowałyby ten koncert.[/i]
"Cierpisz, a to oznacza, że Jezus cię całuje" - mówi mu Matka Teresa. Starzec warczy: "Powiedz swojemu Jezusowi, żeby przestał mnie całować"... / www.nie.com.pl
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Dziadu pisze:Jeżeli wszyscy mówimy o tej samej Traumie
tak wszyscy mówimy o tej death metalowej traumie ;) a po za tym zadnej innej traumy nie znam :P
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Dziadu »

Ano są 3 death metalowe kapele o nazwie Trauma, ale nie o tym temat. Dawać ich tutaj!!!
"Cierpisz, a to oznacza, że Jezus cię całuje" - mówi mu Matka Teresa. Starzec warczy: "Powiedz swojemu Jezusowi, żeby przestał mnie całować"... / www.nie.com.pl
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Marek Zawadka pisze:Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencja?

Odpowiadam. O ile mnie pamiec nie myli, to bilet na CKOD kosztowal ok 30 zl, jest to stosunkowo duzo jak na koncert zespolu, ktory nagral trzy plyty i ma 3 czy 4 przeboje, znane np. z reklamy ERY :obled: Chociaz bardzo ich lubie i cenie (nie tylko za te 3 "przeboje") to nie bylem na tym koncercie, wlasnie z powodu kosztow. Pamietam tez, ze dostalem propozycje grania przed CKOD w Polkowicach jakos na poczatku roku 2005, wstep na ich koncert kosztowal cos kolo 10 zl. Rachunek jest prosty :]

Co do Huntera. Domyslam, ze bylo to spowodowane jakas umowa zawarta z zespolem, ale koncert byl w niedziele, co lekko utrudnialo przybycie np. studentom, czy tez ludziom wstajacym na godzine 6 do pracy (wiem, ze lekka przesada, ale argument to argument).

Problem Michałowa i Chocianowa pomine, bo nie wiem o co chodzi...
Marek Zawadka pisze:Ankiety są dla nas sygnałem, natomiast NIE JESTEŚMY w stanie zrealizować marzeń zawartych w ankietach. Ba, gdyby ktoś chciał przeanalizować działalność Muzy na nurcie muzycznym to chcąc nie chcąc musi przyznać ze grają tu zespoły z wielu nurtów i niczego staramy sie nie omijac.
Zgadzam sie i winszuje! Roznorodnosc muzyczna w Muzie jest ogromna, co bardzo mnie cieszy, kazdy moze znalezc cos dla siebie =) Jestem dumny z tego, ze w moim miescie jest ktos, kto chce organizowac koncerty i robi to w przyzwoity sposob.
Marek Zawadka pisze:Z chęcią poczytam wyniki ankiet oraz zapoznam się z metodologią ich przeprowadzenia.
Ciesze sie. Po sesji wezme sie do pracy. Postaram sie to zrobic rzetelnie.

Pozdrawiam
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Dale Cooper pisze:
Marek Zawadka pisze:Nie odpowiedzieliście Panowie na dwa zasadnicze pytania.
Skoro lubinianie chcą takiej muzyki to dlaczego CKOD i Hunter zakończył się taką frekwencja?

Odpowiadam. O ile mnie pamiec nie myli, to bilet na CKOD kosztowal ok 30 zl,
Co do Huntera. Domyslam, ze bylo to spowodowane jakas umowa zawarta z zespolem, ale koncert byl w niedziele, co lekko utrudnialo przybycie np. studentom, czy tez ludziom wstajacym na godzine 6 do pracy (wiem, ze lekka przesada, ale argument to argument).

Problem Michałowa i Chocianowa pomine, bo nie wiem o co chodzi...
1. Bilety na CKOD o ile pamietam , bo nie mam nic pod reka 18 zl
2. Hunter byl na trasie, czyli byl w dobrej cenie - nie przesadzajmy ze niedziela to zly dzien na koncerty. Wypadaloby je wiec robic tylko w piatki i soboty ale to tez nie wiadomo, bo studenci niestacjonarni, poza tym odchodza piatki w poscie i adwencie, plus dni swiateczne, plus komunie, ferie i wakacje, 1,3 maja, piatek po Bozym Ciele, przed 1 listopada po 1 listopada, 11 listopada itd. Nie przesadzajmy juz z tym.
3. Problem Chocianowa? polega na tym ze tam przyszlo az 700 osob i zaplacilo za bilet a tu przyszlo tylko 700 osob strasznie sie krzywiac ze za 8 zespolow trzeba zaplacic 12 vel 15 zl.

Pozdrawiam

Agressiva 69 tez byla tania jak barszcz i ....
Closterkeller tez i...

Poza kilkoma zespolami to jest naprawde srednio slabo.
Dobrze ze formula rozliczen z nimi uwzglednia bilety

Pozdrawiam udajac sie na mecz
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Marek Zawadka pisze:nie przesadzajmy ze niedziela to zly dzien na koncerty. Wypadaloby je wiec robic tylko w piatki i soboty ale to tez nie wiadomo, bo studenci niestacjonarni, poza tym odchodza piatki w poscie i adwencie, plus dni swiateczne, plus komunie, ferie i wakacje, 1,3 maja, piatek po Bozym Ciele, przed 1 listopada po 1 listopada, 11 listopada itd. Nie przesadzajmy juz z tym.
Wlasnie, nie przesadzajmy. Koncerty w niedziele to nie jest najlepszy pomysl pod Sloncem, dlategotez zazwyczaj ich w ten dzien nie ma. Nie ma sensu dyskutowac na ten temat.

Czekamy na Traume! (I na Come, w koncu wydali nowa plyte ;-))
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Awatar użytkownika
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pimpecki666 »

Trauma w muzie to w sumie realny pomysl jedyna przeszkoda jest to ze nic by z tego klubu nie zostało , piłem bronza z misterem i raczej nie są to jakies gwiazdusie i sępy na kase jak chociazby niedawno odwiedzany None i mam namiary na Mistera i Patrixa z Traumy wiec mozna by porozmawiac z Ave Cezarem lub ckmuza o zorganizowanie takiego koncertu , no i przydałby sie jakiś Support, a jak nie Trauma to mozna Esquariala scianac sa z wrocka i tez dużo nie biorą ewentualnei Lost Soul ale oni podobno zawiesili działalnośc , niebawem w muzie bedzie metalowy amatorski koncert zobaczy się jak to wyjdzie i czy jest sens robic takie imprezy, a jak nie to 14zł na dojazd i do wrocka do Madnessa tam Trauma srednio co 2 miesiac jest
SÜr Beer Piwo Cerveza Biere Pivo Birra Bier Bier Bronz SÜrgyĺr Brewery Browar Cervecería Brasserie Pivovar Birreria Brauerei Brouwerij
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: muminek »

ALe nie każdy może sobie pojechac do Wrocka na koncert. A poza tym może ktoś uważa, że "są u nas ( w Lubinie ) to pójdę, ale po całym kraju za nimi jeżdzić nie będę".

A poza tym logiczne że komercyjne zespoliki rege sprzedadzą się bardziej niż tego typu klimaty. Logiczne że jeśli pół miasta chodzi w koszulkach, na przykład (!) Happysad, to więcej ludzi będzie na ich koncercie. A jak ktoś juz (na swoje nieszczęście) słucha troszke cięższej muzyki, to na jakiś koncert czeka po kilka miesięcy. :!:

I jeszcze: czy w tym mieście istnieje tylko Muza? Przecież jest Cezar :) . Może oni by sie podjęli :D Z resztą to już było mówione. :P
Die, die die my darling!

:)
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, Muza, ModTEAM