Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

najprostsze powody są zwykle prawdziwe:

to nie jest żaden wałek, żaden tam spisek inwestorów, kosmitów czy jeszcze tam kogo, itp..

ta cała sprawa zwykła NIEUDOLNOŚĆ lubińskich samorządowców,
i za przeproszeniem myślenie tylko o WŁASNEJ D***E a nie o WŁASNYM MIEŚCIE

i czas by rozpędzić te całe towarzycho, na początek dla motywacji zlikwidować połowę etatów w urzędach miasta, wydzialach, zlikwidować połowę stołków dla radnych, sejmikarzy...

zabrac się do pracy! a darmozjady na bruk!
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

Tak sobie przypominam, że w Rynku już postawiono kamieniczki na Piastowskiej i planowano stawiać tam gdzie teraz mamy to gruzowisko. Pierwszy krok zrobiono. Potem nastała posucha.
August Oktawian
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

ZuluGula,
a akcja protestacyjna mieszkańców rynku została ukartowana celowo aby spowalniać decyzje inwestycyjne
wypraszam sobie, mną nikt nie kierował i nie obrażaj ludzi których nie znasz!!!
bo niby dlaczego nie było protestow jak jeszcze stal stary obiekt a wszyscy mieszkancy mówili jednym głosem że to komunistyczny monument i czas go w końcu wyburzyc
protesty zaczeły się jak ukazał się pierwszy projekt, a po ostatnim projekcie rozpoczeliśmy działania w zorganiowanej grupie. i nikt nie mówi że tamten obiekt miał pozostać tylko skoro niema się powolenia na budowę nowego, to nie niszczy się czynnego obiektu (bo przynosi dochody ludzie mają tam pracę itp.)
wydaje mi sie że DUBINSKI coś knuje
nie tylko tobie się tak zdaje, ale to nie powód żeby coś nam insynuować.
zapoznaj się lepiej z tematem zanim się wypowiesz następnym razem

[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 19:27 ]
August Oktawian,
Pierwszy krok zrobiono.
a drugi delikatnie mówiąc spartolono :(
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: August Oktawian »

" a drugi delikatnie mówiąc spartolono"
???
August Oktawian
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

no niechcę się powtarzać ale jak taka galeria ma być tym drugim krokiem to jest to krok w kierunku całkowicie niezrozumiałym i po prostu złym auguście.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ZuluGula »

Że Galeria to szwindel, jak pamiętam, również w czasie sesji tak wyraził się radny Bober...
Kto według Ciebie ukartował celowo akcję protestacyjną mieszkańców Rynku - może jest coś o czym nie wiem...?
W sprawie wyburzonego obiektu nic się nie zmieniło - nikt po nim nie płacze...
Sprawa LSI jest w prokuraturze...
myśle że wszystko ukartowala LSI a Dubinski ma w tym prywatny interes ! ale narazie to wszystko wygląda tak jak by tym sterowała niewidzialna reka ! a swoja droga to rynek Lubin będzie mial przez kilka lat naprawde oryginalny !!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

w sumie max. opóźnianie sprawy galerii rynek będzie z pewnością bardzo korzystne dla budowy galerii na terenie bazaru
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

sprawa jednak jest poważna a zawiadomienie jest uzasadnione http://www.lubin.pl/?exid=32728
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Byłem ostatnio w UM, - wycieczka szkolna - przyjał nas pewien pan - nazwiska nie pamiętam - spytałem się go o zdanie na temat proststów w spawie Galerii RYNEK. Powiedział że urząd nic nie może, a zapewne konserwator zabytków nie będzie brał pod uwagę narzekań mieszkańców że galeria im zasłania światło czy też jezt za głosno

Andros - powiedz mi, jak na chwilę obecną wygląda protest - właśnie zostałem odbanowany i nie miałem możliwosci sledzenie tematu na bieżąco.

//nie trzeba byc zalogowanym by czytac posty, wiec nie gadaj glupot. :kosa:

// A jak sie ma bana i nie można nawet czytać forum to co wtedy :/
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Co z przejęciem gruntów przez spółkę Womak, które miało zajść bodajże do 30 stycznia?

próbuje się czegoś dowiedzieć ale wszyscy nabrali wode w usta, same nie oficjalne informacje więc narazie sza.
Co z śledztwem w prokuraturze? Są jakieś oświadczenia? Jest zablokowana budowa?
śledztwo toczy się w sprawie - narazie, budowa nadal zablokowana, ale PPR wykonuje pewne ruchy żeby odblokować lub zebrać choć argumenty za budową proponowaną przez Womak czyli garaże i ulica w rynku.
Co z stanowiskiem Rady Miejskiej i Prezydenta?
stanowiska są niezmienione czyli RM przeciw a Prezydent milczy.
Co z konkursem na zabudowę Rynku?
"Zamawiający rozstrzygnie konkurs w terminie do dnia 28 kwietnia 2006 roku"
-niestety teren galerii rynek nie został włączony do konkursu no i sami sobie wybiorą zwycięzce. narazie tyle ale staramy się "pilnować sprawy".
Devik Crazystar
Devik Crazystar

Post autor: Devik Crazystar »

...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Devik Crazystar pisze:Heh, piszą o nas w nowej Polityce, niedużo, bo niedużo, ale jednak :]
Wspólna nie dla wszystkich, drugi akapit treści właściwej.

hahaha...najbardziej podoba mi sie to zdanie (czyli wlasciwie jedyne o Lubinie w tym artykule):

"W Lubinie na Dolnym Śląsku władze miasta zgodziły się na budowę wielkiego centrum handlowego w samym środku zabytkowego rynku (inwestycję zablokował konserwator zabytków). "

O ktorych zabytkach pisze autor?
O gomulkowskich blokach czy o wybudowanych niedawno nowych (starych) kamienicach?
Tak to wlasnie nieco "nagina" sie fakty, zeby artykul sprawial lepsze wrazenie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Artur Witkowski »

Ja wiem, że Lubin jest miastem robót górniczych, ale czy to koniecznie należy robić w Centrum Miasta i to na powierzchni? Teraz konserwator zabytków nie zgadza się na postawienie Galerii, ale ja się pytam gdzie on był gdy zaczęto tą całą szopkę? Nie wiem jak długo jeszcze nasz rynek zamiast przyciągać, będzie straszyć, ale myślę, że już najwyższy czas aby coś postanowić! :(
artur
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

A w którym miejscu mamy zabytkowy rynek, bo przez 30 lat nie zauważyłem?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ZuLuGuLaa »

Pojawił sie ciagnik i ludzie bo podobno szukają świadectwa ukończenia szkoły przez Dubińskiego !
odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  3 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM