elektryk pisze:Ja proponuje przy okazji reorganizacji mapy podzielic ja na sektory/sektorki/duperelki aby po prostu mapa nie musiala wczytywac sie od razu sama tylko po kawaleczku gdy jest to potrzebne.
To w gruncie rzeczy bedzie trudne

) Cala mapa jest jedna wielka scena, potem obiekt w obiekcie itd. Ale bez watpienia dzialaloby to szybciej. Moj komp tez za dobry nie jest, mam 800. Jakos postaram sie przyspieszyc jej dzialanie, tylkoze narazie moim glownym celem jest organizacja legendy

Odnosnie kolorow to juz zmienilem kolor tla, wogole bede chcial zrobic aby uzytkowik sam wybieral tlo

Ale wydaje mi sie ze kolory budynkow ulic itp sa dobre, co o nich myslisz ?
elektryk pisze:A co do projektu w 3D to ja mysle, ze jakis lekki pixelart np. blokow czy wierzowcow uwypuklonych bardziej czy mniej by sie bardzo przydal ... wtedy byloby lepiej widac co jest budynkiem a co nie ... i mniej wiecej czego sie spodziewac ... czy jakiegos wierzowca czy bloku czy po prostu prawie plaskiego domku jednorodzinnego ... mysle, ze byloby fajnie. Brakuje wielu ulic i wiele szczegulow sie nie zgadza... wczesniej pisalem posta na ten temat ale szlak go trafil. Np. brak kladki na Hutniczej, niewyrazny napis Lidla, brak BP i inne ...
Tak truno jest odrazu narysowac wszsytkie obiekty, troszke duzo ich w Lubinie

ale dzieki za uwagi, poprawie to. Chcialbym abys napisal jakich ulic brakuje, bo chociaz sam znalalzem juz troszke bledow to jeszcze taki mi sie nie trafil
elektryk pisze:Duzo pracy musiales w nia wlozyc ... bardzo duzo ... mam pytanie ... czy mapa ta ma juz sprzedane prawa autorskie i wlasnosci czy bedziesz ja chcial sprzedawac czy moze udostepnisz wszystkim do ogolnego uzytku?
Ano pracy bylo, ale cos wydaje mi sie ze prawdziwa praca nad mapa dopiero sie zaczyna

Tak wiec trzymaj kciuki (chyba tak to sie pisze:) Prawa autorskie sa moje, a mapa nalezy do miasta Lubina. Praw nie bede sprzedawal bo glownym zadaniem tej mapy jest sluzyc ludziom takim jak ja i Ty. Kodu tez nie moge udostepnic, znajac zycie znalazloby sie mnustwo podobnych map tylkoze ze zmienionym autorem. Pozdrowionka i dzieki za wpis
[ Dodano: Sro Paź 06, 2004 23:44 ]
zapomnialem dodac

Co rozumiesz pod pojeciem "wiele" ulic ?? Napisz mi prosze wszystkie ktore chciales znalezc a nie bylo ich na mapie (pamietajac ze szukane ulice piszemy duza litera bez ogonkow)