Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Weteran

najprostsze powody są zwykle prawdziwe:
to nie jest żaden wałek, żaden tam spisek inwestorów, kosmitów czy jeszcze tam kogo, itp..
ta cała sprawa zwykła NIEUDOLNOŚĆ lubińskich samorządowców,
i za przeproszeniem myślenie tylko o WŁASNEJ D***E a nie o WŁASNYM MIEŚCIE
i czas by rozpędzić te całe towarzycho, na początek dla motywacji zlikwidować połowę etatów w urzędach miasta, wydzialach, zlikwidować połowę stołków dla radnych, sejmikarzy...
zabrac się do pracy! a darmozjady na bruk!
to nie jest żaden wałek, żaden tam spisek inwestorów, kosmitów czy jeszcze tam kogo, itp..
ta cała sprawa zwykła NIEUDOLNOŚĆ lubińskich samorządowców,
i za przeproszeniem myślenie tylko o WŁASNEJ D***E a nie o WŁASNYM MIEŚCIE
i czas by rozpędzić te całe towarzycho, na początek dla motywacji zlikwidować połowę etatów w urzędach miasta, wydzialach, zlikwidować połowę stołków dla radnych, sejmikarzy...
zabrac się do pracy! a darmozjady na bruk!
Początkujący

Maniak

ZuluGula,
zapoznaj się lepiej z tematem zanim się wypowiesz następnym razem
[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 19:27 ]
August Oktawian,
wypraszam sobie, mną nikt nie kierował i nie obrażaj ludzi których nie znasz!!!a akcja protestacyjna mieszkańców rynku została ukartowana celowo aby spowalniać decyzje inwestycyjne
protesty zaczeły się jak ukazał się pierwszy projekt, a po ostatnim projekcie rozpoczeliśmy działania w zorganiowanej grupie. i nikt nie mówi że tamten obiekt miał pozostać tylko skoro niema się powolenia na budowę nowego, to nie niszczy się czynnego obiektu (bo przynosi dochody ludzie mają tam pracę itp.)bo niby dlaczego nie było protestow jak jeszcze stal stary obiekt a wszyscy mieszkancy mówili jednym głosem że to komunistyczny monument i czas go w końcu wyburzyc
nie tylko tobie się tak zdaje, ale to nie powód żeby coś nam insynuować.wydaje mi sie że DUBINSKI coś knuje
zapoznaj się lepiej z tematem zanim się wypowiesz następnym razem
[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 19:27 ]
August Oktawian,
a drugi delikatnie mówiąc spartolonoPierwszy krok zrobiono.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Początkujący

Maniak

Nowy(a) na forum

myśle że wszystko ukartowala LSI a Dubinski ma w tym prywatny interes ! ale narazie to wszystko wygląda tak jak by tym sterowała niewidzialna reka ! a swoja droga to rynek Lubin będzie mial przez kilka lat naprawde oryginalny !!Że Galeria to szwindel, jak pamiętam, również w czasie sesji tak wyraził się radny Bober...
Kto według Ciebie ukartował celowo akcję protestacyjną mieszkańców Rynku - może jest coś o czym nie wiem...?
W sprawie wyburzonego obiektu nic się nie zmieniło - nikt po nim nie płacze...
Sprawa LSI jest w prokuraturze...
Weteran

Maniak

sprawa jednak jest poważna a zawiadomienie jest uzasadnione http://www.lubin.pl/?exid=32728
Stały bywalec

Byłem ostatnio w UM, - wycieczka szkolna - przyjał nas pewien pan - nazwiska nie pamiętam - spytałem się go o zdanie na temat proststów w spawie Galerii RYNEK. Powiedział że urząd nic nie może, a zapewne konserwator zabytków nie będzie brał pod uwagę narzekań mieszkańców że galeria im zasłania światło czy też jezt za głosno
Andros - powiedz mi, jak na chwilę obecną wygląda protest - właśnie zostałem odbanowany i nie miałem możliwosci sledzenie tematu na bieżąco.
//nie trzeba byc zalogowanym by czytac posty, wiec nie gadaj glupot.
// A jak sie ma bana i nie można nawet czytać forum to co wtedy :/
Andros - powiedz mi, jak na chwilę obecną wygląda protest - właśnie zostałem odbanowany i nie miałem możliwosci sledzenie tematu na bieżąco.
//nie trzeba byc zalogowanym by czytac posty, wiec nie gadaj glupot.
// A jak sie ma bana i nie można nawet czytać forum to co wtedy :/
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak

Co z przejęciem gruntów przez spółkę Womak, które miało zajść bodajże do 30 stycznia?
próbuje się czegoś dowiedzieć ale wszyscy nabrali wode w usta, same nie oficjalne informacje więc narazie sza.
śledztwo toczy się w sprawie - narazie, budowa nadal zablokowana, ale PPR wykonuje pewne ruchy żeby odblokować lub zebrać choć argumenty za budową proponowaną przez Womak czyli garaże i ulica w rynku.Co z śledztwem w prokuraturze? Są jakieś oświadczenia? Jest zablokowana budowa?
stanowiska są niezmienione czyli RM przeciw a Prezydent milczy.Co z stanowiskiem Rady Miejskiej i Prezydenta?
"Zamawiający rozstrzygnie konkurs w terminie do dnia 28 kwietnia 2006 roku"Co z konkursem na zabudowę Rynku?
-niestety teren galerii rynek nie został włączony do konkursu no i sami sobie wybiorą zwycięzce. narazie tyle ale staramy się "pilnować sprawy".
Devik Crazystar pisze:Heh, piszą o nas w nowej Polityce, niedużo, bo niedużo, ale jednak :]
Wspólna nie dla wszystkich, drugi akapit treści właściwej.
hahaha...najbardziej podoba mi sie to zdanie (czyli wlasciwie jedyne o Lubinie w tym artykule):
"W Lubinie na Dolnym Śląsku władze miasta zgodziły się na budowę wielkiego centrum handlowego w samym środku zabytkowego rynku (inwestycję zablokował konserwator zabytków). "
O ktorych zabytkach pisze autor?
O gomulkowskich blokach czy o wybudowanych niedawno nowych (starych) kamienicach?
Tak to wlasnie nieco "nagina" sie fakty, zeby artykul sprawial lepsze wrazenie.
Nowy(a) na forum

Ja wiem, że Lubin jest miastem robót górniczych, ale czy to koniecznie należy robić w Centrum Miasta i to na powierzchni? Teraz konserwator zabytków nie zgadza się na postawienie Galerii, ale ja się pytam gdzie on był gdy zaczęto tą całą szopkę? Nie wiem jak długo jeszcze nasz rynek zamiast przyciągać, będzie straszyć, ale myślę, że już najwyższy czas aby coś postanowić! 
artur
Nowy(a) na forum

Informacje
0 użytkowników » 1 gość