Regulamin forum
Nasze miasto w sieci, nowe lubińskie strony i rozwój na polu informatyki.
Nowy(a) na forum

mam prosbe do wszystkich uzytkownikow
Jezeli ktos zauwazy na mapie jakis blad albo chce podzielic sie ze mna swoja opinia, bede bardzo wdzieczny. Jestem otwarty na propozycje
http://www.lubin.pvd.pl/nowyplan/
po co mam spac
)))
Nowy(a) na forum

Nowy(a) na forum

co do ustronia 4 braukuje nowej ulicy : ) ktora jest w zasadzie przedluzeniem .. Norwida, rownolegla do Jana Pawła II i konczy sie .. na wysokosci miedzy Kisielewskiego mniej wiecej a parkingiem poznizej, nie wiem czy zrozumiesz 
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Weteran

Administrator

Administrator

Weteran

Nowy(a) na forum

tak to jest ta mapa
) i to ja jestem szczesliwym posiadaczem nowego twardziela
jutro go bede zakladal. Co do tej ulicy na Ustroniu 4
to musze zobaczyc, ale dzieki za opis, byl na prawde przejrzysty
No i chlopaki, wlasnie kumple w klasie proponowali mi abym zrobil mape w 3D, a jako dodatek umiescil ludzi idacych w niedziele do kosciola + mozliwosc zagladania do ich domow i sypialni
Musicie przyznac ze kuszaca propozycja.
I teraz osobiscie do Mariana: legendy nie mozna przesuwac, tak mialo to byc zrobione. Pomyslalem sobie ze jak ktos chce to po prostu przesunie kursorami mape. Myslisz ze ruchoma legenda bylaby lepszym wyjsciem ?
No i chlopaki, wlasnie kumple w klasie proponowali mi abym zrobil mape w 3D, a jako dodatek umiescil ludzi idacych w niedziele do kosciola + mozliwosc zagladania do ich domow i sypialni
I teraz osobiscie do Mariana: legendy nie mozna przesuwac, tak mialo to byc zrobione. Pomyslalem sobie ze jak ktos chce to po prostu przesunie kursorami mape. Myslisz ze ruchoma legenda bylaby lepszym wyjsciem ?
po co mam spac
)))
Bywalec

Nowy(a) na forum

Bywalec

Nowy(a) na forum

Marian, wyobraz sobie prosze jak dlugo wczytywalaby sie mapa powstala w oparciu o zeskanowana mape, btw nie byloby tam tych wszystkich szczegolow ktore sa teraz. Masz racje ze sa niedociagniecia, wynikaja one jednak z tego ze to wcale nie jest takie proste narysowac to wszystko. Na pewno wraz z uplywem czasu bede to udoskonalac. Jednak potrzeba czasu. Powiedz mi czy tak wielkim problemem jest to, ze np niektore bloki albo sklepy sa o nieregularnych ksztaltach. Z mapy mamy sie dowiedziec gdzie co jest
- to jej glowne zadanie. Teraz najwiekszym problemem jest zrobinie tego, aby w legendzie mozna bylo chowac poszczegolne warsty, musze reorganizowac cala mape. No i chyba najwazniejsze ze mapa ta nie miala byc nigdy arcydzielem graficznym ale programem uzytkowym
Dzieki za krytyke i postaram sie cos w przyszlosci zrobic z tymi ksztaltami
[ Dodano: Sro Paź 06, 2004 22:05 ]
czyli jakas wiadomosc dla wtajemiczonych
, tyz pozdrawiam
[ Dodano: Sro Paź 06, 2004 22:05 ]
MooN pisze:Dobra, koniec rozmywania tematu.. Nie musisz komentowac.. Mial byc zart, niektorzy ktorzy to przeczytaja skumajaPozdrawiam.
czyli jakas wiadomosc dla wtajemiczonych
po co mam spac
)))
Informacje
0 użytkowników » 1 gość